Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Chorzowianin
Kontakt:

#796 Post autor: Chorzowianin » 30 mar 2008, o 18:48

niebo1 co ma do tego czy są nie słowni ?
Jak zarobią 9,899 mln to też nie będzie tych 10 mln i będą niesłowni ?
Nie ważne ile zarobią , ważne ze kasidło wpadnie i się przyda w dużym stopniu ;]

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#797 Post autor: vahanara » 30 mar 2008, o 19:34

gwoli ścisłości, komunikat zarządu mówił że: "liczą na pozyskanie z giełdy kwoty od 5 do 10 mln..."

taka propaganda jak Twoja to tylko w stolycy :zawstydzony:
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

niebo1
Kontakt:

#798 Post autor: niebo1 » 31 mar 2008, o 08:59

Nie, powiedzieli tak w magazynie futbol i ja wierzę zarządowi jednak mam pewne obiekcje i to jest jak najbardziej normalne prawda? Ale macie racje! Nie będę popadał w paranoję bo jeszcze uznacie ,że w ogóle nie wierzę w Ruch Chorzów ;-) no doba za daleko wysunąłem wnioski. Oki poczekamy zobaczymy , niech pozyskaja chociaż milion i będzie dobrze:)

Ps jestem z Chorzowa a pracuje w Warszawie więc nie czepiaj sie stolicy bo ja nie z niej:P.pozdrawiam

Chorzowianin
Kontakt:

#799 Post autor: Chorzowianin » 31 mar 2008, o 22:13

Może gazeta troszeczkę przekolorowała , ale to już nie nasz interes .
Ważne aby chociaż ''mała'' kwota wpadła , która niewątpliwie przyda się w znaczącym stopniu .

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#800 Post autor: heli » 1 kwie 2008, o 17:44

A jo sie pytom, co z tą Legią, bo jak mecz z nimi moi być na Śląskim to już należy robić wszystko i kaj sie do o tym wspominać a może przekroczymy te 20tyś, bo jak bedą mieli zas na tydzień przed dopiero coś postanowić to to kapa bedzie tzn. może nie kapa bo 15tyś czy cuś koło tego i tak patrząc wstecz jest bardzo odbrą liczbą, ale nie taką jaką można by uzyskać przy odpowiedniej promocji. Majówka z Ruchem, Majówka na Śląskim, czy co sik takiego. Można by na serio pomyśleć o fajnej plenerowej iprezie, którego apogeum byłby mecz. I no to trrzeba by myśleć za wczasu w klubie.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Nusia84
Kontakt:

#801 Post autor: Nusia84 » 3 kwie 2008, o 14:13

W Naszym Klubie brakuje porozumienia pomiędzy kibicami a zarządem a czemu?? bo klub nic nie robi w kierunku żeby poznać Nasze oczekiwania...brakuje tutaj badań marketingowych, przeanalizowania i rozeznania sytuacji (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo aby takowe były) ...jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej na temat właśnie instrumentów marketingowych Naszego klubu w porównaniu z Lechem Poznań...mam nadzieje, że pomożecie mi, jak i nam wszystkim w uzupełnieniu pytań, które będę opracowywała wkrótce. Po napisaniu będę chciała przekazać jedną kopię naszemu zarządowi myślę, że to może im pomóc wejrzeć w głąb naszych oczekiwań.
Pozdrawiam i do zobaczenia na Wiśle.

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#802 Post autor: west72 » 4 kwie 2008, o 17:39

Lysy pisze:Od czasu kiedy klub zaczął uważać się za "profesjonalny " kibice są tylko dla niego dostarczycielami złotówek w celu wzbogacenia kapitału klubu.Czasy kiedy prezes liczył się z kibicami swojego klubu odchodzą w zapomnienie. Masz kupić bilet ,gadzet,postawić auto na płatnym parkingu i tyle. Reszta przestaje klub obchodzić . To jest od niespełna dwóch lat biznes a ty jako kibic jesteś dla klubu tylko "złotówą".Jesteśmy powoli tylko i wyłącznie sztukami które są potrzebne ale nasze problemy,bolączki ,zachcianki i wymagania i tak klubu nie obchodzą.
jak cie tak czytom to aż mie biere.A co ty byś chcioł,żeby ci pani prezes zapłaciła za to ze przyjdziesz na mecz pospiewosz pomachosz szalikiem?Jak Ci sie niy podobo to nie łaź kto ci korze.Pamietej chopie,że jakby niy tyn zarząd to byś jeździł bankom na derby ale może czworto albo trzecioligowe a nie z żabolami na Śląskim.
Lysy pisze:Oni robią swoje interesy a my mamy drzeć ryja i chodzić na mecze.Tomy mamy się odwdzięczać klubowi dopingiem a nie klub nam za doping.
Taka jest rola kibica dopingować i wspierać swój zespół.My som od kibicowania oni od robienia kasy dla klubu.
Lysy pisze:Dla klubu np. będzie ważniejszy kibic z zabrza który zapłaci za bilet niż honor kibica Ruchu ,który z rąk tychże zginął.Biznes ,biznes ale kiedyś się to czkawką odbije i albo kibicowanie w obecnym kształcie zaniknie i będziemy mieli jeden DUPNY piknik zamiast piłkarskiego widowiska albo piłka nożna zejdzie do lamusa sportu w ogóle
No tu toś już fest pojechoł,Jo zdecydowanie wola Takie mecze z atmosferą jak z żabkami niż bezsensowne zadymy z pałami jakie zdarzyły się podczas meczu z pyrami.Piłka jest dla kibiców a nie debili. :zly: Bez aluzji
Tak wogóle to w kożdym poście ostatnio cosik Ci niy pasuje,szkamrosz jak staro baba
Py/R\sk! ;)
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Elmer
Kontakt:

#803 Post autor: Elmer » 5 kwie 2008, o 15:25

Gwiazdor ;) Orange Ekstraklasy, kapitan Lecha Poznań, Piotr Reiss, zostaje w "Kolejorzu". Wynegocjował nową umowę, która będzie obowiązywać do końca czerwca 2009 roku. - Za kilka dni w świetle reflektorów powinny być podpisane wszystkie dokumenty - potwierdza prezes klubu Andrzej Kadziński.
U nas tak jeszcze nie były podpisywane umowy, a przypomnę że Reiss w Lechu gra już "wieki".

Określenie "gwiazdor" nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi się z naszą panią prezes :hyhy:
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
Mikoruch
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#804 Post autor: Mikoruch » 9 kwie 2008, o 19:34

Wracając do działań marketingowych to moim zdaniem na Cichej zrobili ogromny błąd nie dodajac do karnetu szpilu z Górnikiem.
Ile momy sprzedanych karnetów ? 500 ? 700 ?
Gdyby włączyli szpil z KSG byłoby z pewnością kilka tysięcy i frekwencja co szpil min. 8-10 koła a tak mówi się trudno.

Szpec od marketingu na Cichej się nie popisał, szkoda.
A o karnetach zaś pomyslą na 3 tydnie przed ligą, itp...

Nie śpijcie w tej sprawie za biurkami :/

Awatar użytkownika
Ama
Kontakt:

#805 Post autor: Ama » 9 kwie 2008, o 19:50

Zarząd powinienen się zastanowić i zatrudnić jakiegoś fachowca na te stanowisko bo poza Derbami to reklamowanie i premiowanie szpieli wygląda bardzo marnie i kiepsko
Bo nasza wiara to RUCH Chorzów :) :) :)

FC. BALKON

Awatar użytkownika
Blaszany
Kontakt:

#806 Post autor: Blaszany » 16 kwie 2008, o 19:44

nojważniyjszym podejsciem marketingowym som my kibice... i nasze nastawienie do klubu...
wiym ze to zabrzmi dosc niy dorzecznie... ale jak przyciongnonc kibicow na stadion?
chocby niy wiym jak źle było ze strony zarzondu czy od strony pilkarskiyj... my muszymy zowdy sioć propaganda ze i tak jest na Ruchu nojlepij... a narzekac na kluby oscienne (GKS&KSG). ale niy tak ze to som hu** i szlus.. a my som wladcy...czy nojlepsze hool'sy... bo to zodnego laika niy interesi..... yno tak ze na Ruch we wercie jest łazić, bo som fajne laski, bo jest to nojbarzyj spokojny stadion na Ślonsku, ze jest wspaniało rodzinno atmosfera, ze doping sprawio szybsze drgania serca, ze pilkarsko wcale niy jest tak zle jak to wyglondo w wynikach.. etc...
wiym ze to gupio brzmi ale take czasym gupie godanie czynsto przynosi efekt w postaci spotkania kumpla / kumpeli na stadionie blank przypadkowo... a kerego w zyciu by my niy pomysleli ze trefiymy na Cichyj...

na gieksie czy gorniku durch na placu jest propaganda ze jest 'the best' choby niy wiym co sie dziolo...... jedynie na RUCHu durch narzekomy ze to bramki przed kasami niy uotwarte, ze to cheerliderki niy te, ze fusbalorz niy podlecioł do kibicow, ze to ftoś zre apfluzina, ze ftoś pierdnie etc... wiym ze niy jest noojlepij i duzo trza naprawic, ale czy zodyn niy poradzi cyganic? ;) z przykrosciom (bo przeczonc samymu sobie) muszymy wszyjskim dookoła godac ze na Ruchu jest obecnie nojlepij jak moze byc i bydzie jesce lepij.. .godac w samych superlatywach..
na stan dzisiejszy inacyj my niy sciongnymy ludzi niyzdecydowanych na szpile... a juz na zicher niy skokajonc jak malpy w banach (udowajonc dupnych hoolsow) - WIDZISZ TAKE COS - PIźNIJ W łEB! .... abo idioty straszom na przystankach czy busach starszych ludzi ze 'my som dupne hoolsy i kozdy sie mo nos bac' , bo kozdy niyzdecydowany sie powiy widzonc ta patologia: 'jak tak jest na Ruchu to jo to dupca i wola isc na gornik'..... SZERZYMY PROPAGANDA NOJLEPSZEGO KLUBU Z TRADYCJAMI BEZ NAPINKI!!!

co to dzialan zarzondu - idzie do przodku..... co prowda jak krew z nosa ale idzie.....

Awatar użytkownika
Laguna
Kontakt:

#807 Post autor: Laguna » 16 kwie 2008, o 22:19

A ja mam pomysł ( może i głupi , ale zawsze to coś ) na promocje klubu , mianowicie po Chorzowie mógłby jeżdzić dupny tir w barwach kluby a koleś by zachęcał do przyjścia na mecze oraz ogólnie opowiadałby coś tam o klubie :hyhy:

BlueMarek
Kontakt:

#808 Post autor: BlueMarek » 15 maja 2008, o 00:26

Panowie skończył sie sezon.Momy trocha czasu jak mocie jakieś pomysły na marketing w NASZYM klubie to dzwońcie do Pani od marketingu i jej nawijajcie.Jo im durch truja o plakatach żeby wcześni nom je dowali na ok 2 tygodnie przed meczem.Tel na oficjalnej stronie.Są organizowane jakieś spodkania z kibicami może by im to zaproponować. :hyhy:

Awatar użytkownika
Mikoruch
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#809 Post autor: Mikoruch » 11 cze 2008, o 22:16

dzis dostałem maila z klubu, że karnety bedą w sprzedaży od 12.06

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#810 Post autor: grzej » 12 cze 2008, o 00:28