Kibice muszą pokazać, że warto dla nich grać!!!
-
- Kontakt:
Do marcyka! Rozumia Twoje rozgoryczenie i wscieklosc. Ale wydaje mi sie, a nawet jestem pewien, ze do meczu z Radomskiem "pekniesz" i pojawisz sie na Cichej 6. Jesli nie mam racji to stawiam conajmniej dwa browary. Ja takich postanowień czy przyzeczen jak Ty w okresie mojego kibicowania Niebieskim mialem wiele i dobrze ze nie byly to przyzeczenia malzenskie, bo bym fajnie wygladal. Postanowienia te byly wazne tylko do soboty lub niedzieli, jak zblizal sie szpil na Cichej zapominalo sie o nich. A tych sobot i niedziel jest bardzo wiele, a ile to tylko wie moja druga polowa. Browary aktualne, chyba ze zaproponujesz co innego.
DO ZOBACZENIA NA SZPILU Z RADOMSKIEM!!!
DO ZOBACZENIA NA SZPILU Z RADOMSKIEM!!!
-
- Kontakt:
Ostatni fajno liczba to pamiętam na rozpoczęcie poprzedniego sezonu w derbach z żabolami było 9000 głów z czego 2 tyś wbiło sie wtedy za darmo. Powiem tak:
RUCH MA WIĘCEJ KIBICÓW niż 2,5,7, 10 tysięcy. Tylko tak to już jest, że jak drużyna gówno gra to szkoda marnować pieniądze na mecze. I szanuje tych, którzy rezygnują bo dla nich te 10 zł to jest równowartośc trzech chlebów. A strata tego pieniądza boli jeszcze bardziej wówczas kiedy na meczu sie nic nie zobaczy a tylko mecz przysporzy nerwów. W moim przypadku tak właśnie jest, ostatni na meczu z Plarem wybiłem se palca u nogi jak dupnołem w płot po tej straconej drugiej bramce. Żebu ruszyć ludzi na mecz to do tego musimy przynić się nie tylko my ale rónież zarząd organizują np mecze nie przy światłach żeby za prąd nie płacić a płatne niech bedzie tylko wejście na trybunę krytą. Zbierzmy wcześniej troche pieniedzy na oprawe. Ale ja uważam, że gdyby dużo ludzi się zaangażowało w to to liczba 10 tysięcy ludzi jest osiągalna. Ale pracy z tym byłoby sporo i ludzi potrzeba by mnóstwo, a wiecie dobrze, że z tym jest u nas bardzo ciężko
RUCH MA WIĘCEJ KIBICÓW niż 2,5,7, 10 tysięcy. Tylko tak to już jest, że jak drużyna gówno gra to szkoda marnować pieniądze na mecze. I szanuje tych, którzy rezygnują bo dla nich te 10 zł to jest równowartośc trzech chlebów. A strata tego pieniądza boli jeszcze bardziej wówczas kiedy na meczu sie nic nie zobaczy a tylko mecz przysporzy nerwów. W moim przypadku tak właśnie jest, ostatni na meczu z Plarem wybiłem se palca u nogi jak dupnołem w płot po tej straconej drugiej bramce. Żebu ruszyć ludzi na mecz to do tego musimy przynić się nie tylko my ale rónież zarząd organizują np mecze nie przy światłach żeby za prąd nie płacić a płatne niech bedzie tylko wejście na trybunę krytą. Zbierzmy wcześniej troche pieniedzy na oprawe. Ale ja uważam, że gdyby dużo ludzi się zaangażowało w to to liczba 10 tysięcy ludzi jest osiągalna. Ale pracy z tym byłoby sporo i ludzi potrzeba by mnóstwo, a wiecie dobrze, że z tym jest u nas bardzo ciężko
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----
-
- Kontakt:
- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja to widzę w ten sposób:
Powtarzałem to już wiele razy - jeśli mecz piłkarski potraktujemy jako "towar" który należy sprzedać kibicom, to poprostu należy zastosować proste techniki marketingowe.
1 - trzeba poprawić jakość "towaru', czyli poziom gry - i to może się okazać bardzo trudno, choć gdyby była walka na boisku, to ludzie by przyszli.
2 - trzeba sprzedać ten towar poprzez plakaty, róznego rodzaju pamiątki, vlepki itp
3 - zdobywanie nowych rynków "kibiców" - niech ludzi nazwa RUCH Chorzów kole w oczy - podpisywanie umów np z jakąś wytwórnią wód gazowanych ,mleczarni czy z kimkolwiek innym na wytwarzanie oranżady, serów itp o nazwie RUCH Chorzów, podpisanie umowy (np w zamian za reklamę na stadionie) z jakąś poczytnym lokalnym dziennikiem, żeby były w gazecie codzienne raporty " Co w Ruchu piszczy".
4 - poprawa warunków "konsumpcji" - rzecz trudna - poprostu remont stadionu.
5 - kontrakty piłkarskie konstruować w ten sposób, że wysokość premii za mecz jest wprost proporcjonalna do ilości widzów na stadionie - niech mi ktoś pokaże wtedy piłkarzyka, który chciałby się op***dalać na boisku i co gorsza sprzedawać szpil.
6- stosowanie różnego rodzaju technik manipulacyjnych klienta-kibica promocji, np kupisz bilet na 4 mecze to 5 masz za friko ito
Wydaje mi się, że gdyby odspawać dupy od foteli paru ludziom i chociaż zacząć próbować realizować coś z zakresu PMK (polityka marketingowa klubu) to o KS RUCH Chorzów (wbrew pozorom do tego nie trzeba rzeszy specjalistów) zrobiło by się głośno. Gdyby był medialny szum wokół Niebieskich, to zdobycie sponsora nie przedstawiało by takich trudności. Zdecydowanie zwiększyłaby się ilość kibiców, którzy zaraziliby się "nieuleczalną chorobą", którą jest mecz.
Wierzcie mi, że na to nie trzeba dużej kasy - tu trzeba chęci, a tych super działaczom brakuje.
Teraz jest tak jak napisał Ruchfans - kto pójdzie na mecz skoro, brakuje kasy na podstawowe produkty, tym bardziej, że Ruch za 10 zł wciska na "bubla"....
Powtarzałem to już wiele razy - jeśli mecz piłkarski potraktujemy jako "towar" który należy sprzedać kibicom, to poprostu należy zastosować proste techniki marketingowe.
1 - trzeba poprawić jakość "towaru', czyli poziom gry - i to może się okazać bardzo trudno, choć gdyby była walka na boisku, to ludzie by przyszli.
2 - trzeba sprzedać ten towar poprzez plakaty, róznego rodzaju pamiątki, vlepki itp
3 - zdobywanie nowych rynków "kibiców" - niech ludzi nazwa RUCH Chorzów kole w oczy - podpisywanie umów np z jakąś wytwórnią wód gazowanych ,mleczarni czy z kimkolwiek innym na wytwarzanie oranżady, serów itp o nazwie RUCH Chorzów, podpisanie umowy (np w zamian za reklamę na stadionie) z jakąś poczytnym lokalnym dziennikiem, żeby były w gazecie codzienne raporty " Co w Ruchu piszczy".
4 - poprawa warunków "konsumpcji" - rzecz trudna - poprostu remont stadionu.
5 - kontrakty piłkarskie konstruować w ten sposób, że wysokość premii za mecz jest wprost proporcjonalna do ilości widzów na stadionie - niech mi ktoś pokaże wtedy piłkarzyka, który chciałby się op***dalać na boisku i co gorsza sprzedawać szpil.
6- stosowanie różnego rodzaju technik manipulacyjnych klienta-kibica promocji, np kupisz bilet na 4 mecze to 5 masz za friko ito
Wydaje mi się, że gdyby odspawać dupy od foteli paru ludziom i chociaż zacząć próbować realizować coś z zakresu PMK (polityka marketingowa klubu) to o KS RUCH Chorzów (wbrew pozorom do tego nie trzeba rzeszy specjalistów) zrobiło by się głośno. Gdyby był medialny szum wokół Niebieskich, to zdobycie sponsora nie przedstawiało by takich trudności. Zdecydowanie zwiększyłaby się ilość kibiców, którzy zaraziliby się "nieuleczalną chorobą", którą jest mecz.
Wierzcie mi, że na to nie trzeba dużej kasy - tu trzeba chęci, a tych super działaczom brakuje.
Teraz jest tak jak napisał Ruchfans - kto pójdzie na mecz skoro, brakuje kasy na podstawowe produkty, tym bardziej, że Ruch za 10 zł wciska na "bubla"....

Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!
-
- Kontakt:
- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Odnośnie tej mleczarni, to tylko jeden z wielu przykładów, ze należy uderzyć do firm, które zajmują się sprzedażą, czy też produkcją artykułow codziennego użytku. Poprzez coś takiego porostu nazwa Ruch może uczestniczyć w życiu wielu mieszkańców Śląska, w życiu potencjalnych kibiców....
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!
-
- Kontakt:
Spoko Konrad - dobrze myślisza ale uważam, że przynajmniej połowa Twoich pomysłów jest nie do zrealizowania na dzień dzisiejszy. Myślę, że po prostu należy zacząć od podstaw czyli np te plakaty. Pamiętam, że kiedyś były one wysyłane na maile wszystkim, którzy są wpisani do księgi kibiców na stronie, myślę, że to dawało niezły efekt przynamniej w Mikołowie. Musimy wszystko robić od podstaw - takie jest moje zdanie
PozdRo dla wszystkich
PozdRo dla wszystkich
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----
- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- ASTE
- Kontakt:
ja wiem że nie angażuje się do oprawy meczu, ale moze udało by sie zachęcić kilka osób np robąc jakąś niespodzianke na sektorze typu jakaś świetna oprawa... nie chodzi o to by wydawać niewiadomo ile kasy na race, serpentyny czy inne ale np świetny doping...
ja będąc młodszy 12-14 lat jak chodziłem na mecze bardzo często patrzyłem z sektoru 1 na popisy sektoru 7.
ja daje tylko propozycje wiem ze kasy też na oprawe troche jest bo w innych postach o tym piszą ludzie kto ile dał a sam wystawiłem koszulke na http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17301312 i częsc kasy chce przeznaczyć na oprawe,
mam 2 proporczyki wydane specjalnie na mecz:
1. Bałtykiem Gdynia - Ruch Chorzów sezon 1982/83
2. Motorem Lublin - Ruch Chorzów sezon 1983/84
które też mam zamiar wystawić na aukcji i przeznaczyć dość duży procęt z wylicytowanej sumy na oprawe
jak każdy da przysłowiową groszówke a przyjdzie nas na stadion 2tyś ludzi to na oprawe bedzie i znów bedzie sie można świetnie bawić na meczu a kibice bedą 12 zawodnikiem naszej kochanej drużyny!!
ja będąc młodszy 12-14 lat jak chodziłem na mecze bardzo często patrzyłem z sektoru 1 na popisy sektoru 7.
ja daje tylko propozycje wiem ze kasy też na oprawe troche jest bo w innych postach o tym piszą ludzie kto ile dał a sam wystawiłem koszulke na http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17301312 i częsc kasy chce przeznaczyć na oprawe,
mam 2 proporczyki wydane specjalnie na mecz:
1. Bałtykiem Gdynia - Ruch Chorzów sezon 1982/83
2. Motorem Lublin - Ruch Chorzów sezon 1983/84
które też mam zamiar wystawić na aukcji i przeznaczyć dość duży procęt z wylicytowanej sumy na oprawe
jak każdy da przysłowiową groszówke a przyjdzie nas na stadion 2tyś ludzi to na oprawe bedzie i znów bedzie sie można świetnie bawić na meczu a kibice bedą 12 zawodnikiem naszej kochanej drużyny!!
Pozdrawiam ASTE
-
- Kontakt:
Siema wszystkim Niebieskim !! Jestem nowy na tym forum, ale jezeli chodzi o moje zdanie w tej sprawie to moim zdaniem na początku rundy wiosennej trzeba zrobic jakis wielki mecz w chorzowie z atrakcyjnym przeciwnikiem !! Na ten tylko jedyny mecz bilety powinny byc za darmo ,z wyjątkiem trybuny głównej !! trzeba by bylo bardzo dobrze o tym poinformowac kibiców duzo plakatów na kórych odrazu widac ze mecz jest za darmo !! Na tym meczu zrobic super oprawe , tak zeby wszytkim sie spodobalo no i oczywiscie grajki tez by sie musieli spręzyc , bo co to da jak by bedziemy sie staral a oni NIC !! Na nastepne mecze juz powinno byc wejscie platne !!
A co do poinformowania ludzi przez plakaty .. to mozna by bylo zrobic szum medialny np. ogloszenie w gazecie ze bedzie taki mecz lub w telewizji !!
Pozdro Dla Wszystkich Niebieskich !!
A co do poinformowania ludzi przez plakaty .. to mozna by bylo zrobic szum medialny np. ogloszenie w gazecie ze bedzie taki mecz lub w telewizji !!
Pozdro Dla Wszystkich Niebieskich !!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Przychylam sie do tego co napisał Siemce Fan. Bardzo dobry tekst.
Nic tak nie wciąga jak dobry mecz.
Ja sam załapałem tego bakcyla po świetnym meczu pucharowym w Zabrzu, gdzie Ruch wygrał w 9 strzelając gola w 90 min. Było to historyczne pierwsze zwycięstwo w Zabrzu, rok 1982. Mimo że potem przyszło slynne 0:4 w Chorzowie z Pogonia i seria słabych wyników, ale ja juz załapałem i tak od 20 lat mnie trzyma.
Nic tak nie wciąga jak dobry mecz.
Ja sam załapałem tego bakcyla po świetnym meczu pucharowym w Zabrzu, gdzie Ruch wygrał w 9 strzelając gola w 90 min. Było to historyczne pierwsze zwycięstwo w Zabrzu, rok 1982. Mimo że potem przyszło slynne 0:4 w Chorzowie z Pogonia i seria słabych wyników, ale ja juz załapałem i tak od 20 lat mnie trzyma.
-
- Kontakt:
Fajny temat, znalazłam go całkiem przez przypadek i uważam, że warto do niego wrócić. Trochę od czasu ostatnich postów się pozmieniało, wiadomo już, np, że nie wpuszczono kibiców za darmo na pierwszy mecz, wiadomo, że gra nie była porywająca, ale widać było wreszcie walke i zaangażowanie, oprawa meczu była taka jak wszyscy by sobie życzyli a liczba widzów daleka była od 10.000, pojawiła się grupka młodych ludzi z ciekawymi pomysłami, powstało Stowarzyszenie, plakaty są rozwieszane (choć może jeszcze nie na taką skalę jak byśmy chcieli) i trwają starania o to, aby o Ruchu było znów głośno - pierwszy krok w tym kierunku to prezentacja. Powiedziałam trochę, chyba nawet dość sporo się pozmieniało i wyjaśniło, tak mi się wydaje. Ciekawa jestem Waszych refleksji na dzień dzisiejszy. PozdRawiam.
PS. NIESTETY NIE ZMIENIŁO SIĘ NAJWAŻNIEJSZE - PREZES
PS. NIESTETY NIE ZMIENIŁO SIĘ NAJWAŻNIEJSZE - PREZES

-
- Kontakt:
To fakt duzo sie zmienia , ale duzo sie jeszcze musi zmienić [ tego pseudo prezesa już dawno powinno nie byc ]
Na całe szczeście jest pare osób którym sie chce, które robia kawał dobrej roboty. Brawa dla Stowarzyszenia i N.U. To musi przynieść efekty,dobra atmosfera w klubie i ta cała otoczka przyciagnie ludzi na nasz stadion [ choć to niestety ruina ]
Promocja,reklama,oprawa,doping,emocje,zaangazowanie,bramki to wszystko tworzy tą jedną niepowtarzalna atmosfere - atmosfere meczu.
Zobaczcie jak dużo może zależec od kibiców.
pozdRawiam
:flaga: :flaga:
Na całe szczeście jest pare osób którym sie chce, które robia kawał dobrej roboty. Brawa dla Stowarzyszenia i N.U. To musi przynieść efekty,dobra atmosfera w klubie i ta cała otoczka przyciagnie ludzi na nasz stadion [ choć to niestety ruina ]
Promocja,reklama,oprawa,doping,emocje,zaangazowanie,bramki to wszystko tworzy tą jedną niepowtarzalna atmosfere - atmosfere meczu.
Zobaczcie jak dużo może zależec od kibiców.
pozdRawiam
:flaga: :flaga: