Kto trenerem ??

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
slavo
Kontakt:

#331 Post autor: slavo » 10 wrz 2008, o 18:40

simonsays pisze: Nie wiem jak sie mozna cieszyc z odejscia trenera w srodku sezonu. Pilkarze sa przygotowani przez niego
raczej nieprzygotowani
wypelniali jego polecenia
jeśli wypełniali, to widać marnej jakości były to polecenia
i sa dobrani umiejetnosciami pod jego mysl trenerska.
raczej te umiejętności zatracają (Baran, Nykiel, Brzyski, Balaz, Straka)
Nie wazne czy sie komus Radolsky podobal czy nie w sensie prowadzenia druzyny, ale pozbywanie sie trenera w trakcie sezonu to porazka.
a czekanie do końca rundy na zamianę pozycjami z Górnikiem to jest to ?
Kogo oni chca sciagnac na jego miejsce?
A po co ściągać ? Pietrzak jest ostatnim trenerem, który z Ruchem zrobił wynik. Zanim mu Rogalik nie rozpieprzył drużyny. A to co się stałą z drużyną ME po nastaniu Pietrzaka, też o czymś świadczy.

Byle nie megalomani w stylu Leo !!!! .... i żadnych Wieczorków-potwórków, Lenczyków-tetryków i innych wysokopłatnych wuefistów pokroju Stawowego.

A co dymisji Duszana ? Wg. mnie nie wytrzymał ciśnienia. Nadaje się w sam raz do prowadzenia klubów bez presji ( w stylu Dyskobolia, Odra), są trenerzy (np też Białek) i piłkarze, którzy klubu z dużą rzeszą kibiców i oczekiwaniem wyniku po prostu nie dają rady.
Innymi słowy - Duszanowi zabrakło jaj.

Powodzenia Panie Duszan. Europa stoi przed Panem otworem. Europa kocha 4-5-1 (tylko, że wtedy gdy posiada do tego zawodników). Bo taktykę ustawia się pod stan posiadania, nie na odwrót !

jugador
Kontakt:

#332 Post autor: jugador » 10 wrz 2008, o 18:51

Ja powtorze: Pietrzak albo jak nie to Chojnacki

Sa to trenerzy ktorzy maja pomysl , potrafia cos wykombinowac jak jest ciezko
Ustawic druzyne pod rywala

Szczegolnie ten drugi mi ostatnio imponuje majac taki skladak w Lks ie co chwile a wynik zawsze jest

Jak mial niezlych pilkarzy to grali bardzo dobrze Jak ma slabych to sobie radzi

Np nie wroze Kaperczakowi w Zabrzu kariery bo to trener selekcjoner Chyba , ze wyloza minimum 10 mln zl na transfery na dziendobry

Mial slaby Senegal i wynik tez taki byl Z gowna bicza nie ukrecil

Mial w Wisle : Zurawskiego,Frankowskiego,Szymkowiaka,Uche,Kosowskiego,Glowackiego,Baszcza to grali

Ale kto by z nimi wyniku nie zrobil

Podsumowujac : Pietrzak jak nie to Chojnacki Nikt inny !

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#333 Post autor: heli » 10 wrz 2008, o 18:57

No cóż jeżeli byłą taka decyzja to nie pozostaje nic jak tylko podziekowa, cho osobiście jej nie rozumia, ale moze były jakieś wyższe pwoody o których nie chciał mówi opinii publicznej. Co do zastępcy to dla mnie Pietrzak zdecydowanie jest odpowiednim kandydatem i nei ma co wiele szukac.

I jak widac jako jeden z nielicznych byłem raczej zowlennikiem pozostania Radolskiego mimo że dostrzegałem kilka minusów.

Ale jeszcze co do Radolskiego. Dziękuje za wszytsko to co dobre się stało w ostanim półtora roczu, jednocześnie zapominając o rzeczach mniej udanych. Jeszcze raz na koniec się powtórze.

Dziękuje.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2008, o 18:58 przez heli, łącznie zmieniany 1 raz.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
mumin1920
Kontakt:

#334 Post autor: mumin1920 » 10 wrz 2008, o 18:57

Nie szukac nowego trenera !! Pietrzak jest bardzo dobrym rozwiazaniem !! ino teroz dac mu tyla czasu co Duszanowi to bydzie ok :D

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#335 Post autor: mulan » 10 wrz 2008, o 19:07

moze jakis transparencik na piatkowym szpilu ? DZIĘKI DUSAN !
Przynajmniej za rozdupeinie żaboli na Sląskim :padam:
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

Witek46
Kontakt:

A ja nie wierzę w sens takich zmian

#336 Post autor: Witek46 » 10 wrz 2008, o 19:14

Może Radolski sam porzucił pracę, wtedy nie ma go co żałować. Niech idzie swoją drogą. Ale coś mi na takiego, co porzuca robotę, nie wyglądał i wydaje mi się, że to raczej Ruch podziękował mu za pracę. Jeśli tak było, to nie jest to mądre posunięcie. Po pierwsze kolejność powinna być odwrotna: najpierw trzeba mieć dobrego kandydata, a potem zmieniać trenera. W przeciwnym wypadku wystawiamy się na wielkie ryzyko. Po drugie: z trenerem ślubu nikt nie bierze i można go zmieniać, ale wrzesień to bardzo zły czas. Dobrzy trenerzy po prostu mają robotę i nie czekają na awaryjne propozycje. Więc skąd pewność, że nowy trener będzie lepszy od Radolskiego. Moim zdaniem to jest bardzo porządny trener. Fakt, też wolałbym bardziej ofensywne nastawienie, ale prawda jest też taka, że armat to Ruch po prostu nie ma, więc nie ma z czego strzelać. Po trzecie: ta decyzja mnie martwi, bo fatalnie świadczy o zarządzie, który pozwoił facetowi na przygotowanie drużyny do sezonu, a potem bez powodu (bo Ruch zajmuje dobre miejsce w tabeli)uniemożliwił mu jej prowadzenie. To świadczy niestety o braku profesjonalizmu zarządu. Z ludźmi tak zmiennymi w opiniach nie powinno się pracować. Wymieniacie tu kilka nazwisk trenerów i nie wiem dlaczego uważacie, że to są lepsi szkoleniowcy od Radolskiego. Moim zdaniem są gorsi, a niektórzy ubrudzeni korupcją. A dla takich ludzi w Chorzowie nie może być miejsca.

Awatar użytkownika
arango-mokre
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#337 Post autor: arango-mokre » 10 wrz 2008, o 19:17

Roni2580 pisze:
19_kRzysiek_20 pisze:Kasperczak do Reprezentacji

Duszan do Górnika

Leo do Ruchu

Za ta kase ktora mieliby placic Leo to ja juz wole nowego grajka :D
Wedlug mnie:) Stawowy bedzie trenowal Ruch bo nie dosc ze mieszka blisko to jeszcze bezrobo0tny:) mam nadzieja ze wieczorka nie wezna:)

Awatar użytkownika
Rejon
Kontakt:

#338 Post autor: Rejon » 10 wrz 2008, o 19:20

Mimo, że byłech przeciwko Radolskiymu już od pewnego czasu, to jednak wypado podziynkować.
M. in. za pora perspektywicznych transferów, kerych bes niego by pewnie niy boło (Straka, Balaz), za WDŚ,

Dziynki!
"Od piłkarzy wymagam wyłącznie respektu. Tak jak w szkole musisz mieć szacunek do nauczyciela, w domu do ojca i matki, tak w szatni do trenera. I ten respekt musi być zawsze, a nie tylko wtedy, kiedy trener zrobi awanturę." - J. Kocian

jugador
Kontakt:

#339 Post autor: jugador » 10 wrz 2008, o 19:25

Nie mamy armat ? Moze i nie mamy

Ale Polonia Bytom skladakiem czy Lks tym samym potrafi rozniesc Lechie 4:1 czy wygrac na Lechu 1:2

Kiedy my wygralismy przekonujaco ostatnio ?

Pojechalismy do Krakowa jak na skazanie,dostalimy od Odry gladko 3:0,Lech nas rozniosl 6:2 czy nie potrafilismy ograc beznadziejnego Sosnowca To tez Dusan

My zagralismy za Dusana dwa naprawde dobre mecze

Derby i Kielce

Zobaczymy czy bedzie lepiej ale uwazam , ze jest to bardzo mozliwe

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#340 Post autor: Patton » 10 wrz 2008, o 19:33

Po co szukac trenera, jak na tym forum jest z 15 osob, ktore od razu moga wskoczyc na lawke. I zaczna sie zwyciestwa, mistrzostwa, liga mistrzow itd... Typowe dla spoleczenstwa tego kraju. Dla mnie Dusan byl i jest naprawde dobrym trenerem. Mam gdzies, czy graja 4-5-1, taktiku, sriku, 8-2-0. Dla mnie liczy sie wynik - a ten w 1 sezonie jego pracy z klubem wcale nie byl zly. Teraz mielismy calkiem niezly start. Pomijajac nasz styl, ktory pewnie z biegiem czasu by sie wykrystalizowal, nie bylo przeciez zle. Jakis tam PE z doswiadczalnym skladem nie jest dla mnie wymiernikiem. Mozna mu zarzucac wiele, ze marnuje mlodych wychowankow ( a ilu to od 2000 roku zrobilo u nas kariere?? Cwielong? Janoszka, Wawrzynczok, Krzeciesy?? ), czy tez zajezdza pilkarzy. Ale facet jest 100% profesjonalista na miare Wengera, czy tez Beniteza. To nie byl trener z polskiego bagna, uwiklany w znajomosci w pzpn, czy tez z menagerami. I zawsze potrafil nas jako kibicow mocno doceniac. Wielkie dzieki Dusan!! Zycze wielu sukcesow!! :padam: :padam:
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Pavlique
Kontakt:

#341 Post autor: Pavlique » 10 wrz 2008, o 19:35

Po co szukac trenera, jak na tym forum jest z 15 osob, ktore od razu moga wskoczyc na lawke. I zaczna sie zwyciestwa, mistrzostwa, liga mistrzow itd... Typowe dla spoleczenstwa tego kraju. Dla mnie Dusan byl i jest naprawde dobrym trenerem. Mam gdzies, czy graja 4-5-1, taktiku, sriku, 8-2-0. Dla mnie liczy sie wynik - a ten w 1 sezonie jego pracy z klubem wcale nie byl zly. Teraz mielismy calkiem niezly start. Pomijajac nasz styl, ktory pewnie z biegiem czasu by sie wykrystalizowal, nie bylo przeciez zle. Jakis tam PE z doswiadczalnym skladem nie jest dla mnie wymiernikiem. Mozna mu zarzucac wiele, ze marnuje mlodych wychowankow ( a ilu to od 2000 roku zrobilo u nas kariere?? Cwielong? Janoszka, Wawrzynczok, Krzeciesy?? ), czy tez zajezdza pilkarzy. Ale facet jest 100% profesjonalista na miare Wengera, czy tez Beniteza. To nie byl trener z polskiego bagna, uwiklany w znajomosci w pzpn, czy tez z menagerami. I zawsze potrafil nas jako kibicow mocno doceniac. Wielkie dzieki Dusan!! Zycze wielu sukcesow!!
Szacun Pat... ;)
I'm a man who walks alone

Awatar użytkownika
KajzeR Wiluś
Kontakt:

#342 Post autor: KajzeR Wiluś » 10 wrz 2008, o 19:40

Panie Radolsky, drażnił mnie Pan tymi "zmianami" i "defensywnu taktiku" ale skompletował Pan niezłą drużynę, wygrał tyle szpilów ile wypadało wygrać, zapewnił zwycięstwo w najważniejszym meczu poprzedniego sezonu. Osobiście nigdy nic do Pana nie miałem, porządny z Pana facet - DZIĘKUJĘ :padam: i POWODZENIA w dalszej pracy.
Zawsze uważałem, że jest Pan dobrym trenerem i zdania nie zmieniam.

Chciałbym podkreślić, też pewien szczegół o jakim wspomniał pośrednio Duszan, dzięki niemu Ruch stał się rozpoznawalny na Słowacji - wiem co mówię. Jak Duszan pracował jeszcze w Groclinie co kolejkę ligową były wzmianki o tym klubie i jego wynikach w każdej sportowej gazetce na Słowacji. Teraz podobnie było z Ruchem, szczególnie, że słowacka kolonia na Duszanie się nie kończy a on sam cieszy się w ojczyźnie dużą estymą.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2008, o 20:02 przez KajzeR Wiluś, łącznie zmieniany 1 raz.
Naiwnością jest myśleć, że funkcjonując w normalnych warunkach, najpopularniejszy i najbardziej utytułowany klub w kraju byłby po wojnie jednym z najbiedniejszych, mając siedzibę w centrum największego okręgu przemysłowego, będącego zarazem najbogatszą częścią tego kraju.
Jeśli dodać do tego, że w regionie gdzie miał siedzibę rodziło się najwięcej talentów piłkarskich, brak hegemonii takiego klubu musiałby być wynikiem absurdalnego zbiegu okoliczności. Takim absurdalnym zbiegiem okoliczności było dla tego klubu zjawisko o nazwie PRL.

COBRA

#343 Post autor: COBRA » 10 wrz 2008, o 19:55

Jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase.Widac nasz zarzad nie potrafi sie dogadac naprawde z dobrymi fachowcami ,Wlecial ,Duszan.Oby nie bylo gorzej niz jest.

jugador
Kontakt:

#344 Post autor: jugador » 10 wrz 2008, o 20:01

Jaka kase mial kontrakt pospisany przeciez

Nie szukajcie sensacji tam gdzie jej nie ma Ale ludzie to lubia ...

Dusan moze i jest fachowcem ale u nas z tych czy innych przyczyn nie wygladalo to wszystko tak jak powinno

Zycie toczy sie dalej

Oszi
Kontakt:

#345 Post autor: Oszi » 10 wrz 2008, o 20:05

DUSZAN Dźynki Dźynki i jeszcze roz Dźynki za wszystko.Powodzynio w nastynpnym klubie.Kto za Duszana mhhhhh :znudzony: ńymom pojyncio ?? Jakoś ńywidza nastynpcy ale na szczynście to ńy mnie mo ło to boleć gowa.Jak na razie dołbych szansa Pietrzakowi do mnie przemawio za nim to że juz robi na Cichy i wyniki z modymi chocioż wiadomo że ME to ńy E. Już zaczynom sie modlić coby to ńyboł Wieczorek bo kożdy ino ńy łon!!!!!A nazwiska typu Wyrobek i Lorens (szacunek za prziwionzanie do klubu i za to co zrobili w nim w minionych latach) ńypiwinny padać bo to juz ńy ta epoka fusbalu.Py/R|sk.
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2008, o 20:32 przez Oszi, łącznie zmieniany 1 raz.
[size=150][color=blue][b]BO MY SOM[/b] zawsze tam [b]KAJ[/b] nasz /R\uch Chorzów [b]GRO[/b] aejaooooo [b]NIEBIESCY[/b] Goooooool[/size][/color]

ODPOWIEDZ