Rewolucja kadrowa w Ruchu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
AndRe
Kontakt:

#76 Post autor: AndRe » 5 sty 2004, o 13:53

No i pozbylismy sie kolejnego gracza :(

Tym razem odszedl Frantiszek Kundra.(za obopolna zgoda)

Nie wiadomo takze co sie dzieje z Masternakiem bo bardzo chce odejsc..

TRAGIKOMEDIA :cry:
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

ab

lista

#77 Post autor: ab » 5 sty 2004, o 16:17

Jeżeli wszyscy z tej listy faktycznie odejdą,to nie będzie komu grać.Już teraz właściwie nie ma 11.Będzie cud,jeżeli Ruch utrzyma się w 2 lidze.Wicie,to naprawdę jest tragedia,co przez parę lat stało się z tym zespołem.Gdzie ta drużyna,co grała w finale Intertoto?Chyba bardzo daleko od Chorzowa.
Pozdrawiam wszystkich tych,co tak jak ja naiwnie wierzą,że jednak coś drgnie i zmieni się na lepsze.

Siemce_Fan

#78 Post autor: Siemce_Fan » 5 sty 2004, o 16:37

hm... co do Masternaka i Kundry to moze nawet dobrze.. chociaz Kundra na początku sezonu fajnie sie prezentował jak cała druzyna.... ku*** bedemy juniorami grac...a za dobrych juniorów to my niemomy....

pozdRo dla wieRzących w utRzymanie

Viro

#79 Post autor: Viro » 5 sty 2004, o 20:13

po wyborach dalej nic sie nie zmienilo staczamy sie coraz bardziej i bardziej 3 liga coraz bardziej zaglada nam w oczy
Kundra wg mnie byl bardzo dobrym zawodnikiem mi osobiscie jest szkoda , ze odszedl
ale realia sa takie, ze nikt nie chce grac w Ruchu
nasz klub jest chyba najbardziej niepoukladanym klubem w tym kraju
nie ma tam nic zaczynajac od spraw finansowych , a konczac na marketingu
sa ludzie ktorzy nie wiem czy sie nie znaja , moze i sie znaja ale najwyrazniej im sie nie chce juz
tam trzeba swiezej krwi, kogos kto poprawi wizerunek klubu i wyprowadzi go na prosta
Niestety z tym Prezesem nawet zatrudnienie najlepszych specjalistow nie daloby nic bo skutecznie ich dzialania zostalyby stlamszone
teraz czekaja nas kolejne puste obietnice i wypowiedzi, ktoro oczywiscie nigdy nie zostana spelnione jak wiele innych , ale do tego wszyscy jestesmy przyzwyczajeni
pozdRo

Marek Nowak
Kontakt:

#80 Post autor: Marek Nowak » 5 sty 2004, o 20:14

No nowy zarzad zaczyna dzialac :lol: ...
Do tego maja dojsc Molek , Krajanowski ,Krzeciesa .
Wszysko to gracze ktorzy nic nie pokazali lub od dluzszego czasu nie umia odnalesc formy. Do tej listy mozna by bylo jeszcze kilka nazwisk dodac ...
Wszysko by bylo OK , gdyby mieli my pewnosc , ze w zamian przyjda wartosciowi gracze ,ktorzy wzmocnia , a przynajmniej jeszcze bardziej nie oslabia druzyny. NIESTETY NA TO SIE NIE ZANOSI !
rogala realizuje konsekwentnie swoj plan pt. " jak zniszczyc RUCH "

kurczak1920

#81 Post autor: kurczak1920 » 5 sty 2004, o 20:59

kolejne osłabienia :cry:
Coś sie mi wydaje że te nie ujawnianie nazwisk nie jest przez to żebynom ktoś ich nie podkupił. Tylko po prostu na razie takich piłkarzy nie ma i jest to zwykła gra na czas. Bo jaki trener nie chciał by mieć kadry przez cały cykl przygotowań. Zakontraktowując kogoś powiedzmy od marca nie czeba mu placić za dwa miechy (styczeń luty)Do tego później zostaną same ochłapy , a nie piłkarze i to Ruch bedzie mógł dyktować wrunki.
Zaś wszystko rozbija się o kasa, której nasi działacze nie potrafią zorganizować

AndRe
Kontakt:

#82 Post autor: AndRe » 5 sty 2004, o 21:07

kurczak1920 pisze:kolejne osłabienia :cry:
Coś sie mi wydaje że te nie ujawnianie nazwisk nie jest przez to żebynom ktoś ich nie podkupił. Tylko po prostu na razie takich piłkarzy nie ma i jest to zwykła gra na czas.
Albo nie moze ich byc.
Przeciaz mamy limit transferow.(5 nowych zawodnikow czyli Kundra , Bajera( ktorych juz nie ma ) Pierscionek , Zajdel no i teraz Powiecko.

Chyba ze sie myle i to jest limit 5 zawodnikow na runde.
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#83 Post autor: wolfik » 6 sty 2004, o 00:10

chyba mamy zakaz transferow bo nie zaplacilismy za Nowaka :roll: ale pewien nie jestem
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Viro

#84 Post autor: Viro » 6 sty 2004, o 00:16

Jastrzebie wystapilo chyba do pzpnu ale nie wiem jak sprawa sie skonczyla

ab

#85 Post autor: ab » 6 sty 2004, o 08:07

Co do wstrzymania transferów to większość klubów zalega z ratami,bo takie są realia,ale tylko Jastrzębie domagało się zakazu transferów.Ciekawe dla czego?Mandrysz też się domagał kasy za swoje"popisy"i latał do PZPN-u.Wcale nie dopatruję się tutaj"spiskowej teorii dziejów",tylko,że spada to wszystko na klub,który ma ogromne tradycje(nie tylko sportowe)i ogromne problemy w chwili obecnej.Polska nie lubi Śląska i śląskich klubów,a najgorsze jest to,że ciosy zadają też kluby z tąd(patrz-Jastrzębie).Dotyczy to zresztą wielu klubów,nie tylko Ruchu.Czy my kibice tak do końca chcemy żeby ta wiosna(piłkarska) nadeszła?Mam obawy,że nie.
Pozdrawiam tych wszystkich,którzy mimo wszystko wierzą.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: lista

#86 Post autor: gerhat » 6 sty 2004, o 08:27

ab pisze:Jeżeli wszyscy z tej listy faktycznie odejdą,to nie będzie komu grać.Już teraz właściwie nie ma 11.Będzie cud,jeżeli Ruch utrzyma się w 2 lidze.Wicie,to naprawdę jest tragedia,co przez parę lat stało się z tym zespołem.Gdzie ta drużyna,co grała w finale Intertoto?Chyba bardzo daleko od Chorzowa.
Pozdrawiam wszystkich tych,co tak jak ja naiwnie wierzą,że jednak coś drgnie i zmieni się na lepsze.
ab
tak pisałem zaraz po spadku z I ligi, ale wielu przyklaskiwało Rogali, twierdząc, ze siła tradycji i ręka Wyrobka załatwią I lige. Nic podobnego, cały czas jesteśmy murowanym kandydatem na III lige. Potem będziemy już kibicami piknikowymi, tzn. przyjdziemy na mecz jak bedzie fajna pogoda i atrakcyjny przeciwnik taki jak Polonia, Odra, Zagłebie (oczywiście Bytom, Opole, Sosonowiec). Na naszych oczach ginie Ruch i to zdaje się bezpowrotnie.

Viro

#87 Post autor: Viro » 6 sty 2004, o 12:45

ab to nie jest tak, ze wszyscy sprzysiegli sie przeciwko nam
do tego doprowadzila zla polityka naszego zarzadu i prezesa
bezmyslne podpisywanie kontraktow i niemoznosc wywiazania sie z nich
to glowna przyczyna
nie lubie mandrysza bo dla mnie to nie jest trener, ale on tylko chce swojej kasy ktora zagwarantowal mu nasz prezes i ktora mu sie nalezy
tak samo robia inni czy to Jastrzebie czy tez inni zawodnicy
i ja ich rozumie to nie ich wina
pozdRo

ab

#88 Post autor: ab » 6 sty 2004, o 13:15

Viro!
Ja to wszystko rozumię,kontrakt kontraktem ale czasy"czy się stoi,czy się leży,kasa się należy"już minęły.Dotyczy też piłkarzy i trenerów.Mnie też pewna firma zalega z kasą,co więcej mają się całkiem dobrze,a ja nie mam szans na odzyskanie tego co moje,więc komu mam się poskarżyć?W sądzie wydam więcej niż mi się należy,więc komu?Kwaśniewskiemu,Wałęsie? Prymasowi?
Nie bronię Rogali,żeby było jasne,ale jaka praca taka płaca!Powinno dotyczyć wszystkich bez wyjątków.
Sorry za takie osobiste"wycieczki"

Viro

#89 Post autor: Viro » 6 sty 2004, o 13:21

ab jezeli nalezy Ci se kasa masz na to dowody (umowa) to sad pracy zaraz bym ich podal
wiem , ze te czasy juz minely ale wtedy kontrakty powinno sie pisac tak , ze stala kasa jakas oczywiscie ale nie zadne kokosy a reszta uzalezniona od wynikow czy od gry pilkarzy
a teraz jest wlasnie jak mowisz ma zagwarantowana sume itp dostaje w ch** kasy a ch*** robi

Awatar użytkownika
AdiC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Co tu sie dzieje

#90 Post autor: AdiC » 6 sty 2004, o 17:55

Codziennie siedza na necie i sprawdzom czy może coś ciekawego w Ruchu sie dzieje. I sie doczakać niy moga. Co news to gorszy. Starom się niy zabijać w sobie optymizmu, ale patrząc na to co wyprawiajom ludzie którzy powinny tyn klub odbudować to mi sie serce kraje. Swój optymizm przerzuca chyba na utrzymanie w II lidze. Ta kadra się kupy nie trzimie. Z parą Mario i Biza oraz kilkoma juniorami to my nawet w III dostanymi wp...l.
Niy tak miało być 11 grudnia, niy tak.
Pozdrowienia.
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!

ODPOWIEDZ