Sezon 2008/2009

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#151 Post autor: L.G » 27 maja 2008, o 14:53

Robi sie ciekawie :hyhy: W Glywicach bydom musieli szybko trzyźwieć. Jutro ? grają baraż

Kod: Zaznacz cały

Śląsk-Dyskobolia - nie będzie fuzji?  	
	KTO W TEJ SYTUACJI POWINIEN ZAGRAĆ W BARAŻACH?

Jak dowiedział się Futbol.pl, wydział do spraw nagłych PZPN przedwcześnie zaakceptował fuzję Śląska Wrocław i Dyskobolii Grodzisk Wielkopolski. Władze Wrocławia nie dogadały się tymczasem z klubem i nie wyraziły zgody na dołożenie wymaganej sumy na finansowanie Śląska. W przededniu pierwszego meczu barażowego piłkarski związek ma poważny problem, ponieważ w tej sytuacji z Jagiellonią powinien zagrać Piast, a nie Arka.

O tym, że Piast zagra w ekstraklasie PZPN poinformował m.in. na swojej oficjalnej stronie. Tymczasem w tej sytuacji gliwiczanie, którzy zajęli trzecie miejsce w II lidze, powinni zagrać w barażach zamiast Arki, a gdynianie musieliby obejść się smakiem.

- W ogóle nie dopuszczam do myśli, że mielibyśmy grać w barażach - powiedział Futbol.pl Józef Drabicki, dyrektor Piasta Gliwice. - Jeśli komisja do spraw nagłych uznała fuzję, to musiała to zrobić na podstawia jakichś dokumentów... Minimum przyzwoitości powinno być zachowane.

Piłkarze Piasta nie szykują się więc na ewentualną grę w barażach. Po raz ostatni będą trenować w środę, a potem rozjadą się na urlopy.

PZPN musi jeszcze we wtorek podjąć decyzję w tej sprawie. Jakie są wyjścia z impasu?  PZPN może dopuścić do rozegrania barażu, a potem... niezależnie od jego wyniku dopuścić oba zespoły do gry w ekstraklasie. W takiej sytuacji piłkarski związek musiałby zapewnić jeszcze jedno miejsce w lidze. Być może zwolni się ono, jeśli ostatecznie licencji na występy w ekstraklasie nie dostanie ŁKS Łódź albo Polonia Bytom. Odwołania tych klubów zostaną rozpatrzone jeszcze we wtorek.

Nie od dziś wiadomo, że przeciwnikami fuzji są także kibice Śląska, którzy zdążyli zapowiedzieć bojkot. We Wrocławiu nieoficjalnie mówi się nawet, że ich postawa miała zrazić do fuzji córkę prezesa, Joannę Drzymałę...

Jakub Myszkorowski 
zródło www.futbol.pl
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Awatar użytkownika
Rafi88
Kontakt:

#152 Post autor: Rafi88 » 27 maja 2008, o 14:58

takiej sytuacji piłkarski związek musiałby zapewnić jeszcze jedno miejsce w lidze. Być może zwolni się ono, jeśli ostatecznie licencji na występy w ekstraklasie nie dostanie ŁKS Łódź albo Polonia Bytom. Odwołania tych klubów zostaną rozpatrzone jeszcze we wtorek
ech szkoda słów na tych pajacy, sami sie burdel robią. Żeby nawet po zakończeniu sezonu nie wiedzieć kto włazi kto ślatuje. czyli co teraz kogo mniej lubią w pzpn ( ŁKS czy Polonia) ten nie dostaje licencji? takie rzeczy ino u nos :wstyd:
Ruch LEGENDA BEZ KOŃCA

Nie Zapomnij Gdzie Się Urodziłeś!! Horní Slezsko!!!
Obrazek

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#153 Post autor: SzaRlin » 27 maja 2008, o 15:15

To jest tylko w naszej lidze, chore systemy i chore układy! Idiotyczne komisje i inne ciulstwa, które nie umia podjąć nawet roz a porządnie decyzji!

Czy to jest aż tak trudne podjąć roz a porządnie decyzja o degradacji czy fuzji klubów i ustalenie zasad spadku/awansów?

Stop idiotom w pzpn!
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

slavo
Kontakt:

#154 Post autor: slavo » 27 maja 2008, o 19:39

To są jaja :rotfl:

Piast w barażach. Arka - figa z makiem, Łomża leci do trzeciej.

Takie rzeczy tylko w RyPy :-) :rotfl:

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#155 Post autor: Darth Kabut » 27 maja 2008, o 20:54

PZPN - Pięknie Zjebaliśmy Piłkę Nożną

PZPN - Przyspawane Zadki Piłki Nożnej

Co tu więcej pisac...

A najbardziej to mnie ro***erdoli ta radośc komunistycznych.
Juz pi***olą na lewo i prawo jak to dobrze ze Piast musi grac w barażach no ale to ich pożal się Boże
Stowarzyszenie "...piłka nożna dla kibiców..." Obłudników i Hipokrytów
wie co trzeba gadac i pisac w zalezności od punktu siedzenia.
Sami zapomnieli jak rok temu mieli sami grac w barazach ale po bzdurnych decyzjach PZPRu... "tfu" PZPNu unikneli lania od Polonii Bytom i degradacji.

PS
To mozliwe tylko w burdelu zwanym Polską.

slavo
Kontakt:

#156 Post autor: slavo » 27 maja 2008, o 20:59

Darth Kabut pisze:A najbardziej to mnie ro***erdoli ta radośc komunistycznych.
Juz pi***olą na lewo i prawo jak to dobrze ze Piast musi grac w barażach
pi***olą bo srają ze strachu, że im się w mateczniku "patriotów", konkurencja pojawia.

Jak ktoś się hipokrytą (tożsame z żabolem) urodził to kanarkiem nie zdechnie.

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#157 Post autor: Darth Kabut » 27 maja 2008, o 21:02

slavo pisze:
Darth Kabut pisze:A najbardziej to mnie ro***erdoli ta radośc komunistycznych.
Juz pi***olą na lewo i prawo jak to dobrze ze Piast musi grac w barażach
pi***olą bo srają ze strachu, że im się w mateczniku "patriotów", konkurencja pojawia.

Jak ktoś się hipokrytą (tożsame z żabolem) urodził to kanarkiem nie zdechnie.
To fakt
Wiedzą czym grozi awans Piasta do ekstraklasy... vide Ruch w Katowicach.
I kolejny "bastion" komunistycznych pojdzie sie je***.
A podobno jeszcze kilka lat temu śpiewali ze to najwiekszy FC w Polsce :rotfl:

blue woRker
Kontakt:

#158 Post autor: blue woRker » 27 maja 2008, o 21:28

"chcemy byc grozni dla kazdego" slowa Mosóra ...jak mamy byc grozni dla kazdego jak na Cichej beda dwa mecze na weekend ?i znow te zryte boisko i znow beda narzekac pilkarze ze graja na takim kartoflisku ...rozumia pomoc dla Slaskiego klubu 1 sezon a nie dwa, trzy,a oni sie potem dziwia ze slabo graja ..spojrzcie na wisle na takim boisku nic im nie wychodzilo ledwo wygrywali na nastepny sezon mam przeczucie ze znow bedziemy na dole :wstyd:
batoRy k.s Ruch

slavo
Kontakt:

#159 Post autor: slavo » 27 maja 2008, o 21:33

blue woRker pisze:jak mamy byc grozni dla kazdego jak na Cichej beda dwa mecze na weekend
???? a co jest jakiś nowy system rozgrywek ? co a'la NHL jeden mecz w piątek, a kolejny w niedzielę ? W sumie mogłoby być ciekawie ;)

niebieskifanatyk
Kontakt:

#160 Post autor: niebieskifanatyk » 27 maja 2008, o 21:35

Pewnie chodziło mu o Polonię .

slavo
Kontakt:

#161 Post autor: slavo » 27 maja 2008, o 21:38

19miRek20 pisze:Pewnie chodziło mu o Polonię
Być może. Z tym, że w ubiegłym sezonie w Wodzisławiu też był "wzmożony ruch" na murawie i jakoś kartoflisko się nie zrobiło :?: Za to na Wiśle grała tylko Wisła, a murawa była jak w Zimbabwe na pustyni. Więc może to nie to tylko gospodarz obiektu usrany

Jak na razie nie mama żadnej rozmowy o grze Polonii. Ponoć mają zdążyć z wiatą !

Elmer
Kontakt:

#162 Post autor: Elmer » 27 maja 2008, o 21:41

Trochę z innej beczki. Dzisiaj oglądałem "zaległą" Multiligę z ostatniej kolejki OE i podczas fety w Krakowie w loży VIP obok Cupiała z kieliszkiem szampana w ręku stał nie kto inny jak rogala (specjalnie z małej litery). Na twarzy wielki uśmiech. Odchudzony, odprężony, trochę bardziej siwy (to chyba nie przez długi jakie narobił w Ruchu). Ktoś wyżej napisał o PZPN jako o przyspawanych i zaraz rogala przyszedł mi na myśl. Myślałem, że go już w Wiśle nie ma, ale jednak się myliłem.

rogala niczym Stanisław Anioł...
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#163 Post autor: SzaRlin » 27 maja 2008, o 21:48

Elmer pisze:Trochę z innej beczki. Dzisiaj oglądałem "zaległą" Multiligę z ostatniej kolejki OE i podczas fety w Krakowie w loży VIP obok Cupiała z kieliszkiem szampana w ręku stał nie kto inny jak rogala (specjalnie z małej litery). Na twarzy wielki uśmiech. Odchudzony, odprężony, trochę bardziej siwy (to chyba nie przez długi jakie narobił w Ruchu). Ktoś wyżej napisał o PZPN jako o przyspawanych i zaraz rogala przyszedł mi na myśl. Myślałem, że go już w Wiśle nie ma, ale jednak się myliłem.

rogala niczym Stanisław Anioł...
Podobno zgolił wąsiora :hyhy:
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

blue woRker
Kontakt:

#164 Post autor: blue woRker » 27 maja 2008, o 22:48

slavo pisze:
19miRek20 pisze:Pewnie chodziło mu o Polonię
Być może. Z tym, że w ubiegłym sezonie w Wodzisławiu też był "wzmożony Ruch" na murawie i jakoś kartoflisko się nie zrobiło :?: Za to na Wiśle grała tylko Wisła, a murawa była jak w Zimbabwe na pustyni. Więc może to nie to tylko gospodarz obiektu usrany

Jak na razie nie mama żadnej rozmowy o grze Polonii. Ponoć mają zdążyć z wiatą !
No i co ze sie w Wodzislawiu nie zrobilo ? :suchy: u nas sie jakos zrobilo chyba tej murawy nie widziales
batoRy k.s Ruch

slavo
Kontakt:

#165 Post autor: slavo » 27 maja 2008, o 23:01

blue woRker pisze: No i co ze sie w Wodzislawiu nie zrobilo ? :suchy: u nas sie jakos zrobilo chyba tej murawy nie widziales
Nic, sorry nie jestem w stanie Tobie tego wytłumaczyć.
Nam murawę zajechała Polonia, Wiśle i Koronie - Marsjanie, a w Wodzisławiu jest tropikalny klimat i wszystko odrasta jak w dżungli.

ODPOWIEDZ