Korupcja

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
sieRa
Kontakt:

#16 Post autor: sieRa » 11 kwie 2008, o 14:11

ukarać ludzi a nie kluby !

adamas
Kontakt:

#17 Post autor: adamas » 11 kwie 2008, o 14:29

Dzis w wiadomosciach o 12 w TVP1 podali, ze Ruch pojawia sie w aktach jako klub zamieszany w korpucje po 2003 roku
SEMPER FIDELIS - ZAWSZE WIERNY

fuhr
Kontakt:

#18 Post autor: fuhr » 11 kwie 2008, o 14:53

a kogo jeszcze podali - bo 29 druzyn to sporo ale wg mnie to nie wszystko

sledzto obejmuje okres czasu od 2003?
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#19 Post autor: SzaRlin » 11 kwie 2008, o 15:07

19HKS20 pisze:jak mecz z Unią Janikowo w 2 lidze był "ustawiony" to się nie zdziwie.... :wstyd:
A kto jest tkaim ciulem zeby ustawić mecz na 4-0? :wstyd:
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20 Post autor: HKSADIK » 11 kwie 2008, o 15:07

tak,sledztwo dotyczy okresu od roku 2003 kiedy to wprowadzono ustawe o korupcji w sporcie.

w weekend na zjezdzie pzpn zostanie najprawdopodbniej wprowadzona abolicja dla klubow zamieszanych w korupcje i juz nikt nowy nie spadnie.przynajmniej tak mi sie wydaje.

Niebieskie PNIOKI
Kontakt:

#21 Post autor: Niebieskie PNIOKI » 11 kwie 2008, o 15:42

Szczerze mowiac to chyba nie ma czystej druzyny w polsce ...takie byly czasy kto miol kasa kupowol ...choc watpia ze Ruch miol kasa na cos takiego....za p. Mariusza Klimka mozemy byc spokojni ...ale rogali za samo to do czego doprowadzil powiesiolbych na estakadzie w chorzowie za jaja ... miejmy nadzieja ze to ino jakies spekulacje prasowe

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#22 Post autor: Bytom20 » 11 kwie 2008, o 16:20

Zlikwidować PZPN bo tam nawięcej było i jest tego fermentu.
Karać ludzi zamieszanych uczestniczących w procederze ustawiania.
Karać kluby w których dalej pracują ludzie zwiazani w korupcją.
W klubach w których zmieniły się władze i nie pracują ludzie którzy są podejrzani o korupcje zostawić w spokoju bo jeśli zaczniemy karać wszystkie kluby degradacją w których znajdowały się w przeszłości czarne owce trudniące sie tym procederem to powiedzcie mi który klub zostanie w orange ?
Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień, niestety na dzień dzisijeszy niee widze klubu w orange który by nie był w przeszłości umoczony w korupcje no oprócz Ruchu. :rotfl:

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23 Post autor: gerhat » 11 kwie 2008, o 18:07

podejrzewom że przed niedzielnym zjazdem pzpn prokuratura szykuje na sobota lub niedzielny poranek jakies niezłe perd***
mozna sie spodziewać że kolejne głosne nazwisko wyskoczy rano z piżamy prosto w kajdany :hyhy:

a co do "korupcji" w odcieniu Blue to kary dla klubu jeżeli bedą to dla mnie kwestia trzeciorzędna, ale osoba która się tego dopusciła powinna zostać potraktowana przez kibiców z cała "premedytacją" w najgorszym słowa tego znaczeniu

bolo23
Kontakt:

#24 Post autor: bolo23 » 11 kwie 2008, o 18:53

a czemu by abolicja mialaby byc i nos zbawiac?? jak my cos przeskrobali, to i Ruch tez ukarac, tak jak i innych ciuli co po szpilu bany rozdupiajom czy carrefoury okradaja...
kaj sie to moje poprzednie konto stracilo?!?!

Awatar użytkownika
blue blood
Kontakt:

#25 Post autor: blue blood » 11 kwie 2008, o 19:25

mie sie zdo ze cza poczekac na cos oficjalnego ze strony pzpn-u a niy sioc domysly wtedy sie dowiymy co i jak i niy wypisujcie tu bzdur w kierym meczu i za co posondzajom RUCH bo klubowi to napewno niy pomoze a zeczywiscie "ktos" moze wyciongnonc z tego zle wnioski chopcy i dziolszki dejcie sie naRazie na wstrzymanie yno spokoj nos uratuje :zalamany:
Świętochłowice najlepsi RUCHU kibice
[img]http://img502.imageshack.us/img502/3268/swionymijankant5.jpg[/img]
NIY Poloki NIY GERMANY TO MY SLONZOKI NAROD WYBRANY

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#26 Post autor: gerhat » 11 kwie 2008, o 19:29

blue blood pisze:mie sie zdo ze cza poczekac na cos oficjalnego ze strony pzpn-u a niy sioc domysly wtedy sie dowiymy
dobre,
czy ktokowiek dowiedział się o korupcji w polskiej piłce z "czegoś oficjalnego ze strony pzpn"?

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#27 Post autor: HKSADIK » 11 kwie 2008, o 19:31

tez nie podoba mi sie zbytnio ta cala abolicja.po pierwsze to juz kilka klubow zostalo ukaranych degradacja,wiec w stosunku do nich bedzie to niesprawiedliwie,po drugie jesli jakis klub kupowal mecze powinien poniesc konsekwencje.

jednak chyba innego "lepszego" rozwiazania niz ta cala abolicja nie ma niestety.Nie wydaje mi sie,ze prokuratura,oraz WD zdaza ukarac wszystkie klub zamieszane w afere korupcyjne do czasu startu nowego sezonu w Polsce.Potem znow sie okaze,ze po 3 kolejkach zdegradowany zostanie jakis klub(tak jak teraz Sosnowiec) i bedzie grac do konca sezonu w OE,choc i tak bedzie wiedzial ze po sezonie leci z ligi.Rywalizacja wtedy traci jakikolwiek sens.Produkt pod nazwa "Ekstraklasa" bardzo duzo traci.

Tutaj nie ma jakiegos dobrego wyboru.Trzeba wybrac po prostu mniejsze zlo.

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#28 Post autor: wolfik » 11 kwie 2008, o 19:32

gerhat pisze: a co do "korupcji" w odcieniu Blue to kary dla klubu jeżeli bedą to dla mnie kwestia trzeciorzędna, ale osoba która się tego dopusciła powinna zostać potraktowana przez kibiców z cała "premedytacją" w najgorszym słowa tego znaczeniu
I jak dla mnie to najwazniejsza rzecz w tym temacie jesli o nas by chodzilo
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

GOŚĆ MORS
Kontakt:

#29 Post autor: GOŚĆ MORS » 11 kwie 2008, o 20:14

Święty nikt nie jest, dla przykładu - czy to nie był konflikt interesów:
http://www.sportcom.pl/index.php?o=wiec ... 40&m=liga3 ;)
BIAŁO - NIEBIESKA DĘBICA

josceline
Kontakt:

#30 Post autor: josceline » 12 kwie 2008, o 11:22

Listkiiwiczi spolka widac do koryta przyrosli, mozna wrecz powiedziec ze czerpia zyski z korupcji, ciekawe jaka dole pobieraja ??

listkiewicz

z tego artykulu to i rzadzacy cosik udzialu w tym maja !!

powiem krotko :

Polska nie zasluguje na organizacje EURO a na pewno na udzial w rozgrywkach !!

ODPOWIEDZ