Rewolucja kadrowa w Ruchu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#31 Post autor: radzion » 25 paź 2003, o 22:26

o ku***: tekst matuszka dla sportu:
- W czerwcu dostał pan 48 tysięcy, wcześniej też podobno niemało.
- Właśnie, pięć miesięcy temu.

nawet jesli ostatnio dostal akse 5 miesiecy temu to dostal 48 tysiecy,czyli wychodzi ze od tego czasu do dzis mial na wydanie miesiecznie ponad 9 tysiecy!!!!
i on kurw smie sie jesazcze odzywac?
miolch szacunek do tego kolesia,wiele razy ratowol nom du9sko ale po tym coch przeczytol to io jedno:wydupiej

to ch** mo na miesiac 9 tysiecy i jeszcze sie ciepie o kasa a ludzie zric nie maja co a jeszcze na szpil ida :evil:

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#32 Post autor: wolfik » 25 paź 2003, o 22:48

wlasnie radzion stracilem caly szacunek dla tego goscia, czytej dalej
Niewiele do życia zostało, bo prawie cała kwota poszła na spłatę moich długów.
Przecież tak naprawdę, przepraszam za określenie, ale my wegetujemy.
o czym on ku*** mowi jaka wegetacja, sa ludzie ktorzy pracuja za 800 zl (to na te 48 000 musza pracowac w ciagu 5 lat!!!), a ten tu pisze o wegetacji :evil: niech wy***rdala nie powinien nosic eRki na piersi, tym bardziej ze od kilku meczy pieniadze za wygrany mecz leza w szatni, wystarczy sie po nie schylic, jakby nie bylo na kasy chleb to chyba widac by bylo jakas wole walki, determinacje
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#33 Post autor: Konrad » 26 paź 2003, o 00:26

Powiem coś bardzo niepopularnego:
Matuszek podpisał kontrakt na określoną sume pieniędzy - swoją robotę wykonywał - sądzę, że każdy z nas powie, że dobrze... Gość się tylko domaga zapłaty za swoją pracę na którą wg, mnie zasłużył (nie ważne, że to 48 tyś czy 100 tyś, czy 200) Klub podpsał z nim umową na określoną kwotę. Dlaczego do jasnej cholery dziwicie się że facet chce kasę za swoją pracę??
Po ch** władze Klubu podpisują kontrakt na taką kwotę, skoro nie mogą go wypełnić?? Nie dziwię się, że skoro Matuszek ma na papierze, że dostanie tyle, to teraz się wk***ia, że nie otrzyma wynagrodzenia takie jakie mu się prawnie należy. Myślę, że on jako jeden z niewielu na to zasłużył.

Sprawa jest bardzo delikatna, bo zgodzę się też z Wolfikiem i przedmówcami, że w stosunku do gros społeczeństwa, kwota 48 tyś złotych jest sumą wręcz nie osiągalną... Swoją wypowiedzią nie chcę bronić panów piłkarzyków, którzy jak dla mnie to zarabiają krocie, (gadanie, że nie mają z czego żyć to zwykłe "pi***olenie kota za pomocą młota"), ale z drugiej strony ktoś z nimi podpisuje, jak na nasze warunki, niebagatelne kontrakty. Nie dziwmy się więc, że ktoś (czy się to komuś podoba, czy nie) domaga się swoich własnych pieniedzy...
Pozdrawiam
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#34 Post autor: wolfik » 26 paź 2003, o 00:50

Konrad masz oczywiscie racje, facet ma prawo zadac swojej kasy, ktora ma zapisana w kontrakcie, kazdy z nas by tak robil, wg mnie w tym sezonie na to nie zasluzyl, ale to juz inna sprawa :wink: chodzi mi jednak o cos Matuszek twierdzac ze nie ma pieniedzy na zycie obrazil czy nawet zakpil z bardzo wielu ludzi (ktorzy niejednokrotnie rezygnuja z wielu rzeczy by miedzy innymi gre Matuszka zobaczyc) wielu by sie dalo pociac chocby za jakakolwiek stala prace
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Awatar użytkownika
Schlesien
Kontakt:

#35 Post autor: Schlesien » 26 paź 2003, o 01:10

Konrad ma racje a ja nawet rozumie te ich wysokie zarobki. Przeciez oni po zakonczeniu kariery musza z czegos zyc, a zaczynac zycie od nowa bedzie im ciezko. Malo ktory z nichma jakies wyksztalcenie, gdyz cale dotychczasowe zycie poswiecili pilce. Jedyna ich szansa to inwestycje i oszczednosci. No a jak kontrakty zostaly podpisane to trzeba je wypelniac...

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#36 Post autor: wojt » 26 paź 2003, o 04:31

Brawo Konrad i Schlesien! Przestańcie juz dupcyc o tych 800zl, każdy jest kowalem wlasnego losu. Jesli Rogala podpisał z Matuszkiem kontrakt to ma go wypełnić i koniec gadania. Jeśli nie potrafi zapłacic pracownikom tego co obiecał wczesniej to pracownik odchodzi nie widze w tym nic dziwnego.

bestblue
Kontakt:

#37 Post autor: bestblue » 26 paź 2003, o 08:57

matuszek powinien upominać sie o swoją kase-jeśli taki ma kontrakt a rogala się z niego nie wywiązuje to chyba normalne???
ale wk***ia mnie takie pi***olenie że on wegetuje i niewiele mu do życia pozostało-przecież nie jest w Ruchu od wczoraj i z takimi problemami musiał się liczyć.
a jeśli 5 miesięcy temu dostał prawie 50 tyś. i już mu niewiele zostało to znaczy że on chyba nie ma mózgu,bo to dla mnie sztuka w 5 misięcy pr***ierdolić tyle kasy.
no chyba że on miał 40 tyś długu,a to już jego problem.

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#38 Post autor: Wilus » 26 paź 2003, o 09:34

Z jednej strony Konrad i spolka maja racje. Jest kontrakt, nalezy go wypelnic, niezaleznie od kwoty na jaka on opiewa. W koncu podpisaly go dwie strony. Z drugiej strony, gadanie pilkarzy, ze wegetuja w Ruchu tez jest dalekie od prawdy bo kwota ktora np dostal Matuszek jest wcale nie mala i na pewno za taka kwote sie nie wegetuje.
Matuszek z jedenej strony zrobil dobrze rozwiazujac kontrakt, gdyz bardziej uczciwy jest taki krok, niz mialby stac na bramce i puszczac gole na miare porazek.
IMO lepiej jak ktos jest niezadowolony z gry i warunkow, niech to powie i idzie precz, a niech graja Ci za ktorych bedziemy pewni, ze chca grac i cos z tym klubem osiagnac. A dla jasnie prezesa mam uwage, ze jak cos podpisuje to niech to zrobi tak, aby w przyszlosci mogl sie z tego wywiazac.

Wilus

ruchfans
Kontakt:

#39 Post autor: ruchfans » 26 paź 2003, o 13:15

Panowie, daję sobie głowę uciąć, że każdy z Was postąpiłby tak jak Matuszek. Oni są profesjonalistami - żyją z piłki nożnej. Owszem - kasa jaką dostają jest jak na watunki panujące w dzisiejszej Polsce bardzo duża ale każdy z Was zachowałby sie tak samo kiesy by Wam nie płacono. Kasa jaką dostał to w mojej rodzinie (oszczędej jak cholera) wystarczyła by gdzieś na około 3 lata i każdy mógłby nic nie robić. Wydaje mi się, że są 2 strony medalu. Myślę, że jednoznacznie nie można ocenić Jego postawy - takie jest moje zdanie
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#40 Post autor: Wilus » 28 paź 2003, o 13:11

Apropo zmian kadrowych to wlasnie wyczytalem na 90minut.pl , ze Janek Wos wraca na Slask do Odry Wodzislaw. Widac, ze byli nasi pilkarze jak wracaja to Chorzow omijaja duzym lukiem. Nie do pomyslenia z 10-15 lat do zadku, ze ktos bedzie chcial grac w Odrze a nie w Ruchu. Koniec Swiata :(

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#41 Post autor: 19r20 » 28 paź 2003, o 13:44

tak długo jak nie będzie pieniędzy tak długo będą nas omijac łukiem

obecnie liczy się tylko kasa i nic więcej

skończcie gadać dlaczego tak jest bo nikt tego nie zmieni najważniejsze żeby w końcu powstała ssa bo inaczej czarno to widze
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#42 Post autor: gerhat » 28 paź 2003, o 14:28

radzion pisze:o ku***: tekst matuszka dla sportu:

[i on kurw smie sie jesazcze odzywac?
miolch szacunek do tego kolesia,wiele razy ratowol nom du9sko ale po tym coch przeczytol to io jedno:wydupiej

to ch** mo na miesiac 9 tysiecy i jeszcze sie ciepie o kasa a ludzie zric nie maja co a jeszcze na szpil ida :evil:
Radzion :lol: zachwoujesz się jak baba z radzionkowa co to liczy ile ma sasiadka.

Zgadzam się z Konradem, Schlesienem, wojtem i ruchfans'em. Te 48 tys które dostał Matuszek to kasa za poprzedni sezon, nie wiemy jak długo na nią czekał i za co wtedy żył. Radzion, nie każ mu odkładać zarobionych pieniedzy na poczet przyszłych braków płatności z klubu.
Czy gdyby Twój pracodawca przez pieć miesięcy potrąciłby ci połowę pensji argumentując to tym że wcześniej przez rok dostawałeś całośc i mogłeś sobie odłozyć, to miałbys do niego szacunek?
Matuszkowi przez pięć miesięcy wypłacono 3 tys zł, to daje 600,-zł miesięcznie. Wiesz co można z tym zrobić.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#43 Post autor: radzion » 28 paź 2003, o 14:45

GERHAT,ZLEMNEI ZROUZMIALES!MNIE WKURZA TYLKO TO ZE TAKI KOLES DUPCY FLEKI ZE NIBY WEGETUJE!!!

nie wierza w toze akurat on musialdlugo czekac na kolejna wyplate!zobacz sobie jaka to jest kwota!!!poza tym nie wierze ze akurat takiczlowiek jak matuszek nie ma za co zyc!

wiesz,gdyby to powiedzial ktorys z mlodych pilkarzy,ktory nie ma az tak wysokiego kontraktu,a ktory dodatkowo nie dostaje wyplaty,ale matuszek?bez przesady!!!
dla mnie to jest tak samo smieszne jakby np srutwapedziol ze nie mo na chleb!!
miliony ludzi w tym kraju sa w gorszej sytuacji materialnej!
wiesz co ci powiem ze chocby nawet nie dostowol kasa przez rok!
to msoz na rok 48 tysiecy! czlina miesiac ci wylazi 2 koble!!!to i tak mo wiecej niz wciule ludzi!dlatego niech nie gada ze nie ma za co zyc!!!
zgoda,skoro zapracowal na taakse to powinien ja otrzymac,to nie ulega watpliwosci,ale niech nie dupcy farmazonow o wegetacji!!

aha ijeszcze jedno:
ino nie z radzionkowa,ino nie z radzionkowa :wink: :D :D :D :D :D :D
pozdro

WOJTEKK

#44 Post autor: WOJTEKK » 28 paź 2003, o 15:12

tak jak zostało to napisane główny problem znajduje sie u prezesa,który nie wywiazuje sie z umów jakie podpisywał na poczatku z piłka z piłkarzami.Njaprostrzy przykład,jezeli ktos z nas podpisał umowe o prace i ma napisane ze dostanie np.2 tys.na reke a w momencie jak niedostajesz ich poczatkowo słownie upominasz sie o nalezna kwote.pózniej wiadomo sadownie.Wiec niedziwe sie ze piłkarze upominaja sie o swoje.Przeciez wykonywali swój zawód za który maja prawo dostac zarobione pieniadze.Tak pozatym Maciek Mizia pokazał mi rozpiske ile mu Rogalik wisi :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: niech to bedzie moim komentarzem

Awatar użytkownika
Schlesien
Kontakt:

#45 Post autor: Schlesien » 28 paź 2003, o 18:09

Radzion pisze:to msoz na rok 48 tysiecy! czlina miesiac ci wylazi 2 koble!!!to i tak mo wiecej niz wciule ludzi!dlatego niech nie gada ze nie ma za co zyc!!!
Ja, ale oni tak skromnie nie zyjom. Moze za czasow gdy Ruch byl wyplacalny, kupil sie cos i teroz musi splacac raty. Postow sie w jego sytuacji. Grajac w pierwszej lidze na pewno nie zylbys tak skromnie jak normalni ludzie...

ODPOWIEDZ