Zarzad

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#226 Post autor: gerhat » 21 wrz 2007, o 09:04

Rafi88 pisze:vahanara napisał/a:
Na chwilę obecną oprócz nas kibiców Ruch nie ma innego sponsora.
A czy to jest wina kibiców? czy zarządu?
A czy winą zarządu jest że niekerzy kibice mają takie bajtliki jakie mają?

Tak można bez końca,
na szczeście jest wybór, w zabrzu jest sponsor i tanie bilety i pełny stadion i wspaniały zarząd i tam jest wszystko git, nic ino sie przeciepnąć sie całymi rodzinami niż sam szkamrać.
Były argumenty, że młodziez ma za drogo, były argumenty że kobiety mają za drogo, że fc muszą dojeżdżać zarząd reagował, ale w tej chwili szuka się jakis dziwnych powodów na kolejne żądania.
Jeżeli kibice sa tak wspaniałomyslni i współczują tym co muszą dać pięciok więcej za bilet (bo większość domagajcych się obniżek twierdzi że ich to nie dotyczy, tylko bliżej nieokreslonego tłumu pikników, który ponoc nie chodzi ze względu na ceny) , niech dają przykład, niech zrezygnują z tej 1,-zł, to już bydzie ino 4,-zł drożej. Dla tych rzesz kibiców co na cało rodzina maja miesięcznie 1.000,-zł ta złotówka będzie równie ważna jak te 5,-zł.

Bardzo fajnie napisoł vahanara, że w tej chwili, w tych warunkach tak być musi. Jak spłacimy długi, to możemy gadać.
Puki co w sprawach finansowych wola ufać człowiekowi, który zrobił niemały biznes od podstaw, aniżeli domorosłym ekonomistom amatorom w skali mikro25.

Awatar użytkownika
Rafi88
Kontakt:

#227 Post autor: Rafi88 » 21 wrz 2007, o 09:25

Wszystko kreci sie wokół kasy. to że nie mamy sponsora to jest wina zarzadu, a kare ponosimy my kibice. jak tak przywołujesz przykład zabrza to mam pytanie skoro my mamy zarzad i oni maja zarzad ( i jak pisałeś tanie bilety i pełny stadion i wspaniały zarząd i tam jest wszystko git) to czym różni sie ich zarzadr od naszego?? Oni umieli załatwic sobie sponsora i nie maja problemu z kasą jak my. jak sie bawimy w porównania to przytaczam nastepny przykład śmiesznego klubu z katowic który jakoś też umiał załatwić sobie sponsora, a unas? czekamy 2 tygodnie.
PS nuie pisz mi przypadkiem że mom iśc do zabrza albo na bukowo
Ruch LEGENDA BEZ KOŃCA

Nie Zapomnij Gdzie Się Urodziłeś!! Horní Slezsko!!!
Obrazek

grhoak
Kontakt:

#228 Post autor: grhoak » 21 wrz 2007, o 09:31

gerhat pisze:sylwis, nie zapomniałem lecz mam na to inne spojrzenie :
1. MNIEJSZE WPŁYWY DO KASY KLUBU.
o tym niech się wypowie księgowy a nie kibic jakie sa wpływy do kasy klubu, mniejsze lub większe, pozatym patrz pkt 2

2. MNIEJSZA FREKWENCJA
mniejsa od czego? od benefisu Gucia?, od baraży ze zniczem za free czy od świętowania awansu z Podbeskidziem, tylko w 3 meczach w ostatnich bodajże 3 latach frekwencja była zdecydowanie wyższa, bo meczy w których było nos wiecej o jeden sektor nie licza, bo to zodno rewelacja czy nos jest 6 czy 7 tys. Z tego dwa pierwsze mecze nie przyniosły wpływu do kasy klubu - to tak a propo pkt 1

3. OBNIŻONE MOŻLIWOŚCI PRZYCIĄGNIĘCIA POTENCJALNEGO SPONSORA
no z tymi ojcami rodzin z Górnego Slonska co mają przecietnie 1.000,-zł miesięcznie, na trybunach jak im obniżymy ceny biletów to rzeczywiście bydom do nos sponsorzy walić drzwiami łoknami, już widza jak naszym sponsorem zostaje bar melczny, producent karytek dla złomiorzy i jakiś zakład opieki społecznej

4. DUŻO GORSZA ATMOSFERA NA TRYBUNACH
z ojcami rodzin z Górnego Slonska co maja przecietnie 1.000,-zł miesięcznie bydzie lpeszo atmosfera na trybunach, to som Ci co najgłosniej śpiewają i w młynie zasiadają

5. ZŁE RELACJE NA LINII KLUB-KIBICE
potwierdzam że sa złe ale z wielu innych przyczyn aniżeli ceny biletów

6. BRAK MOŻLIWOŚCI PRZYCIĄGNIĘCIA NA TEN STADION NOWYCH KIBICÓW
zgadzam sie że pozyskanie ojców rodzin z Górnego Ślonska co mają przeciętnie 1.000,-zł miesięcznie raczej nie wchodzi w rachubę, ale:
mozna pozyskać dzieci i młodziez którzy mają tanie bilety
mozna pozyskać kobiety któe maja tanie bilety
można pozyskac nowych do fc którzy mają tańsze bilety
można pozyskac przedziębiorczych ktrzy kupia tanie karnety

7. ZŁA PRASA WOKÓŁ KLUBU (PRAWIE WSZYSTKIE DZIENNIKI NIE TYLKO SPORTOWE PISAŁY O BŁĘDACH MARKETINGOWYCH ZARZĄDU RUCHu SSA)
Błędy z biletami były wtedy gdy nie było ulg dla dzieci, kobiet i młodziezy, błędem jest fatalna dystrybucja karnetów, ale napewno błędem nie sa bilety dla dorosłych i wypasionych po 25,-zł

I tu mocie odpowiedź czemu zbywają wasze wizje cen biletów dziwnymi usmieszkami.
ad:1. Nie trzeba ukończyć ekonomii albo matematyki żeby obliczyć średni przychód z meczy biorąc pod uwagę: ilość sprzedanych karnetów, biletów ulgowych, ilość widzów na trybunach, nawet gdyby te wyniki były minimalnie zaokrąglone.
ad:2. Tylko idiota może sądzić że cena biletów nie wpłynęła na znaczne obniżenie frekwencji na Ruchu (chodzi o to że mecze z Zagłębiem S. I L. obejrzało średnio o 3-4 tyś. kibiców mniej aniżeli było by to przy mniejszych cenach).
ad3. Tutaj typowa manipulacja ze strony wysoko sytuowanego Pana Gerhata dla którego ludzie gorzej sytuowani powinni wysokimi cenami biletów być wyeliminowani ze stadionu ponieważ szkodzą przyciągnięciu sponsorów. W mojej opinii przede wszystkim liczba widzów a nie z jakiej klasy pochodzą decyduje o większych możliwościach pozyskania ewentualnego inwestora.
ad:4. Kolejna manipulacja ze strony Gerhata, tylko ktoś kto nie bywa na meczach piłkarskich może sobie dać wcisnąć ciemnotę, że przy mniejszej liczbie widzów można wytworzyć lepszą atmosferę, szczególnie na stadionie Ruchu, moje zdanie: im więcej kibiców tym lepsza atmosfera i doping
ad:5. W tym temacie akurat zgoda, rzeczywiście nie bilety ale brak dotrzymywania ustaleń są powodem nieufności ze strony kibiców do ludzi zarządzających klubem.(mówiąc językiem złomiorzy, jedzących w barach mlecznych i: robienie nas w ciula)
ad:6. Każdy człowiek który nie jest związany blisko z jakimś klubem a którego chce się przyciągnąć na nasz stadion zadaje szereg pytań pierwsze podstawowe to: ile to kosztuje? potem padają następne: o miejsce w tabeli, historię, kibiców, atmosferę i niestety w tej rywalzacji min. albo przede wszystkim dzięki cenom biletów przegrywamy z konkurencją.
ad:7. Chodziło mi o ostatni tydzień gdzie kilka tytułów prasowych pisało o złym marketingu w Ruch SSA, który doprowadził do znacznie obniżonej frekwencji, niezadowolenia kibiców a wszystko to na tle zgoła czego innego u sąsiadów z Zabrza.

To tyle. Do zobaczenia jutro, na stadionie gdzie bez problemowo można płacić 20 zeta a kto będzie, ten zobaczy za co.
PSYCHO FANS SŚ

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#229 Post autor: gerhat » 21 wrz 2007, o 11:34

no ja grohak to wszystko jest jedna wielko manipulacja :D , tylko nie przedstawiej mi sam jako oligarhy bo akurat my dwaj mnie więcej mamy podobny status i stan posiadania.

W swych wyliczeniach mniejszej frekwencji nie uwzgledniłeś:
- oberwania chmury przed meczem z zagłebiem S. (osobiście znom kilka osób które w ostatniej chwili widząc co się dziej nie pojechały na mecz
- transmisji meczu z zagłebiem L. (osobiście znom 3 osoby które oglądały mecz z kanapy tylko daltego że była transmisja)
- łacznego dochodu klubu, albowiem 6 tys biletów w OE nie oznacza mniejszych wpływów aniżeli 8 tys w II lidze

Nie wiem skad twoje wyliczenia mniejzej frekwencji o 3-4 tys z pwoodu cen biletów ale ja równie dobrze mogę powiedziec że conajmniej połowa z tego nie byla z ww. powodów.

Jeżeli już jest coś do zrobienia i przyciągniecia pikników na stadion to umómy się że Ty i jo i pora tysięcy takich samych przychodza bez względu na cena , pogoda i C+, to sposób dystrybucji biletów ulgowych dla młodzieży.
To co jest teraz, czyli bilet ulgowy na identyfikator sprzyja tylko wirnym kibicom, ale tatuś piknik gdy chce okazyjnie zabrać dwóch synów na mecz to okazuje się że musi zapłacić 75,-zł. To napewno nie sprzyja. Pewnie zapłaciłby za siebie 25 + dwa ulgowe dla bajtli ale przez to że jest tylko okazjonalnym kibicem co nie żyje Ruchem od kolejki do kolejki w miedzyczasie lotając załatwiac identyfiaktory, karnety, bielty, ect. najczęściej rezygnuje gdy dowiaduje sie ze kosztuje go to 75 zł i woli iść z bajtlami do kina albo do parku.
I własnie takich kibiców nom brakuje, okazjonalnych, którzy przychodza w 2,3 lub 4 osoby.
O to warto walczyć a nie o obniżenie cen dla pełnoletnich, mających 2 ręce "solistów" którzy mogą sobie zapracować na 20/25 zł dla siebie

ps
jutro zoboczymy mecz za 20,-zł
w grodzisku tez ogladaliśmy mecz za 20,-zł

grhoak
Kontakt:

#230 Post autor: grhoak » 21 wrz 2007, o 11:58

:flagaduza: :mlyn2: :flaga1:
PSYCHO FANS SŚ

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#231 Post autor: wolfik » 21 wrz 2007, o 13:08

Wedlug mnie najwazniejsza sprawa to wlasnie relacje na linii kibice - zarzad. I klub i kibice maja problemy, ale wszyscy jedziemy na jednym wózku i w wielu sprawach mozemy sobie pomoc. Bo tak naprawde nie wiadomo czy dostalibysmy licencje gdyby nie kibice? Bo ile kosztuje profesjonalna firma odsniezajaca? A marketing? Ciezko policzyc ile razy pisano o w zeszlym sezonie w gazetach o fantastycznych kibicach Ruchu. Frekwncje tez buduja kibice Ruchu. Gdzie np. w Żorach czy Radlinie sa jakies plakaty o meczach Ruchu? Z tych miast maja duzo blizej na inne stadiony, ale jdnak przyjezdaja na Ruch. I tak wiele fan clubow. Strona internetowa przez lata byla na profesjonalnym poziomie, mimo ze klub nie dawal na to pieniedzy. A gadzety teraz mamy najlepsze w Polsce bo zajmuje sie tym kibic i klub na tym tez roche zarabia, mimo braku wkadu wlasnego. Ale kibice maja tez swoje problemy. I tu glownie chodzi o kase. te identyfikatoy nie sa calkowitym rozwiazaniem problemu, pomagaja kibicom i calym rodzicom, ktorzy jezdza od dluzszego czasu na Ruch. Ale nasze fan cluby ciagle sie rozwijaja staraja sie przyjezdzac w coraz wiekszych liczbach, wiec wyciaga sie na mecze kibicow ktorzy wczesniej nie jezdzili. I gdy jest bilet za 5/15 zl jest duzo latwiej niz za 25, ale gdy trzeba do tego pojechac wczesniej do klubu ze zdjeciem yrbic ta karte i jeszcze 10 zl zaplacic to juz wbrew pozorom nie jest takie proste.

My rozumiemy ze jest bieda ze stadion wyglada jak wyglada. Nie wymagamy Camp Nou, ale oszukiwanie kibicow przy zakupie karnetow, ten caly burdel z karnetami, otwieranie kas z opoznieniem, mala ilosc otwieranych kas przed meczem tego nie usprawiedliwia bieda to olewanie kibicow. Przychodzac czy dzwoniac do klubu czuje sie jak petent w Urzedzie Skarbowym. to tez wielu ludzi odstrasza o chodzenia na mecze.

Przy odpowiednich cenach biletow i odpowiednim traktowaniu kibicow mielibysmy jedna z najwyzszych frekwencji w Polsce,mimo tego stadonu. Klub moze by nawet zarobil toche mniej, ale nie bylaby to jakas ogromna roznica, a przy zadbaniu o catering nie bylaby to zadna roznica.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

maciek73

#232 Post autor: maciek73 » 21 wrz 2007, o 13:12

Nie rozumia całej kłótni wśród kibiców.
Fakty som nastympujonce:

Mecz z Lubinem przy obecnych cenach przyciongnoł około 4,5 K

Mecze z Finiszparkietami, Łomżami i innymi "atrakcyjnymi medialnie rywalami" po starych cenach oglondało minimum 6-7 k. na top-szpile w cwajte lidze brakowało tiketów (Zawisza, Jaga, TSP), był komplet i kilka tysiency co nie dostało tiketa.

Mozna dyskutować o poświencyniu, przywionzaniu, czy 25 PLN to dużo, czi mało, wiela piw za to można kupić, wiela kto może do skarbonki odłożyć, liczom sie fakty.

A fakty som takie:
LUBIN
4.500 x średnio 25 = 112.500
10.000 (w co wierzy chyba kożdy) x 15 = 150.000 + szacunek u kibiców + przyciągnięcie chętnych na przyszłość + wyrobienie atmosfery i mody na kibicowanie (co zrobieli w Poznaniu i Hindenburgu) - wyższe koszty ochrony (nie wiem o wiela)

Przy 15 PLN WISŁA 15.000 (tak jak z TSP) x 15 = 225.000
Przy 35 PLN WISŁA (czego sie spodziewom) 3.500 (w tym Wisła) x 35 = 122.500 + brak atmosfery + wojna z kibicami + koszty przyciągnięcia ludzi w przyszłości na zot (przypuszczo, że niebagatelne)

Takie som fakty, i nie fandzolcie mi o poswiencyniu, bo jo sie poświynca i może 3 K innych fanatyków, ale reszta zostanie w doma, czy o to chodzi.

Mosz produkt, chesz go sprzedać, zachęć do jego kupna. Tyla.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#233 Post autor: gerhat » 21 wrz 2007, o 14:04

no, no "wisła po 35,-zł... takie są fakty"
to może wisła po 100,-zł i dopisać na końcu takie sa fakty i bydymy sam tworzyć mity, które następnie przerobimy na fakty i bydymy jechac po zarządzie

i ktoś tu cos pisoł o manipulcjach,
wy myśicie że Klimek miołby tako firma jako mo jakby nie umioł liczyć?
maicek73 wiela mosz sklepów i wiela hurtowni? tyś je jakiś ukryty ekonomista biznesmen pierwszej ligi czy co?

Nie ma problemu cen, jest problem fatalnej dystrybucji bieltów ulgowych i karnetów.
I tu zarząd mo wiele do zrobienia.

puchu
Kontakt:

#234 Post autor: puchu » 21 wrz 2007, o 14:42

jaki Polski naród jest ku*** narzekający - tez mnie boli że tyle bilety kosztuja ale co zrobic ... narzekaniem naprawde one nie pójda w dół ... i taka jest prawda !!! Niech kurde wszyscy narzekacze, krzykacze itp - pomyślłą załążą s towarzyszenie, nie wiem napisza oficjalne pismo, przejda sie do zarzadu i przedtsawią te swoje kalkulacje (wydje mi sie ze klimek z jedna lub dwie zrobił :P jak nie parenaście). Klimek ma swój rozum ma łeb na karku i napewno patrzy na to żeby mógł jak najwięcej zarobić - a to ile sobie zarobi zalezy od tego ilu jest kibiców i napewno zrobi tak żeby było dobrze ... Więc prosze was krzykacze uzbierajcie przez zime na karnet (nie wiem zrezygnujcie z neta na 2 miechy , nie palcie fajek (prziecież też są w ch** drogie... , zamias 3 piw wypijcie 2 etc. etc. ) I przedewszystkim działajcie jak was coś boli bo od suchej gadaniny na forum ani nie przyjdzie więcej kibiców ani klimek nie da biletów po 5 zł...
pozdrawiam
DWA MIASTA,JEDEN KLUB KATOWICE KS.RUCH.Chorzów

Stary kibic

#235 Post autor: Stary kibic » 21 wrz 2007, o 15:21

gerhat pisze:no, no "wisła po 35,-zł... takie są fakty"
to może wisła po 100,-zł i dopisać na końcu takie sa fakty i bydymy sam tworzyć mity, które następnie przerobimy na fakty i bydymy jechac po zarządzie

i ktoś tu cos pisoł o manipulcjach,
wy myśicie że Klimek miołby tako firma jako mo jakby nie umioł liczyć?
maicek73 wiela mosz sklepów i wiela hurtowni? tyś je jakiś ukryty ekonomista biznesmen pierwszej ligi czy co?

Nie ma problemu cen, jest problem fatalnej dystrybucji bieltów ulgowych i karnetów.
I tu zarząd mo wiele do zrobienia.
gerhat z wielkim szcunkiem, ale jedno wielgachno prosba. Nie osmieszaj sie.
Nie lacz firmy p.Klimka z ekonomia K.S.Ruch-Chorzow. Te dwie instytucje rzadza sie innmi zasadami.
To byla jedna sprawa a druga sprawa to to ze ludzie chca chodzic na mecze Ruchu. A cena biletow jest wielkim hamulcem dla wielu ludzi. Czy Ty tego naprawde nie rozumiesz? Czy ta kwestia do Ciebie nie dochodzi? Jezeli sprawa wysokich cen chwyci i kibice akceptuja ,to badz pewny ze na wiosne ceny pojda jeszcze raz do gory. O to tez Tobie chodzi?
Ja wiem ze sa problemy ,ale gerhart to kazdy kibic wie. Ale z jakich przyczyn sa te problemy to tez wiekszosc tez wie. Ale ze glownym problemem jest pienadz a co za tym idzie "sponsor" to nic innego jak zrobic z kibica sponsorem. Teoretycznie jest ale praktycznie to kibic tym sponsorem nie jest. Bo po co sie beda kibice mieszac do zarzadu. Ale oplacac moze, dlaczego nie. No i wlasnie powraca jak wrzud na d... sprawa Sponsor.
I jeszcze jedna mala degresja. Nie odsylaj kibicow do innych klubow ze wzglendow nizsze ceny za bilet. To troche jest nieladnie.

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#236 Post autor: L.G » 21 wrz 2007, o 15:49

Stary kibic pisze:Nie lacz firmy p.Klimka z ekonomia K.S.Ruch-Chorzow. Te dwie instytucje rzadza sie innmi zasadami.
A to jest jakeś gynialne odkrycie z dziedziny ekonomi. Noble już w tym roku rozdzielali ?
Otóż spółki akcyjne mają to do siebie, że są spółkami prawa handlowego i tym sie różnią w PROWADZYNIU od siebie czyli niczym ! (Stąd tyż wymagano przez PZPN uchwała o niy zaprzestaniu działalności w obliczu STRAT)
Stary kibic pisze:Ale ze glownym problemem jest pienadz a co za tym idzie "sponsor" to nic innego jak zrobic z kibica sponsorem. Teoretycznie jest ale praktycznie to kibic tym sponsorem nie jest. Bo po co sie beda kibice mieszac do zarzadu. Ale oplacac moze, dlaczego nie. No i wlasnie powraca jak wrzud na d... sprawa Sponsor.
Czowieku jo Cie prosza niy ośmiyszej się. Mulisz pojyncie klienta ze sponsorym i wymondrzosz siy w tymacie kerego w ogóle niy rozumisz.
No chyba, że sponsorym Multikina są wg. Ciebie kinomani, sponsorym warzywnioka baby górników, a sponsorym Paramidy miłośnicy dyskoteki. Musz Cie jednak zmartwić, żodyn z takich twoich "sponsorów" niy mo udziałów w tych przedsiymbiorstwach i niy zasiado w zarządzie.
I to jest w kapitalizmie NORMALNE - spółki żyją ze kasy zarabiany na swoich kliyntach". A jak niy zarabiają (bo np. mają długi po poprzednikach, to wtedy międzyinnymi szukają sponsorów.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Stary kibic

#237 Post autor: Stary kibic » 21 wrz 2007, o 19:47

Czy Ty jestes na 100% pewny cos napisal?
Bo mam w wielu pkt zastrzezenia.

[ Dodano: Pią 21 Wrz, 2007 ]
Multikina jakbys chcial wiedziec to wiele maja za reklamy. Tak samo telewizja. Ile kosztuje reklama emitowana przez telewizje? No to kto jest sponsorem Multykina i TV. Wiesz co nie rob to kogos za glupka.
Dyskoteka tez jest typ uslugowy.

stan01
Kontakt:

#238 Post autor: stan01 » 21 wrz 2007, o 22:14

Czytom od kilku dni te wypowiedzi na temat cen biletów i dochodza do wniosku, że nie wszyscy kapują co niektórzy tu malują. Jo tyż jest przeciwny podwyżce cen biletów i dalej uważom, że 25 zeta to jest trocha dużo. Ale niy o to chodzi. Przy haji z karnetami , ceny biletów trocha skorygowano i wg mnie wyglądo to tak, że te 25 zł to jest dlo pewny grupy kibiców, dlo większości to:
cytat gerhata "małolaty nie płacą 25,-zł ino 5,-zł lub 15,-zł, to o co chodzi ...chyba że małolaty to tysz ci co maja 25 wiosen ", emeryci i kobiety też mają zniżkę, do tego są karnety i identyfikatory, nie wiadomo po jakiej cenie w przyszłym sezonie (to już mój wątek).
W tej całej dyskusji wg mnie najbardziej istotne jest stwierdzenie gerhata (chociaż nie zawsze popieram Jego zdanie):
"Nie ma problemu cen, jest problem fatalnej dystrybucji biletów ulgowych i karnetów.
I tu zarząd mo wiele do zrobienia."
.
Wydaje mi się, że wielu z Was pominęło to zdanie.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#239 Post autor: gerhat » 21 wrz 2007, o 22:24

Stary kibic pisze:Multikina jakbys chcial wiedziec to wiele maja za reklamy. Tak samo telewizja. Ile kosztuje reklama emitowana przez telewizje? No to kto jest sponsorem Multykina i TV. Wiesz co nie rob to kogos za glupka.
Dyskoteka tez jest typ uslugowy.

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
tyś ta ekonomia i marketing kończył w instytucie łomonosowa czy na wyspach bora bora człowieku, jo sam rózne lapsy czytoł na tym forum bo biera je trocha z przymróżeniem oka ;) ale tys teraz poszol z tym angielskim humorem na całego, leża na zoli :rotfl: :rotfl: :rotfl:

trudno sie tu nie osmieszać, jak pękom ze śmiechu :rotfl: :rotfl: :rotfl:

edit: stan01, wielu pominęło to zdanie bo tu rządzą emocje a nie logika, potem walą na oślep jakieś teorie o złomiorzach, ojcach rodzin za 1.000 i multikinach co zyja z reklam, bez zastanowienia, bez analizy bez pomysłu.

DjMaciar
Kontakt:

#240 Post autor: DjMaciar » 22 wrz 2007, o 03:48

Jak tak czytom co sie tu dzisioj wyprawio to wydajwe mi sie ze wszystkich wos po***alo
a zarazem kozdy mo w tym trocha racji
uzasadnia
po***alo wos bo sie przegadujecie wadzicie i udowodniocie kto je lepszy i kto mo
wiecej rozumu i wiekszo sila przebicio

a co do obiektywnych spraw to i Lutz i Inksze forumowicze maja racjo
bo- na Ruch trzeba isc jak sie jest kibicem nawet za pieniadze ze zlomu jak tu piszecie czy ze sprzedanych flaszek (za moich czasow zlomu nikt nie zbierol jo lazil za pieniadze z flaszek jak matka nie miala zeby dac)
-z drugi strony jak kogos stac na komputer i na neta i sie tu aanturuje to nie wierza ze na bilet go nie stac

argumetujac to ze czesc kibicow przestala chodzic bo cena biletu jest za wysoka to moze niejest to bo jak Ruch wszystkim loil to milo bylo przyjsc popatrzec a teraz gro przecietnie to jest 6000 - 7000 tys przeciez zawsze bylo tyle nawet w drugiej lidze bylo mniej jak grali jak przecietniaki i tu bym nie szukal dziury w calym

jasne ze beda tez tacy ktorych nie stac bedzie na 25 zl na bilet bo za to kupia 1,5 kg schabowego ale oni tez te 15 zloty nie daja bo tez im bedzie szkoda bo beda mieli za to 1 kg schabowego i tego nikt nie zmieni

a moje zdanie jest jednak takie zeby ten temat zamknac bo nic procz chaji i dupienia nie przynosi a zarzad niech sie tez zastanowi troche bo wydaje mi sie ze powinnismy znalesc kompromis tz kibice i zarzad ja osobiscie nie jestem zwolennikiem podnoszenia zadnych cen nie tylko biletow
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

ODPOWIEDZ