Korona Kielce - Ruch Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#46 Post autor: gerhat » 7 mar 2008, o 13:49

Mielismy w Ruchu czasy jednego napastnika od strzelania goli, strzelał aż miło 10-12 goli w sezonie, problem w tym, że zarówno styl gry drużyny jak i układy w druzynie były takie że tylko jemu wolno było strzelać. Efekt był taki, że Ruch prezentował coraz słabszy poziom i notorycznie tracił punkty, albowiem obrońca strzelał gola raz na trzy lata, a pomocnik raz na parę meczy, za to napastnik był zawsze w czołówce strzelców.

To właśnie dzięki takim zawodnikom jak Fabusz, którzy graja dla drużyny a nie dla swoich statystyk sie to zminiło i teraz niemal 10 zawodników jest w stanie zdobyć gola, kiedys nie było im wolno nawet oddać strzału. Mnie się to podoba.

Marek Nowak
Kontakt:

#47 Post autor: Marek Nowak » 7 mar 2008, o 23:14

:szok: no mieli zabronione , a jak " bez cufal "trefili to dostawali od tego strzelca w szatni po ryju .. ,albo byli sprzedawani do innych klubow :hyhy: :hyhy: :hyhy:
Z jednym sie zgodze Fabusz to naprawdde dobry i wartosciowy gracz .

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#48 Post autor: L_M » 8 mar 2008, o 01:49

http://www.sport-tv.pl/clip/niebiescy-j ... -do-kielc/

Zapowiedz meczu - wypowiedzi Grodzickiego i Radolskiego

http://www.sport-tv.pl/clip/powolanie-d ... za-barana/

Grzesiu Baran jak zawsze skromny - o powolaniu tym razem ;)

Elmer
Kontakt:

#49 Post autor: Elmer » 8 mar 2008, o 10:50

Marek Nowak pisze::szok: no mieli zabronione , a jak " bez cufal "trefili to dostawali od tego strzelca w szatni po ryju .. ,albo byli sprzedawani do innych klubow :hyhy: :hyhy: :hyhy:
typowy mobbing w pracy ;)
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

tomasz_
Kontakt:

#50 Post autor: tomasz_ » 8 mar 2008, o 10:50

Ruchuuuu Kooochany klubie nasz !! pokonasz KORONE, KORONE pokooooooooonasz

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#51 Post autor: gerhat » 8 mar 2008, o 12:15

Marek Nowak pisze::szok: no mieli zabronione , a jak " bez cufal "trefili to dostawali od tego strzelca w szatni po ryju .. ,albo byli sprzedawani do innych klubow :hyhy: :hyhy: :hyhy:
Żeby za gol mieli po ryju to byłoby nieźle, za gol nie mieli po ryju, bo tych goli nie strzelali, ale po ryju mieli za próby strzału na bramkę i próby kreowania innej gry aniżeli na konkretnego napastnika, więc o golach nie było co marzyć, a jak nie dostali po ryju, to szybko kończyli swoja karierę w Ruchu, bo nie chcieli się podporzadkować panującym układom. Może nie bylio to gracze wybitni ale Madej, Błażej, Petasz i jeszcze ktos po ryju dostali, a ilu odeszło zaszczutych nie chce wymieniać. W tamtych czasach Ruch był najłatwiejszy do rozszyfrowania przez przeciwnika, bo z góry bylo wiadomo co i na kogo bedą grali, stad takie zdobycze punktowe jakie mielismy. Wystraczył jeden sezon bez niego i już zaczeła strzelać drużyna - efekt - mistrz jesieni i walka o mistrzostwo.
Od dwóch sezonów tez jest jakby inaczej, czego wielu nie chce zauwazyć. Oczywiście jest wiele innych przyczyn tego że teraz jest tak jak jest, ale ta też jest jedną z nich.

UTYMAN
Kontakt:

#52 Post autor: UTYMAN » 8 mar 2008, o 12:29

za***iście na wyjazd nie pojade .O shit chyba 10 lat temu byłem taki chory . Ten deszcz na DeRbach daje mi popalić :zly:
___To My HOOLIGANS KS RUCH___

K__
Kontakt:

#53 Post autor: K__ » 8 mar 2008, o 13:04

UTYMAN pisze:za***iście na wyjazd nie pojade .O shit chyba 10 lat temu byłem taki chory . Ten deszcz na DeRbach daje mi popalić :zly:
czujes sie niewyraźnie wez rutinoscorbin :D

co do szpilu to stawiom remis

chorzowski_rsl
Kontakt:

#54 Post autor: chorzowski_rsl » 8 mar 2008, o 13:12

KaRniS pisze:
UTYMAN pisze:za***iście na wyjazd nie pojade .O shit chyba 10 lat temu byłem taki chory . Ten deszcz na DeRbach daje mi popalić :zly:
czujes sie niewyraźnie wez rutinoscorbin :D

co do szpilu to stawiom remis
ja mom 39 stopni goraczki i jada!czas ruszac
NRŚL GANG

Pavlique
Kontakt:

#55 Post autor: Pavlique » 8 mar 2008, o 14:38

Może nie bylio to gracze wybitni ale Madej, Błażej, Petasz i jeszcze ktos po ryju dostali, a ilu odeszło zaszczutych nie chce wymieniać.
zaś niy róbcie niy wiadomo kogo z tego Petasza bo to zwykłe lolo bóło i tela, a Błażej sie wykazuje w Wodzisławiu na ławie.... niy żebych bronioł tego Pana ło ftorym tukej ejst godka ale zas niy przesadzejmy w drugo strona, łon boł, jest i bydzie niybieski:)))
Pozdr
I'm a man who walks alone

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#56 Post autor: Simone » 8 mar 2008, o 14:46

Ale mylicie zagadnienia ... bycie niebsieskim nie wyklucza pewnych cech charakteru , ktore nie wplywaja dobrze na druzyne Ale mniejsza z tym naszczescie juz w tym klubie jest zupelnie inaczej i mozemy sie cieszyc jak po derbach

Korona jest od nas pilkarsko napewno lepsza , jak pomoc mozna mniej wiecej mysle teraz przyrownac to atak wyglda u nich bardziej okazale
W defensywie mysle tez mala ich przewaga chociaz moze po tych zmianach sie myle

W kazdym razie u siebie sa bardzo grozni i bedzie ciezko

Jednak mam nadzieje ze zagramy madrze i o zwyciestwo

ruchfans
Kontakt:

#57 Post autor: ruchfans » 8 mar 2008, o 14:56

Elmer pisze:Ruchfans: co rozumiesz pod stwierdzeniem, że Fabusz jest cieniem zawodnika z jesieni?
mecz w sosnowcu to tak jakby go nie było na boisku a w derbach było lepiej zdecydowanie ale to wciąż nie to, na co moim zdaniem stać tego zawodnika. Co do Grzyba to się zgodzę, mam nadzieję, że obaj podwyższą loty.

Pozdro
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----

bogas1985

#58 Post autor: bogas1985 » 8 mar 2008, o 15:15

Simone pisze:Korona jest od nas pilkarsko napewno lepsza , jak pomoc mozna mniej wiecej mysle teraz przyrownac to atak wyglda u nich bardziej okazale
To ty chyba nie widziales ostatnio co wyprawia Edi, Robak i Gajtkowski

Korona nie maz az tak blyskotliwego skladu jak sie niektorym wydaje. Ot typowy przecietniak, z ktorym mamy duze szanse na pelna pule. Wystarczy tylko w to wierzyc.

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#59 Post autor: Simone » 8 mar 2008, o 15:22

Nie wiem w jakiej sa formie aktualnie ale kazdy zawodnik ma wahania formy to normalne

Zarowno Robaka jak i Ediego wzialbym do Ruchu w ciemno

Gajtkowskiego nie chce he he he

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#60 Post autor: Mirek » 8 mar 2008, o 20:27

Grzybek chory na rezerwie. Nykiel w 6 minucie w karetce pogotowia :(
Ostatnio zmieniony 8 mar 2008, o 20:35 przez Mirek, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany