Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
RudaSlaska7
Kontakt:

#601 Post autor: RudaSlaska7 » 10 wrz 2007, o 13:25

poleku mogl by pokozac projekt tego nowego estadio bo w przyszlym roku majom prace ruszac a oni od roku projekt robiom....

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#602 Post autor: spyru » 10 wrz 2007, o 13:29

pkt. 16 - "Modernizacja stadionu przy ul. Cichej 6 w Chorzowie" - 65 000 000 zł (początek w 2009)
pkt. 38 - "Modernizacja kompleksu sportowego przy ul. Cichej 6 w Chorzowie - przebudowa boiska treningowego z wyburzeniem wałów, budowa pawilonu sportowego i instalacja systemu podgrzewania murawy" - 15 000 000 zł (lata 2008-2009)
scnaerboy różnie to można interpretować :cwaniak:
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

scanerboy

#603 Post autor: scanerboy » 10 wrz 2007, o 16:12

Zbulić wały ziemne jest nieporównywalnie łatwiej niż wybudować nowy stadion. Z tego co tam pisze, na koniec 2010 roku bedzie wydane ledwo ponad 50% całej kwoty. Biorąc pod uwagę, że trzeba wydać masę pieniędzy jeszcze zanim zostanie wbita pierwsza łopata (przetargi, projekty, uzgonienia, zezwolenia, decyzje i cała masa innych) minie sporo czasu i pewnie zostanie pochłonięta spora część tej kasy. Conajmniej przez pierwszy rok stadion będzie powstawał tylko z gabinetach projektantów i urzędników. Jeśli chodzi o mnie, to jestem pewny, że do tego czasu po wałach ziemnych na bocznym boisku nie będzie śladu.

Ja jestem umiarkowanym optymistą, niedawno nie wierzyłem, że wybudują średnicówkę, autostradę i przebudują rondo. Jeszcze nigdy oficjalnie nie padła kwota, którą miasto ma zamiar wydać na stadion, teraz jest.

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#604 Post autor: Zip » 10 wrz 2007, o 16:27

Wreszcie się doczekaliśmy jakiegoś planu modernizacji Cichej. Fakt, że to co się mówi a robi to duża różnica, ale jak ktoś powiedział to wygląda dosyć profesjonalnie, z pomysłem i wszystkim wyliczonym, więc jestem optymistą. Jedyne czego szkoda to to, że stadion dopiero od 2009r, ale znowu będą jaja z przetargami, opóźnienia w byle czym i się skończy na tym, że ruszą się z budową dopiero w 2010. Ale co tam, może mnie wreszcie pozytywnie zaskoczą :rotfl:

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#605 Post autor: SzaRlin » 10 wrz 2007, o 16:35

Nie uwierza dopóki nie zobocza, no ale może, może... Aczkolwiek wydaje mi sie, że to jest ściśle powiązane z tym, ze jesli EURO grane bedzie na Śląskim, to wtedy bedzie kasa na obiekty "treningowe", w tym na nasz estadio.
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#606 Post autor: Zip » 10 wrz 2007, o 16:41

Musiał być jakiś powód ;P Szczególnie teraz, kiedy przynajmniej teoretycznie mamy szanse żeby na Śląskim było to całe euro, bo Warszawka się nie wyrabia :rotfl:
In Siemian We Trust

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#607 Post autor: wolfik » 10 wrz 2007, o 18:27

Kopel juz od jakiegos czasu mowil ze chce stawiac trybuna po trybunie nawet jakies plany tu byly, najwieksza sensacja tu jest podgrzewana murawa
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Blue-White.....
Kontakt:

#608 Post autor: Blue-White..... » 10 wrz 2007, o 19:26

To co jak bydzie w Chorzowie Euro to bydymy miec stadion ja..??? a jaknie bydzi eto nie bydymy mieli stadionu zas nos w ciula robia .... tego nie ma ani sesu komentowac ..no ja zas sie zblizaja wybory ...
http://www.youtube.com/watch?v=DqaG4DyuseY&eurl=http://www.niebiescy.pl/?id=2583 :ok:
[color=blue][b] Może Kiedyś na RUCHU ;) -> [/b][/color] http://www.youtube.com/watch?v=04dmcdOHsJA&feature=related

Adam_jaworzno
Kontakt:

#609 Post autor: Adam_jaworzno » 10 wrz 2007, o 20:26

Jak na Śląskim będą grali to jest szansa dla naszego stadionu, ale pamiętajcie też że te pedały z bukowej też mają blisko bo Śląskiego i mogą im zmodernizować, a tak wogóle to Euro może nie wypalić

RudaSlaska7
Kontakt:

#610 Post autor: RudaSlaska7 » 10 wrz 2007, o 21:17

no to jak to jest powiazane z EURO na Slaskim to z tego za przeproszeniem ch*** bydzie
obych sie mylił
pozdRo

baxsio
Kontakt:

#611 Post autor: baxsio » 10 wrz 2007, o 21:30

Jo tyz patrza na to sceptycznie!!!
Niy uwierza jak niy zobocza bo juz zech tyla razy zaufol, i zech zostol w prynta zrobiony, ze terozki to na wszysko co godajom politykiery pacza ze niyufnosciom
Polska,Polska ,Polska bez Ślonska
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]

Michal578
Kontakt:

#612 Post autor: Michal578 » 10 wrz 2007, o 22:57

Kasa na stadion Śląski i na infrstruktóre co najważniejsze do nos momy dostać tako sama jak Wrocław,Gdańsk itp.Na ostatnim posiedzeniu sejmu wywalczyła to posłanka z PO pani Pietraszewska która jest Bykowiny lub Kochłowic.Stąd ta informacja z urzedu miasta co do naszego stadionu i jak to jest prowda to muszymy to wykorzystać.

19Mody20
Kontakt:

#613 Post autor: 19Mody20 » 11 wrz 2007, o 02:51

A jo tam lubia taki stadion jaki mamy .... Mudernizacja nom nie potrzebno

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#614 Post autor: spyru » 11 wrz 2007, o 12:40

Dobra, fajnie było ale zejdźcie już na ziemie.
Żadnego stadionu nie bedzie, nie bedzie żadnej modernizacji.
Bedzie tak jak jest, ewentualnie jakieś prowizoryczne zadaszenie zrobią na prostej.
Niestety - takiego prezydenta wybrali Chorzowianie :/
Powinno sie go jak najszybciej na taczce wywieźć :(

A ty Mody to już lepiej nic nie pisz.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

scanerboy

#615 Post autor: scanerboy » 11 wrz 2007, o 12:51

Spyru!
Jak na młodego faceta (zakładam, że tak jest), który prawdobodobnie wkracza w wiek swojej maksymalnej siły, potencji, wydajności i możliwości intelektu straszny z Ciebie maruda.

Ja powiem tak, jeśli uda się załatwić EURO dla Chorzowa, a przy okazji wybudować te wszystkie drogi, hotele, stadiony, to ja bym wnioskował o nagrodę Nobla dla Marka Kopla w kategorii - jak nic nie robiąc można mieć wszystko.
Nasz prezydent zachowuje się jak bohater filmu katastroficznego, gdzie trzęsienie ziemii niszczy miasto, a on siedzi na***any w barze i nic nie jarzy. Po wszystkim, jak otrzeźwieje otrzepuje marynakę i na ciężkim kacu idzie do domu po ruinach i ofiarach.

ODPOWIEDZ