Sezon 2008/2009
- swce
- Kontakt:
Lepszy Marcinkiewicz niz jakis matoł typu Lato, Strejlau albo Czarnecki... Jak byl premierem to mial chyba wieksze poparcie niz Tusk teraz. To wlasnie musi byc ktos kto bedzie mial duze poparcie w ludziach i bedzie z poza dziadostwa z Miodowej.
Ruch Chorzów - Gůrny Ślůnsk
"Jestem śląskie dziecko i Ślązakiem zginę. Kocham śląską ziemię i śląską krainę..."
Juliusz Ligoń.
"Jestem śląskie dziecko i Ślązakiem zginę. Kocham śląską ziemię i śląską krainę..."
Juliusz Ligoń.
-
- Kontakt:
Marcin Sobczak: Ekstraklasa jest niesamowita!
MŁODY NAPASTNIK LICZY NA TO, ŻE Z RUCHEM ZDOBĘDZIE MISTRZOSTWO
Choć Marcin Sobczak w zespole Ruchu Chorzów w ekstraklasie zdołał rozegrać dopiero 17 minut, już uchodzi za wielką nadzieję Niebieskich. W lidze zadebiutował nie z byle kim, bo z Wisłą Kraków. - Po cichu liczyłem, że zagram - przyznaje 20-letni napastnik z Cichej.
- W lidze od razu został Pan rzucony na głęboką wodę. O występie z Wisłą Kraków marzy każdy piłkarz.
MARCIN SOBCZAK: - To prawda. Zresztą po cichu liczyłem, że zagram. Miałem taką nadzieję, skoro wcześniej wystąpiłem w Pucharze Polski.
- I jakie są pańskie wrażenia?
M.S - Niesamowite. To najwyższa półka, z jaką do tej pory miałem do czynienia. Zagrałem z przyszłym mistrzem Polski. Nie będę ukrywał, że adrenalina bardzo wzrosła, ale miałem też motywację.
- Podoba się Panu w Chorzowie?
M.S - O tak. Ruch to wielka drużyna. Szybko zaaklimatyzowałem się w mieście, polubiłem z chłopakami. Teraz nie pozostaje mi nic innego, jak wywalczyć miejsce w składzie.
- Jak to się stało, że został Pan piłkarzem?
M.S - Byłem bardzo młody, jak zgłosili się do mnie działacze z MOSiR Żory. Pojechałem na treningi, wypadłem dobrze i tak już zostało. Dzięki tacie trafiłem do Gwarka Zabrze. I tak potoczyła się moja kariera....
- Przygoda z Lechem Poznań nie była jednak udana...
M.S - Piłkarsko na pewno nie. Spodziewałem się czegoś więcej. Liczyłem, że dostanę szansę debiutu w pierwszej lidze. Tak się jednak nie stało. Zagrałem kilka meczów w Młodej Ekstraklasie i Pucharze Ekstraklasy. Muszę jednak przyznać, że w Poznaniu wiele się nauczyłem, rozwinąłem i teraz to owocuje.
- Czy wówczas były inne oferty?
M.S - Może i były, ale ja koniecznie chciałem grać w Lechu.
- Grając w Gwarku Zabrze miał Pan okazję zdobyć mistrzostwo Polski juniorów. Czy marzą się Panu podobne sukcesy w dorosłej piłce?
M.S - Pewnie. Byłbym szczęśliwy, gdybym mistrzostwo świętował z Ruchem. Teraz najważniejszym dla mnie celem jest uzbieranie pierwszoligowych występów. Potem będziemy mierzyć znacznie wyżej.
- Czy liczy Pan na to, że kiedyż zagra z orzełkiem na piersi?
M.S - Nie ukrywam, że czekam na powołanie do kadry młodzieżowej do lat 21. Zagrać u Leo Beenhakkera? Na razie o tym nie myślę, bo wiem jak długa i kręta droga do tego celu. Na razie to ja muszę jak najwięcej grać w pierwszej lidze. A występy w narodowych barwach są marzeniem każdego piłkarza.
Jakub Myszkorowski, ASInfo
Najlepsze to to ze pomylili sie z Śrutwa zamiast Mariusz to Marcin
KOMENTUJ! Czy Sobczak ma szansę pójść w ślady m.in. Marcina Śrutwy i stać się pierwszoplanowym napastnikiem Ruchu?
http://www.futbol.pl/index_2501.php?a_2 ... aeb7c4d992
MŁODY NAPASTNIK LICZY NA TO, ŻE Z RUCHEM ZDOBĘDZIE MISTRZOSTWO
Choć Marcin Sobczak w zespole Ruchu Chorzów w ekstraklasie zdołał rozegrać dopiero 17 minut, już uchodzi za wielką nadzieję Niebieskich. W lidze zadebiutował nie z byle kim, bo z Wisłą Kraków. - Po cichu liczyłem, że zagram - przyznaje 20-letni napastnik z Cichej.
- W lidze od razu został Pan rzucony na głęboką wodę. O występie z Wisłą Kraków marzy każdy piłkarz.
MARCIN SOBCZAK: - To prawda. Zresztą po cichu liczyłem, że zagram. Miałem taką nadzieję, skoro wcześniej wystąpiłem w Pucharze Polski.
- I jakie są pańskie wrażenia?
M.S - Niesamowite. To najwyższa półka, z jaką do tej pory miałem do czynienia. Zagrałem z przyszłym mistrzem Polski. Nie będę ukrywał, że adrenalina bardzo wzrosła, ale miałem też motywację.
- Podoba się Panu w Chorzowie?
M.S - O tak. Ruch to wielka drużyna. Szybko zaaklimatyzowałem się w mieście, polubiłem z chłopakami. Teraz nie pozostaje mi nic innego, jak wywalczyć miejsce w składzie.
- Jak to się stało, że został Pan piłkarzem?
M.S - Byłem bardzo młody, jak zgłosili się do mnie działacze z MOSiR Żory. Pojechałem na treningi, wypadłem dobrze i tak już zostało. Dzięki tacie trafiłem do Gwarka Zabrze. I tak potoczyła się moja kariera....
- Przygoda z Lechem Poznań nie była jednak udana...
M.S - Piłkarsko na pewno nie. Spodziewałem się czegoś więcej. Liczyłem, że dostanę szansę debiutu w pierwszej lidze. Tak się jednak nie stało. Zagrałem kilka meczów w Młodej Ekstraklasie i Pucharze Ekstraklasy. Muszę jednak przyznać, że w Poznaniu wiele się nauczyłem, rozwinąłem i teraz to owocuje.
- Czy wówczas były inne oferty?
M.S - Może i były, ale ja koniecznie chciałem grać w Lechu.
- Grając w Gwarku Zabrze miał Pan okazję zdobyć mistrzostwo Polski juniorów. Czy marzą się Panu podobne sukcesy w dorosłej piłce?
M.S - Pewnie. Byłbym szczęśliwy, gdybym mistrzostwo świętował z Ruchem. Teraz najważniejszym dla mnie celem jest uzbieranie pierwszoligowych występów. Potem będziemy mierzyć znacznie wyżej.
- Czy liczy Pan na to, że kiedyż zagra z orzełkiem na piersi?
M.S - Nie ukrywam, że czekam na powołanie do kadry młodzieżowej do lat 21. Zagrać u Leo Beenhakkera? Na razie o tym nie myślę, bo wiem jak długa i kręta droga do tego celu. Na razie to ja muszę jak najwięcej grać w pierwszej lidze. A występy w narodowych barwach są marzeniem każdego piłkarza.
Jakub Myszkorowski, ASInfo
Najlepsze to to ze pomylili sie z Śrutwa zamiast Mariusz to Marcin

KOMENTUJ! Czy Sobczak ma szansę pójść w ślady m.in. Marcina Śrutwy i stać się pierwszoplanowym napastnikiem Ruchu?
http://www.futbol.pl/index_2501.php?a_2 ... aeb7c4d992
http://www.youtube.com/watch?v=DqaG4DyuseY&eurl=http://www.niebiescy.pl/?id=2583 :ok:
[color=blue][b] Może Kiedyś na RUCHU ;) -> [/b][/color] http://www.youtube.com/watch?v=04dmcdOHsJA&feature=related
[color=blue][b] Może Kiedyś na RUCHU ;) -> [/b][/color] http://www.youtube.com/watch?v=04dmcdOHsJA&feature=related
- blue blood
- Kontakt:
pomysl yno wiela szkocja mo ludnosci a wiela Polska niy idzie tego porownac a z czasym by bylo jak u nich yno celtic i rangersi a reszta z tylu w przepasci tego bys chciol(chyba ze jednom z tych druzyn bydzie RUCH) ale na to jak narazie sie niy zapowiado pozdRoRudaSlaska7 pisze:przydalo by sie cos na wzor Szkocji)
Świętochłowice najlepsi RUCHU kibice
[img]http://img502.imageshack.us/img502/3268/swionymijankant5.jpg[/img]
NIY Poloki NIY GERMANY TO MY SLONZOKI NAROD WYBRANY
[img]http://img502.imageshack.us/img502/3268/swionymijankant5.jpg[/img]
NIY Poloki NIY GERMANY TO MY SLONZOKI NAROD WYBRANY
-
- Kontakt:
ludzie kaj prownywac austria albo szkocja do Polski..............................zlitujcie sie! Polska ma 40 mln mieszkancow, powinnismy miec normalno liga na 18 druzyn, a nie na 12, przjesciowe sprawy sa o dupe rozbic, pamietejcie ze tworca pomyslu z 12 druzynami jest boniek, ktory wczesniej wymyslil zmniejszenie ligi do obecnego stanu, potem wymyslil ze chce miec 20 ale na szczescie to nie weszlo, a teraz pomyslal sobie 12, a debile z PZPN..................................................u chcą swoich ciuli typu Legia i Wisła zostawić...............................i uchronić przed konsekwencjami a ide o zakład, że te zespoly tez są umoczone! skoro wszyscy płacili to oni też musieli i nikt mi niy powie ze bylo innaczej, tak na prawde to nie ma za bardzo wyjscia z tej sytuacji, chyba abolicja to jedyne rozsadne rozwiazanie, albo nie karanie klubow, tylko osob odpowiedzialnych za korupcje....... indywidualnie, z listy 120 zrobi sie wted 10000 ale co zrobic tak widac byc musi:)..... moim zdaniem ruch w tej 12 bedzie, jestem o to spokojny!
Ruch Ruch HKS!
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Podaj jakiekolwiek kryterium, które będzie miało sens i znajdzie się przypadek, na którym będzie szło takie kryterium uznać za bezsensownejajo pisze:kryterium liczebnosci narodu jest pozbawione sensu. Ilu druzynowa lige powinni miec Rosjanie?
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
A co tu, kurna, ma poparcie do tego?dżony pisze:To wlasnie musi byc ktos kto bedzie mial duze poparcie w ludziach

Ma być DOBRY, bez układów, ZNAJĄCY się na piłce i na zarządzaniu.
To żałosne, jak Marcinkiewicza chcą za wszelką ceną gdzieś wcisnąć. Boroczek z tego wszystkiego już sam nie wie jak się nazywa...

Kasperczak jest OK - ale nie przejdzie, znając życie... BETON rządzi

Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
To się nazywa samokrytyka
włączcie sobie wersję audio - maximum hardcore :-)

- radzion
- Kontakt:
Kaluznemu tez sie pare slow wymsknelo w wywiadzie dla C+slavo pisze:To się nazywa samokrytykawłączcie sobie wersję audio - maximum hardcore :-)
-
- Kontakt:
Jedno z ustaleń spotkania Stowarzyszenia kibiców Górnika z Władzami klubu.5. Jednoznacznie odrzucony został pomysł rozegrania meczu Górnik Zabrze-Ruch Chorzów na stadionie Śląskim.
W tym miejscu widać co znaczy żabskie słowo rzucone przed derbami że wzamian za wiekszą pule biletów mecz będzie rozegrany na Ślaskim!! Mam nadzieje że następne derby odbeda sie bez nich a do Zabrza żaden prawdziwy kibic Ruchu nie pojedzie !!
- Simone
- Kontakt:
Dobra dajcie z nimi spokoj Niech graja sobie derby na swoim kurniku a my znowu zorganizujemy prawdziwe swieto pilkarskie u siebie
Tylko trzeba bedzie sie powaznie zastanowic juz tym razem nad iloscia biletow dla nich i mam nadzieje ze skamlanie i placze stowarzyszonka juz nic nie dadza
Jestesmy juz na innym etapie kibicowskim po tym sezonie
Ci co byli ostatnio napewno wroca plus przyjda nowi Potrzebujemy duzo wiecej biletow ;]
Tylko trzeba bedzie sie powaznie zastanowic juz tym razem nad iloscia biletow dla nich i mam nadzieje ze skamlanie i placze stowarzyszonka juz nic nie dadza
Jestesmy juz na innym etapie kibicowskim po tym sezonie
Ci co byli ostatnio napewno wroca plus przyjda nowi Potrzebujemy duzo wiecej biletow ;]
- L.G
- Kontakt:
Che, che, che...egon pisze:W tym miejscu widać co znaczy żabskie słowo rzucone przed derbami że wzamian za wiekszą pule biletów mecz będzie rozegrany na Ślaskim!!

Europa niy zno bardzi zakłamanych ciuli i wiykszych hipokrytów niż "stowarzyszenie spod znaku krupnioka w baranim szczewie"
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(
-
- Kontakt:
egon pisze:Jedno z ustaleń spotkania Stowarzyszenia kibiców Górnika z Władzami klubu.5. Jednoznacznie odrzucony został pomysł rozegrania meczu Górnik Zabrze-Ruch Chorzów na stadionie Śląskim.
W tym miejscu widać co znaczy żabskie słowo rzucone przed derbami że wzamian za wiekszą pule biletów mecz będzie rozegrany na Ślaskim!! Mam nadzieje że następne derby odbeda sie bez nich a do Zabrza żaden prawdziwy kibic Ruchu nie pojedzie !!
pierwszy raz zaboli sluchocie, przeca oni non stop som szmatlawcami, wiela razy cyganili i cyganiom, to som same rumuny przeca ...
- wolfik
- Kontakt:
Kazdy wiedzial ze z ta gadka o graniu derbow na slaskim gdzie gospodarzem bedzie Górnik to tylko żabska hipokryzja. No prawie każdy bo nasi działacze raczej nie. Ale dobrze bedzie tak, mecz w Zabrzu bez wiekszej historii, ktory zbojkotujemy i Wielkie DeRby na śląskim, o ktorych będzie trąbić cała Polska przyjdzie ponad 40 000 ludzi i je wygramy:)
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
- L.G
- Kontakt: