moze to kajs znajdziecie bo mi sie juz niy sce przepisywacS7 czyli sztama
Tego jeszcze w Polsce nie bylo - pilkarskie kluby beda wspolnie walczyc o sponsorow, negocjowac z wladzami,a nawet z PZPN.Slascy ligowcy na bok odsuneli animozje i ambicje - Cel jest jeden: wspolna walka o sponsorow, pozycje slaskiej pilki i bezpieczenstwo na stadionach.To ma byc taka futbolowa aglomeracja - mowi Damian Saratowicz, dyrektor GKS Katowice, ktory negocjowal porozumienie z ramienia klubu z bukowej.
W sklad tzw. grupy S7, czyli czlonkow zalozycieli stowarzyszenia, wejda gornik zabrze,GKS k-ce RUCH CHORZOW,polonia bytom,zaglebie sosnowiec,piast gliwice i gks tychy - Lista bedzie otwarta i mam nadzieje,ze dolacza do nas kolejne kuby - dodaje Saratowicz.
Pomysl ma juz zwolennikow nanajwyzszych szczeblach wladzy -Jestem gotow wspierac ich w W-wie.Wierze w to ze pomysl znajdzie zwolennikow takze w regionie - zapowiada Antoni Piechniczek, legendarny trener,obecnie senator.
Pilkarscy negocjatorzy spotkali sie po raz pierwszy przy okazji stalania warunkow wspolpracyz jednym z polskich browarow.
SIODEMKA JUZ JEST
- okazalo sie,ze swietnie nam idzie, kiedy rozmawiamy razem. Sponsor postanowil wesprzec wszystkie druzyny - mowi Damian Saratowicz dyr ds marketingu gks Katowice, jeden z pomyslodawcow S7.
...
Ogolnie dodom ze czytom ta calo gazeta jako gazetka gieksy...przynamniej takie mom wrazenie