Puchar Ekstraklasy 2008/09

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#361 Post autor: jajo » 7 paź 2008, o 20:17

Nowacki moze i asystowal, ale wg mnie zagral beznadziejnie
a Baran to juz czerwona mogl dostac po tmy wejsciu w pierwszej polowie. potem pretensje, ze go kopia, jak sam zaczal tak brutalnym zagraniem. (przynajmniej tak to wygladalo z wysokosci trybun)
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Codino18
Kontakt:

bilet z meczu

#362 Post autor: Codino18 » 7 paź 2008, o 20:38

Gratuluja zwycięstwa.

Ale jo w sprawie biletu, tak jak już żech pisoł.... chciołbych dostać bilet z tego meczu abo go odkupić nawet byleby w bdb stanie, nie potargany itp. Prosza Was napiszcie na moje gg abo na priv.

gg: 6922893

Dzięki i pozdrawiom , marcin

Awatar użytkownika
MiKa19R20
Kontakt:

#363 Post autor: MiKa19R20 » 7 paź 2008, o 20:39

Na boisku duzo sie działo ale ogolnie gra była do bani i te komiczne sytuacje z piłka
plus dla Sobczaka
Widzew i Ruch

Obrazek

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#364 Post autor: grzej » 7 paź 2008, o 21:29

Słaby mecz, niektórzy grali bez jakiegokolwiek zaangażowania, możemy narzekać na Fabusa, bo wszyscy wiemy, że jest wolny, słaby i okropnie irytujący itp. ale to on potrafił przytrzymać piłkę na połowie Odry i dokładnie podać do wychodzącego zawodnika i to on inicjował większość naszych sytuacji (np. 3 razy sam na sam Hatfkowskiego), Nowacki dalej gra tak samo, ja bym go wysłał do ME na parę meczy, żeby się odbudował psychicznie (bo jemu to chyba siedzie w głowie), co podanie do Nowackiego - to strata, nie zmieniają tego stanu rzeczy nawet dwie asysty, przy których oddaniu miał tyle czasu i miejsca, że tego nie dało się popsuć.

O Matko, po swojej pierwszej interwencji gdzie naprawdę dobrze wybronił z każdą minutą było coraz gorzej, przy pierwszej bramie lufnol się z piłką, a później zrobił to jeszcze 2 razy przy rogach i dwa razy wybijaliśmy z linii bramkowej. Jeżeli to była jego szansa - to ją spaprał na całej linii.
Ariel zajebał 2 bramę identycznie jak na Bełchatowie, na starcie 10 metrów na chopem i trucht, a Babiarz z połowy boiska go gonił.

Pietrzak oszczędź durnego tłumaczenia o Sobczaku, odstawiłeś go od składu i tyle...W sobotę nie mógł grać, a w niedzielę jedzie przez całą Polskę i gra na Jadze 90 minut

Dobrą zmianę dał Babiarz, do Trzmielewskiego też nie można mieć większych zastrzeżeń. Sobczak był klasa dla siebie przy wykorzystywaniu sytuacji które miał. Kilka wymian piłek z klepy w meczu mogło się podobać, choć można było odnieść wrażenie, że wymieniali je zawodnicy z ME.

Gierczak to stara ku*wa, przy tym faulu ewidentnie polował na Barana, miała to być pewnie zemsta za to jak skosił Owca Malinowskiego. Dobrze, że sędzie dzielił kartkami bo w niektórych sytuacjach nogi by se pourywali.
historiaruchu.pl

Awatar użytkownika
ch-R

#365 Post autor: ch-R » 7 paź 2008, o 21:31

Sobczak to bardzo młody człowiek, który ma przyszłość przed sobą. Myślę, że z meczu na mecz, z dnia na dzień będzie się rozwijał. Marcin jest na chwilę obecną naszym najskuteczniejszym zawodnikiem. Życzę mu, żeby już nie złapał na rozruchu kontuzji, która wykluczyła go już z meczu mistrzowskiego, oraz, żeby po raz kolejny nie miał grypy żołądkowej.

źródło: Niebiescy.pl
To jest fragment wypowiedzi na konferencji prasowej B.Pietrzaka . Moim zdaniem z tym Sobczakiem to jakas sciema musi być bo tak dobintej wypowiedzi (moim zdaniem z podtekstem ) :niepewny:
Coś musiało sie wydarzyć albo na treningu albo po (coś przeszkroboł) :oczami:
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

Elmer
Kontakt:

#366 Post autor: Elmer » 7 paź 2008, o 21:38

jajo pisze:Baran to juz czerwona mogl dostac po tmy wejsciu w pierwszej polowie. potem pretensje, ze go kopia, jak sam zaczal tak brutalnym zagraniem
faul ostry, ale na pewno nie umyślny. Reakcja "maliny" nie dziwi, bo dopiero wraca do ligi po poważnym złamaniu nogi, a "Owca" mu wjeżdża w nogi.

Najbardziej w Sobczaku podoba mi się radość po bramkach. Jak by miał skrzydła to by latał nad stadionem ;)

Perdijić? Myślałem, że jest lepszy, ale proste błędy dyskwalifikują go. Czasem przy wrzutkach przypominał mi Waldka Grzankę (skurczał się do metra). Dobry na boku obrony Trzmielewski, Babiarz też zapowiada się na niezłegho gracza. Grający w środku Mizgajski musi popracowac nad przygotowaniem psychicznym do meczów, bo za łatwo się spala. Haftkowski? WIELKI znak zapytania. Nie wiem co o nim myśleć. Crouch, Rasiak, Haftkowski? To ten typ zawodnika.

Sadlok powinien dostawać więcej szans w meczach ligowych.

Mecz fajny, dużo akcji, bramek, kartek i ambicji. No i rajd Fabusza, który mnie dzisiaj wkurzał pasywnością. On potrzebuje po bokach szybkich zawodników, bo sam niewiel zdziała 30 metrów od bramki.

Szkoda, że na meczu nie było żadnej telewizji, która by bramki sfilmowała. Była wprawdzie TV Silesia, ale oni chyba tylko wywiady robili, bo praw do transmisji nie mają.

PS. Z przykrością stwierdzam, że nowa pani rzecznik jest beznadziejna. Danka odeszła i się zaczyna pierdzielić. Składy dostanie każdy tylko nie ten, który potrzebuje, nie mówiąc o próbie wejścia na murawę po meczu (kolejny raz jest z tym problem).
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
fRyta
Kontakt:

#367 Post autor: fRyta » 7 paź 2008, o 22:03

Średni piknik w środku tygodnia.
Plus za skuteczność dla Marcina Sobczaka !
Plus za "ku*** nasza jest" dla Martina Fabusza :rotfl:

Minus za pogode
Zawsze wierni i oddani Siemianowice Śląskie !

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#368 Post autor: kibol-siem-ce » 7 paź 2008, o 22:21

Zwycięstwo myśla zasłużone, Sobczak :padam: Ilośc widzów :wstyd:
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#369 Post autor: MkF » 7 paź 2008, o 22:34

jak Sobczak nie bydzie w pierwszej "11" z Lechem to znaczy ze Bogus nie ma rowno pod sufitem :kwasny:

mrad72
Kontakt:

#370 Post autor: mrad72 » 7 paź 2008, o 22:55

chorzowskaR pisze:
Sobczak to bardzo młody człowiek, który ma przyszłość przed sobą. Myślę, że z meczu na mecz, z dnia na dzień będzie się rozwijał. Marcin jest na chwilę obecną naszym najskuteczniejszym zawodnikiem. Życzę mu, żeby już nie złapał na rozruchu kontuzji, która wykluczyła go już z meczu mistrzowskiego, oraz, żeby po raz kolejny nie miał grypy żołądkowej.

źródło: Niebiescy.pl
To jest fragment wypowiedzi na konferencji prasowej B.Pietrzaka .
Jak synek w jego wieku po ledwie dwóch dobrych szpilach w ekstraklasie już notorycznie choruje na "grypę żołądkową" zamiast za***rdalać na treniolach to nie mom słów...

CHOPIE JESZCZE SIE ZDĄZYSZ NABALOWAĆ!!! Ale nie dziś, tak za 15 lat - pomyśl jak wtedy może Twoje życie wyglądać jak wykorzystasz szansę.

A plus dla trenera za to że nie zamiata problemów pod dywan - może to do synka dotrze co może zaprzepaścić.

jugador
Kontakt:

#371 Post autor: jugador » 7 paź 2008, o 22:59

Dokladnie , przynajmniej wiadomo o co chodzi a nie odsuniety i kazdy sie tylko domysla

Trener sie dobrze zachowal dal mu szanse , on ja wykorzystal a teraz wszystko w jego rekach a raczej nogach

Pietrzak nie bedzie sobie strzelal w kolano i bez powodu trzymal na lawce zawodnika , ktory gwarantuje bramki

Mam nadzieje , ze z Zabolami wyjdziemy czyms podobnym tylko na prawej Zajac zeby nie mieli za pieknie ; ]

Codino18
Kontakt:

#372 Post autor: Codino18 » 7 paź 2008, o 23:17

jeszcze raz prosze o ten bilet. Dzięki

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#373 Post autor: ObeRschlesien » 7 paź 2008, o 23:30

Fajnie ze wygrali... szkoda ino z emusiolech w robocie siedziec :zdegustowany: 2 rzeczy mnie zaskoczyly Sobczak 3 tory i tyla ludzi hehe rozumia ze jest wciul takich co robi jak jo i srodek tygodnia ale nie wieza ze az tyla ze przyszlo ino 800 ludzi ... pamietom w 2 lidze kiedyt grali my z Łks tyz bylo mnowstwo ludzi az 600 hehe szkoda ze nie miolech na rano to bych napewno byl...zoboczyc hattricka na C6 to zadkosc :hyhy:

p.s zapewne wrescie nie bylo kolejek przed meczem co ?? widac ze zarzad wyciaga wnioski i zaczyna cos dzialać ;) :rotfl:
Obrazek

Awatar użytkownika
mikobart
Kontakt:

#374 Post autor: mikobart » 8 paź 2008, o 07:54

fRyta pisze:Średni piknik w środku tygodnia.
Plus za skuteczność dla Marcina Sobczaka !
Plus za "ku*** nasza jest" dla Martina Fabusza :rotfl:

Minus za pogode
Tekst Martina - bezcenny ;)

Dobrze po polsku radzi sobie także Matko. Jego donośne "MOJAAA!!" słyszał chyba cały stadion... szkoda ino, że w bal nie trefił :wstyd:

Sobczak :padam:

niebieski1980
Kontakt:

#375 Post autor: niebieski1980 » 8 paź 2008, o 10:16

Cieszy zwyciestwo i powrot Sobczaka ale znajac zycie to Pietrzak na Lecha znowu wymysli cos innego.

Dzieki konferencji prasowej widac kto jest pupilkiem naszego trenera nie jaki drewniany Haftinio

ODPOWIEDZ