Kto trenerem ??

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#301 Post autor: HKSADIK » 10 wrz 2008, o 13:09

Waldemar Fornalik trenuje obecnie Widzew.

a tymczasem artykul ze sportslaski.pl
sportslaski.pl pisze:
Bogusław Pietrzak był szkoleniowcem Ruchu w latach 2000-2002. Teraz funkcję pierwszego trenera przejął prawdopodobnie tymczasowo.

Po tym, jak pożegnał się z Ruchem sześć lat temu, Pietrzak pracował na różnych stanowiskach m.in w Łódzkim Klubie Sportowym, Pogoni Szczecin, Wiśle Kraków i Piaście Gliwice. Na Cichą wrócił na początku roku. Powierzono rolę koordynatora ds. młodzieży. - Dlatego ligę obserwowałem ostatnio z doskoku. Niemniej jestem pracownikiem tego klubu, więc decyzję o przejęciu drużyny przyjąłem bez reakcji. Taka praca - stwierdza Pietrzak.

50-letni trener w trybie awaryjnym został ściągnięty z nad morza, gdzie przebywał na wakacjach. Dziś przeprowadził pierwszy trening z zespołem. Niemal przesądzone, że to on ustali taktykę na mecz z Cracovią i w piątek zasiądzie na ławce. Mariusz Klimek, główny udziałowiec klubu, wraca do Polski w piątek. Klub rozpoczął rozmowy z pierwszymi kandydatami, którzy mieliby objąć funkcję trenera.

- Jesteśmy przed najważniejszymi decyzjami - oznajmia Pietrzak. Z uwagi na małą ilość czasu, tymczasowy szkoleniowiec nie przewiduje rewolucji w pierwszym składzie. - Zmian będzie niewiele. Mam właściwie kilkadziesiąt godzin, aby przygotować drużynę. Dziś wykonaliśmy pierwszy krok - tłumaczy Pietrzak.

Pracy swojego poprzednika nie chce oceniać. - Nie jestem osobą do tego powołaną. Powiem tylko, że punktowo wygląda to dobrze - ucina. Pietrzak równocześnie nadal będzie sprawował pieczę nad zespołem ze Śląskiej Ligi Juniorów.
czyli bardzo mozliwe,ze bedzie jeszcze jakis nowy trener w tej rundzie.

Awatar użytkownika
Ama
Kontakt:

#302 Post autor: Ama » 10 wrz 2008, o 13:22

Coś czuje że jak wygromy z Craxą z przewagą dwóch torów to Pietrzak dostanie też szansa w następnym spielu !!!!!
Bo nasza wiara to RUCH Chorzów :) :) :)

FC. BALKON

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#303 Post autor: HKSADIK » 10 wrz 2008, o 13:26

no wg. Niebiescy.pl w sobote poznamy nazwisko trenera.I tym trenerem ma zostac Pietrzak juz normalnie.
niebiescy.pl pisze:
Klub informuje, że jest to rozwiązanie tymczasowe i w sobotę poznamy nazwisko nowego szkoleniowca. Z naszych informacji wynika jednak, że Pietrzak prawdopodobnie zostanie na dłużej trenerem pierwszej drużyny.
zobaczymy co to bedzie.Dla mnie o wiele lepsza opcja jest wlasnie Pietrzak niz np.Wieczorek:)

koller
Kontakt:

#304 Post autor: koller » 10 wrz 2008, o 13:39

Bardzo dobry ruch zarządu - zwolniynie czy jak sie to tam mo nazywać Radolskyego ... jo by widzioł w roli następcy jednego z dwójki - Stawowy , Płatek ... ale Pietrzak złym trynerym niy boł jak ostatnio szkoloł Ruch ...

Puyol
Kontakt:

#305 Post autor: Puyol » 10 wrz 2008, o 13:47

Wieczorka nie przeboleja podobnie jak 90 % kibiców, jak by można było ściągać chopa kiery spuścił żabki na same dno, a do transferów mo tako ręka że niech go h...

Nie jestem też zwolennikiem ściągania takich trenerów jak np Stawowy kiere za długo siedzą w OE bez sukcesów i ino szukają pracodawców.

aro_kendzior
Kontakt:

#306 Post autor: aro_kendzior » 10 wrz 2008, o 13:53

A mi sie wydaje że mógł by wrócić Edward Lorens jest to jeden z ostatnich trenerów któremu coś wychodziło z tym zespołem no i ma nosa do młodych talentów więc mógł by sie przydać. Ale chyba każdy z nas ma swojego faworyta co do stanowiska trenera.

bluefans
Kontakt:

#307 Post autor: bluefans » 10 wrz 2008, o 14:13

aro_kendzior pisze:A mi sie wydaje że mógł by wrócić Edward Lorens jest to jeden z ostatnich trenerów któremu coś wychodziło z tym zespołem no i ma nosa do młodych talentów więc mógł by sie przydać. Ale chyba każdy z nas ma swojego faworyta co do stanowiska trenera.
zgadzam sie w 100%

scaneRboy
Kontakt:

#308 Post autor: scaneRboy » 10 wrz 2008, o 14:15

Najczęściej jest tak, że jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kase... niestety

nie spodziewam się nazwiska z pierwszej półki...

a może... podobno długi już prawie spłacone
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Lukas89
Kontakt:

#309 Post autor: Lukas89 » 10 wrz 2008, o 14:16

Na początek bardzo miło i z klasą.

Duszan,dziękuje Ci za pracę w Ruchu.

a teraz normalnie...

Idź z tą swoją defensiwną taktićku jak najdalej od normalnej piłki.Idź z tym swoim przetrenowaniem jak najdalej od normalnej piłki.Zabieraj ze sobą,Fabusa,Guldana i reszte słowackich braci. (Pavol niech zostanie bo dobrym piłkarzem jest tylko ma problem z czymś.. co możliwe,że teraz się zmieni na dobre z nowym trenerem).

I na koniec. Panie Pietrzak powodzenia.
Obrazek

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#310 Post autor: wolfik » 10 wrz 2008, o 14:33

Wyglada na to, ze sie nie dowiemy co jest przyczyna. Jesli Pietrzaka musieli sciagac z wakacji to wyglada na to, ze to Radolsky zrezygnowal.

Mnie taka decyzja cieszy, Radolsky moze i jest dobrym trenerem, ale taki styl gry mi do Ruchu nie pasuje. Pietrzak nie jest czlowiekiem znikad, w dodatku juz u nas pracuje troche i druzyne na pewno zna. Moze wprowadzi skutecznie kilku pilkarzy z ME do pierwszej druzyny.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Awatar użytkownika
Kotlet
Kontakt:

#311 Post autor: Kotlet » 10 wrz 2008, o 14:46

Ewidentnie Radolski zrezygnował, sugeruje to nawet artykuł na Interii gdzie rzeczniczka sie wypowiada iz byli zadowoleni z jego pracy. Musiał sie z kims powadzic o cos i zrezygnował. Ciekawe tez co z następcą - wiadomo ze Ruch nie ma kasy i bedzie to jakis trener z dolnej połki. Wleciał ma kontrakt wiec na pewno nie przyjdzie. Wieczorka bym nawet nie chciał - chop mo taki dar do transferów i taktyki ze w Zabrzu go wy***ali z hukiem. Nie wiem czy gdzies pracuje obecnie, ale mnie podobał sie Ruch za czasów Lorensa.

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#312 Post autor: Paveel » 10 wrz 2008, o 14:49

Dziękuje Radolskiemu za pracę w Ruchu, szczerze powiedziawszy jestem zaskoczony tą decyzją, Radolsky u działaczy miał duże poparcie, ale cieszę się że nie jest on już trenerem Ruchu, ta jego gra defensywna mnie już dobijała, liczę że teraz nasza gra będzie zupełnie inaczej wyglądać, choćby tak jak graliśmy nasze pierwsze mecze po powrocie do ekstraklasy.
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

19Kam20
Kontakt:

#313 Post autor: 19Kam20 » 10 wrz 2008, o 15:16

decyzja zapadła po ostanich spotkaniach odra,gornik polonia gdzie Ruch nic nie pokozoł wiec trzeba był zmienic myśl szkoleniowa bo grajac defensywnie nic nie zdzialamy z jednym zawodnikiem w ataku.

scaneRboy
Kontakt:

#314 Post autor: scaneRboy » 10 wrz 2008, o 15:24

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/eks ... ni,1176043

cyt:
"Podziękuj Duszanowi za serce i pracę, jakie włożył w Ruch, wpisuj komentarze pod tym tekstem!"

widzieliście kiedyś coś takiego? w publicznym portalu taki tekst?

zaczynam wierzyć, że to akcja naszych speców od PR
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Tiag
Kontakt:

#315 Post autor: Tiag » 10 wrz 2008, o 15:27

Wypada podziękowac Duszanowi za te 1,5 roku pracy. Lepszego trenera teraz nigdzie nie znajdziemy, co najwyżej trenera z bardziej ofensywym ustawieniem, co wcale nie gwarantuje lepszych wyników(zwałszcza, że to środek sezonu). Szkoda, że Darek Fornalak pracuje w Lubinie bo go widziałbym chyba najbardziej na tym stanowisku. Czas pokaże..

ODPOWIEDZ