Dziadostwo zarządu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Tumiszumi
Kontakt:

Odp. na wypowiedzi do tematu "Dziadostwo Zarządu"

#91 Post autor: Tumiszumi » 15 paź 2008, o 09:56

Po pierwsze Gerhard to ty się mylisz, karnety zapewniają identyfikację pod warunkiem, że przy wejściach na stadion będą czytniki ( karnet winien posiadać kod kreskowy, czip lub pasek magnetyczny). A to już sprawa organizatora. W innym przypadku dodatkowo dokument DO lub PJ, które bez czytników i rejestratorów też nic nie dają. A czepianie się ustępów ustawy jak w twoim przypadku nie 2 a 5 to już gruba przesada istota sprawy jest tam zawarta.
A ty wolfik ustawy czytosz chyba przy zgaszonym świetle.
Ten sezon organizacyjnie zaczął się katastrofalnie. Prezeska z Dąbrowy Górniczej pozbyła się wartościowych ludzi ( rzecznik prasowy, trener) i nabrała wody w usta. Już raz zawaliła sprawę licencji, którą w końcu otrzymaliśmy i to nie była do końca jej zasługa. Przypominam nagłośnienie sprawy licencji przez media i prasę za sprawą rzecznika. Krótko Prezeska powinna odejść i znaleźć sobie fuchę w Sarmacji Będzin to dużo bliżej. Z Reportera już ją usunięto za powstałe w zeszłym roku straty. Wejście na rynek Newconect jest też klapą. Z planowanych 5 mil otrzymali 1,8 mil. W obecnej chwili wejście teraz jest nieodpowiedzialne, niekorzystna sytuacja na giełdach. Należało opóźnić wejście, aż sytuacja na rynku giełdowym ulegnie poprawie. Tym bardziej że jest to jednorazowy zastrzyk finansowy dla klubu. Ale Zarząd to przerosło.
Apeluję aby kibice nie zajmowali miejsc na trybunach do momentu wejścia na mecz przez bramę ostatnich kibiców.
Szkoda, że musimy zabierać głos na tematy organizacyjne zamiast mówić na temat meczy, opraw i zawodników.

Awatar użytkownika
Kotlet
Kontakt:

Re: Odp. na wypowiedzi do tematu "Dziadostwo Zarządu&qu

#92 Post autor: Kotlet » 15 paź 2008, o 10:07

Tumiszumi pisze:Po pierwsze Gerhard to ty się mylisz, karnety zapewniają identyfikację pod warunkiem, że przy wejściach na stadion będą czytniki ( karnet winien posiadać kod kreskowy, czip lub pasek magnetyczny). A to już sprawa organizatora. W innym przypadku dodatkowo dokument DO lub PJ, które bez czytników i rejestratorów też nic nie dają. A czepianie się ustępów ustawy jak w twoim przypadku nie 2 a 5 to już gruba przesada istota sprawy jest tam zawarta.
A ty wolfik ustawy czytosz chyba przy zgaszonym świetle.
Ten sezon organizacyjnie zaczął się katastrofalnie. Prezeska z Dąbrowy Górniczej pozbyła się wartościowych ludzi ( rzecznik prasowy, trener) i nabrała wody w usta. Już raz zawaliła sprawę licencji, którą w końcu otrzymaliśmy i to nie była do końca jej zasługa. Przypominam nagłośnienie sprawy licencji przez media i prasę za sprawą rzecznika. Krótko Prezeska powinna odejść i znaleźć sobie fuchę w Sarmacji Będzin to dużo bliżej. Z Reportera już ją usunięto za powstałe w zeszłym roku straty. Wejście na rynek Newconect jest też klapą. Z planowanych 5 mil otrzymali 1,8 mil. W obecnej chwili wejście teraz jest nieodpowiedzialne, niekorzystna sytuacja na giełdach. Należało opóźnić wejście, aż sytuacja na rynku giełdowym ulegnie poprawie. Tym bardziej że jest to jednorazowy zastrzyk finansowy dla klubu. Ale Zarząd to przerosło.
Apeluję aby kibice nie zajmowali miejsc na trybunach do momentu wejścia na mecz przez bramę ostatnich kibiców.
Szkoda, że musimy zabierać głos na tematy organizacyjne zamiast mówić na temat meczy, opraw i zawodników.
Minimum 1-2 lat. O tyle chciałes opoznic wejscie ?? Bo ja bym je raczej przyszpieszył - wtedy byłyby lepsze efekty.

Harpo
Kontakt:

Re: Odp. na wypowiedzi do tematu "Dziadostwo Zarządu&qu

#93 Post autor: Harpo » 15 paź 2008, o 10:11

Tumiszumi pisze: Apeluję aby kibice nie zajmowali miejsc na trybunach do momentu wejścia na mecz przez bramę ostatnich kibiców.
Ja: jeden drugiemu na pukel i na koronie stadionu :oczami:

Proponuję nagrać to co się dzieje przed bramami, wrzucić na jutuba, a link puścić do pani Prezes :cwaniak:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#94 Post autor: wolfik » 15 paź 2008, o 10:18

Tumiszumi wlasnie gerhat ma calkowita racje. W zasadzie obaj piszecie to samo, ze obecny system karnetow i id nie zapewnia identyfikacji.

A ja zadnej ustawy nie czytalem, nie wiem skad ci to przyszlo do glowy:) Szkoda mi zycia na takie rzeczy, wole to zostawic madrzejszym od siebie
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Witek46
Kontakt:

Punkt 10

#95 Post autor: Witek46 » 15 paź 2008, o 17:50

Dziadostwa punkt 10: zamknięta emisja akcji dała 1,8 mln zł. To mało jeśli chciało się uzyskać 4-5 mln zł.
Do Kotleta: pewnie, że lepiej by było wchodzić na New Connect przed rokiem lub dwoma, ale wtedy nie mieliśmy spłaconych długów, więc przyspieszać się nie dało. Dlatego rację ma Gerhard: emisję powinno się odłożyć do czasu poprawy koniunktury. No chyba, że jesteśmy w tak trudnej sytuacji, że pilnie potrzebny był zastrzyk gotówki. Nawet tak mały. Ale chcę wierzyć, że nie o to chodziło. Choć wypowiedź Pani prezes, że pieniądze pójdą na zamknięcie wcześniejszych transferów mogą niepokoić.
I dziadostwa punkt 11: opowieści Sobstylowej o sklepie internetowym z gadżetami. Tak, taki sklep to z pewnością będzie generował olbrzymie zyski. Wszyscy marzą o koszulce z nazwiskiem Haftkowski.

Awatar użytkownika
Rly
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#96 Post autor: Rly » 15 paź 2008, o 18:00

Jeśli na stronie będą ogryginalne koszulki/spodenki to wydaję mi się , że wiele osób kupi . Ja na pewno
"Uganda? To są jakieś jaja. Albo te inne afrykańskie drużyny, pełętają się tam po buszu, ale w rankingu są przed nami. To jest zabawa! "

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Punkt 10

#97 Post autor: jajo » 15 paź 2008, o 18:38

Witek46 pisze: I dziadostwa punkt 11: opowieści Sobstylowej o sklepie internetowym z gadżetami. Tak, taki sklep to z pewnością będzie generował olbrzymie zyski. Wszyscy marzą o koszulce z nazwiskiem Haftkowski.
dziadostwa jest wiele, ale juz nie przesadzajmy, ironizujac jeszcze. Choc osobiscie uwazam, ze zamiast sie silic na wlasny sklep, klub powinien rozszerzyc wspolprace z juz istniejacym. Koszulki orginalne meczowe moga generowac zyski, niekoniecznie z Haftkowskim, ale Grzybem, Ćwielongiem, Zając już możliwe. A przede wszystkim urządzenie tworzace nadruki z wlasnym imieniem, ksywa itp. Osobiscie uwazam tez, ze 150zł za colo to przesada
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

rumcajs_79
Kontakt:

#98 Post autor: rumcajs_79 » 15 paź 2008, o 19:15

nie wiem od kiedy sa te koszulki po 150zł w klubie ale jeszcze w zeszlym miesiacu byly w bytomiu po 96 zł a komplet czyli: spodenki i koszulka byly po nie cale 150 zł

i jak na wysoka jakosc produktow colo to byla to bardzo dobra cena tylko wogule szkoda ze tak mało jest officjalnych gadżetów colo takich jak koszulki polo, t-shirty w tych co trenoja piłkarze,kurtki itd
Ostatnio zmieniony 15 paź 2008, o 19:26 przez rumcajs_79, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://imageshack.us][img]http://img86.imageshack.us/img86/4302/tgah5.jpg[/img][/url]

[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]

Awatar użytkownika
mazeus_z
Kontakt:

#99 Post autor: mazeus_z » 15 paź 2008, o 19:21

W kasach leży w ch** nieodebranych identyfikatorów !
Ciekawe czy to są jakieś zaległe co ludzie zapomnieli
je poodbierać czy tak szybko dochodzą nowe ;]
Godać wszystkim czy nie zapomnieli odebrać
Moze małe przypomnienie na niebiescy.pl by sie przydało ;p
Obrazek

Witek46
Kontakt:

#100 Post autor: Witek46 » 15 paź 2008, o 19:24

rumcajs_79 pisze:nie wiem od kiedy sa te koszulki po 150zł w klubie ale jeszcze w zeszlym miesiacu byly w bytomiu po 96 zł a komplet czyli spodenki i koszulka byly po nie cale 150 zł
W trakcie meczu po 150 zł są oferowane na Trybunie Górnej. Zainteresowanie spore, kupujących brak.

Awatar użytkownika
Rejon
Kontakt:

#101 Post autor: Rejon » 16 paź 2008, o 11:18

W sklepie na Wolce też za 150zł. A na Odrze W. o ile dobrze słyszołech to oferowali w przerwie treski Odry za 65zł.
"Od piłkarzy wymagam wyłącznie respektu. Tak jak w szkole musisz mieć szacunek do nauczyciela, w domu do ojca i matki, tak w szatni do trenera. I ten respekt musi być zawsze, a nie tylko wtedy, kiedy trener zrobi awanturę." - J. Kocian

Dave82
Kontakt:

#102 Post autor: Dave82 » 16 paź 2008, o 11:35

Po artykule w Sporcie mom ino jedno pytanie do naszej chwalącej sie pANI pREZES : Co zrobiliscie w tym kierunku zeby na szpile przychodzily cale rodziny ?? Mom juz dosc tego mydlenia oczu Nom Kibicom W KLUBIE JEST JEDEN WIELKI BURDEL !!
SOBSTYL RAUS NIE ZASŁUGUJESZ BY KIEROWAĆ TAK WIELKIM KLUBEM

Wojtas-28
Kontakt:

#103 Post autor: Wojtas-28 » 16 paź 2008, o 11:50

Tez czytałem ten wywiad z pania prezes i rece mi opadły, znow gada ze mecze maja byc widowiskiem jak na zachodzie zeby ludzie przychodzili godzine wczesniej.... Kurde tylko na deRbach było jakies widowisko przed meczem... Ja na przykład zawsze przychodze na stadion przynajmniej 40 minut przed meczem i se czytam te gazetke meczowa co za darmo daja bo nic innego wartego mojej uwagi sie nie dzieje...
KIBICUJ Z MYŚLĄ O TYM, ŻEBY TWOJA DRUŻYNA WYGRAŁA, NIE ŻEBY TAMTA PRZEGRAŁA!!!
REBELIA Pub & Restaurant

Awatar użytkownika
Hmmm...
Kontakt:

#104 Post autor: Hmmm... » 16 paź 2008, o 12:10

ale MaRzec juz blisko i zs Pani. S. nabija kasa i powie ze jest wszystko za***iscie :/
"...w latach 1922-1939 Śląsk miał swój sejm i skarb, a niewielkie województwo dawało ok. 46 proc. polskiego PKB. Tylko co dziesiątą wytworzoną tu złotówkę przekazywano Warszawie. Śląsk mógł samodzielnie zaciągać pożyczki zagraniczne i sam udzielał pożyczek rządowi. Był bogaty, szczególnie na tle reszty kraju. Autonomię oficjalnie zniesiono w 1945 r. dekretem KRN (w 1939 r. zlikwidował ją Hitler). ..."

Awatar użytkownika
viRo_BJJ
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#105 Post autor: viRo_BJJ » 16 paź 2008, o 12:38

moja aktywnosc na forum jst juz znikoma ale temat zarzadu i jego dzialan zawsze obserwuje
Zarzad stara sie cos robic ale napewno nie jest to zwiazane z tym czego zwykly kibic oczekuje - ale skad taki zarzad na czele z Pania prezes maja wiedziec czego my oczekujemy kiedy oni nie znaja naszych oczekiwan, tak jak ktos wspomnial po 1 brak jakiegokolwiek dialogu na lini zarzad - kibice, 2 sprawa skad oni moga wiedziec cos jak nikt z nich nie siedzial nigy bo 2/naszej stronie stadionu
pamietam jak byly spotkania z Zietkiem - podawalismy im duzo roznych rozwiazan jak przyciagnac ludzi na stadion, czego ludzie oczekuja dawalismy im gotowe rozwiazania pomysly itd. ale prawda bya taka, ze zawsze kazdy nas albo zlewal albo twierdzil ze woli miec 3000 tys ludzi pewnych co przyjda zawsze niz zaryzykowac 10000 ludzi, ktorych moze jednak tyle nie przyjsc - uczmy sie od rywali blizszego przyklady nie ma - zabole
JIU JITSU ZNACZY MIEKKA SZTUKA - JESTESMY MIECZAKAMI, KTORZY LEJA TWARDZIELI
RODOWICI KATOWICZANIE KS RUCH CHORZOW

Zablokowany