Kibice muszą pokazać, że warto dla nich grać!!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Szymek

Kibice muszą pokazać, że warto dla nich grać!!!

#1 Post autor: Szymek » 22 paź 2003, o 18:03

Witam wszystkich kibiców! Mam propozycję. Spróbujcie sobie przypomnieć jak w zeszłym sezonie grała w pierwszej lidze Pogoń. Dla średnio interesującego się piłką człowieka odpowiedż będzie łatwa: Słabo jak barszcz!!! Mimo to na każdy mecz chodzili kibice w niemałych ilościach. Nawet mój kumpel, który niefortunnie urodził się w rodzinie kibiców Gieksy(Boże wybacz mu, bo nie wie co czyni) mówił mi,że był totalnie zaskoczony, gdy na mecz do Katowic przyjechała silna (liczna) ekipa ze Szczecina! Wynik był przesądzony przed meczem, a jednak.
To samo dzieje się z Lechem, który wszystkich meczy w ekstraklasie nie może zaliczyć do najlepszych, a mimo to na meczach zjawia się ponad 15 tyś. kibiców!!!
Zmierzam do tego, że u nas porównywalnie liczną ilość kibiców widziałe na meczu z Wisłą, Boże kiedy to było?... a tak w sezonie 1999/2000. Wtedy Ruch grał tak jak każdy kibic by sobie wymarzył. A teraz marne (w sensie ilości, a nie personalnym) 2500 kibiców, to przykre. Może gdybyśmy spróbowali stworzyć taką atmosferę jak w dwóch poprzednich przykładach, piłkarzom, działaczom i innym zainteresowanym będzie bardziej zależało na naszym kochanym klubie???!!! Choć wiem, że przyprowadzenie na nasz stadion np. 10000 kibiców będzie trudne, to nie mamy nic do stracenia. A może się uda?!
Czekam na opinie. [email protected]

Awatar użytkownika
Zoltan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#2 Post autor: Zoltan » 22 paź 2003, o 18:23

10 000 tys ??? :lol: no w tej sytuacji to wcale niebedzie trudne :wink: to jest wrecz niewykonalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pozdrawiam

TAU1920ZEN

#3 Post autor: TAU1920ZEN » 22 paź 2003, o 18:41

a ja że tak wtrące to z tego co pamiętam na Pogoń jak spadała do drugiej ligi przychodziło po 2tyś. a co do tych 10.000tyś.na Ruch-u , to dobrze wiedzieć że w tych trudnych czasach dla nas są jeszcze tacy co nie stracili poczucia humoru :wink:

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#4 Post autor: Scypion » 22 paź 2003, o 20:07

1 . Szymek byleś kiedys ostatnio na meczu? slyszles w jakim nastroju opuszczalo stadion wielu wiernych fanów?
2 . Z żalem sądze , że nie wiem czy Ruch ma jeszcze tylu kibiców....

Dorcia
Kontakt:

#5 Post autor: Dorcia » 22 paź 2003, o 20:15

Szymek ma o tyle rację że w przypadku kibiców Lecha frekfencja "zaczęła się robić" jak bronili się przed spadkiem do 3 ligi.
Dobra atmosfera, tłumy kibiców łatwiej przyciągną media a co za tym idzie sponsora lub kilku mniejszych.
Tylko że wtedy wszystko przypisał by sobie pan prezes.
Wg mnie jednak na dziś temat nie do zrealizowania. Jakby wpuszczali na Ruch za darmo to myśle że przyszło by z 3-4 tys.
Smutne ale prawdziwe.
Warto jednak próbować, zabrać kolegów, kuzynów itd.
Pozdrawiam.

gregor
Kontakt:

#6 Post autor: gregor » 22 paź 2003, o 20:20

2 . Z żalem sądze , że nie wiem czy Ruch ma jeszcze tylu kibiców....

Ruch ma wielu kibiców więcej niż 10.000 to jest pewne. Ale dopóki nie będzie odpowiedniego poziomu sportowo organizacyjnego to ci ludzie nie przyjdą na stadion i tego jestem pewien.

Zobacz mecz RUCH_INTER ilu było kibiców w niebieskich barwach.

Obrazek

Awatar użytkownika
Schlesien
Kontakt:

#7 Post autor: Schlesien » 22 paź 2003, o 22:54

Cos mi sie wydaje, ze akurat kibice prezentuja wyzszy poziom niz druzyna. Co bysmy nie robili, to to i tak nie zmotywuje tych ktorym sie nie chce grac. :(

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#8 Post autor: 19r20 » 23 paź 2003, o 09:01

dokładnie Schlesien

najbardziej ze wszystkiego bolała mnie ich postawa w Bielsku wtedy straciłem szacunek i przeszły wszelkie chęci
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Gość

#9 Post autor: Gość » 23 paź 2003, o 09:13

Doping i oprawa meczu nie przeklada sie na wyniki na boisku. Na poczatku sezonu prawie na kazdym meczu bylo cos robione. Po kilku spotkaniach slabej gry NIEBIESKICH przestaje sie chciec cokolwiek robic.

Duzo bylo okrzykow z trybun "ZAGRAJCIE DLA NAS" jednak one nic nie daly. Gra byla wciaz taka sama.

Szymek problem slabej gry Ruchu nie jest spowodowany kibicowanie. Wszyscy wiem co i kto jest za to odpowiedzialny :(
Prosze nie obwiniajmy siebie za slabe wyniki NIEBIESKICH :(
POZDRO

WOJTEKK

#10 Post autor: WOJTEKK » 23 paź 2003, o 10:55

szymek dobrze ze jestes optymista,ale w obecnym czasie to ci wszyscy co niszcza nas klub oraz piłkarze powinni byc wdzieczni ze choc nas jest w tej chwli az i moze 2000 najwierniejszych kibiców.I niesposób przywołac 10,000 na stadion jezeli mamy taki poziom jak teraz a dochodzi do tego sprawa,ze wsród nas jest wielu którzy na bilet zbieraja ostatnie złotówki i mimo tego sa im chwała i pozostałym którzy sa na meczach

DjMaciar
Kontakt:

#11 Post autor: DjMaciar » 23 paź 2003, o 17:02

Przykro stwierdzic ale kibicow w ilosci 10000 tysiecy to na RUCHu juz dawno nie bylo i chyba nie bedzie

Wiernych kibicow tak jak pisal kolega wyzej w sumie ok 2000 to napewno ci ktorzy moga byc na meczu
sa jeszcze ci wierni ktorzy poprostu za daleko mieszkaja aby byc naRUCHU i tych tez jest sporo

druga sprawa dlaczego na mecze chodzicorazto mnierj ludzi to to
ze spoleczenstwo SLASKIE uborzeje karzdy patrzy zarbic gdzies grosz i po pracy zamiast na mecz idzie na fuche bo musi utrzymac rodzine

szkoda ze tak sie dzeje ze tez duzej grupie kibicow zal jest dac za mecz ta 10 lub 15 zl.patrtzac na to z perspektywy miesiaca ok30 moze 45 zl
to do niektorych naprawde duze pieniadze bo np. za to mogo zaplacic
polrachunku za prad czy prawie caly a telefon oile go maa

wyniki nazych pilkarzy tez swoje robia itego nie dasieukryc

CHWALA TYM CO MOGA CHCA I SA NA MECZACH
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#12 Post autor: Scypion » 23 paź 2003, o 18:18

O jakich kibicach myslisz Gregor ? o tych ktorzy przychodza na mecz tylko wtedy gdy nam dobrze idzie a nawet wtedy glownym celem ich pobytu jest krytykowanie ? Moze o tzw, kibicach telewizyjno-przedwyborczych ? Mozliwe , ze rowniez o placowych "madralach" wychwalajacych sie liczba wypitych alkoholi wszech gatunkow , liczba zaliczonych lasek i wyjazdow , dymow z policja...a na pytanie "jedziesz na mecz" majacych zawsze podobną ( odmowna ) odpowiedz ?
Zgadzam sie z czlowiekiem zwracajacym uwage na ubozenie śląskiego spoleczenstwa . Sprawdzilem to empirycznie , ja i wielu moich znajomych...
Czy jest nas wiecej niż 2000 ? tylko trzeba by postawić pytanie kto zalicza sie do MY.... :cry:

marcyk
Kontakt:

#13 Post autor: marcyk » 24 paź 2003, o 07:39

Ja pokazuje juz prawie 21 lat i teraz w du*** mnie maja niektore gr(n)ojki ktore te 21 lat temu w pieluchy walily. To komu ja mam ku*** jeszcze cos pokazywac.
Niech oni mi pokaza, ze warto dla nich przychodzic na Cicha.
Moja decyzja ktora powtarzam na tym forum poraz trzeci, a podjeta po meczu z Polarem jest nieodwolalna- "moze byc nawt "B"-klasa ale bez prezesa-pajaca rogalika to "marcyk" wraca na trybuny stadionu(?) przy ulicy Cichej 6.
Bo w chwili obecnej niema dla kogo.(chodzi mi o tych na boisku(wszystkich ku*** bez wyjatku) i dzialaczy)

Gość

#14 Post autor: Gość » 24 paź 2003, o 19:16

DjMaciar pisze:CHWALA TYM CO MOGA CHCA I SA NA MECZACH
Czyli mnie... :P

A co do tematu to na 10 tysiecy nie ,a szans chyba ze bedzie Liga Mitrzow!!

No ,ale przynajmniej te "skromne" 5 no moze 4 mogloby chodzic!Ale wiem to sa koszty ,a Kopacze jeszcze nic nie graja -ROZUMIE TYCH LUDZI CO NIE CHODZA NA SZPILE !!

Dorcia
Kontakt:

#15 Post autor: Dorcia » 25 paź 2003, o 10:59

Ostatnio większa ilość kibiców na meczu to 18 tys. z Interem na Śląskim.

ODPOWIEDZ