Ruch Chorzów w Młodej Ekstraklasie

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
inpuls
Kontakt:

#151 Post autor: inpuls » 7 mar 2008, o 20:45

to bijemy rekord:P

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#152 Post autor: ObeRschlesien » 9 mar 2008, o 14:46

2-1 do Korny ktora konczyla szpil w 10 , szkoda bo remis mogli my wyciagnac fakt ze i Korona miala trocha dogodnych okazji
Obrazek

Awatar użytkownika
Grucha87
Kontakt:

#153 Post autor: Grucha87 » 9 mar 2008, o 14:51

No szkoda że porażka :zalamany: Ale jak Sadlok będzie dalej tak grał to wróże mu zajebistą kariere ;)

Karlus z Katowic
Kontakt:

#154 Post autor: Karlus z Katowic » 9 mar 2008, o 15:51

Po tych wszystkich wzmocnieniach porażka jest dużym rozczarowaniem.

slavo
Kontakt:

#155 Post autor: slavo » 9 mar 2008, o 16:20

Karlus z Katowic pisze:Po tych wszystkich wzmocnieniach porażka jest dużym rozczarowaniem.
Co z tego że oni indywidualnie wszyscy są nieźli jeśli mieli/mają trenera-wuefistę.
Przed Pietrzakiem masa roboty, bo to co dzisiaj pokazali jako drużyna to obraz nędzy i rozpaczy. Jak zagubione dzieci w mgle, nie ma żadnej koncepcji, nie wiedzą czy mają się bronić czy atakować, kto gdzie ma grać i jaka jest jego rola na boisku.
Świetnym podsumowaniem był tej bezradności niech jest fakt, że przy każdym dosłownie każdym stałym fragmencie gry, z którego Korona mogła wrzucić piłkę w nasze pole karne, cała drużyna Ruchu (dosłownie 11 chopa łącznie z Sobczakiem) ustawiała się na swoim polu karnym, rozumiecie cała jedenastka :!: A pomimo tego po takich wrzutkach stracili obydwie bramki, gdzie facet lub dwóch byli bez krycia na 5-tce !!!!
Szczególnie żałośnie to wyglądało przy drugiej bramce Korona w osłabieniu, u nas 10 "obronców" + bramkarz we własnym polu karnym i dwóch Koroniarzy bez krycia w naszym polu bramkowym.
Tragedia. Pietrzak weź sie zaangażuj bo inaczej będą to wyrzucone pieniądze !! (Siedlarze, Goncerze, Mikołajki itd)

Paweł 19R20
Kontakt:

#156 Post autor: Paweł 19R20 » 9 mar 2008, o 16:21

Karlus z Katowic pisze:Po tych wszystkich wzmocnieniach porażka jest dużym rozczarowaniem.
Ale popatrz na to z tej strony, że kilku zawodników przyszło nie tak dawno, i mają prawo nie być zgrani jeszcze w 100%

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#157 Post autor: L-o » 9 mar 2008, o 16:38

Paweł 19R20 pisze:
Ale popatrz na to z tej strony, że kilku zawodników przyszło nie tak dawno, i mają prawo nie być zgrani jeszcze w 100%
Mogom niy być zgrani, ale žeby sie niy umieć ustawić :hyhy: ?

Karlus z Katowic
Kontakt:

#158 Post autor: Karlus z Katowic » 9 mar 2008, o 16:46

No to teraz potrzebny jest solidny sztab szkoleniowy, bo inaczej młodzi nie będą robić postępów i inwestycja się Ruchowi nie zwróci.

memp
Kontakt:

#159 Post autor: memp » 9 mar 2008, o 17:31

a moim zdaniem to i tak niezły wynik, bo z tego co wiem to Modziki Korony są liderem chyba.. także nie ma co sie załamywać :) i wygrywać w nastepnych meczykach :D Jest gdzieś podany skład naszej MESY ?:D

slavo
Kontakt:

#160 Post autor: slavo » 9 mar 2008, o 18:50

memp pisze:a moim zdaniem to i tak niezły wynik, bo z tego co wiem to Modziki Korony są liderem chyba.
To nie jest żadne usprawiedliwienie dla tej żałosnej amatorszczyzny jakiej byłem dziś świadkiem. (Klimek i Duszan druhiej połowy woleli nie oglądać)
Grali między innymi: Feruga, Sobczak, Sadlok, Ninkowicz, Mikołajek, Siedlarz, Goncerz, Sobiech, Babiarz - to jest 9-ciu nie-anonimowych ludzi !!! I nic nie usprawiedliwia tego, że żaden z nich nie miał pojęcia o swej roli na boisku, a wszystko to była jedna wielka "improwizacja" - "może mi się coś ukulać uda"
(w bramce Pilarz i Struski ale trudno miec do nich o coś pretensje)

SODA's
Kontakt:

#161 Post autor: SODA's » 9 mar 2008, o 19:15

slavo pisze:
memp pisze:a moim zdaniem to i tak niezły wynik, bo z tego co wiem to Modziki Korony są liderem chyba.
To nie jest żadne usprawiedliwienie dla tej żałosnej amatorszczyzny jakiej byłem dziś świadkiem. (Klimek i Duszan druhiej połowy woleli nie oglądać)
Grali między innymi: Feruga, Sobczak, Sadlok, Ninkowicz, Mikołajek, Siedlarz, Goncerz, Sobiech, Babiarz - to jest 9-ciu nie-anonimowych ludzi !!! I nic nie usprawiedliwia tego, że żaden z nich nie miał pojęcia o swej roli na boisku, a wszystko to była jedna wielka "improwizacja" - "może mi się coś ukulać uda"
(w bramce Pilarz i Struski ale trudno miec do nich o coś pretensje)
slavo i tu masz racje ,nakupili pseudo grajkow a młodzi wychowankowie poszli
na siłke ,oni juz nawet własnych wychowankow nie umia nie wiem wytrenowac
wola sprowadzic nie chcianych w innych klubach kopaczy NASI przynajmniej WALCZYLI
RUCH Chorzów Polska

slavo
Kontakt:

#162 Post autor: slavo » 9 mar 2008, o 19:27

SODA's pisze:slavo i tu masz racje ,nakupili pseudo grajkow a młodzi wychowankowie poszli
na siłke ,oni juz nawet własnych wychowankow nie umia nie wiem wytrenowac
wola sprowadzic nie chcianych w innych klubach kopaczy NASI przynajmniej WALCZYLI
Nie wiem, ja tam specjalnej różnicy nie widzę, pomiędzy kopaniem się po czole naszych, wychowanków (a widziałem ich nie raz w "akcji" jak tych dziś), a bezsensownym lataniem jak muchy w latarce, tej grupy grajków.
Po co dobre konie jak woźnica nie ma ziel;onego pojęcia o powożeniu dyliżansem, bo jego możliwości sięgają fury z kartoflami i tyle.
Akurat ambicji (ba umiejętności), dziś im odmówić nie można, tylko co oni mieli z ta ambicją zrobić, nikt im nie pokazał. A to była piłka podwórkowa - "wszyscy lecymy z balem, hurra !!! gramy w ustawieniu 3-15-11". "Raz, dwa trzy - w tej akcji napastnikiem/pomocnikiem/obrońcą - będziesz ty, a w następnej sie zobaczy"

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#163 Post autor: Simone » 9 mar 2008, o 21:24

Klub musi to jak najszybciej zmienic bo tak jak pisze slavo wszystko bedzie na nic

Szkoda pieniedzy i czasu tych mlodych skoro nie ma ich kto czegos nauczyc

Niech np Pietrzak zajmnie sie ich trenowaniem oprocz scoutingu , mysle ze moze to polaczyc

Ktos kto ma pojecie

Przeciez ten sklad mialby szanse utrzymac sie w 2 lidze ...

mrad72
Kontakt:

#164 Post autor: mrad72 » 10 mar 2008, o 09:27

Miałem nadzieję, że te wzmocnienia (jak by nie było piłkarze pierwszoligowi) jakoś pociągną wyniki w ME.

Niestety, ale jak dla kogoś 45-minutowa lekcja WF-u to już jest wyzwanie to wyżej dupy nie podskoczy. Przecież ten człowiek powinien najpierw się czegoś nauczyć jako trener, kogoś podglądać, może nawet zaliczyć staż. Prowadził juniorów i wszyscy widzieli jak to się skończyło na Gwarku...

Tak jak napisaliście jedyne w tej chwili wyjście żeby nie zmarnować tego potencjału to zaangażowanie Pietrzaka jako trenera a pan Michalski to jeszcze długo, długo nie...

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#165 Post autor: ObeRschlesien » 10 mar 2008, o 09:47

mrad72 napisał/a:
Tak jak napisaliście jedyne w tej chwili wyjście żeby nie zmarnować tego potencjału to zaangażowanie Pietrzaka jako trenera a pan Michalski to jeszcze długo, długo nie...

byłech na tym meczu i powiem wom ze na papierze trenerem jest ten michalski ale tak na serio to jest trenerem Pietrzak a info otym ze Pietrzak je trenerem powiedziol mi pewien pan z sztabu trenerów nie godom ze Radolski czy Kolodziejczyk ale nie byda tutej pisoł kto rozmawiali my na rozne tematy i z ciekawosci tez sie go zapytolem kto jest wkoncu trenerem tych młodych a on sie usmiol i powiedziol tak miedzy nami to Pietrzak zreszta bylo tyz widac kto byl ze Pietrzak derygowol z ławki w tym meczu z Korona a czymu jest jak jest ze Michalski je jako pierwszy trener to tego nie wiem godali mi o Strace i chyba na 100% bydzie grol unos ale zalerzy tyz czy zarzad tej petrzalki nie wymysli czegos i nie bydzie chciol wiecej kasy jako jest w kontrakcie wykupu pozdro
Obrazek

ODPOWIEDZ