do modybeny:
po pierwsze napisz kto ci powiedział, że będa zwroty - takie decyzje podejmuje zarząd z właścicielem. Bo jak to ci powiedziała ta frelka co wydawała karnety to nie miała do tego prawa, albo cos gdzieś usłyszała i powtarza niesprawdzone plotki.
po drugie - na gębe nic nie załatwisz - wyrwij sobie kartkę z zeszytu i napisz do zarządu list z prośba o zwrot tej kasy, opisz jak było. List zawieź sam i weź potwierdzenie na kopii lub wyslij listem poleconym. Musza ci odpowiedzieć na piśmie. Jezeli dostana takich listów 20, 30 czy 50 to cos musza odpowiedzieć.
po trzecie - jak zamawiałeś karnet to wiedziałeś że jego cena wynosi 135 zł. i wpłacając "zaliczkę" czy inaczej nazywając "na drukarnię" zgodziłeś się na tą cenę a klub zagwarantował ci że za ta cene dostaniesz karnet. To że potem ceny spadły to już inna bajka. Inaczej nazywa się to promocja. Jak już ktos pisał dziś kupuje coś za 100 zł, a za dwa dni cena tego towaru spada do 50 to nie mam prawa iśc i mówić że ktos mi ma zwrócić 50 zł. Nawet jak wpłaciło się tylko zaliczkę.
po czwarte - możesz iśc do rzecznika praw konsumenta, czy jak się to nazywa, opowiesz mu co i jak i gościu ci powie czy klub ma prawo nie zwrocić ci tych pieniędzy czy powinien ci je oddać.
po piąte - moje prywatne zdanie jak cos kocham to nie marudze o kase wydaną na to co kocham, obojętnie ile bym nie wydał.
Bez obrazy ale z jednej strony piszesz "Kocham Ruch" a z drugiej strony chcesz się wadzic aby ten kochany klub oddał ci 45 zł. za karnet który miał kosztowac 135 zł. i tyle zapłaciłeś!
Pozdro i mam nadzieję że problem sie pozytywnie rozwiąże.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...