Działania marketingowe
-
- Kontakt:
Ludzie bez obrazy ale malo ktory z was to ogarnia. Na gieldzie sie nie gra tylko inwestuje tudziez spekuluje. Poza tym to ze nie ma obecnie dobrej koniunktury w zaden sposob nie wplywa na strate materialna Ruchu, bo my emitujemy a ktos kupuje. Natomiast z drugiej strony moment na wejscie jest nieszczegolny, bo parenascie emisji bylo juz bez redukcji a kilka nie zostalo w calosci objete. Tu jest problem Ruchu powiedzmy ze Ruch wyemituje 1milion akcji po cenie emisyjnej 10pln i jak nie zejdzie mu ta emisja w 100% to nie bedzie dobrze bo to oznaczac bedzie za zainteresowanie jest male. Po kazdej nieudanej emisji marka firmy leci w dol bo ludzie sie zastanawiaja dlaczego tak jest i szukaja dziur w planach firmy, przeszacowania zyskow, niejasna polityka inwestycyjna itp itd. Rynek new connect jest rynkiem mlodym ma niecaly rok i zainteresowanie jest jeszcze niewielkie. Podsumowujac krok jest dobry od strony medialnej, marketingowej ale co do finansowej to bylbym ostrozny kazda kwota ponizej 5mln zl bedzie porazka a 5mln to pewnie bedzie kolo 50% calej emisji czyli tez niezbyt ciekawie.
-
- Kontakt:
Raczej nie porywali by się z motyką na słońce , bo tylko więcej zachodu i wstydu by się najedli niż zarobili :pniebo1 pisze:Widzę ,że sie dobrze znasz na tym:) sam grasz na giełdzie???
Żeby wygrać na giełdzie trzeba jednak to wszystko dokładnie śledzić:)mam tylko nadzieje że oni nie porywają się z motyką na słońce...a w razie czego w trakcie zawsze mogą się wycofać??
-
- Kontakt:
kurde troche zle rozumiecie to wejscie na new connect. Oni na tym nie zarobia tylko otrzymaja kapital pod inwestycje (w marke zwodnikow stadion itp) to nie jest kasa do przejedzenia. Niby nie wiele a jednak znaczy to bardzo duzo. Osobiscie jestem zainteresowany zakupem symbolicznego pakietu. Zamierzam uczestniczyc w zebraniach akcjonariuszy ale jak narazie to Ruch nie przedstawia zadnych konkretow co ma zamiar zrobic z kasa z emisji. To jest duzy blad bo na gieldzie nikt nie kupuje kota w worku a kibice nie maja takiej kasy zeby objac pare milionow...
-
- Kontakt:
Coś tam mówili, że z tych planowanych 5mln 2 zostanie wydane na "wzmocnienie marki" i sklep internetowy "z prawdziwego zdarzenia", a 3 mln na transfery. 3 mln to już jednak jest coś. Przed tą rundą wydano ponoć na transfery 0,5 mln (na Grodzickiego, Nowackiego, Ferugę, Strakę, Mikołajka, Pilarza, Brzyskiego) i proszę jaki jest efekt. Za 3 mln to można kupić 2-3 naprawdę niezłych graczy. A jeśli z emisji udało by się pozyskać więcej niż 5 mln...dzikidzik pisze: jak narazie to Ruch nie przedstawia zadnych konkretow co ma zamiar zrobic z kasa z emisji.
-
- Kontakt:
Dantes patrzac od strony kibica to jest jakas informacja patrzac od strony inwestora zadna. Za kilka tygodni emisja a potencjalny inwestor (powiedzmy ze nim jestem choc moj kapital jest smieszny) nie wie o zadnych konkretach. Decyzji o wejsciu w spolke nie podejmuje sie od tak i w 1 dzien. Polityka informacyjna na wysokim poziomie jest wymagana przez KNF i zarzad gpw i jest to rozliczane bardzo restrykcyjnie. Ruch tak naprawde czegos takiego nie posiada na ten moment a do wejscia tuz tuz. Bo sa weekendy swieta itp. zleci szybko.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja wiem ale zaraz po pierwszej ma byc otwarta emisja a oni nic nie wypuszczaja zadnego info dla prywatnych inwestorow. Przed kazdym ipo firmy wypuszczaja w roznych mediach komunikaty czy jakies artykuly informacyjne tylko u nas cisza. Powiem wam tak ze jesli na gieldzie beda sobie robic takie jaja jak z karnetami biletami itd. to zaplaca ze 2 dotkliwe kary a potem out z gieldy co rowna sie utrata sponsorow inwestorow zaufania kibicow czyli 3 albo 4 liga. Jedno jest za***istym plusem z wejscia na gielde dla nas kibicow. Finanse klubu jako spolki gieldowej beda w 100% jawne i dostepne w internecie. Klub bedzie robil raporty kwartalne roczne itd i kazdy z nas bedzie mogl jasno ocenic zarzad.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Uważam moim zdaniem , że tak powinno być w OE.'PYJTER' pisze:A spróbuj się dowiedzieć czy w leggi czy innym klubie i dostac od nich bilans. W życiu nie dostaniesz bo lewizna by wyszła na jaw. Wejście na giełde wiąże się z tym że Twoje finanse muszą być udokumentowane. Każda złotówka która wchodzi do klubu i wychodzi musi być zarejestrowana. Nie ma takiego czegoś jak lewa kasa. Nie ma takiego momentu kiedy piłkarz dostaje premie za bramki, asysty itd. pod stołem by jak najmniej odprowadzić do ZUS i US. Tutaj musisz być w 1000% czysty!!!! I tak jak mój przedmówca to określił masz stały nadzór giełdowy :-) a to jest gorsze niż skarbówka... i jeszcze jedna kwestia wszystkie przychody, rozchody zysk strata sa jawne!!!niebo1 pisze:3 miliony na transfery to dużo kasy, pomysł jest fajny. ale dziwie sie ,że inne kluby tego nie zrobiły w takim razie wcześniej...
Jestem pewien , że w polskiej lidze do klubów trafiają lewe pieniądze ...
Wszędzie są przekrety i taka prawda

- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A ja uważam moim zdaniem że jest to nic innego jak pełna księgowość, a to też można przeskoczyć. Nie ma w Polsce takiego mechanizmu którego nie dałoby sie obejść, czy to nadzór giełdowy, czy skarbówka czy cokolwiek innego.Chorzowianin pisze:Uważam moim zdaniem , że tak powinno być w OE.'PYJTER' pisze:A spróbuj się dowiedzieć czy w leggi czy innym klubie i dostac od nich bilans. W życiu nie dostaniesz bo lewizna by wyszła na jaw. Wejście na giełde wiąże się z tym że Twoje finanse muszą być udokumentowane. Każda złotówka która wchodzi do klubu i wychodzi musi być zarejestrowana. Nie ma takiego czegoś jak lewa kasa. Nie ma takiego momentu kiedy piłkarz dostaje premie za bramki, asysty itd. pod stołem by jak najmniej odprowadzić do ZUS i US. Tutaj musisz być w 1000% czysty!!!! I tak jak mój przedmówca to określił masz stały nadzór giełdowy :-) a to jest gorsze niż skarbówka... i jeszcze jedna kwestia wszystkie przychody, rozchody zysk strata sa jawne!!!niebo1 pisze:3 miliony na transfery to dużo kasy, pomysł jest fajny. ale dziwie sie ,że inne kluby tego nie zrobiły w takim razie wcześniej...
Jestem pewien , że w polskiej lidze do klubów trafiają lewe pieniądze ...
Wszędzie są przekrety i taka prawda
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ej a jak z realnego zysku robi sie ta strate księgową???Zainteresowało mnie to....
...
Aż nie moge się doczekać pierwszych zarobionych pieniędzy przez nasz klub i pozyskanie jakiegoś zawodnika!!!!mam tylko nadzieję ,że nie rozpuści zarząd tych pieniędzy...dobrze ,że muszą sie jawnie rozliczać - ale nigdy nie wiadomo tak jak pisałem prawo da sie ominąć...

Aż nie moge się doczekać pierwszych zarobionych pieniędzy przez nasz klub i pozyskanie jakiegoś zawodnika!!!!mam tylko nadzieję ,że nie rozpuści zarząd tych pieniędzy...dobrze ,że muszą sie jawnie rozliczać - ale nigdy nie wiadomo tak jak pisałem prawo da sie ominąć...