Ruch Chorzów - Górnik Zabrze 2 marzec 2008 g. 16:00
- L.G
- Kontakt:
Niystety Lutzowi dali sie zdowo, że my w Heimacie dali ino momy dwa czorno-biołe kanały w TVP, a paszport dali dostympny jest ino dla ubekow i ich pociotków.
Możecie sie glyndzić co chcecie, w ostateczności ratować sie "argumyntym" pod tytułym "pierońske smarkocze" (i tu akurat Ewald i tu akurat kulą w płot). Ale bajeczki ło tym jak to na zachodzie, kązdy szpil jest wybitny, to już wom nawet te smarkocze niy kupiom.
A już hasła "żodnych dalekich podań" (o Emmie mniy wspomna), "żodny gry z klepy" świadczą ino ło tym, że abo wtoś jest zaślepiony "reichym", abo szpilu niy widzioł. Tyla.
(A jak myslisz Lutz, ilu metrowe było podanie do Balaza przed torym na 3:1)
W tym szpilu akurat było wszysko: walka, kartki, szybko grające oba skrzydła, bramki, parady, strzały z daleka, niywykorzystane okazje. Wszysko co w dobrym szpilu musi być, to było. I niy jedyn, i niy dwa zachodnie, "lepsze" z definicji szpile, było wzglyndym tego żałosne, nudne, darymne i druzyny grały pioch. Nawet w LM.
Możecie sie glyndzić co chcecie, w ostateczności ratować sie "argumyntym" pod tytułym "pierońske smarkocze" (i tu akurat Ewald i tu akurat kulą w płot). Ale bajeczki ło tym jak to na zachodzie, kązdy szpil jest wybitny, to już wom nawet te smarkocze niy kupiom.
A już hasła "żodnych dalekich podań" (o Emmie mniy wspomna), "żodny gry z klepy" świadczą ino ło tym, że abo wtoś jest zaślepiony "reichym", abo szpilu niy widzioł. Tyla.
(A jak myslisz Lutz, ilu metrowe było podanie do Balaza przed torym na 3:1)
W tym szpilu akurat było wszysko: walka, kartki, szybko grające oba skrzydła, bramki, parady, strzały z daleka, niywykorzystane okazje. Wszysko co w dobrym szpilu musi być, to było. I niy jedyn, i niy dwa zachodnie, "lepsze" z definicji szpile, było wzglyndym tego żałosne, nudne, darymne i druzyny grały pioch. Nawet w LM.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(
- Lutz
- Kontakt:
A czy jo co inkszego napisoł na poprzedni stronie ? Jo myśloł że przynojmni Ty mosz trocha łolyju w gowie i niy użyjesz w swoich wypowiedziach aspektów "zaślepienia zachodym", bo richtig zaczyno to być prymitywne , a akurat Ciebie żech o to niy posondzoł.W tym szpilu akurat było wszysko: walka, kartki, szybko grające oba skrzydła, bramki, parady, strzały z daleka, niywykorzystane okazje. Wszysko co w dobrym szpilu musi być, to było. I niy jedyn, i niy dwa zachodnie, "lepsze" z definicji szpile, było wzglyndym tego żałosne, nudne, darymne i druzyny grały pioch. Nawet w LM.
Inyk jedno bych chcioł wiedzieć - jakby to niy groł Ruch z żabolami inyk Groclin ze ŁKS-ym dejmy na to przy publice 1000 widzów czy tyż byście byli zdanio że było to porywajonce widowisko ? Czy niy gro roli to że szpil trzimoł nos w napiynciu do ostatni minuty, że groł Ruch przy taki jednorazowy atmosferze i publice ? Moim zdaniym te aspekty ( atmosfera, Niebiescy, Stadion Slonski połny ) przyćmiła trocha realistyczny obraz szpilu ( czymu jo sie niy dziwia).
PS. Bitte bitte ino niy zaś - co w rodzaju zadufany i zamamiony Niymcami Goebels bo mie tym krziwdy niy zrobicie a świadczy to inyk o wos .
- L.G
- Kontakt:
W ty kolejce Lech groł z majstrym Lubinym. Na stadionie boł komplet, a mecz to boł kompletny pioch i dno, dna.Lutz pisze:Inyk jedno bych chcioł wiedzieć - jakby to niy groł Ruch z żabolami inyk Groclin ze ŁKS-ym dejmy na to przy publice 1000 widzów czy tyż byście byli zdanio że było to porywajonce widowisko
A kolejka wcześni zdegradowany Lubin z pozbawionym motywacji Bełchatowym, przi marnych 3500 widzów zagroł bardzo fajny i ciekawy mecz...
Tako mosz odpowiydź na te Twoje teorie.
I oczywiste jest, że do mie zawsze, znacznie bardzi emocjonujący bydzie mecz Ruchu z Rozwojym, niż Barcy z Realym, choby nawet Ronaldinio lotoł całe 90 minut z krupniolym na wiyrchu
- Lutz
- Kontakt:
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
mnie sie mecz podobal, nie ma sensu porownywac polskiej ligi do zachodnich, dziwnym by bylo by pilkarze pokroju tych co wystepuja w naszym klubie i gorniku zagrali jak asy swiatowej pilki, lub nawet sredniacy swiatowej pilki, bo jakby tak potrafili grac nie grali by w polskiej lidze tylko za granica gdzie placi sie duzo wiecej.
Dlatego tez idac na mecz oczekiwalem od nich pelnego zaangazowania, walki przez 90 min i zobaczenia kilku dobrych akcji (kto chodzi lub oglada Polska lige w C+ ten wie ze czasami z tym jest problem) i to zobaczylem dlatego jestem zadowolony, a i pare dryblingow (Balaz i jego siatki) tez zrobilo wrazenie. To ze polskiej ligi nie da porownac sie do europejskiej jest jasne jak slonce i nie ma to wiekszego sensu, nie ma u nas takich pieniedzy, nie ma szkolenia mlodziezy, nie ma takich gwiazd w klubach, graja Ci co na polskie warunki cos tam potrafia.
To ze polskie druzyny odpadaja w pucharach tez po czesci jest z tym zwiazane, mozna popatrzec na Niemcy tez jak pilka klubowa im poleku odjezdza, gdzie im do klubow angielskich, hiszpanskich, a nawet wloskich. Ogladajac gre Arsenalu i Schalke to taka sama odelglosc jak miedzy Schalke a nami. Wiec co tu porownywac, jak kazda liga ma swoja spefyfike.
Dlatego tez idac na mecz oczekiwalem od nich pelnego zaangazowania, walki przez 90 min i zobaczenia kilku dobrych akcji (kto chodzi lub oglada Polska lige w C+ ten wie ze czasami z tym jest problem) i to zobaczylem dlatego jestem zadowolony, a i pare dryblingow (Balaz i jego siatki) tez zrobilo wrazenie. To ze polskiej ligi nie da porownac sie do europejskiej jest jasne jak slonce i nie ma to wiekszego sensu, nie ma u nas takich pieniedzy, nie ma szkolenia mlodziezy, nie ma takich gwiazd w klubach, graja Ci co na polskie warunki cos tam potrafia.
To ze polskie druzyny odpadaja w pucharach tez po czesci jest z tym zwiazane, mozna popatrzec na Niemcy tez jak pilka klubowa im poleku odjezdza, gdzie im do klubow angielskich, hiszpanskich, a nawet wloskich. Ogladajac gre Arsenalu i Schalke to taka sama odelglosc jak miedzy Schalke a nami. Wiec co tu porownywac, jak kazda liga ma swoja spefyfike.
- L.G
- Kontakt:
- Lutz
- Kontakt:
- blue blood
- Kontakt:
szkoda ze tak wyszlo a kumpel dostol bilet i niy wiedziol co z nim zrobic wziol pod stadion ale z tych co my pytali wszyscy juz mieli a chcieli my dac tyz za darmo i moze jeszcze te dwadziscia biletow by my nastukali naprowdy szkoda i cza bydzie sie niyzle napocic zeby to wyjasnic z mojij strony moga yno tyla dodac SORKIVALKIRIA pisze:Tego mi najbardzij szkoda, jeśli to serio tak wyglądało to... nieźle... gańba ! Ktoś chyba ich powinien przeprosićTomasz pisze: szkoda ze apatorem tak wszylo......
Oni dość długo pod Sayonarą stali, podszedł ktoś w końcu do nich choćby się przywitać ??

Świętochłowice najlepsi RUCHU kibice
[img]http://img502.imageshack.us/img502/3268/swionymijankant5.jpg[/img]
NIY Poloki NIY GERMANY TO MY SLONZOKI NAROD WYBRANY
[img]http://img502.imageshack.us/img502/3268/swionymijankant5.jpg[/img]
NIY Poloki NIY GERMANY TO MY SLONZOKI NAROD WYBRANY
-
- Kontakt:
Nasi grali duzo lepij, mieli my wiyncyj groznych akcji, wiyncyj my byli przy bali, trocha szkoda sytuacji Cwielonga. Strak pomimo ze skuli jego kyjzbali my stracili brama radzioł se dobrze. Kibicowsko boło tyz fes konkretnie, dobrze ze my niy zrobili 'piro", bo Gornik bydzie mioł teraz srogo kara łod PZPN.
Władca Ślonska jest w Chorzowie
Władca Ślonska jest w Chorzowie

Gerard Cieślik - "Kiedyś przyjechali do mnie działacze z Łodzi. Z kluczem do nowiutkiego, wyposażonego we wszystkie wygody mieszkania. A ja mieszkałem w zwykłej klitce. Ale przez myśl nawet mi nie przyszło, by z tego powodu Ruch opuszczać...".Oprócz ofert z polskich klubów, miał on również ofertę m.in. ze szkockiego Aberdeen, które oferowało pensję w wysokości 10 tys. funtów na miesiąc!

- D_T_G
- Kontakt:
Coraz więcej ludzi, więc coraz mniej człowieka.blue blood pisze:szkoda ze tak wyszlo a kumpel dostol bilet i niy wiedziol co z nim zrobic wziol pod stadion ale z tych co my pytali wszyscy juz mieli a chcieli my dac tyz za darmo i moze jeszcze te dwadziscia biletow by my nastukali naprowdy szkoda i cza bydzie sie niyzle napocic zeby to wyjasnic z mojij strony moga yno tyla dodac SORKIVALKIRIA pisze:Tego mi najbardzij szkoda, jeśli to serio tak wyglądało to... nieźle... gańba ! Ktoś chyba ich powinien przeprosićTomasz pisze: szkoda ze apatorem tak wszylo......
Oni dość długo pod Sayonarą stali, podszedł ktoś w końcu do nich choćby się przywitać ??![]()
![]()
![]()
Jeżech stela a fandzym Ruchowi.Víte, že samička koníčka mořského klade vajíčka do váčku samce?
-
dobrze ze my niy zrobili 'piro", bo Gornik bydzie mioł teraz srogo kara łod PZPN
no niewiem czy Górnik zapłaci
Niedzielny mecz był najważniejszym, przy którym pracowałem - przyznaje Krzysztof Hermanowicz, jeden z najdłużej związanych z Ruchem ludzi z pionu administracyjnego. Na Cichą został ściągnięty jeszcze przez prezesa Krystiana Rogalę. Dziś jest kierownikiem do spraw bezpieczeństwa. Jego najważniejszym zadaniem było w niedzielę zachowanie bezpieczeństwa na trybunach, co udało się wykonać w stu procentach. Jedynie race odpalone przez sympatyków Górnika były małą rysą na szkle, bo w myśl regulaminu PZPN i Ekstraklasy S.A. za incydent pociągnięty zostanie do odpowiedzialność organizator, a więc... Ruch. Fani zabrzan schowali materiały pirotechniczne na kilka dni przed meczem na Stadionie Śląskim!
no niewiem czy Górnik zapłaci

Niedzielny mecz był najważniejszym, przy którym pracowałem - przyznaje Krzysztof Hermanowicz, jeden z najdłużej związanych z Ruchem ludzi z pionu administracyjnego. Na Cichą został ściągnięty jeszcze przez prezesa Krystiana Rogalę. Dziś jest kierownikiem do spraw bezpieczeństwa. Jego najważniejszym zadaniem było w niedzielę zachowanie bezpieczeństwa na trybunach, co udało się wykonać w stu procentach. Jedynie race odpalone przez sympatyków Górnika były małą rysą na szkle, bo w myśl regulaminu PZPN i Ekstraklasy S.A. za incydent pociągnięty zostanie do odpowiedzialność organizator, a więc... Ruch. Fani zabrzan schowali materiały pirotechniczne na kilka dni przed meczem na Stadionie Śląskim!
OD KOŁYSKI AŻ PO GRÓB JEDNA WIARA JEDEN KLUB - RUCH Chorzów
-
- Kontakt:
OK no to teraz ja! Mecz taki sobie ale za to na trybunach jak na naszych derbach BVB:Schalke zabawa na sektorch i to mi sie podobało ale musza przyznać że Zaboli było bardziej słychać (niestety) jak ino mieli pauza to my rządzili ale jak już sie odezwali to szok .Na boisku Ruch jak ruszoł na nich to nie wiedzieli przez pora minut co z balom zrobić ale potem sie gra wyrównała,mogli my wygrać i 5:2 ale tak to potem jest że nie wykorzystane akcje sie mszczom, ogólnie mecz na +,uważom jednak i pewnie na mnie zaroz siedniecie że na trybunach wygrali żabole ( race przepiękne) było ich mniej ale za to głosniejsi także na murawie 3:2 na trybunach 2:3 i wychodzi na remis .Do następnych derbów- beda na pewno i wezma ze sobą wincej ludu z Essen.
- L.G
- Kontakt:
a w dwumeczu to nawet wygrali :-) Bo w sumie było tak: na murawie 3:2 do nos, na trybunach 3:2 do nich, w Zobrzu 1:0 do syndziego ale per saldo w jedzyniu darmowych krupnioli na czas dostali my 0:5, tak, że suma summarum żabole wygrali.... nawet niy licząc żabskiego FC Kalina w sile 1500 100 900faRaon007 pisze:także na murawie 3:2 na trybunach 2:3 i wychodzi na remis
cóż widać każdy klub musi mieć swego "amigos !!!!.... dwa razy bigos"

- milanos
- Kontakt:
Idz żabolu na swoje forum a nie podszywaj sie pod Niebieskiego...faRaon007 pisze:OK no to teraz ja! Mecz taki sobie ale za to na trybunach jak na naszych derbach BVB:Schalke zabawa na sektorch i to mi sie podobało ale musza przyznać że Zaboli było bardziej słychać (niestety) jak ino mieli pauza to my rządzili ale jak już sie odezwali to szok .Na boisku Ruch jak ruszoł na nich to nie wiedzieli przez pora minut co z balom zrobić ale potem sie gra wyrównała,mogli my wygrać i 5:2 ale tak to potem jest że nie wykorzystane akcje sie mszczom, ogólnie mecz na +,uważom jednak i pewnie na mnie zaroz siedniecie że na trybunach wygrali żabole ( race przepiękne) było ich mniej ale za to głosniejsi także na murawie 3:2 na trybunach 2:3 i wychodzi na remis .Do następnych derbów- beda na pewno i wezma ze sobą wincej ludu z Essen.
Przecież już w twoim pierwszym poscie (a masz ich 2) ześ się wydał..
Górnik lepszy na trybunach...

[ Dodano: Czw 06 Mar, 2008 ]
A ty L.G, nie bądz już tak naiwny