Ruch Chorzów w Młodej Ekstraklasie
- blue blood
- Kontakt:
- wolfik
- Kontakt:
Wygralismy 10 meczow z rzedu!
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- ObeRschlesien
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Idemy na majstraRuch Chorzów występujący w Młodej Ekstraklasie wygrał z Odrą Wodzisław Śląski 1:0. Jedyną bramkę w spotkaniu zdobył w 31. minucie gry Michał Haftkowski. "Niebiescy" z kompletem zwycięstw przewodzą w tabeli Młodej Ekstraklasy.
ME: Ruch Chorzów 1:0 (1:0) Odra Wodzisław Śl.
Bramka: Haftkowski 31'
Żółte kartki: Lesik - Radler
Składy:
Ruch: Struski - Babiarz, Trzmielewski (78' Flis), Szczypior, Ninković - Sadlok, Feruga (46' Kieruzel), Goncerz (84' Lesik), Czaicki (46' Jarecki) - Haftkowski (69' Korzeniowski), Sobiech.
Odra: Buchalik - Szkatuła, Cichy (46' Wilk), Tanżyna, Hudek (46' Radler), Bańczyk, Sobik, Kwiek (46' Seweryn), Skrobacz, Szymiczek (46' Malinowski), Nikel (72' Pesta).
Widzów: 150
niebiescy.pl

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
byłch na tym meczu. Powiem tak robią sporo błędów ale było kilka pięknych akcji:) a Haftkowski nie zagroł źle ale mógł by sie celownik naprawić:) mogło być spokojnie nawet 8:0 a nie tak jak godo grzej 5
A co w tym pięknego ?. Poświęcenie, który z nas każdy wkłada w to, by jechać za swoją drużyną. Miłość - Nie za pieniądze, Nie za zaszczyty. Za piękne chwile, których się nigdy nie zapomni, wspomnienia, które zostaną do końca, za kolegów, którzy staną murem. Każdego dnia dziękuje bogu że jestem kibicem, a nie typem dla którego liczy się kasa i pozycja. Dla nas liczą się chwile. I to my przeżyjemy życie tak jak się powinno. Na całego. Bo do grobu nic nie zabierzemy... A pamięć pozostanie wiecznie
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jeżeli to ten Adam,o którym myśle,to za małolata grał w Stadionie Śląskim,a potem o ile dobrze mi wiadomo to u młodzików żaboli.No,ale sam fakt,że załapał sie do kadry dobrze o nim świadczy,chociaż myśle,że każdy co sie choć troche orientuje w tych reprezentacjach młodzików z innej strony to wie jak tam te powołania najczęściej wyglądają...
Pnioki
-
- Kontakt:
Powiem tak 
Jest to 11 zwycięstwo z rzędu, drużyny, która pod wodzą Karola Wuefisty M. dostawała baty jak popadnie i z kim popadnie.
Wniosek jest banalny - Pietrzak na trenera pierwszej drużyny
Różne słuchy o nim chodzą, ale:
primo: jest to ostatni trener, który z Ruchem zrobił wynik stawiając między innymi na młodziutkich wtedy Grzelaka, Madeja czy niewiele starszego Gorawskiego
secundo: Wynik jest ważniejszy do "legendy" (nie zawsze zresztą prawdziwej)
A po za tym Radolski musi odejść

Jest to 11 zwycięstwo z rzędu, drużyny, która pod wodzą Karola Wuefisty M. dostawała baty jak popadnie i z kim popadnie.
Wniosek jest banalny - Pietrzak na trenera pierwszej drużyny

primo: jest to ostatni trener, który z Ruchem zrobił wynik stawiając między innymi na młodziutkich wtedy Grzelaka, Madeja czy niewiele starszego Gorawskiego
secundo: Wynik jest ważniejszy do "legendy" (nie zawsze zresztą prawdziwej)
A po za tym Radolski musi odejść

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Może rzeczywiście mogło być i 8, widać było, że ta drużyna jest dobrze przygotowana do sezonu, szczególnie pod względem szybkościowym. Haftkowski mimo nie wykorzystania tylu sytuacji szybkościowo prezentował się bardzo dobrze, zresztą nie tylko on.
Widać, że od momentu przyjścia Pietrzaka ta drużyna wygląda znacznie lepiej.
Widać, że od momentu przyjścia Pietrzaka ta drużyna wygląda znacznie lepiej.
historiaruchu.pl