Puchar Ekstraklasy 2008/09

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#181 Post autor: Darth Kabut » 29 sie 2008, o 03:11

Zapomniales jeszcze dopisac panie "pilka nozna dla kibicow" ze jest ogolne wkurwienie na Ruch.
Do tego pismaki powiazane z innymi klubami co tylko jak sie dobrze dzieje w Ruchu musza pi***olnac jakis babol o samurajskich mieczach, kipnietym sztandzie ze wusztami albo ze ktos kogos napierdzielal po glowie siekiera a jak w rzeczywistosci bylo to "normalni" wiedza.

Do tego dochodzi system oraz to co sie wyrabia w innych stronach Slaska.
Gdy starsi kibice Ruchu zyli sukcesami, wiecznym bytem ligowym, majstrami trzaskanymi co kilka lat to musieli sie niezle wk***ic gdy pod nosem komuna stwarza mu ch*** warte badziewie w postaci klubu sponsorowanego przez gornictwo tylko po to by pokazac ze komunistyczne jest lepsze niz kapitalistyczne.
Dodaj do tego w jaki sposob dolujemy z sukcesami.
Z dziesieciolecia na dziesieciolecie jest coraz gorzej.
I nam pozostaje tylko ten (TYLKO TEN!!!) sezon by zdobyc jakies trofeum bo i kolejny rozdzial najbardziej utytulowanego klubu w Polskiej pilce pojdzie sie je***.
Wiec nie dziw sie ze po 50 latach pasm sukcesow ludzie doznaja szoku w jakim nasz klub byl przez ostatnie 20 lat!

Kibic Ruchu jest ku***sko wybredny.
Przyzwyczajony do walki, uczciwosci, pracy i sukcesu musi sie w koncu passnac widzac to jak to wyglada.
Znam wielu ludzi starszej daty ktorzy na mecze nie chodza bo sa "obrazeni" na Ruch przez to co sie dzialo w ostatnich latach.
I to co pilkarska centrala odpierdalala wobec naszego klubu.
Wystarczy spojrzec na tebele najwiekszej frekwencji na meczach klubowych w Polsce.
4 pierwsze miejsca to Ruch i nigdy nie potrzebne nam byly spędy w kopalniach aby sztucznie zapelnic widownie.
Do tego ciagle robienie w ch*** z decyzjami, karami i niemoznoscia wypierdzielenia leśnych dziadkow z klubu bo maja dupy przyspawane do stolkow.

I tak patrzac na derby na Slaskim bylem niepoprawnym optymista ze wroci dobre ale "nasz ukochany zarzad" swoimi decyzjami potrafi ro***erdolic wszystko w drobny mak.

Przytocze tutaj slowa Ministra Spraw Zagranicznych z 1939 roku ciut je przekrece ale idealnie pasuja do tej calej sytuacji miedzy kibicami a zarzadem:

"Pieniądz jest rzeczą cenną i pożądaną. Nasza generacja, skrwawiona w bojach, na pewno na pieniądz/sponsora zasługuje. Ale pieniądz, jak prawie wszystkie sprawy tego świata, ma swoją cenę, wysoką, ale wymierną. My w Ruchu nie znamy pojęcia pieniądza za wszelką cenę. Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, kibiców i klubów, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor."

I szczerze mnie to wali ile dostaniecie biletow mnie raczej draznia decyzje naszego zarządu i jestem jak najbardziej przekonany ze u nas w klubie czas w koncu zalozyc te pieronskie stowarzyszenie kibicow bo bez naszego wspolnego glosu zarzad dalej bedzie podejmowal niezrozumiale decyzje.

Co do bojkotu oczywiscie stawiam sie w sytuacji ze jak wiekszosc tak i ja.

josceline
Kontakt:

#182 Post autor: josceline » 29 sie 2008, o 07:08

Paniol pisze:Ja już was nie rozumiem , z jednej strony narzekacie że na mecze przychodzi mało ludzi a z drugiej strony że za dużo biletów dostaliśmy my no to kto ma utrzymać ten wasz klub jak nie kibice przyjezdni ? ........Wasz zarząd musi liczyć każdy grosz więc skoro na mało znaczący mecz w PE dostaliśmy tyle biletów to mimo że ślecie protesty jestem spokojny o liczbę biletów przyznanych nam na stadion Śląski., my jeździmy dla Górnika przychodzimy dla Górnika dla naszego klubu wydajemy kasę i nie płaczemy że bilety są drogie bo móc obejrzeć mecz swojej drużyny dla prawdziwego kibica - bezcenne ! A zaś takich drogich biletów nie macie ....!Pozdrawiam wrogowie !! :]

jak nierozumisz zabolu o czym sie godo to tykej stad, uwierz mi nie chcymy was u nas, dla nas zabol to scierwo, kiere yno zawadzo ....
walczymy o to ze wogole do nas jezdzicie a jak juz to czamu tela i to ze nasi musza zaplacic wiyncyj za bilety anizeli taki scierwa ....

momy godnosc i honor w przeciwiynstwie do was zabole , idzcie do swego mentora hetmanskigo .... dalij szlifowac zaklamani !!!

co do protestu-bojkotu, to widza kilka wyjsc:
1 - wcale nie przijsc, niech tam siedza yno komunisci z ruśwelta
2- siednyc sie na sektorach 1 i 5 i 6 a od czasu do czasu ciepnyc w komunistow jakims drobnym elementem
3 - jest tako piosenka "jeb..ć sektor gości"
4 - rozebrac szyny-tory na trasie zabrze - Chorzów

True Blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#183 Post autor: True Blue » 29 sie 2008, o 09:18

krupnioki niy mocie swojego forum?
ZAWSZE NIYBIESKI

Harpo
Kontakt:

#184 Post autor: Harpo » 29 sie 2008, o 09:33

josceline pisze: co do protestu-bojkotu, to widza kilka wyjsc:
1 - wcale nie przijsc, niech tam siedza yno komunisci z ruśwelta
2- siednyc sie na sektorach 1 i 5 i 6 a od czasu do czasu ciepnyc w komunistow jakims drobnym elementem
3 - jest tako piosenka "jeb..ć sektor gości"
4 - rozebrac szyny-tory na trasie zabrze - Chorzów
:wsciekly: kolega rozumiem na prochach jest??? :szok:

...co do meczu: proponuję identyfikatory dla posiadających identyfikatory, żeby móc ewentualnie zidentyfikować kibiców nie posiadających identyfikatorów.
Oczywiście taki identyfikator powinien być 2x droższy. A na trybunach 5000 ludzi + 1500 żabskich :mad:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

COBRA

#185 Post autor: COBRA » 29 sie 2008, o 09:55

Orientuje sie ktos czy dzis jest te spotkanie kibicow z zarzadem?

josceline
Kontakt:

#186 Post autor: josceline » 29 sie 2008, o 10:49

COBRA pisze:Orientuje sie ktos czy dzis jest te spotkanie kibicow z zarzadem?
o 15 jest

Harpo pisze: :wsciekly: kolega rozumiem na prochach jest??? :szok:
mozesz byc i wsciekly, ale prochow nie potrzebuja zeby byc na nich zly .. zly zdrobniale ujete !!

19Krzykol20
Kontakt:

#187 Post autor: 19Krzykol20 » 29 sie 2008, o 10:57

po ile sa bilety i kiedy je sprzedaja ???
[img]http://i19.tinypic.com/7wk5mar.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Radzio
Kontakt:

#188 Post autor: Radzio » 29 sie 2008, o 12:07

Przeczytołech całe 10 stron tyj dyskusji i prziznom sie szczerze że kopara mi opadła :znudzony:

Pozwola se pora dygresji swojich dodać.

Już som nie wiym o co sie richtig rozchodzi. Jedni majom problym o idyntyfikatory inni o kolejki do bramy jedni do szczewów jedni do zarządu inni do niewiadomo kogo. Miljon problymów się naroz znodło.

Powiydzcie mi co za różnica czy to je PE czy PP czy Liga?? Mie sie zdo że to je jedyn ch... o co sie gro. Jak gro Ruch moja ukochano drużyna a mom możliwość przijazdu ( wiadomo som sytuacje w kierych sie nie do przijechać) na mecz to jada i żodyn inny argumynt nie usprawiedliwio nieobecności.

Co nom do tyn bojkot? Myślicie że ktoś sie tym przejmie? Mojim zadaniym żodyn, yno sie bydom znos smioć. Taki je moje zdanie. I tak se zaro myśla czy taki coś było by do przijyńcia np we Anglyji. Zastanawiom się czy np na MAN UTD kibice by zbojkotowali jakiś mecz i na swoj stadion nie prziszli bo sie na kogoś obrażajom - NIE WYDAJE MI SIE.

Mom okazja bywać na meczach Schalke bo mom tam kamrata co je fanatykiym S04 i tam ni ma sytuacji żeby ktoś nie szoł na mecz obojyntnie jakij rangi. Oni majom bardzo podobno historia do naszyj i z tego co mi opowiadali to czy slatywali do niższych klas czy obojyntnie jaki puchar grajom zawsze na stadionie było foll wczesnij na Parkstadionie tera na Arynie

Jak sie rozchodzi o idyntyfikatory to jo nie widza problymu. Yno taki , że mogły by być ze zdjynciami co nie czabyło by dowodów mieć ze sobom. Tyn tymat był wiadomy od downa. Kto se odpowiednio wcześnij wyrobił i mo problymu. Styknie trocha organizacji.
Kolejki do bramy - tysz nie widza problymu na Polonia stołech w kolejce <1 a wlaziłech po 19:30. Co za problym przijechać po bilet dziyń wcześnij abo kamrata posłąć żeby kupił wiyncyj biletów wcześnij?

Jakoś niy moga se wyobrazić że za tydziyń w czwortek szczewa bydom se używać na Cichyj a nos tam nie bydzie. :zly:

Jednak jak wiynkszość podkreślom wiynkszość zdecyduje że bojkotujymy to nie wyłomia sie i tysz zostana w doma bo w jedności siła :) ALE MOM NADZIEJA ŻE JEDNAK NA CICHYJ STAWIYMY SIE W ODPOWIEDNIJ LICZBIE ŻEBY DOPINGOWAĆ NASZYCH!!

Jo je sercym i duchym zawsze z Ruchym wiync darujcie sie wszystkie bluzgi odnosnie mojigo posta
Nojważniejszo je TRADYCJA!!!

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#189 Post autor: wolfik » 29 sie 2008, o 12:18

Paniol pisze:Pieniądze są najważniejsze w dzisiejszej piłce a głos kibica nie zawsze jest najważniejszy
To se zyjcie pieniedzmi z allianza. Dla nas pieniadze to nie wszystko, tak naprawde wazne sa inne wartosci
- Rozumiem naszych kibiców w tym względzie, ale nie ma co gdybać. Nie było zgłoszenia na bilety, tak więc nie dowiemy się ile wejściówek przypadłoby sympatykom Ruchu – stara się wytłumaczyć kierownik ds. bezpieczeństwa na stadionie Ruchu, Krzysztof Hermanowicz. Po chwili jednak dodaje: – Ja miałem zapewnienie od kierownika zajmującego się bezpieczeństwem na obiekcie Górnika, Jana Ozgi, że byłaby to liczba 2.500.
:szok: I jeszcze nasi dzialacze robia za adwokatow żaboli. Panie Hermanowicz jakbyscie rozumieli wlasnych kibicow, to byscie podjeli jedyna sluszna decyzje w tej sytuacji i calej sprawy by nie bylo.

Jezdzimy za Ruchem wszedzie, dopingujemy zawsze niezaleznie od wynikow. Warunki na Cichej sa fatalne, warunki wpuszczania kibicow na mecz tez kiepskie, karnetowicze nieraz byli totalnie olewani. Jednak my zawsze jestesmy na Ruchu, zaakceptowalismy nawet te durne identyfikatory, ba to my zalatwilismy licencje. My zajmujemy sie promocja meczy u siebie. Kiedys cos postanowiono: my do Zabrza nie jezdzimy i nie chcemy żaboli u nas. Za to wszystko co robimy dla klubu, chcemy tylko jednego, zeby oni dostali jak najmniejsza mozliwa ilosc biletow. A czasem mam wrazenie ze traktujecie kibicow Górnika lepiej od nas kibiców Ruchu. I ten brak szacunku bardzo boli...
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Lukasz_Pszow
Kontakt:

#190 Post autor: Lukasz_Pszow » 29 sie 2008, o 12:28

Paniol pisze:Ja już was nie rozumiem , z jednej strony narzekacie że na mecze przychodzi mało ludzi a z drugiej strony że za dużo biletów dostaliśmy my no to kto ma utrzymać ten wasz klub jak nie kibice przyjezdni ? Zobaczcie u nas , sukcesywnie podnoszą ceny ale jak przychodzi do meczu to jest bardzo dużo kibiców ,a wy tylko piszecie drogo,drogo,drogo na stadion przychodzi się nie dla pieniędzy tylko na mecz swojej ukochanej drużyny a już temat bojkotu meczu u siebie to chyba jedyny taki przypadek w Polsce bo obrazując to co piszecie że na Legii jest konflikt zauważcie tylko że tam mimo wszystko kibice na mecz przychodzą .Wasz zarząd musi liczyć każdy grosz więc skoro na mało znaczący mecz w PE dostaliśmy tyle biletów to mimo że ślecie protesty jestem spokojny o liczbę biletów przyznanych nam na stadion Śląski.Pieniądze są najważniejsze w dzisiejszej piłce a głos kibica nie zawsze jest najważniejszy także jak chcecie bojkotujcie tylko się ośmieszycie jak dla mnie ten mecz na trybunach może wyglądać jak dzisiejsze spotkanie rewanżowe Lecha w pucharze UEFA puściutko tylko kibice przyjezdni bo nas to nie obchodzi czy wy będziecie czy nie , my jeździmy dla Górnika przychodzimy dla Górnika dla naszego klubu wydajemy kasę i nie płaczemy że bilety są drogie bo móc obejrzeć mecz swojej drużyny dla prawdziwego kibica - bezcenne ! A zaś takich drogich biletów nie macie więc nie róbcie z siebie dzieciaków płaczących pod sklepem że lizaki podrożały a do piaskownicy nie pójdę bo tam są chłopcy których nie lubię !Pozdrawiam wrogowie !! :]

kaj tam wcale!!!! wogóle nie płaczecie!!! a o drogie karnety to kto plakol!!!!
PSZÓW NA ZAWSZE NIEBIESKI!!!

Dżem
Kontakt:

#191 Post autor: Dżem » 29 sie 2008, o 12:30

wolfik pisze:Jezdzimy za Ruchem wszedzie, dopingujemy zawsze niezaleznie od wynikow. Warunki na Cichej sa fatalne, warunki wpuszczania kibicow na mecz tez kiepskie, karnetowicze nieraz byli totalnie olewani. Jednak my zawsze jestesmy na Ruchu, zaakceptowalismy nawet te durne identyfikatory, ba to my zalatwilismy licencje. My zajmujemy sie promocja meczy u siebie. Kiedys cos postanowiono: my do Zabrza nie jezdzimy i nie chcemy żaboli u nas. Za to wszystko co robimy dla klubu, chcemy tylko jednego, zeby oni dostali jak najmniejsza mozliwa ilosc biletow. A czasem mam wrazenie ze traktujecie kibicow Górnika lepiej od nas kibiców Ruchu. I ten brak szacunku bardzo boli...
No i o to własnie chodzi. Jak teraz odpuszczemy to bydziecie płakać jak szczewom na Ślonski dają 20 tys. Zoboczycie !

Damiano
Kontakt:

#192 Post autor: Damiano » 29 sie 2008, o 12:50

A ja mam propozycje takiego rozwiązania. Dzisiaj jest spotkanie kibiców z zarządem. Może postawić sprawę jasno daliście im teraz 1500 biletów ok stało się ale jak na Śląski dacie im więcej niż 5% to właśnie ten mecz zbojkotujemy. Jeżeli na to pójdą to w Czwartek na stadionie powinni my zrobić ogień, żeby te 1500 ruskich uciekało stąd w pierony
SERCEM I DUCHEM NA ZAWSZE Z RUCHEM

josceline
Kontakt:

#193 Post autor: josceline » 29 sie 2008, o 13:14

Damiano pisze:A ja mam propozycje takiego rozwiązania. Dzisiaj jest spotkanie kibiców z zarządem. Może postawić sprawę jasno daliście im teraz 1500 biletów ok stało się ale jak na Śląski dacie im więcej niż 5% to właśnie ten mecz zbojkotujemy. Jeżeli na to pójdą to w Czwartek na stadionie powinni my zrobić ogień, żeby te 1500 ruskich uciekało stąd w pierony
te , kajs byl jak byla afera ze zabola na WDS dostali tela biletow ??
mysla ze czara juz sie przebrala !!

maciek1973

#194 Post autor: maciek1973 » 29 sie 2008, o 16:49

Jasne, jasne, teroz się zgodźcie na te propozycje a w przyszłości na pewno bedzie lepiej. Wasza filozofia polego na tym: nie sznujom nos, cóż, trudno, wybaczmy, na pewno następnym razem dotrzymają słowa

GÓWNO, NIE WIERZA, TRZA WSTRZĄSNĄĆ TYMI LUDŹMI! Co roku coś wymyślą cos by spieprzyć frekwencja, co roku traktuja lepiej gości łod nos. My muszemy mieć identyfikator lub dopłacać do biletów a goście nie. Czemu nie zrobiom biletów do gości po 25?

PRZECA TEN KLUB ŻYJE Z KIBICÓW, BEZ NICH NIE BEDZIE UTARGU Z BILETÓW, Z TRANSMISJI (bo kto chce puścic na żywo szpil bez ludzi na trybunach), SPONSORÓW (bo ich przyciągo frekwencja i ogólne zainteresowanie klubem).
Powtarzom: Z kogo oni żyją: Z NOS I Z NIKOGO WIĘCEJ.
Kogo oni szanują: WSZYSTKICH INO NIE NOS.

Uważom, że należy się jakiś wstrząs, bo przekonywanie, że lepszo frekwencja to większe wpływy z wszystkich żródeł u nos nie działo (a pięknie to wykorzystują szmaty zza miedzy)

[ Dodano: Pią 29 Sie, 2008 ]
I jeszcze jedno.
Działaczom Legii pretekst do braku szacunku dostarczyli sami kibice (Wilno), a my jaki dali pretekst (piękne oprawy, wspanioło atmosfera, zero burd, itp.). I majom nos w du***.
Jako jast przyczyna wprowadzenia identyfikatorów? Bezpieczeństwo? A kiedy u nos do jasnej było niebezpiecznie? Czy ktoś widzioł jakoś haja w łostatnich 2-ch sezonach?

kempes69

#195 Post autor: kempes69 » 29 sie 2008, o 17:13

nasz zarzad widocznie jest ubezpieczony w alianzie ,dlatego tak przytakują żabskim.
z tymi biletami dla żaboli to już przesada po 15 złotych ,oni sa dobrzy dla wszystkich tylko nie dla nas ,niech ich wpuszczą na główną i przygotują szwedzki stół

ODPOWIEDZ