Legia - Ruch

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
swce
Kontakt:

#16 Post autor: swce » 3 lis 2007, o 10:42

Legia mo kryzys na boisku i na trybunach i mysla ze pilkarze o tym wiedza i to wykorzystaja zabierajac 3 punkty z Łazienkowskiej :)
Ruch Chorzów - Gůrny Ślůnsk

"Jestem śląskie dziecko i Ślązakiem zginę. Kocham śląską ziemię i śląską krainę..."
Juliusz Ligoń.

Awatar użytkownika
Biszkopt
Kontakt:

#17 Post autor: Biszkopt » 3 lis 2007, o 11:23

Oby wygrali ;] Licze na nich bo mecz ten mecz jest dla mnie jednym z ważniejszych.
Ruch Chorzów... Legenda bez końca...

Blue-White.....
Kontakt:

#18 Post autor: Blue-White..... » 3 lis 2007, o 12:09

Legia-Ruch Chorzów

Ze strony Ruchu możemy spodziewać się wszystkiego. Problemem jest nasza postawa - mówi trener Legii Jan Urban. Trybuny? - Apelujemy o pomoc - dodaje

Ostatnio kibice zgromadzeni na trybunie odkrytej już nie tylko ignorują poczynania piłkarzy, ale wręcz im przeszkadzają. - Ciągle wracamy myślami do meczu z Odrą Wodzisław. Zagraliśmy bardzo słabo, ale być może przy pomocy trybun zawodnicy byliby w stanie się obudzić. Nie naszą rolą jest rozstrzygać, kto ma rację w konflikcie klub - kibice. Nie zagłębiamy się w to. Pomoc kibiców jest potrzebna drużynie - mówi Urban przed meczem. W październiku Legia była najgorszym zespołem w lidze. Przegrała wszystkie trzy mecze (wszystkie po 0:1), nie zdobyła gola. Zwycięstwo to byłby ruch w dobrą stronę.

Legia z Ruchem już w tym sezonie grała. Ale bezbramkowy rezultat w lekceważonym Pucharze Ekstraklasy nie daje obrazu tego, co może zdarzyć się w niedzielę. W tamtej drużynie chorzowian kapitanem był wieloletni legionista Tomasz Sokołowski, który ostatnio jest rezerwowym. Legia też zagra absolutnie innym składem niż wtedy. Trener gości Duszan Radolsky jeszcze nigdy nie przegrał z Legią - jako trener Groclinu trzy razy wygrał, odniósł cztery remisy i raz zremisował, pracując w Ruchu. Ale statystyki to nie przeszkoda.

Legia w porównaniu z poprzednimi meczami ma niewielkie problemy ze składem. Do pełni sił po kontuzji wrócił Miroslav Radović, który zapowiada, że wreszcie pokaże, na ile go stać. Po przerwie treningi wznowił także Piotr Giza. Tylko Inaki Astiz w piątek trenował indywidualnie, bo znowu go zaczęło boleć kolano. Jest jednak szansa, że nie będzie pauzować.

Największym problemem Legii jest słaba forma napastników i brak bramek. Szefowie klubu zapowiedzieli, że zimą poszukają graczy do tej formacji. W związku z tym coraz częściej pojawiać się zaczynają spekulacje, kto miałby być tym wzmocnieniem. - Jeszcze wiele będzie takich domysłów, bo się rozglądamy. Dla mnie najlepszym "transferem" byłby Sebastian Szałachowski. Nie może grać prawie od roku, a to bardzo wartościowy zawodnik - szybki, może strzelać bramki. Może grać zarówno na skrzydle, jak i w ataku. Trzeba coś w końcu zrobić z tą jego kontuzją - mówi Urban.

Jest jeszcze jeden sprawa - Kamil Grosicki. Wiedziano, że odkąd przeprowadził się ze Szczecina do Warszawy, wrócił jego problem z uzależnieniem od hazardu. Nie nagłaśnialiśmy tego, ale gdy pokazały się zdjęcia zawodnika z nocnego rajdu po stolicy... - Mamy problem z Kamilem - przyznaje Urban. - Staramy się mu pomóc. Współpracuje z psychologiem. Postanowiliśmy, że nie będziemy go karać, bo nie tędy droga. Uprzedzając wątpliwości, jest brany pod uwagę przy ustalaniu składu na mecz z Ruchem.

LEGIA WARSZAWA - RUCH Chorzów. Niedziela, godz. 17 - ul. Łazienkowska 3 (transmisja w Canal+ Sport). Sędziuje Paweł Gil (Lublin). Legia: Jan Mucha - Jakub Rzeźniczak, Dickson Choto, Inaki Astiz (Wojciech Szala), Tomasz Kiełbowicz - Miroslav Radović, Aleksandar Vuković, Roger Guerreiro, Edson da Silva - Bartłomiej Grzelak, Takesure Chinyama. Ruch: Sebastian Nowak - Ariel Jakubowski, Grzegorz Baran, Ireneusz Adamski, Krzysztof Nykiel - Wojciech Grzyb, Michał Pulkowski, Grzegorz Bonk, Pavol Balaz - Remigiusz Jezierski, Martin Fabusz
http://www.youtube.com/watch?v=DqaG4DyuseY&eurl=http://www.niebiescy.pl/?id=2583 :ok:
[color=blue][b] Może Kiedyś na RUCHU ;) -> [/b][/color] http://www.youtube.com/watch?v=04dmcdOHsJA&feature=related

Kornat
Kontakt:

#19 Post autor: Kornat » 3 lis 2007, o 13:07

A Polsko fana zawisnie na szpilu z Legia, abo jednak trocha ganba bydzie gorolom ???
Gerard Cieślik - "Kiedyś przyjechali do mnie działacze z Łodzi. Z kluczem do nowiutkiego, wyposażonego we wszystkie wygody mieszkania. A ja mieszkałem w zwykłej klitce. Ale przez myśl nawet mi nie przyszło, by z tego powodu Ruch opuszczać...".Oprócz ofert z polskich klubów, miał on również ofertę m.in. ze szkockiego Aberdeen, które oferowało pensję w wysokości 10 tys. funtów na miesiąc!
Obrazek

Niebieskie PNIOKI
Kontakt:

#20 Post autor: Niebieskie PNIOKI » 3 lis 2007, o 13:20

Ludki powiedzcie jak tam bedzie z powrotem do chorzowa ??? robota na 6 :( podejcie godzina tak pi razy oko

Tendox
Kontakt:

#21 Post autor: Tendox » 3 lis 2007, o 13:32

Moze jakies dane? ile osob sie zapisało mozna wiedziec ? POZDRO Z IRLANDII !!!

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22 Post autor: Slawko » 3 lis 2007, o 18:15

Zawsze chcialem jechac na legie a tu niestety robota, ale mam nadzieje ze chopcy pokaza charakter i bedzie conajmniej remis. Trzymam kciuki za niebieskich i za chopcow ktorzy jada na wyjazd ;)
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23 Post autor: spyru » 3 lis 2007, o 18:31

Obiektywnie to dobrze bedzie jak sie Poznań nie powtórzy.
Mam jednak nadzieje że grajki Legii robią wszystko żeby Urbana zwolnić i to jest nasza jedyna szansa.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

tron
Kontakt:

#24 Post autor: tron » 3 lis 2007, o 18:50

jako jest przewidywano godzina przyjazdu do wawy bo zech slyszol ze o 16 a to troszka za pozno z włażyniem na legia nie wszyscy beda na meczu od piewrszego gwizdka,ale trzeba jechac i dopingowac nasz Ruch,mysla ze jutro conajmniej remis wyciagniemy.

Buger

#25 Post autor: Buger » 3 lis 2007, o 20:50

Jak nasze grajki nie beda sr** w pory jutro ino podejda normalnie do tego spzilu to spokojnie mogymy sie pokusic o wygrana, gromy praktcznie u siebie, bo znomy sytuacja na linii żyleta - zarząd, wiec powinno to jakas wygladac.

orbiter
Kontakt:

#26 Post autor: orbiter » 3 lis 2007, o 21:18

1ptk biore w ciemno. Tym bardziej , ze dół tabeli sie ruszył.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#27 Post autor: kibol-siem-ce » 3 lis 2007, o 21:20

tyz pkt biera w ciemno, a wygrać hmm....było by fajnie
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

19LgT20
Kontakt:

#28 Post autor: 19LgT20 » 3 lis 2007, o 22:14

Ruch To WygRo Bo jest najlepszy i nie ma tu nawet o czym gadac PzdR Dla Wszystkich Niebieskich :P JA zaluje ze nie moge jechac ale nie stety wiek jeszcze nie ten :/

olej
Kontakt:

#29 Post autor: olej » 3 lis 2007, o 22:48

ta kolejka jest pelna niespodzianek wiec mam nadzieje ze niespodzianka bedzie tez w warszawie i 3pkty przyjada do chorzowa
jak nie z Legia to z kim? :hyhy:

tak ot to powtorzyla by sie sytuacja z meczu z kolumbia ;)
klik

Awatar użytkownika
swce
Kontakt:

#30 Post autor: swce » 4 lis 2007, o 12:57

Kurde cza wygrac bo jak patrza na ta tabela to nie ciekawie to wyglado :kwasny: Niebiescy wygrac albo chociaz zremisowac :D Legia zagra bez Ekwuemi I Grosickiego ale za to z Astizem... chyba wyjda z najsilniejszym skladem my chyba tez jak Baran zagra.
Ruch Chorzów - Gůrny Ślůnsk

"Jestem śląskie dziecko i Ślązakiem zginę. Kocham śląską ziemię i śląską krainę..."
Juliusz Ligoń.

Zablokowany