RUCH Chorzów : Polonia Warszawa 20.09.08 godz. 19:45 !!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
kempes69

#196 Post autor: kempes69 » 21 wrz 2008, o 10:39

radzion pisze:co do samego meczu, za duzo zech nie widziol bo durs jakis kiepskich puszczali ale od poczatku

przyznam szczerze ze liczylem sie z tym ze przegramy w warszawie, zreszta jako chyba nieliczny jak nie jedyny zdobolch punkty za ten mecz w typerze, narazie nie mamy jeszcze zespolu ktory bedzie walczyl o miejsca 1-5 a polonia takowy ma, trzeba mierzyc sily na zamiary, martwi to ze po raz kolejny dajemy sobie wpakowac 3 bramy na wyjezdzie, obrona to dalej nasz najslabszy punkt i z tym cos pietrzak musi zrobic, moze w koncu sadlok dostanie szansa,
o wynik meczu z jaga bych sie nie martwil , zreszta z odra my tyz dostali szmary a potym sie podnieslismy i wygrali, u siebie gramy zupelnie inaczej i to wlasnie mecze u nas sa kluczowe, o ludzi tyz sie nie martwia bo i tak przida,
niemniej jednak potrzeba zmian, mysla ze powoli bedzie pietrzakowi zaskakiwac ta gra ktora planuje, zaden trener nawet ten ktory poniekad z druzyna jest caly czas ale patrzy na to z boku nie jest w stanie w ciagu 2-3 dni czy nawet tygodnia odmienic calkowicie obraz druzyny, przyklad mielismy w piatek kiedy zaby przegraly ze slaskiem, tam tez mysl kasperczaka zaskoczy podobnie jak u nas z pietrzakiem, ale zeby bylo widac efekty potrzeba ze 2-3 tygodni i mysle ze z jaga bedzie to zupelnie inaczej wygladac a pozniej miejm y nadzieje w koncu wygrana na wyjezdzie z badz co badz bardzo przecietnym belchatowem

100% racji

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#197 Post autor: Bytom20 » 21 wrz 2008, o 11:07

Ja tam w innym temacie pisałem o oczekiwaniu 7 miejsca przed sezonem i nie oczekuje nawet miejsca na pudle a tylko spokojnego utrzymania. Moja krytyka to tylko strach bo w którym meczu wygranym w tym sezonie zagraliśmy bardzo dobrze, nie mówiąc o przegranych ? Dobrze że w tej lidze sa jeszcze słabsi od Nas. Moja obawa wynika z tego że przed nami mecze:
Jagiellonia Białystok - u siebie ciężko wyrokować
Lech Poznań - u siebie poprzedni sezon 2 w plecy
Piast Gliwice -wyjazd i wcale lekko nie będzie
GKS Bełchatów - wyjazd poprzedni sezon 2 w plecy
Wisła Kraków - wyjazd wiadomo

Oby się utrzymali spokojnie i będę zadowolony ino że ciężko być optymistą.

jugador
Kontakt:

#198 Post autor: jugador » 21 wrz 2008, o 12:17

Polonia ma lepszy sklad od nas , grala na wlasnym boisku i nie ma sie co dziwic , ze wygrala

kazdy punkt bylby niespodzianka

Szkoda tylko , ze tak wysoko bo az tyle slabsi nie jestesmy

Przy bramce na 2:0 znowu skandaliczne zachowanie obroncow Ktory to juz raz

Mynar,Jodlowiec,Majewski,Lato,Piechniak,Ivanowski,Gajtkowski,Swierczewski

Nie czarujmy sie kazdy z nich mialby u nas 1 sklad

Pierwsza czworka jest juz wykrystalizowana Wisla,Legia,Lech,Polonia bedzie walczyc o mistrzostwo lub puchary

My mamy szanse na miejsca od czwartego w dol jak sie okazuje

Grunt zeby wygrywac u siebie

Teraz Jaga , z ktora TRZEBA wygrac i mysle , ze wygramy

Bedzie kasa z gieldy na transfery to sie zobaczy
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2008, o 12:23 przez jugador, łącznie zmieniany 1 raz.

Lukas89
Kontakt:

#199 Post autor: Lukas89 » 21 wrz 2008, o 12:19

Teraz patrze na powtórke Ligi+ na C+ .. Wiem,że powiem nie o Naszym meczu,co więcej powiem o meczu górnik-Śląsk..ale może warto sie przypatrzeć taktyce Śląska..wygrali 1-2 .. i co ciekawe obydwie bramki strzelili po rzutach rożnych..Myśle,że warto by u Nas popracować nad stałymi fragmentami..bo po rzutach rożnych czy wolnych też można strzelać bramki..
Obrazek

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#200 Post autor: gerhat » 21 wrz 2008, o 14:36

racja mosz ale chyba nie inetersujesz się maszymi meczami bo w poprzednim i obecnym sezonie strzelali my gole po stałych fragmentach. W teym sezonie 1/3 goli jakie my zdobyli to gole po zagraniu z rogu. Mnie bardziej martwi to że nasi obrońcy nie podłaczaja się do zadań ofensywnych tak jak np. Mynar lub obrońca z Bytomia co strzela hat-trick

Lipiniorz25
Kontakt:

#201 Post autor: Lipiniorz25 » 21 wrz 2008, o 14:47

Lukas89 pisze:Teraz patrze na powtórke Ligi+ na C+ .. Wiem,że powiem nie o Naszym meczu,co więcej powiem o meczu górnik-Śląsk..ale może warto sie przypatrzeć taktyce Śląska..wygrali 1-2 .. i co ciekawe obydwie bramki strzelili po rzutach rożnych..Myśle,że warto by u Nas popracować nad stałymi fragmentami..bo po rzutach rożnych czy wolnych też można strzelać bramki..
u nas rzuty rozne kuleja
ostatnio sie udalo strzelic tora ale poza tym to nawet nie potrafimy ich dobrze wykonac a co dopiero cos stzelic z nich
Co do wczorajszego szpilu to go nie widziolch :kwasny: ale to juz 4 mecz(liczac PE) na wyjezdzie w kierym nie strzelomy tora
Niebieski od uRodzenia

Kris KLZ
Kontakt:

#202 Post autor: Kris KLZ » 21 wrz 2008, o 15:41

jo patrzolch na szpil i niestety gra Niebieskich niy wrozy dobrze :/
mysla ze z Jaga to bydzie spacerek bo to o wiela slabszy rywal ale pozniejsze mecze z Lechem itd mogom byc naprowdy nie ciekawe patrzac na wczorejszy szpil :( takze Pietrzak i ekipa do roboty ;)
Obrazek
KLIMZOWIEC!!!

Elmer
Kontakt:

#203 Post autor: Elmer » 21 wrz 2008, o 16:36

Lysy pisze:Jest żech ciekawy (...) szpil z Jagą?
;)

coś mi się wydaje, że mecz z Jagą będzie spotkaniem o posadę dla... Probierza. Rok temu po meczu z nami wyleciał z Widzewa. Czy teraz będzie podobnie?

Co do meczu z Polonią to porażka zbyt wysoka, a piłkarze grali (szczególnie w drugiej połowie) bez wiary w powodzenie. Czyżby Ruch miał zostać zespołem własnego boiska? Mamy szybkiego Zająca, ale nie potrafimy tego wykorzystać. Dobrze, że w ekstraklasie jest jeszcze Piast, Cracovia, Polonia B. i... Górnik ;)
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
Hageno
Kontakt:

#204 Post autor: Hageno » 21 wrz 2008, o 16:46

Po meczu widac, zreszta jak szlo przewidziec ze czolowka to nasze sny. Szkoda, moglo by byc tak pieknie, achhhhh

Elmer
Kontakt:

#205 Post autor: Elmer » 21 wrz 2008, o 16:47

http://michalpol.blox.pl/2008/09/Szok-L ... luzgu.html

cud, miód i zajebioza :wstyd:
pie... sztuczne łączniki dyskopolowe
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Pavlique
Kontakt:

#206 Post autor: Pavlique » 21 wrz 2008, o 17:12

CZado to kibic cy9onów z katowic wiync skontrował załosnego Pola yno bez toz, ze szło o krupnioli... ło nos to prawie pewne że niy bydzie sie ciepoł... niy tyn materiał pismaka...
I'm a man who walks alone

Awatar użytkownika
fRyta
Kontakt:

#207 Post autor: fRyta » 21 wrz 2008, o 17:41

Bzzyk pisze:Ktory to juz mecz niewygrany na wyjezdzie ? Niedlugo bedziemy jak Odra druzyna wlasnego boiska. Polonia moze byla lepsza ale zeby az tyle przegrac ? Gra zbyt asekuracyjna, Ruch wogole nie naciskal, brak gry naszych obroncow do przodu. Na mega minus Jakubowski, Grzyb, Zajac, Baran. Zreszta wszyscy grali z dupy jak mozna oddac 1 celny strzal ?

Polonia rzadzila w srodku, niby to mialabyc nasza najmocniejsza formacja ? Nasza pomoc zagrala tragicznie ? Nowacki Ty wiesz co to rozgrywanie pilki ? Czlowieku nic nie zagrales nic. Bierz przyklad z Majewskiego z Polonii.

Goncerz ? Wszedl i widzialem go moze 2 razy.

Najlepszy od nas pilkarz Grodzicki, niestety dostal kontuzji. Cud ze nie bylo wiecej niz te 3:0.

Marudy niech na Górnik jadą :spi:
Z taka gra to 2-3 kolejki i zabole nas mina, bo ogladalem ich mecz i ich gra mimo ze przegrali jakos wygladala (stracili 2 bramki przy stalych fragmentach). Nasza gra DNO DNO DNO. Jesli tego nie poprawia to ja ciezko widze ten sezon.

Jeszcze jedno skoro atakujemy i kontrujemy, to jak moze 3 chlopow tylko atakowac na 7 graczy poloni ? ?

Po takim wyniki to nic tylko :wstyd: i az sie smutno robi.

Marudy niech na Górnik jadą :spi:
Zawsze wierni i oddani Siemianowice Śląskie !

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#208 Post autor: heli » 21 wrz 2008, o 18:03

Dobra obejrzałem to moge gre skomentowa. Pierwsza połowa całkiem nie zła na tle silnego pzeciwnika graliśmy przyzwoicie, pare razy nie potrzebnie Zajac zagalopowywał się do przodu przez co często akcje zakończone spalonym w obronie właściwie dwa błędy, jedna ta akcja Mąki i zagranie do Ivanowskiego co broni Pilarz i drugi duży błąd dla mnie to zagranie sztuczka Scherfchena i strata w środku pola co przy lepiej dysponowanym mogło się skończy tragicznie. Druga połowa już niestety od początku wyglądała nie mrawo, a za czasem było już gorzej, nie wiem czy to brak sił czy już brak wiary w korzystny rezultat ale po 2-0 to już staneli nie mal całkowicie. To co pisałem jak widziałem tylko skład jeszcze przed zobaczeniem meczu, że nie wiem dlaczego brak wysokiego napastnika w pełni podtrzymuje, żadne z dośrodkowań a kilka z bocznych stref boiskach po wolnych nie zakończyło się zagrożeniem. No i Nowacki niestety kolejny słaby mecz, raczej Pulkowski wnosi więcej do gry, mimo, że zaprzepaszcza super okazje to jakoś je sobie stwarza i nie raz stwarza innym u Nowackiego widac brak ogrania i lepiej żeby je zdobywał póki co w ME i PE.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Tiag
Kontakt:

#209 Post autor: Tiag » 21 wrz 2008, o 18:05

Pavlique pisze:CZado to kibic cy9onów z katowic wiync skontrował załosnego Pola yno bez toz, ze szło o krupnioli... ło nos to prawie pewne że niy bydzie sie ciepoł... niy tyn materiał pismaka...
artykuły Pawła Czado nt Ruchu.

Pawła Zarzeczneo skontrował. Zresztą po tych jego artykułach nie sposób poznac, komu kibicuje prywatnie, ale na temat Ruchu jeszcze złego słowa nie napisał, wręcz przeciwnie.

jugador
Kontakt:

#210 Post autor: jugador » 21 wrz 2008, o 19:09

Tiag niektorzy zanim rusza mozgownica palna glupote

Niektorzy ... duzo takich niestety

Jak ogramy Jagiellonie to juz bede w miare spokojny o nasze miejsce w tabeli

Do konca rundy te 20 - 23 punkty powinnismy zdobyc a to w przekroju sezonu powinno dac miejsce w pierwszej 8-10 i spokojny byt

Puchary nam nie groza

Ktos tu wspominal , ze Gornik nas wyprzedzi ... Otoz nie wyprzedzi i to jeszcze dlugo Musialby stac sie kataklizm

Zreszta oni maja delikatnie mowiac pr***ebane z tyloma punktami i takim treminarzem na wiosne ale to nie nasz problem naszczescie

Podsumowujac , dobry start zapewnil nam brak nerwowki i trzeba to wykozystac

ODPOWIEDZ