Zarzad

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
arcio
Kontakt:

#391 Post autor: arcio » 8 gru 2007, o 11:20

mam prośbę do zarządu
niech te ceny biletów z dziś będą na meczu z górnikiem
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
Wonsy.
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#392 Post autor: Wonsy. » 8 gru 2007, o 12:06

ENDZA pisze:Łaza na Ruch od 1980 r i te fany co wisiały zawsze były biało-niebieskie..
Szczerze to nie przypominam sobie żeby niebieski był u góry ale nie oto chodzi jak było a jak miało być wg słów pani rzecznik. Wiem, że to jest czepianie się ale jak coś się mówi to mówi a jak obiecuje to obiecuje.
www.chorzow.autonomia.pl

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#393 Post autor: Bytom20 » 8 gru 2007, o 13:08

arcio pisze:mam prośbę do zarządu
niech te ceny biletów z dziś będą na meczu z górnikiem
Przyłączam się do prośby. Argumentuje to względami marketingowymi. Jeśli uda się przyciągnąć dużo ludzi a na frekwnecje również w dużym stopniu mają wpływ ceny biletów to można przyciągnąć sporą ilośc do Ruchu i tworzyć nową jakość. Wszystkim się to opłaci w przyszłości.

ENDZA
Kontakt:

#394 Post autor: ENDZA » 8 gru 2007, o 13:09

Dlaczego mecz nie rozpocząl sie od minuty ciszy?

Blue-White.....
Kontakt:

#395 Post autor: Blue-White..... » 8 gru 2007, o 13:19

Dokładnie tez otym godołem z frela na meczu przeciez nei dawno zmarł byly gracz Ruchu Chorzów hmm az dziw bierze zeby o takim czlowieku zapomniec WSTYD!!!
http://www.youtube.com/watch?v=DqaG4DyuseY&eurl=http://www.niebiescy.pl/?id=2583 :ok:
[color=blue][b] Może Kiedyś na RUCHU ;) -> [/b][/color] http://www.youtube.com/watch?v=04dmcdOHsJA&feature=related

stan01
Kontakt:

#396 Post autor: stan01 » 8 gru 2007, o 17:42

Po pierwsze:
ENDZA pisze:
Wonsy. pisze:Czytelnik "Gazety" informuje, że klub nie przywiązuje do tego wagi

Sympatyk niebieskich zadzwonił do redakcji "Gazety", by pożalić się, że jego klub zmienił barwy z niebiesko-białych na... biało-niebieskie. - Przynajmniej takie wrażenie można odnieść, obserwując klubowe flagi, a przede wszystkim sposób ich mocowania. Także te w narożnikach boiska. Mnie to przypomina przypadek z flagą Polski, która odwrócona - podczas jednej z dyplomatycznych uroczystości - stała się flagą Indonezji. Ten błąd zaobserwowałem, gdy Ruch grał na Cichej, myślałem, że to się zmieni po przeprowadzce na Śląski, ale, niestety, się myliłem. Dzwoniłem w tej sprawie do klubu, bo to niedopuszczalne, by na Ruchu, gdzie przywiązanie do tradycji jest tak wielkie, tolerowano takie błędy - irytuje się Czytelnik "Gazety".

Danuta Drabik, rzeczniczka prasowa niebieskich, obiecała nam, że zajmie się tym problemem. - Jeżeli taka sytuacja miała miejsce, to przepraszamy i postaramy się, żeby już się nie powtórzyła - podkreśla.

źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Artykuł jak zauważyłem jest z przed meczu z Cracovią a oto zdjęcie z wczorajszego meczu. Pani Drabik gratulujemy efektywnego zajęcia się tym problemem.
Obrazek
Łaza na Ruch od 1980 r i te fany co wisiały zawsze były biało-niebieskie..
W "90 minut" barwami Ruchu są barwy "NIEBIESKO-BIAŁE". Na stronie Głównej Ruchu nie ma jakiejkolwiek wzmianki na temat barw. Widocznie sam Zarząd nie wie jakie są barwy Klubu który reprezentuje. Moim zdaniem są Niebiesko-Białe.
Po drugie:
ENDZA zapytał: "Dlaczego mecz nie rozpocząl sie od minuty ciszy?"
Dlatego bo "zarząd" Niebieskich to jedne wielkie żółte CIPY, nie mające pojęcia o czymkolwiek, a szczególnie o fusbalu. Żenujące.

ENDZA
Kontakt:

#397 Post autor: ENDZA » 8 gru 2007, o 19:20

stan01 pisze:Po pierwsze:
ENDZA pisze:
Wonsy. pisze:Czytelnik "Gazety" informuje, że klub nie przywiązuje do tego wagi

Sympatyk niebieskich zadzwonił do redakcji "Gazety", by pożalić się, że jego klub zmienił barwy z niebiesko-białych na... biało-niebieskie. - Przynajmniej takie wrażenie można odnieść, obserwując klubowe flagi, a przede wszystkim sposób ich mocowania. Także te w narożnikach boiska. Mnie to przypomina przypadek z flagą Polski, która odwrócona - podczas jednej z dyplomatycznych uroczystości - stała się flagą Indonezji. Ten błąd zaobserwowałem, gdy Ruch grał na Cichej, myślałem, że to się zmieni po przeprowadzce na Śląski, ale, niestety, się myliłem. Dzwoniłem w tej sprawie do klubu, bo to niedopuszczalne, by na Ruchu, gdzie przywiązanie do tradycji jest tak wielkie, tolerowano takie błędy - irytuje się Czytelnik "Gazety".

Danuta Drabik, rzeczniczka prasowa niebieskich, obiecała nam, że zajmie się tym problemem. - Jeżeli taka sytuacja miała miejsce, to przepraszamy i postaramy się, żeby już się nie powtórzyła - podkreśla.

źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Artykuł jak zauważyłem jest z przed meczu z Cracovią a oto zdjęcie z wczorajszego meczu. Pani Drabik gratulujemy efektywnego zajęcia się tym problemem.
Obrazek
Łaza na Ruch od 1980 r i te fany co wisiały zawsze były biało-niebieskie..
W "90 minut" barwami Ruchu są barwy "NIEBIESKO-BIAŁE". Na stronie Głównej Ruchu nie ma jakiejkolwiek wzmianki na temat barw. Widocznie sam Zarząd nie wie jakie są barwy Klubu który reprezentuje. Moim zdaniem są Niebiesko-Białe.
Po drugie:
ENDZA zapytał: "Dlaczego mecz nie rozpocząl sie od minuty ciszy?"
Dlatego bo "zarząd" Niebieskich to jedne wielkie żółte CIPY, nie mające pojęcia o czymkolwiek, a szczególnie o fusbalu. Żenujące.
Zenujace i w dodatku smutne bo z jednej strony mowi sie o niebieskiej rodzinie mo sie na koszulkach Ruch Chorzów -Legenda bez konca a z drugiej ludzi ktorzy tworzyli jego legende ma sie zanic
Ps Dla nie zorientowanych to takiemu SP Jozefowi Gomoluchowi gwiazdy od sasiadow za miedzy typu Sput Koniarek Furtok mogli by buty czyszcic a my nie potrafimy uszanowac Histori , ktora obok kibiców jest najwieksza nasza wartoscia

stan01
Kontakt:

#398 Post autor: stan01 » 8 gru 2007, o 19:35

"Zenujace i w dodatku smutne bo z jednej strony mowi sie o niebieskiej rodzinie mo sie na koszulkach Ruch Chorzów -Legenda bez konca a z drugiej ludzi ktorzy tworzyli jego legende ma sie zanic
Ps Dla nie zorientowanych to takiemu SP Jozefowi Gomoluchowi gwiazdy od sasiadow za miedzy typu Sput Koniarek Furtok mogli by buty czyszcic a my nie potrafimy uszanowac Histori , ktora obok kibiców jest najwieksza nasza wartoscia".
ENDZA - wszystko na temat.

Mevan
Kontakt:

#399 Post autor: Mevan » 8 gru 2007, o 19:36

egon - dopiero teraz cos sie ruszylo... no ale nie mozna mowic ze nasz marketing jest jakis dobry... zaledwie przecietny, ale fakt faktem ze cos sie zaczyna dziac.

I wez mi tu przestan gadac o wkladzie moim/kibicow w marketing to to nie nasza rola... owszem jako kibic mozna pomoc klubowi jakos, ale to zalezy tylko od samego kibica. A dla nich jest to robota przez co jest to ich obowiazek !!!

A co do barw to szkoda slow... ludzie do klubu dzwonili kilka razy, a Drabik obiecywala, ze sie tym zajmei itp., a ze po kilku meczach tego nie zmienieli widocznie i do prasy napisali. Jest to zalosne ze nawet im sie d***ka nie chce ruszyc i to zmienic, bo gdzie by na stronce sie nie upewnic jest napisane ze barwy Ruch ma Niebiesko-biale - chociazby na niebiescy.pl :zawstydzony:

SODA's
Kontakt:

#400 Post autor: SODA's » 8 gru 2007, o 19:57

ku*** sory tez zapomnialem o p. G. ... :(
RUCH Chorzów Polska

pko
Kontakt:

#401 Post autor: pko » 8 gru 2007, o 19:59

pierdzielony [LOGIN ON]

barwy zmieniono lata temu z przyczyn "niewyjasnionych" i nikt tego formalnie nie wyprostowal ... jak popatrzycie w skarby kibica z lat 80 zobaczycie ze stoi tam BIALO NIEBIESKIE przykro mi ale obecnie nie jestem w stanie odnalezc ksiazki w ktorej problem z barwami byl dokladnie opisywany ... a balagan wynika z tego ze w samym klubie pewnie nie ma kto przejzec dokumentacji i jasno konkretnie tego okreslic NIEBIESCY to nazwa ktora wyksztalcila sie i odnosi sie do jednego z kolorow ktory przyjeto za barwy klubowe i w zaden sposob nie okresla kolejnosci ich wymieniania ... na ta chwile barwy o o ile nie ma na to zadnych dokumentow sa bialo niebieskie i fanki wisza prawidlowo a to ze na stronce podaja odwrotnie swiadczy tylko o "profesjonalizmie" panujacym w naszym klubie

[LOGIN OFF]rowniez pierdzielony

Awatar użytkownika
ch-R

#402 Post autor: ch-R » 8 gru 2007, o 20:04

Swieto racja , jak długo łaza na szpile zawsze wisiala fanka bialo-niebiesko :)
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

NP07
Kontakt:

#403 Post autor: NP07 » 8 gru 2007, o 20:41

Mevan pisze:
I wez mi tu przestan gadac o wkladzie moim/kibicow w marketing to to nie nasza rola... owszem jako kibic mozna pomoc klubowi jakos, ale to zalezy tylko od samego kibica. A dla nich jest to robota przez co jest to ich obowiazek !!!
Nie chodzi mi o to zebyś od razu cos pomagał bo nikt od ciebie tego nie wymaga, ale jak nic sam nie zrobisz to czemu od razu piszesz że ktos inny nic nie robi ?? Wyraźnie widac ze cos rszyło i kazdy to zauważa a ty piszesz ze nasz marketing w skali od 0 -1- jest na poziomie 0 ??

Jak byś nie zauważył to wymienie ci kilka !! :

- dofinansowanie do dojazdów kibiców z dalszych miejscowości ( m.in. Fc Południe, Żory itp)
-Spotkania z kibicami w Mikołowie, Mysłowicach, i innych miastach !!
- akcja z Niebieskim Mikołajem i obniżenie cen biletów.
- róznego rodzaju konkursy w których sa do wygrania bilety itp
- zaproszenie dla grup zorganizowanych !! - trzeba bło widzieć miny dzieciaków ze świetlicy środowiskowej po meczu z Cracovią !! Dla tych dzieciaków to było zapewne niezapomniane przeżycie
Jeśli to dla Ciebie nie są działania marketingowe to pytam co w takim przypadku oczekujesz ?? Że wejdziesz na stadion daja ci piwo i kiełbaske do reki i podjedzie po Ciebie biała limuzyna ?? Wiadomo że do takiej organizacji jak w innych klubach nam daleko ale niech mi ktos nie pisze że marketing u nas nie istnieje !! bo patrząc na ostatnie lata to co wydarzyło się odtatnio to więcej niż przez kilka poprzednich lat !!

Mevan
Kontakt:

#404 Post autor: Mevan » 8 gru 2007, o 21:52

- dofinansowania, zgadzam sie.. jest to krok w dobrym kierunku.
- o obnizce cen biletow napisalem w swoim 1 poscei tutaj ( i tego chyba nawet nie powinienes dodawac... bo najpierw wszystko spieprzyli podwyzszajac w ciagu roku o 15 zl bilety... po negocjacjach, ktore nie pomagaly kibicow i wogole obnizyli do stalej ceny -20zl. )
- zgadzam sie, tylko jest to tylko i wylacznie dla posiadaczy internetu
- zaproszenia bardzo dobra rzecz dla tych dzieciakow

Jak juz napisalem w poprzednim poscie zgadzam sie, ze w marketingu sie cos ruszylo.
Z niczego nie da sie nadle zrobic cos, ale ja na swojej skorze jeszcze nic nieodczulem ;p

Jak dla mnie zabardzo pilkarzy oddziela sie od kibicow... moze jeste malolatem i nie znam mozliwosci, ale moze powinienem je znac ?
Dlaczego klub nie daje ( a moze sie myle.. nie jestem pewien ) na plakaty informujace o meczach ? Wybacz, ale kibice nie sa od tego... mozna oczywiscie w tym pomoc no ale bez przesady zeby klub to olewal. Rozbraja mnie to ze jak jade na Ruch bana prawie co kazdy szpil ludzie do mnie podchodza i sie pytaja czy Ruch gro i z kim...
Faktycznie z ta skala 1-10 przesadzilem... moze mialem zly dzien czy cos, ale mimo wszystko najlepiej u nas nie ma. CHociaz podkReslam kolejny raz ze cos sie zaczyna !.

Trudno zeby nastolatek zerujacy na rodzicach ( chociaz to nie moj przypadek bo na Ruch chodze za zarobione pieniadze ;p ) robil cos na rzecz klubu po za swoim oddaniem i kibicowaniem.
A forum jest chyba od wyrazania swoich zdan lub dyskutowania ( jak my teraz ;] ) na dany temat... ( przy okazji... piszemy chyba nie w tym dziale co trzeba, ale naszczescie nikt tego jeszcze nie zauwazyl a przynajmniej nas nie opieprzyl ;p ) i ja poprostu napisalem co mysle o nich, choc przyznam ze pod wplywem zlych emocji i troche nie obiektywnie... jednak nie zmienai to faktu ze jest jeszcze wiele do roboty ;]

Co do barw... to od barw tez zalezy w jakich strojach graja pilkarze. Ruch akurat gra w niebiesko - bialych, a fanke ma bialo - niebieska ... to niech sie to kija pana zdecyduja jakie Ruch ma barwy i niech zmienia albo stroje, albo fanka na niebiesko - biala.

Powiedzial bym cos o Józefie Gomoluchu, a wlasciwie moj tata... ale wszystko zostalo napisane. Wielki wstyd za nasz zarzad ze nie pamieta o takich osobistosciach i nawet nie uczci smierc minuta ciszy. Jest to zenujace i tyla...
Takim zachowaniem nie przyciagniemy starych kibicow, ktorzy wypelniali kilka, kilkanascie lat temu Cicha...

Acid
Kontakt:

#405 Post autor: Acid » 9 gru 2007, o 12:12

Co do barw klubowych. Poniżej są fotki książki o Ruchu z 1968 roku. Niy ma w niej jednoznacznie określonych barw klubowych, ale można przeczytać coś takiego:
ObrazekObrazekObrazek
........:::::::: 19 R 20 ::::::::.........

ODPOWIEDZ