Nasz WIELKI CZWARTEK

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#91 Post autor: vahanara » 12 gru 2003, o 23:14

MiG29 pisze:
Mielismy takze wniosek przygotowany o unieważnienie obrad z powodu braku kworum i przesunięcie obrad na nowy termin - ale niestety prowadzący podważył wniosek i nie został on przyjety
Czemu podważył? Czemu nie został przyjęty?

reden
Kontakt:

KOPEL?!

#92 Post autor: reden » 12 gru 2003, o 23:47

MAREK KOPEL K.S. RUCH ! ! !
MAREK KOPEL K.S. RUCH ! ! !
MAAAAAREK KOOOOOPEL K.S. RUCH ! ! !
Przeca prezident przekludzili sie ze aldrajchu, pra?
I na niygo niy ma ci liczyć.
Jo Wom godom. Łon to yno do kariery robi. Cołko ta piyrońsko prezydentura.
Jak by umioł abo chcioł to doł rady ruch ratować.. A je gisd piyroński i mo to kajś...

Z A G Ł Y M B I E S O S N O W I Y C ! ! !

MAREEEK!
MAREEEK!
MAREEEK!
MAREEEK!
MAREEEK!
MAREEEK!
MAREEEK!
MAREEEK!
MAREEEK!
...
Ostatnio zmieniony 12 gru 2003, o 23:53 przez reden, łącznie zmieniany 2 razy.

reden
Kontakt:

dali...

#93 Post autor: reden » 12 gru 2003, o 23:51

Jak to sie u nos śpiwo:
ZAGŁYMBIE! GOŁYMBIE!
Ale musza sprostować że do zagłymbioków to łogólnie nic niy mom...
....
....
....
....
Wyboczcie Ponbocku za take łgarstwo...

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#94 Post autor: spyru » 13 gru 2003, o 00:31

Patton źle mnie zrozumiałeś. Chodziło mi o to że celem Rogali nie jest doprowadzenie do upadłości klubu. Bo nie jest napewno. I nie wiem czy doczytałeś ale poprzednio napisałem że mnie też to wszystko wk***ia. A odnośnie spółki- Rogala z pewnymi ewentualnymi udziałowcami rozmawiał i generalnie chodziło mi o to że wywiezienie go na taczkach, lub odstawianie innych numerów, nie pomoże w atmosferze zakładania spółki. Bo umówmy się, że prezes będzie prezesem do mometu założenia ów spółki. Później będzie mógł prezesować ewentualnie stowarzyszeniu, które będzie miało 20% udziałów. Bo chyba jest logiczne, że nikt kasy nie da i nie będzie wymagał prawa głosu. pozdro
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

bolo23
Kontakt:

#95 Post autor: bolo23 » 13 gru 2003, o 02:11

Nie lubie Was , ale nie ma powodu dla którego nie napisałbym co Was czeka teraz...Po tym smiesznym walnym.
1. Zarząd doprowadza do powstania SSA
2a. Rogala znajduje fundusze aby wykupić wiekszosciowy pakiet akcji SSA
Zostaje w radzie nadzoeczej ruchu mając decydujacy wpływ na polityke klubu. Prezesem zostaje poplecznik Rogali (np. Srutwa).
2b. Rogala nie ma tyle pieniedzy ale znajduje sponsorów jemu przychylnych (ziomków), którzy wykupuja akcje SSA i ustanawiaja "nowego" prazesa - Rogalę
3. SSA zaczyna rzady z czystym kontem - bez długu
4. Wszelkie dobra klubu stowarzyszenia zostaja wraz z piłkarzami przekazani do SSA. Wraz z miejscem w lidze i historią oczywiscie.
5. Z powodu zadłużenia rowiazaniu(upadłości) poddane jest stowarzyszenie
6. Rogala & co. moga robic co chca, bo to ich klub (firma) i działaja zgodnie z zasadami spółek prawa handlowego. Moze sie zdażyc wszystko. Zmiany zarzadu , siedziby, nazwy etc. (jedyna szansa na zmiany wykupienie akcji)

Reasumujac . Chcąc pomóc klubowi musicie to zrobic teraz! (To i tak późno , bo mozna było zadziałac skutecznie przed walnym - nie myslicie !!). Teraz mucsicie działać - dopóki jest stowarzyszenie. Potem jak stworza SSA mozecie im skoczyć (nie licząc rozwiazań siłowych).
Oni popełnili poważne byki na walnym (widze to tylko czytając co sie tam działo) i jak tego nie wykorzystacie to juz nigdy im nie zagrozicie. Widze ze wy nie macie o tym zielonego pojecia i oni z tego skorzystali. Wniosek? Bedzie Was to kosztowało "pare" złoty, bo musicie wynając prawnika, a najlepiej 2. Najlepiej sympatyków Ruchu. Madry prawnik odkręci wszystko w pare miesiecy. Wnioskodawcami MUSZĄ byc Ci z Was którzy formalnie mają statut członka klubu !Aby sprawe załatwic musicie pomyśleć i bardzo szybko zareagować. To da sie odkrecić ! Wiecej nie podpowiem , bo nie mam w tym interesu. I tak bije sie z myslami czy dobrze postapiłem bo od Was słyszałem zawsze tylko bluzgi.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#96 Post autor: radzion » 13 gru 2003, o 11:10

wszystko co napisales w sumie sie zgadza, no moze poza punktem 2 a raczej jego koncowka bo sam punkt to moze i byc!
co ro reszty to,wydaj mis ie ze masz racje!

Gość

#97 Post autor: Gość » 13 gru 2003, o 11:33

Oni popełnili poważne byki na walnym (widze to tylko czytając co sie tam działo) i jak tego nie wykorzystacie to juz nigdy im nie zagrozicie. Widze ze wy nie macie o tym zielonego pojecia i oni z tego skorzystali. Wniosek? Bedzie Was to kosztowało "pare" złoty, bo musicie wynając prawnika, a najlepiej 2. Najlepiej sympatyków Ruchu. Madry prawnik odkręci wszystko w pare miesiecy. Wnioskodawcami MUSZĄ byc Ci z Was którzy formalnie mają statut członka klubu !Aby sprawe załatwic musicie pomyśleć i bardzo szybko zareagować. To da sie odkrecić ! Wiecej nie podpowiem , bo nie mam w tym interesu. I tak bije sie z myslami czy dobrze postapiłem bo od Was słyszałem zawsze tylko bluzgi.
Nie lubisz nas no trudno :lol: Mnie sie wydaje ,ze facet pisze z sensem ,szczegolnie ten cyctat ktory zaznaczylem. A moze jest jakis prawnik z niebieskim sercem ktoremu zalezy na dobru klubu i zrobilby to w "czynie sspolecznym"? Sa przeciez wsrod nas czlonkowie klubu, co o tym sadzicie??

Patt czy ty czasem nie jestes na prawie :lol:

stan01
Kontakt:

#98 Post autor: stan01 » 13 gru 2003, o 18:11

Moze i walna wielko glupota w tym momencie, ale przed Walnym pojawialo sie nazwisko Jacka Bednarza, jak by nie bylo prawnika ???.

I jeszcze jedna informacja z www.ruch-chorzow.blog.pl
- Moją decyzję można umotywować na trzy sposoby - mówił Rogala. - Na początek są satysfakcja i pieniądze. Jednak jak tu można mieć satysfakcję, skoro zespół gra tak słabo. Pieniądze? Też nie. Przez ostatnie 11 miesięcy nie wziąłem z klubu ani grosza, włożyłem 200 tys. zł.
Moje pytanie - Z CZEGO LUB SKAD??????

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#99 Post autor: Patton » 13 gru 2003, o 22:01

Bart - Politologie studiuje 8) Fakt, mialem na 2 roku prawoznastwo, ale zapytaj Adika jak to zdawalismy, wiekszego kabaretu babka chyba jeszcze nie miala :lol:
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

SODA

naszwielkiczwartek

#100 Post autor: SODA » 14 gru 2003, o 10:30

Nie mam slow,DUPCYC to wszystko czeba czekac do wiosny
na szpile i robic swoje czyli lazic na RUCH
BEZSILNOSC!!!!!!! APATIA!!!!!!!!! PADAKA!!!!!!!

:flaga:

Viro

#101 Post autor: Viro » 14 gru 2003, o 11:47

Soda czekanie ch*** da i nic nie zmieni
jezeli Ruch zacznie wygrywac to nagle zmienisz stosunek do prezesa i calej tej bandy???
bo ja raczej nie, ile juz nasluchalismy sie obietnic ile to bylo planow a brniemy w to gowno coraz glebiej i ciagle slyszymy te same puste obietnice

Stary kibic

#102 Post autor: Stary kibic » 14 gru 2003, o 13:14

Masz rację.
Tylko wszystkim nasuwa się pytanie ; jak przeciwdziałać nieudolności zarządu, prezesa czy też U.M.-Chorzów. Walka siłowa doprowadzi tylko do większego zamieszania wokuł klubu. A może na niekorzyść klubu. Ale jedno jest pewne że nie należy siedzieć z załozonymi rekami , patrzeć co się dzieje. To chyba wiedzą wszyscy. Propozycja oddania sprawy do sądu jest w/g mnie rozsądna. Tylko, właśnie tylko co dalej.

Majkel

#103 Post autor: Majkel » 14 gru 2003, o 23:49

Nie ma się co oszukiwać - przy tej klice nikt nie zainwestuje w nasz KLUB.
Wątpię czy pan Śrutwa cokolwiek potrafi zmienić... A przekształcenie w SSA to mydlenie oczu - najprawdopodobniej z takich bądź innych przyczyn gówno z tego będzie... :(

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#104 Post autor: gerhat » 15 gru 2003, o 09:01

Ten co nas nie lubi dobrze napisał. Taki scenariusz przewiduje juz od dawna.
Uzupełnienie do punktu 2b - ci akcjonariusze SSA to będą jakies male spółeczki z kregów Gorywody, Messnera, Blidy. Na duże podmioty Rogala i tak się nie zgodzi, bo wówczas nie maiłby wiekszościowego pakietu. Przewiduję wiec ze powstanie społka marna, ale własna.
Ja typuje takie podmioty w społce: prawie bankrut Budus, Roboprojekt, firma Śrutwy (nazwa to kombinacja inicjałów jego i zony) i biuro podróży Rogali (o ile je jeszcze ma). Na dokładkę może jeszcze jakaś spółeczka i to wszystko. Najważniejsze, że pozbędą się długów. Tylko że znając styl działanści Rogali niedługo narobią nowych a ze SSA tak łatwo nie przejdzie. Wiadomo jeżeli wartośc długów przewyższy majątek spólki ( a ten będzie niewielki) można zgłosić wniosek o upadłość. Ciekawe co wóczas ekipa rogali wymysli aby utrzymać się przy stołkach?

Myslalem tylko , że do 11.12 będzie juz status SSA i Rogala odpusci stowarzyszenie. Z tego wynika ze ta spółka ma problemy z zawiazaniem albowiem tak upiekłby dwie pieczenie przy jednym ogniu:
1. wszedłby do spółki
2. pozbył sie ze swego garbu stowarzyszenia, które ma ogromne długi

Te dwa punkty to jego cel na najbliższe dni. Tylko gdzie jest drużyna? gdzie jest Ruch?
W połowie grudnia anno domini 2003r brak odpowiedzi na te pytania

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#105 Post autor: Wilus » 15 gru 2003, o 10:28

Gerhat : zadales dobre pytanie, gdzie w tym bajzlu jest Ruch, gdzie druzyna. Wydaje mi sie, ze z odpowiedzia poczekamy do konca grudnia. Wtedy dowiemy sie jak znacznie okroi sie sklad i kto bedzie gral na wiosne. Z tego na co sie zanosi to przyszlosc druzyny nie rysuje sie w pozytywnych barwach.

ODPOWIEDZ