A co po derbach?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Dantes
Kontakt:

A co po derbach?

#1 Post autor: Dantes » 5 lut 2008, o 11:57

Wszyscy mówią o Wielkich Derbach, ale ja proponuję wybiec myślą trochę naprzód, aż do 3 maja 2008 roku, kiedy to nasza drużyna podejmować będzie Legię Warszawa.

Wydaje mi się, że jeśli derby zakończą się sukcesem pod względem piłkarskim i kibicowskim to są szanse by po raz drugi skutecznie przeprowadzić akcję "wypełniamy stadioń Śląski po brzegi" i zgromadzić komplet widzów. Na pewno będzie to zadanie trudniejsze, bo mecz z Legią nie jest aż tak prestiżowy jak z Górnikiem. Mimo to gdyby przeprowadzić długotrwałą i zmasowaną kampanię reklamową (bilboardy,plakaty,youtube'owe zajawki itd.), to ogromna większość widzów meczu Derbowego powróci 3 maja na Śląski. Byłby to sukces jeszcze większy niż ten który zapowiada się 2 marca, ponieważ komplet widzów na Legii udowodniłby, że wypełnione trybuny na derbach to nie jednorazowy przypadek, tylko naprawdę początek wielkiego odrodzenia Ruchu. Dla działu marketingu naszego klubu pełny stadion to wielki atut, bo sponsorzy lubią wchodzić do klubów popularnych, takich "na topie".

Moim zdaniem przed Ruchem stoi naprawdę wielka szansa, i to także od nas - kibiców - zależy czy klub zdoła ją wykorzystać.

Jak myślicie, stać nas na komplet widzów na Legii?

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#2 Post autor: kibol-siem-ce » 5 lut 2008, o 12:00

Myśla że za wcześnie na taki temat, a niech sie połowa ludzi co bydzie na żabolach kupi karnet tak jak jo to już bydzie 20tyś.
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#3 Post autor: SzaRlin » 5 lut 2008, o 12:20

Dantes, a szpile z Widzewem i Lechem nie sa juz tak ważne? Poza Odrą to my w tej rundzie nie momy kibicowsko cienkiego rywala na naszym placu. Na koniec momy jeszcze Jaga.
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

bluefil
Kontakt:

Re: A co po derbach?

#4 Post autor: bluefil » 5 lut 2008, o 14:56

Dantes pisze:Wszyscy mówią o Wielkich Derbach, ale ja proponuję wybiec myślą trochę naprzód, aż do 3 maja 2008 roku, kiedy to nasza drużyna podejmować będzie Legię Warszawa.

Wydaje mi się, że jeśli derby zakończą się sukcesem pod względem piłkarskim i kibicowskim to są szanse by po raz drugi skutecznie przeprowadzić akcję "wypełniamy stadioń Śląski po brzegi" i zgromadzić komplet widzów. Na pewno będzie to zadanie trudniejsze, bo mecz z Legią nie jest aż tak prestiżowy jak z Górnikiem. Mimo to gdyby przeprowadzić długotrwałą i zmasowaną kampanię reklamową (bilboardy,plakaty,youtube'owe zajawki itd.), to ogromna większość widzów meczu Derbowego powróci 3 maja na Śląski. Byłby to sukces jeszcze większy niż ten który zapowiada się 2 marca, ponieważ komplet widzów na Legii udowodniłby, że wypełnione trybuny na derbach to nie jednorazowy przypadek, tylko naprawdę początek wielkiego odrodzenia Ruchu. Dla działu marketingu naszego klubu pełny stadion to wielki atut, bo sponsorzy lubią wchodzić do klubów popularnych, takich "na topie".

Moim zdaniem przed Ruchem stoi naprawdę wielka szansa, i to także od nas - kibiców - zależy czy klub zdoła ją wykorzystać.

Jak myślicie, stać nas na komplet widzów na Legii?
Dobry temat. Frekwencja jest juz pewna na derby, teraz trzeba myslec i dzialac aby utrzymac ja na przyzwoitym poziomie do konca rundy!

A co najwazniejsze na bilet beda sie mogli zalapac ludzie, ktorym teraz braknie. Powiem wam, ze jak z Lechem, Widzewem i Legia zrobimy frekwencje 20-25tys to bedzie juz dobrze...
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

Kobold
Kontakt:

#5 Post autor: Kobold » 5 lut 2008, o 15:06

Ja myślę, że tu dużo będzie zależeć od tego jak nasza drużyna zaprezentuje się w pierwszych meczach. Jeśli dodatkowo derby okażą się kibicowskim sukcesem będzie to najlepsza zachęta do tego, żeby ludzie chodzili na mecze. Musimy postarać się, żeby jak najlepiej wypadły a potem już pójdzie z górki ;)

Kama_wiRek
Kontakt:

#6 Post autor: Kama_wiRek » 5 lut 2008, o 18:19

jakby utrzymaly sie takie ceny biletow jak na deRby to napewno tyla ludzi by przyszło :)
[size=200][color=blue]WIDZEWSKIE CHOJNY & NIEBIESKA RUDA ŚLĄSKA ![/color][/size]
[img]http://www.niebiescy.pl/images/sygnatury/ruch_Widzew_01.jpg[/img]
http://rap-port.wrzuta.pl/audio/ghTvTzVvIE/ <---cała prawda o PZPN'ie

Paweł 19R20
Kontakt:

#7 Post autor: Paweł 19R20 » 5 lut 2008, o 19:31

Ja bym proponował już pomyśleć o ostatnim meczu w tym sezonie... :padam:

valderama
Kontakt:

#8 Post autor: valderama » 5 lut 2008, o 20:05

cena biletów to podstawa ... ten kto robi to go stać, ale synka ze szkoły średniej nie zawsze

niech se to zarząd wbije w łby raz na zawsze

cicha 1920
Kontakt:

#9 Post autor: cicha 1920 » 6 lut 2008, o 00:35

jest dużo do ugrania tej wiosny giełda,widownia i sponsor. wszystko zależy od gry NIEBIESKICH, gdy zazebią się te wszystkie koła to powinno być dobrze.
pierwszy mecz z sosnowcem-jeszcze nie wiemy ile dostaniemy biletów ale licze na ok 1200 bedzie to próba generalna przed derbami m.in.dopingu.
potem derby wiadomo...nastepnie korona też ciekawy mecz -nie mieliśmy okazji być na ich nowym stadionie wiec warto sie pokazać z dobrej strony ,uczulamy!!! na stadion nie wejdą osoby która nie zapiszą się na listę wyjadową!!!potem Widzew wspólne biesiadowanie' może namiot przed stadionem i meczyk kibiców na śląskim? Zagłebie L. ? (podobno mecze beda rozgrywać w Polkowicach) wielka niewiadoma...
mecz w Krakowie zapowiada sie też ciekawie.jeśli dobrze wystartujemy w lidze to o ilosc kibiców na mecach z Lechem i Legią jestem spokojny.
cicha 1920

e$
Kontakt:

#10 Post autor: e$ » 7 lut 2008, o 23:47

jak sie pilkarze dobrze pokoza w 3 pierwszych szpilach, czyli zdobeda conajmniej 7 pkt ( w tym zwycieskie derby :) ) to mysla ze frekwencja w tej rundzie bydymy mieli przyzwoito.
a marzeniem moim jest puchar Polski i puchary w przyszlym sezonie, to by dopiero slaski pekol w szwach.

Awatar użytkownika
Standardowy
Kontakt:

#11 Post autor: Standardowy » 9 lut 2008, o 13:26

Rozreklamowanie jest jak nojbarzyj potrzebne, ino to sa koszta. Wkoncu w OE jest masa meczy ftore mozna by bez ogrodek nazwac hitym( Legia,Lech,Wisła). Ludzie bydom lazic na Ruch, ale wtedy jak za poziomym pojdzie wspaniało oprawa i spokoj na trybunach. Duzo potencjalnych kibicow zyje z przedswiadczyniym ze stadion to miejsce haj.
Derby to nojlepszo okazja zeby pokozac wszystkim ze tera jus na Ruch matka z bajtlym moze przyjsc. Jesli ta szansa zaprzepaszczymy i dojdzie choby do nojmniyjszych incydentow, jeszcze długo mogymy niy zoboczyc prawdziwyj raji kibiców na Śląskim.

Awatar użytkownika
OSH
Kontakt:

#12 Post autor: OSH » 9 lut 2008, o 13:37

no jo mom nadzieja ze juz Stadion Śląski zawsze bedzie pełny
zresztom zas juz pora ludzi mie sie pytalo czy mogom isc ze mna na szpil, w tym matka z dziecmi
Godom dzis wom, ze zawsze jo, za moj HKS beda szol...
Obrazek

Komik
Kontakt:

#13 Post autor: Komik » 9 lut 2008, o 14:00

Pozwole też sie wypowiedzieć,te bezpieczeństwo,to jest naprawde,najważniejsza sprawa.Niech każdy nas postawi sie na miejscu matki,która ma swoje dziecko,idzie z nim pierwszy raz na mecz i widzi,że jakieś małolaty beda rozp. wszystko co stanie na ich drodze to przyjdzie drugi raz na mecz?nie!do tego pociagnie złą fame i kolejne matki,jej koleżanki też nie beda brały swoich dzieci,a niektórzy ojcowie,którzy sami sie boją nic nie zrobią w tym kierunku,zeby to zmienić.Według mnie,każdy kto ma w sercu dobro Ruchu musi przyczynić sie do bezpieczenstwa na derbach jak i po nich.
P.S.rozpisałem sie tak,bo widze po przykładzie mojej matki jak i jej koleżanek,które mają dzieci w wieku niedojrzałym(nie pisze o mnie :P) jak aczynają mówić i plotkować jak to na stadionach sie napierdzielają i zabijają.
Pnioki

otos
Kontakt:

#14 Post autor: otos » 9 lut 2008, o 14:23

Runda rewanzowa bardzo ciekawa pod wzgledem zarowno kibicowskim jak i pilkarskim:
-Widzew, Legia,Lech Wisla- sporo ludzi kolejna dobra reklama klubu.
A na zakonczenie sezonu marzy mi sie mecz z ATLETICO to by byla dopiero prmocja RUCHU NA CALYM SLASKU, cala Polska juz nam zazdrosci 2 MARCA,a co dopiero szpilu z ATLETICO, ludzie sa "glodni" takich szpili.
sprawiedliwosc ma oczy ...

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#15 Post autor: mulan » 9 lut 2008, o 14:57

otos pisze:Runda rewanzowa bardzo ciekawa pod wzgledem zarowno kibicowskim jak i pilkarskim:
-Widzew, Legia,Lech Wisla- sporo ludzi kolejna dobra reklama klubu.
A na zakonczenie sezonu marzy mi sie mecz z ATLETICO to by byla dopiero prmocja RUCHU NA CALYM SLASKU, cala Polska juz nam zazdrosci 2 MARCA,a co dopiero szpilu z ATLETICO, ludzie sa "glodni" takich szpili.
z Wisłą gramy na wyjezdzie :)
a co do pytania w temacie "co po derbach ?" to są dwie drogi:
1) Po Zwycięstwie %%%
2) Po Porażce %%%
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

ODPOWIEDZ