Puchar Ekstraklasy 2008/09

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
josceline
Kontakt:

#316 Post autor: josceline » 7 wrz 2008, o 21:52

no tom nom Radolski nagodol:
Cieszę się, że mamy Puchar Ekstraklasy, bo to okazja do wypróbowania innych rozwiązań. Możemy też dać szansę zawodnikom, którzy grali mniej. W tych spotkaniach niektórzy zawodnicy pokazali się na tyle dobrze, że mogą otrzymać szansę gry w meczu z Cracovią.

Jerona Radolsky jak do tej pory to my nie grali yno ofensywny fusbal ,reszta zes juz przeca przerobil !!

- Mieliśmy dużo sytuacji, ale ich nie wykorzystaliśmy. Przegraliśmy, bo gospodarze byli skuteczniejsi. Jeśli nie strzelamy w takich sytuacjach, jakie mieli Ćwielong, Haftkowsk czy Sobczak to trudno myśleć o zwycięstwie. Piłkarze walczyli i ich podejście do meczu było dobre. Martwi mnie jednak skuteczność.

To znaczy co?? Gromy nie wygrywomy i je git ?? Raoldsky obudz sie juz bo juz je czas .... Katowice głowny peron drugi - cug w kierunku słowacji ...

Marek Motyka (trener Polonii):
Obiektywnie oceniając byliśmy zdecydowanie lepsi w tym meczu. Gorąco zawodnikom dziękuję za zwycięstwo i za postawę. Walczyli bardzo rozsądnie do końca, utrzymywali się przy piłce i nie dali przeciwnikowi rozwinąć skrzydeł.

Huh, nic dodac nic ujac , a Radolsky Swoji :wstyd:

o czym myśli Rdolski ?? foto nr 49

kacza
Kontakt:

#317 Post autor: kacza » 7 wrz 2008, o 23:44

Sadlok i Scherfchen da chopy co sie im chcialo lotac . Reszta grala choby mysleli o obiedzie kery wczesnie jedli :wstyd: gra ogolnie zenada , brak pomyslu na rozmontowanie obrony bytomskich :wstyd:

jugador
Kontakt:

#318 Post autor: jugador » 8 wrz 2008, o 00:02

Nie powiem , ze sie cieszylem po remisie w Zabrzu ale powiedzmy przyjalem to z umiarkowanym optymizmem

Okazuje sie niestety , ze jestesmy jedyna druzyna,ktora nie strzelila Gornikowi bramki

I to by sie chyba zgadzalo

Aktualnie jestesmy zaraz po nich najslabsi mysle

Jednak co ciekawe pilkarzy mamy na 4-5 miejsce

Jestesmy w dupnym dolku To az niemozliwe zeby wszyscy pilkarze byli pod forma ale jednak prawdziwie

No dobra jeden Zajac ma forme ale on pewnie tez by mogl biegac jeszcze szybciej

Nowacki,Straka,Balaz,Grzyb,Baran,Cwielong,Nykiel,Serfchen sa bez formy

Reszta tez ale im umiejetnosci poki co nie starcza wiec to mniejszy problem

To prawie cala druzyna,ktora miala ciagnac ten wozek

Panie Radolsky lepiej zeby od Cracovi zaczela ona wracac bo sie pogniewamy

Tak spierdzielic przygotowania to trzeba umiec

Jedyne co go troche ratuje to te dlugie kontuzje trzech naszych srodkowych pomocnikow

Aha jak okaze sie , ze Guldan jest bez formy to bedzie tragedia

Niestety wszystko na to wskazuje Podejrzewam , ze dzisiaj nie zagral bo poprostu nie nadawal sie do gry Z tego co pisaly gazety to wiecej czasu ostatnio spedzal w samolotach i terminalach anizeli na boisku trenujac

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#319 Post autor: heli » 8 wrz 2008, o 05:20

jugador pisze:
Jednak co ciekawe pilkarzy mamy na 4-5 miejsce
Moge wiedzieć jak to oceniłeś, bo zawsze mnei takie coś zastanawia. Przed sezonem według wielu skarbów kibica okazywało się, że mamy jednych z najtańszych graczy ekstraklasy, owszem można tłumaczyć wiekiem że ich wartość jest mniejsza. O żadnego z tych graczy nawet najlepszych jakoś kluby z czołówki się nie biją, na palcach rąk można policzyć sume reprezentacyjnych występów naszych graczy. Więc pytam jakie kryterium przyjąłeś, bo chyba nie znajomości piłkarzy bo wiadomo, ze zna się głównie najlepiej swoich graczy.

I na koniec dla mnie równie dobrze możemy walczyc o mistrza jak i tym samym skłądem o utrzymanie, zresztą pamiętamy sytuacje gdzie na wiosne graliśmy super, a potem nie było wielkich zmian dwie trzy i była straszna kapa.

Natomiast mi chodzi tylko i wyłącznie o kryterium oceny.

Co do Sadloka to tak jak pisałem mnie w żaden sposób nie zachwycił chyba, że przyjmujemy do niego nie jako po znajomości, i przez jego wiek jakieś inne kryterium oceny wtedy moge mówić, ze zagrał poprawnie.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#320 Post autor: Scypion » 8 wrz 2008, o 08:54

Niedzielne popoludnie spedzilch prazac sie na sloncu na stadionie Polonii patrzac na zegarek kiedy to se wreszcie skonczy... :wstyd: Powiem krotko obrona chaotyczna i dziurawa. Pomoc i atak kompletnie bez koncepcji i jakiegokolwiek pomyslu na sensowno akcja. Wychodzi na to ze 95% sily ofensywnej Ruchu to Zajac i jego indywidualna akcja. Ani razu nie zagrozlismy bramce przy ktoryms z dosc licznych rogow. Problemem bylo wymienienie kilku podan, zas pilka wyraznie przeszkadzala naszym zawodnikom. Na plus jak dla mnie to tylko Perdijic, wielkie rozczarowanie to efekt postawy naszych mlodych graczy, ktorzy mieli pokazac sie w tych rozgrywkach. Do tego dochodzi brak szybkosci i zwinnosci. Polonisci mijali naszych na biegu jak intercity drezyna, choc wcale sie nie wysilali. Katastrofa. :(

jugador
Kontakt:

#321 Post autor: jugador » 8 wrz 2008, o 16:34

Heli ocenilem to bo znam umiejetnosci pilkarzy w kadrze innych zespolow z ekstraklasy

Co z tego , ze nie mamy reprezentantow ?

Gornik mial chyba 3 swego czasu a z ich umiejetnosciami nie mialo to zwiazku

Mamy dobry zespol pod wzgledem umiejetnosci i calkiem niezla lawke tylko niestety aktualnie do dupy przygotowany fizycznie a jak taktycznie to nie wiadomo

Jak sie nie ma szybkosci ,przyspieszenia, szybkosci reakcji to nie da sie grac tego co sie chce

slavo
Kontakt:

#322 Post autor: slavo » 8 wrz 2008, o 20:35

jugador pisze: Jak sie nie ma szybkosci ,przyspieszenia, szybkosci reakcji to nie da sie grac tego co sie chce
dokładnie. Możemy jeszcze zakontraktować i Puyola i Cannawaro i samego Ballacka do rozgrywania... a dopóki zamiast przygotowania będzie zajechanie i zamiast koncepcji gry - koncepcja antygry - (wariant defensywny wszędzie i z każdym), to nic nam te transfery nie przyniosą.

Ratunek jest jeden - Radolski zabieraj się z tą twoją "taktiku".
Oni są przygotowani ale na poziomie para-olimpiady, z tym, że tamci zawodnicy nie mogą za to, że los się z nimi okrutnie obszedł, zaś nasi są zajechali przez "fachowca".

Przypomnijcie sobie jak grała nasza "młoda ekstraklasa" dopóki też miała "trenera inaczej"

Ryjek
Kontakt:

#323 Post autor: Ryjek » 9 wrz 2008, o 23:35

mam nadzieje ze Radolsky postanowil olac ten PE a pilkarze lotajom zeby sie polotac jak na treningu.. a w szpilu z cracovia wlacza powera

beexid
Kontakt:

#324 Post autor: beexid » 2 paź 2008, o 21:18

Bojkotujemy mecz z Odrą W. czy idemy na niego? ;) :P

Codino18
Kontakt:

bilet z meczu

#325 Post autor: Codino18 » 6 paź 2008, o 19:44

Cześć wszystkim

Mam do Was taką wielką prośbę (do tych osób które będą na meczu z Odrą w PE). Zachowajcie do mnie bilet z tego meczu w jak najlepszym stanie. Ja go chętnie odkupię nawet, a potrzebny mi do kolekcji. Mam nadzieję, że znajdzie sie ktoś kto mi pomoże.
Dzięki i pozdrawiem, marcin

moje gg: 6922893

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#326 Post autor: grzej » 6 paź 2008, o 19:50

Jutro mecz z Odrą, myślę, że odpoczną (czytaj: nie będą brani pod uwagę w składzie) sobie w tym meczu: Zając, Szeryf, Brzytwa, Grodzicki i Grzybek.

Sądzę, że w pierwszym składzie zagra Sadlok (na stoperze z Adamskim), a w ataku zagra Sobczak, przynajmniej tak to wyglądało na dzisiejszym treningu.

Trenował też Straka i Jezierski, ale widać było, że ich pauza jeszcze trochę potrwa..

p
Ostatnio zmieniony 6 paź 2008, o 21:09 przez grzej, łącznie zmieniany 1 raz.

19kibic20
Kontakt:

#327 Post autor: 19kibic20 » 6 paź 2008, o 20:14

a poczym oni majom odpoczoc

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#328 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 7 paź 2008, o 17:41

jak nie wygrają to ciezko widza że wyjdemy z tej grupy

Lukas89
Kontakt:

#329 Post autor: Lukas89 » 7 paź 2008, o 17:59

Ruch-Odra 2-1 ..narazie..