Ruch Chorzów - Cracovia Kraków piątek 12.09.08 godz 20.00
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nominalną pozycją Brzyskiego jest lewa pomoc, w Koronie Kielce został przeniesiony na lewą obronę i tak już zostało, ale już u Nas np. w meczu z Jagą grał na lewej pomocy, na pewno w chwili obecnej byłby lepszy niż Balaz, który jest w tej chwili w nienajlepszej dyspozycji.
Mam nadzieję, że nie będzie dyskryminowania Słowaków przez nikogo..
Mam nadzieję, że nie będzie dyskryminowania Słowaków przez nikogo..
historiaruchu.pl
- 19HKS20
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ruch Chorzów - Cracovia, 12 września, godz. 20:00
W zespole "Niebieskich" dość nieoczekiwana nastąpiła zmiana trenera. Dusana Radolsky'ego zastąpił Bogusław Pietrzak, który mile jest wspominany w Chorzowie. Mecz z Cracovią będzie jego pierwszym od sześciu lat w barwach Ruchu, ale głośno mówi się, że trenerem Ruchu zostanie Orest Lenczyk lub Wojciech Stawowy, którzy obecnie pozostają bez pracy.
Pietrzak liczy na to, że swoją pracę rozpocznie od zwycięstwa. Szanse na to są duże, wszak "Pasy" rzadko wygrywają na wyjeździe, a w Chorzowie nie zgarnęły trzech punktów już od ponad pół wieku! Trzeba też pamiętać, że i ostatnią bramkę straciły dawno, bo 39 lat temu!
Bilans międzyklubowy w I lidze:
Ruch - Cracovia: 28 17 8 3 61-24
Cracovia - Ruch: 28 11 4 13 42-51
Bilans ogólny Ruch - Cracovia: 56 30 12 14 112-66
Liczba meczu:
57 - Tyle minęło już lat od ostatniego zwycięstwa Cracovii w Chorzowie.
Typ PiłkaNożna.pl: X
W zespole "Niebieskich" dość nieoczekiwana nastąpiła zmiana trenera. Dusana Radolsky'ego zastąpił Bogusław Pietrzak, który mile jest wspominany w Chorzowie. Mecz z Cracovią będzie jego pierwszym od sześciu lat w barwach Ruchu, ale głośno mówi się, że trenerem Ruchu zostanie Orest Lenczyk lub Wojciech Stawowy, którzy obecnie pozostają bez pracy.
Pietrzak liczy na to, że swoją pracę rozpocznie od zwycięstwa. Szanse na to są duże, wszak "Pasy" rzadko wygrywają na wyjeździe, a w Chorzowie nie zgarnęły trzech punktów już od ponad pół wieku! Trzeba też pamiętać, że i ostatnią bramkę straciły dawno, bo 39 lat temu!
Bilans międzyklubowy w I lidze:
Ruch - Cracovia: 28 17 8 3 61-24
Cracovia - Ruch: 28 11 4 13 42-51
Bilans ogólny Ruch - Cracovia: 56 30 12 14 112-66
Liczba meczu:
57 - Tyle minęło już lat od ostatniego zwycięstwa Cracovii w Chorzowie.
Typ PiłkaNożna.pl: X
JEDNO MIASTO JEDEN KLUB KATOWICE INO RUCH
- Ama
- Kontakt:
Teraz po odejściu Radolskiego , jego "podopieczni" moga się sprzeciwić nowemu trenerowi co napewno nie posłuży drużynie chobym się mylił . Bo po komencie Balaz'a idzie wywnioskować że nie zgadzo się z odejściem Duszana ale nie chce się jednoznacznie wypowiadać bo może dostać kara finansowo , żeby to tylko teraz nie wyszło na złe formie Słowakom , może być różnie , żebym się mylił !!!.
Dzisiej będzie ciężko ale wygromy 2-1
Dzisiej będzie ciężko ale wygromy 2-1

Bo nasza wiara to RUCH Chorzów :) :) :)
FC. BALKON
FC. BALKON
- esiu1920
- Kontakt:
Formie słowaków nic nie zagraża, bo jej nie ma. Jak mają w głowie poukładane to bedą grać dla każdego trenera , bo tak zarabiają na życie.Ama pisze:Teraz po odejściu Radolskiego , jebo "podopieczni" moga się sprzeciwić nowemu trenerowi co napewno nie posłuży drużynie chobym się mylił . Bo po komencie Balaz'a idzie wywnioskować że nie zgadzo się z odejściem Duszana ale nie chce się jednoznacznie wypowiadać bo może dostać kara finansowo , żeby to tylko teraz nie wyszło na złe formie Słowakom , może być różnie , żebym się mylił !!!
Halemba zawsze z RUCHEM !!!
- Ama
- Kontakt:
W tej kwestii mosz akurat recht że formy nie ma ale jak przyjdzie i łoni nie zachcą grać to im i nom na ciul wyjdzie ;/ , a zgodzisz sie zemną że atmosfera w drużynie tyż bydzie inno .esiu1920 pisze:Formie słowaków nic nie zagraża, bo jej nie ma. Jak mają w głowie poukładane to bedą grać dla każdego trenera , bo tak zarabiają na życie.Ama pisze:Teraz po odejściu Radolskiego , jebo "podopieczni" moga się sprzeciwić nowemu trenerowi co napewno nie posłuży drużynie chobym się mylił . Bo po komencie Balaz'a idzie wywnioskować że nie zgadzo się z odejściem Duszana ale nie chce się jednoznacznie wypowiadać bo może dostać kara finansowo , żeby to tylko teraz nie wyszło na złe formie Słowakom , może być różnie , żebym się mylił !!!
Bo nasza wiara to RUCH Chorzów :) :) :)
FC. BALKON
FC. BALKON
-
- Kontakt:
-
no to bydzie kiepsko bez bramkarzaDżem pisze:Taki skład mo być
Grzyb Adamski Szeryf Jakubowski
Zając Pulkowski Brzyski
Nowacki
Sobczak Sobiech
I jademy z nimi ;D Jak nie wystawi w obronie Ariela i Adamsa to sie załomia,przecież oni jako jedyny jakoś takoś grają w tyj obronie

OD KOŁYSKI AŻ PO GRÓB JEDNA WIARA JEDEN KLUB - RUCH Chorzów
-
- Kontakt:
jak już to Jakubowski musi grać na prawej obronie
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Na szybko powiem tak...
Abdul
Bizon
Dziękuje za taki debiut Panie Pietrzak !
Całkiem inna gra niż za Radolskiego.. nie ma dennego ustawienia 4-5-1 tylko normalne 4-4-2... nie ma defensiwnu taktiku i odrazu są efekty..
Wg mnie warto dać szanse Pietrzakowi.. bo może On po tym defensywnym zaduchu po Duszanie zrobi z Nami coś co będzie ładne dla oka.. dzisiaj gra mi się podobała.. oczywiście mogło być lepiej.. (np. strzał Brzyskiego z pośredniego) ...ale ta gra za Pietrzaka a za Radolskiego wygląda inaczej.. i wg mnie lepiej..
Dziękuje za 3 punkty Niebiescy !
Abdul

Bizon

Dziękuje za taki debiut Panie Pietrzak !

Całkiem inna gra niż za Radolskiego.. nie ma dennego ustawienia 4-5-1 tylko normalne 4-4-2... nie ma defensiwnu taktiku i odrazu są efekty..
Wg mnie warto dać szanse Pietrzakowi.. bo może On po tym defensywnym zaduchu po Duszanie zrobi z Nami coś co będzie ładne dla oka.. dzisiaj gra mi się podobała.. oczywiście mogło być lepiej.. (np. strzał Brzyskiego z pośredniego) ...ale ta gra za Pietrzaka a za Radolskiego wygląda inaczej.. i wg mnie lepiej..
Dziękuje za 3 punkty Niebiescy !

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
jugador pisze:Ale sie wkoorwilem ...
Dzisiaj pierwszy raz nie wszedlem na mecz swojej kochanej druzyny na Cichej
Kooorwa mac ! To jest skandal
Gwizek sedziego a przed kasami co najmniej 1 tys osob
chodzilem jak bylo 1 tys na stadionie ale takie cos pi***ole
nie rób ludzi za idiotów ,po prostu ci się nie chciało iść na mecz tak jak mi
- mumin1920
- Kontakt:
jugador pisze:Ale sie wkoorwilem ...
Dzisiaj pierwszy raz nie wszedlem na mecz swojej kochanej druzyny na Cichej
Kooorwa mac ! To jest skandal
Gwizek sedziego a przed kasami co najmniej 1 tys osob
chodzilem jak bylo 1 tys na stadionie ale takie cos pi***ole
1 ... mniej !! trza bylo bilet w przedsprzedazy kupic i przyjechac godzina przed szpilem a niy teroz marudzic jak staro zmierzlo baba

gra Ruchu dobro