Ruch Chorzów - Górnik Zabrze 2 marzec 2008 g. 16:00
-
- Kontakt:
moim zdaniem jedynym plusem Górnika jest Pesković. Dzięki niemu Zabrze zaczęło lepiej grać, a w meczu z nami on i sędzia zapewnili im wygraną. Gdyby w bramce stał Sławik to by się skonczyło. Może Wieczorek do bramki wstawi Nowaka...bogas1985 pisze:Hajcie to mogemy przypomniec o Paulecie![]()
- Hajto!!!
- Co??
- Pauleta!!
A tak na serio. Zabki kadrowo sa raczej przecietni. Ten Pazdan byl najslabszym pilkarzem na boisku w meczu z Finami. Mysle, ze taki Nykiel jest od niego lepszy. Brzeczek to jest melodia przeszlosci. Jarka to mysli o tym jak najszybciej sp***dolic z Zabrza, a w Zahorskim to nie wiem co widzi don Leo. Ogolnie przecietny sklad z bardzo dobrym bramkarzem, solidna obrona, przereklamowana linia pomocy i solidna linia ataku.
Dla mnie mamy lepsza ekipe.
Dziwią mnie powołania Leo, ktory do kadry bierze wielu piłkarzy z Zabrza. Myśle, że wielu z nich ma podobny potencjał do naszych piłkarzy (Nykiel, Baran, Grzyb - niestety już za stary na kadrę), a nawet uznałbym, że kilku naszych jest lepszych od wymienionych, ale ktoś tak kieruje powołaniami, że idą tam żabole. Zauważyłem, że Zahorski zaczął dobrze grać w lidze dopiero po powołaniach do kadry. Mam nadzieję, że wiosną szansę gry w repr. dostaną wyżej wymienieni niebiescy.
A to jak Ruch jest traktowany przez selekcjonerow świadczyć może przykład Surmy, który w Ruchu świetnie grając do kadry nie został powołany. Po jednym czy dwóch meczach w Legii zaraz dostał powołanie.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Z powolaniami pilkarzy Ruchu to zawsze byla lipa. W polowia lat 70 gdy Ruch Vicana byl w "5" najlepszych druzyn wowczas w Europie do kadry Gorskiego na WM 74 trafil tylko Maszczyk. A najlepszy pilkarz w lidze tamtego okresu - Bronek Bula, czy Marx, Beniger, Kopicera, Wyrobek byli niewiedziec czemu pominieci 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Darth Kabut
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To juz wiysz czamu Poloki nie zdobyli Mistrzostwa Swiata.bogas1985 pisze:Z powolaniami pilkarzy Ruchu to zawsze byla lipa. W polowia lat 70 gdy Ruch Vicana byl w "5" najlepszych druzyn wowczas w Europie do kadry Gorskiego na WM 74 trafil tylko Maszczyk. A najlepszy pilkarz w lidze tamtego okresu - Bronek Bula, czy Marx, Beniger, Kopicera, Wyrobek byli niewiedziec czemu pominieci
A tak po prowdzie to tylko zwyciestwo.
Nie moge byc tez tak ze frekwencja przycmi wynik.
Serducho mi pado ze srobia z nich miazga ale zoboczymy co bydzie po Sosnowcu.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Żabole sie wcale nie wzmocnili, za to Ruch poczynił kilka ciekawych posunięć. Meczyk będzie cięzki, bo pewnie żabki dostaną wp***dol od kolejorza ( 3 porażka z rzędu) i z nami bedom chcieli choby punkt wywieźć. Skoleji my gromy też srogi szpil z gorolami, na kierym niebiescy mogą stracić sporo sił, bo wiadomo jak to sie gro 2 derbowe spotkania w ciągu 7 dni.
Mom nadzieja,że Grzybek uciszy sektory Zabrza. Marzy mi sie upokorzenie tych zapatrzonych w siebie kibiców nowobogackiego klubiku.
Mom nadzieja,że Grzybek uciszy sektory Zabrza. Marzy mi sie upokorzenie tych zapatrzonych w siebie kibiców nowobogackiego klubiku.
- SzaRlin
- Kontakt:
Puyol pisze:Żabole sie wcale nie wzmocnili, za to Ruch poczynił kilka ciekawych posunięć. Meczyk będzie cięzki, bo pewnie żabki dostaną wp***dol od kolejorza ( 3 porażka z rzędu) i z nami bedom chcieli choby punkt wywieźć. Skoleji my gromy też srogi szpil z gorolami, na kierym niebiescy mogą stracić sporo sił, bo wiadomo jak to sie gro 2 derbowe spotkania w ciągu 7 dni.

Chopie, co ty godosz...
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]
- mikobart
- Kontakt:
Będą jeszcze jakieś bilety w kasach??
Oczywiście żartuje
Dobrze, że temat "idzie" od nowa i ma być tylko o meczu.
Wracając do spotkania... nie wyobrażam sobie innego wyniku jak zwycięstwo Ruchu (tak samo z Altreich'em)
Zespół niewątpliwie wzmocniony a może się jeszcze zjawi jakaś obiecana "perełka"
Wygrywane sparingi powodują, że wiara we własne możliwości rośnie w góre - i bardzo dobrze!
Mam nadzieję, że limit pecha z rundy jesiennej został wyczerpany a po dwóch pierwszych wygranych na wiosne (nie może być inaczej) nastąpią kolejne!

Wracając do spotkania... nie wyobrażam sobie innego wyniku jak zwycięstwo Ruchu (tak samo z Altreich'em)

Mam nadzieję, że limit pecha z rundy jesiennej został wyczerpany a po dwóch pierwszych wygranych na wiosne (nie może być inaczej) nastąpią kolejne!
-
- Kontakt: