Wybacz, ale to nie my zaczepialismy pierwsi :simonsays pisze:Zibi, chyba zle zrozumiales mojego posta, wiec ciezko mi sie odniesc do Twojego. Ja mowilem raczej o olaniu akcji warki a Ty o olaniu meczow. Z tym ze sprawa o ktorej piszesz nie jest chyba tak prosta jakby sie moglo nam wydawac. Kibice nie kupuja tylko biletow. Kibice kupuja c+ i inne produkty ktore przy okazji meczow sa reklamowane. Do tego spora liczba kibicow Ruchu u siebie i na wyjazdach teoretycznie zacheca sponsorow do lozenia w Ruch srodkow, bo Ci kibice to przy okazji klienci. Taka dajmy na to warka, weszla w pilke i zrobila akcje. Watpie ze gdyby nie zaczeli inwestowac w ta dyscypline, to kibice Ruchu kupiliby kilkadziesiat tysiecy butelek tego piwa bez powodu. Itd. Kibice to na prawde jest to dzieki czemu istnieja kluby na calym swiecie.
Na koniec chce sie odniesc do Twojego zdaniaZIBI13 pisze:lepiej nie zaczepiac,bo duzo starcic mozemy
chodzi mi o to ze tak naprawde to nie az tak duzo kasy jest od nas na funkcjonowanie takiego klubu.jakbysmy zyli w innym kraju.....zobacz ile placi sie za mecze ligowe w niemczech czy hiszpani a nie wpsomne w anglii.Jakbysmy placili tyle samo byloby pieknie bo klub byloby na wszytsko stac,ale tak nie jest bo zyjemy w panstwie w ktorym zeby zarabiac trzeba wyjezdzac.nasza sytuacja i klubu jest ciezka.spoleczenstwo nie ma wystarczajaco duzo kasy zeby placic tyle za bilety zeby dla klubu to byl prawdziwy dochod....i kolo sie zamyka.jestemy w OE.jeszcze niedowno o tym marzylismy.zamiast sie cieszyc ze gramy i niezle gramy to na wszytsko narzekamy.to jest przykre,zeby nabrac pokory musimy spasc zeby znowu zatesknic???? niestety zawsze tak jest i wszedzie ze jednego stac drugiego nie. jak np.bedzie koncert genesis to maja znizyc bilety do 40 zl ze 100 a czasem wiecej zeby wszyscy mogli przyjsc???? to jest przykre ale jak ktos nie ma 5 zl zeby dorzucic do bilety to swiadczy o tym w jakim panstwie przyszlo nam zyc.jest mi z tego powodu przykro,zamiast coraz lepiej to coraz gorzej.napewno na slasku bo gdzie indziej nie narzekaja na ceny biletow,a wszyscy graja w tej samej lidzie i sa kluby ktore bilety maja drozsze.