Ruch Chorzów - Cracovia Kraków piątek 12.09.08 godz 20.00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
adamo_R

#91 Post autor: adamo_R » 12 wrz 2008, o 23:43

Po Radolu niy bylo zle z grom ale bylo widac jeszze jakis hampel w szczegolnosci w I pol..Wygrać wygrali momy10 ptk i gromy dali.

Elmer
Kontakt:

#92 Post autor: Elmer » 12 wrz 2008, o 23:55

Kilka uwag na gorąco, tzn. na zimno (bo wiało jak w Kielcach ;) )
1. Mialem wrażenie, że razem z Duszanem na Słowację pojechały te 10 kilogramowe plecaki, które piłkarze zawsze mieli na plecach od ponad roku
2. Bramka Sobczaka ładna, ale jeszcze ładniejsza jest radość naszego chorzowskiego Jima Carreya ;)
3. Takiego Ruchu dawno nie widziałem, nawet w WDŚ. Może pierwsza połowa była słabsza, ale po przerwie to było to
4. Majewski? Mądry człowiek, ale dobrze że nie jest naszym trenerem. Jego filozofia jest bardziej zagmatwana niż Duszana i Oresta pomnożona przez Leo i jego współpracowników :przestraszony:
5. Ten pseudospiker darowałby sobie przedmeczowe: "wielka, wielka, wielka", bo schemat jest nudny i staje się coraz mniej strawny.
6. Wejście przed meczem? ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Działacze jak chcecie żeby o klubie dobrze pisali w mediach to zacznijcie od podstaw!
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Blau Nikolai
Kontakt:

#93 Post autor: Blau Nikolai » 13 wrz 2008, o 00:21

Szpil był zajebioza! Fajno ta nowo piosynka "Hej KS Ruch! Hej KS Ruch!..." z tymi kolejkami to naprowdy... Łoni cosam powinni syćkie kasy łotworzić to by to cosam zlozło toszka. Ciekawe co bydzie z tymi koszulkami jednolitymi na młyn...

Lipiniorz25
Kontakt:

#94 Post autor: Lipiniorz25 » 13 wrz 2008, o 00:32

Downo nie cieszylch sie z tych 3pkt jak dzis moze dlatego ze miolch trocha obawy zwazywszy na naszo ostatnio gra.Gra trocha lepszo ale to jeszcze nie to
Dla p.Cwielonga lawka od nastepnego szpilu az zol niestety patrzec na jego "wyczyny" na boisku

NOJWAZNIEJSZE 3 PKT !!!! :padam:
Niebieski od uRodzenia

RudaSlaska7
Kontakt:

#95 Post autor: RudaSlaska7 » 13 wrz 2008, o 00:33

boło git! taki Ruch chca ogladac walczacy do konca nawet przy 1-0 do przodu ;] Zajac na plus chociaz duzo strat to potem zapierdalol zeby odzyskac o czym nie idzie powiedziec o niekierych zawodnikach.a ten rajd pod koniec choc stracil pilka to miazga :padam: potrzebujemy jeszcze z 5 Zajacow zeby nom nawet Wisla nie dala rady i 2 Pilarzy w bramce :-)

Awatar użytkownika
milanos
Kontakt:

#96 Post autor: milanos » 13 wrz 2008, o 00:50

Obrazek

BAFista
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#97 Post autor: BAFista » 13 wrz 2008, o 00:54

najlepszy moment był po meczu jak dziennikarzyna z C+ lotoł za Sobczakiem żeby zrobic z nim wywiad , Sobczak go oloł bo w tym czasiem szoł nom podziekowac za doping brawo Marcin i Artur. Pani prezes przed meczem z jagą zapraszą pod kasy :wstyd:

Awatar użytkownika
Ama
Kontakt:

#98 Post autor: Ama » 13 wrz 2008, o 00:57

Powiem szczerze pierwszy mecz który mi sie podoboł grali my do przodu , po strzelonej bramie nie cofneli my sie nie było takiej defensywniej gry , tylko tak dalej !!!!! momy 3 pkt nie ma co narzekać że 1 połowa trocha gorszo. Potym co dzisiej widzioł to zabardzo nie tęknia za Radolskim bez kitu !!!
Bo nasza wiara to RUCH Chorzów :) :) :)

FC. BALKON

Awatar użytkownika
19flasteR20
Kontakt:

#99 Post autor: 19flasteR20 » 13 wrz 2008, o 01:40

rumcajs_79 pisze:to co mi sie podobalo to to ze po zdobytej bramce gralismy nadal do przodu
a co do trenera to mysla ze kolejne dwa mecze pokaza co jest war ale jak narazie wielkie dla Pietrzaka i calej druzyny

na temat biletow to nie ma co sie wypowiadac tylko trzeba uswiadomic pania prezes bo chyba im sie w dupach poprzewracalo
jak ktos juz napisal wczesniej chyba nie sa uswiadomi ze ponad polowa frekwencji rabia kibice z po za Chorzowa i trzeba by to uszanowac,docenic i wyjsc im na przeciw a nie utrudniac ...
Jo juz wczesniej apelowoł na forum ze tak bydzie ale suchejcie wszyscy po kolei co sie Ciepiecie
dzisiej zech kupił wczesniej bilet by nie stoc w kolejce.Jak mozecie to se kupcie ku...a ten bilet wczesniej i idzcie sobie do Saj..ary czy kaj chceecie.
Due. Jest mozliwosc wykupienia tymczasowego na reszte spotkan identyfikatora kiery kosztuje 15 zł lub ten 5 zł jednorazowy + bilet na szpil!!!
jak kupicie za 15 identyfikator taki tymczasowy to juz nie musicie meczyc sie z spisywaniem tych danych a kupujecie sam bilet!!!!
tak mi tumaczyc kolo z kasy numer 2.
tre. to opcja z identyfikatorem na cołki sezon(koszt 50 zł) jesien-zima 08/09 kiery cza złozyc odpowiedni formularz i wpłacic na konto i pozniej zgłosic sie po niego na Cicha 6.
to tyla na te mat wejsciowek biletow!!! :oczami:

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#100 Post autor: heli » 13 wrz 2008, o 05:13

pierwsza połowa fatalna wnaszym wykonaniu, właściwie po za pierwszymiminutami gdzie wydawało się ze przyciśniemy, to szreg nie celnych podań, dośrodkowań czy strzałopodań Cabajowi.

W drugiej na szczęście bramka troche rozluźniła naszą gre i sytuacji i porządnych akcji było więcej, a może w porównaniu z pierwszą połową po prostu były.

Cieszy to, że wszedł Sobiech i jeszcze powalczył i przycisnął na tyle tormana, zresztą z pomocą dwójki jeszcze, ze Cabaj popełnił błąd.

Ja nie raz pisze, że najważniejsze są trzy punkty i tak jest też w tym wypadku miejsce w tabeli Cracovii w zupełności odpoiada ich formie, najsłabsza drużyna z jaką graliśmy, nawet od szczew o wiele słabsza.

Indywidualni według mnie z taką grą to "Grzybek" powinien siedziec na ławce, niech gra Jakubowski do czasu odzyskania jej przez Grzyba,a ten wchodizi na podmęczonego przeciwnika. Także niestety Nowacki póki co nie najlepiej, chyba potrzebuje jeszcze sporego ogrania.

Najlepszy, a może najbardziej waleczny na boisku Zajac (nie pierwszy raz zresztą) Dobrze Brzyski Scherfschen, bez większych zastrzeżen Pilarz no i obrona (cho czasami podania niektórych piłkarzy do tormana wołają o pomste do nieba). Choc akurat ta formacja bardzo rzadko była stawiana na próby przez graczy Cracovii.

Zresztą zagraliśmy wystarczajaco dobrze by pokona przeciwnika więc trzeba mie nadzieje, że tak będzie zawsze.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#101 Post autor: radzion » 13 wrz 2008, o 07:04

tak jak napisal heli pierwsza polowa bardzo slaba, no moze po za pierwszymi 10 minutami gdzie ruszylismy na cracovie. W 1 polowie obrona dosyc pewna choc nie podobalo mi sie te bawienie sie z balem i podawanie non stop do tylu. Zreszta napewno na dobroi postawa w obronie miala wplyw beznadziejna gra cracovii. widza tyn zespol 2 roz u nos i 2 roz tyn zespol kwalifikuje sie do miana najslabszego jaki kiedykolwiek przyjechol do nos na mecz w 1 lidze. wiec jak oni pozniej te punkty zdobywaja i sa wyzej od nos

w 2 polowie wygladalo to ciut lepiej, bylo kilka fajnych skladnych akcji, w obronie pewnie

Bardzo mnie cieszy (przed meczem to przewidzialem znajac styl prowadzenia zespolu przez Pietrzaka) ze wypuscil na boisko mlodych (Cwielong, Sobczak Sobiech) Ci odplacili mu za to dobra gra i 2 bramkami. Nie wiem ktora bramka mnie bardziej cieszy czy ta SObczaka czy Sobiecha. Dla jednego to kolejny gol w lidze i moze jeszcze bardziej Sobczak uwierzy w to ze jest w stanie strzelac bramki i to kazdemu rywalowi a nie tylko u siebie. Sobiech zas mam nadzieje ze bedzie dostawal wiec szans, ba jestem o tym przekonany, przynajmniej bedzie tak dopoki trenerem bedzie Pietrzak. On lubi stawiac na mlodych, nie boi sie tego, bylo juz zreszta tak za jego poprzedniej pracy u nsa

dobra, tylo plusow a teraz minusy a raczej nazwiska tych ktorych trzeba sie pozbyc po tej rundzie lub najpozniej po zakonczeniu sezonu po to zeby na ich miejsce wziasc lepszych (problemu z tym nie bedzie) albo zeby po prostu wyciagnac jakas kase za nich

Nowacki - 1 do odstrzalu - nie gra kompletnie nic, kazdy kontakt z pilka to od razu strata lub upadek
Balaz - tu trzeba myslec jak na nim jeszcze zarobic, bo Pavol chyba zamiast trenowac myslami bol w anglii i teroz tego efekt widac, juz to ze wczoraj nie zagrol swiadczy o jego formie
Fabusz - czuja ze on sam odejdzie po zakonczeniu sezonu
do tego grona nie licza zawodnikow co biera kasa a wogole nie lapia sie nawet na lawka, ich trzeba sie poprostu pozbyc )lazi mi o starszych graczy a nie mlodzikow)

PS
nie przypomino wom kogos te zdjecie? (lazi mi o styl cieszenia sie po bramie)
Obrazek

fanatyk_m-ce
Kontakt:

#102 Post autor: fanatyk_m-ce » 13 wrz 2008, o 08:26

hehe 1 polowa (no moze pierwsze 30 min) jak dla mnie slabe myslalem ze to przegramy:( ale potem ladnie ruszyli do ataku
nie zgodze sie ze Zajac zle gral. W przeciwienstwie do innych to bardzo duzo latal po boisko i walczyl o pilke, Cwielong chyba sie bal wejsc pilkarza cracovi ;)
I niepotrzebnie dla mnie podczas kontry przerzucanie pilki na druga strne do Grzyba. Grzyb dobrze gral ale to spowalnialo akcje;)
no jedynie wyroznial sie slaba gra Nowacki ale bedzie dobrze:)

a i zapomnialem dodac ze sedzia glowny jest chyba slepy. 1 faul co odgwizdal powinna byc zolta kartka bez gadania! faul taktyczny, z 10 bylo to super widac jak nasz zawodnik jest popychany po czym sie przewraca. potem sytuacja w polu karnym gdzie bramkarz fauluje Sobczaka lapiac go za nogi. poza tym w jednej sytuacji sedzia liniowy podosi chorogiewke a nic nie bylo :zdegustowany: (ale nie odgwizdano spalonego bo cracovia wziela pilke...
moja jedyna milosc to [b]NIEBIESCY[/b]

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#103 Post autor: L-o » 13 wrz 2008, o 09:00

radzion pisze:
PS
nie przypomino wom kogos te zdjecie? (lazi mi o styl cieszenia sie po bramie)
Obrazek

Śrutwa jak byk :hyhy:

Awatar użytkownika
Hmmm...
Kontakt:

#104 Post autor: Hmmm... » 13 wrz 2008, o 09:31

fanatyk_m-ce pisze:sedzia glowny jest chyba slepy
a liniowy w 2 polowie to dopiero zenada :/ raz ze nie widziol faulu Cabaja a elwer jak nic tam powinien byc, dwa ze nie widziol podania do tormana kaj glowny jednak zaraegowol, i kilka dziwnie nie pokozanych fauli itp. tak ze liniowy ch*j hehe
"...w latach 1922-1939 Śląsk miał swój sejm i skarb, a niewielkie województwo dawało ok. 46 proc. polskiego PKB. Tylko co dziesiątą wytworzoną tu złotówkę przekazywano Warszawie. Śląsk mógł samodzielnie zaciągać pożyczki zagraniczne i sam udzielał pożyczek rządowi. Był bogaty, szczególnie na tle reszty kraju. Autonomię oficjalnie zniesiono w 1945 r. dekretem KRN (w 1939 r. zlikwidował ją Hitler). ..."

fanka_09
Kontakt:

#105 Post autor: fanka_09 » 13 wrz 2008, o 09:40

jugador pisze:Ale sie wkoorwilem ...

Dzisiaj pierwszy raz nie wszedlem na mecz swojej kochanej druzyny na Cichej

Kooorwa mac ! To jest skandal

Gwizek sedziego a przed kasami co najmniej 1 tys osob

chodzilem jak bylo 1 tys na stadionie ale takie cos pi***ole

Byłam o 19 na stadionie a bilet kupiłam po 1,5 godziny stania w kolejce :zly: . Ale na szczęście weszłam na ostatnią godzinę meczu :) :)

A co do meczu Brzyski :padam: i SObczak :padam:

ODPOWIEDZ