Czas na Rogalę i zarząd!!!!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
MiG29

#106 Post autor: MiG29 » 21 paź 2003, o 16:34

Powiem tak - może macie racje, nie mam zamiaru sie spierać z wami, ani podawać jakieś argumenty, zreszta to już jest historia, teraz musimy razem myśleć o przyszłości.

Co robimy dalej to wszyscy sie dowiedzą, z H. mamy kilka pomysłów, o których nie bede pisał publicznie. Jeśli sie coś ustali wspólnie, to wszyscy zostaną poinformowani.

No i proszę nie obrażać Wojtka itd

Wybór naprawdę nie jest prosty, a jak doprowadzimy du zupełnego upadku Ruchu, to co wtedy?? Powiecie, że myśmy do tego doprowadzili. A jaką macie alternatywę - powiedźcie, co??
Do kogo mam iść, z kim pogadać??

To nie jest pójście na mecz i wykrzyczenie haseł !!!!

Jak sie komuś nie podoba, to moze po mnie "pojeździc"

MiG29

#107 Post autor: MiG29 » 21 paź 2003, o 16:59

Gerhat:

mój mail: [email protected]

To jak na razie Ty rozbijasz jedność i obrażasz ludzi. Teoretycznie nie muszę sie Tobie usprawiedliwiać i nie bede tego robił publicznie. Jak chcesz coś pomoc, to daj znać na maila. Bedziesz miał możliwość wykazać sie inicjatywą

Gość

#108 Post autor: Gość » 21 paź 2003, o 19:07

Hanys żle mnie zrozumiałeś. Gdzia ja napisałem żeby siedzieć z założonymi rękami i nic nie robić. Gdzie ja napisałem ,że ludzie którzy coś kombinują są idiotami??? Wcale tak nie myślę i wcale tego nie napisałem. Ja chciałem tylko powiedzieć ,że czy to w Krakowie, czy w Poznaniu czy w końcu nawet w Szczecinie ( no tutaj może nie do końca) kibice robili demoisntracje, słali petycje, rozpierdolili co było złe i dopiero wtedy zabrali się za układanie nowego zarządu, a nie w chodzili w skład struktur gdzie większość mieli ludzie z którymi się nie zgadzali - i tak by nic wtedy nie zrobili.
Druga sprawa była taka. Że jak ktoś tutaj podaj jakąs inicjatywę , to wiadomo ,że musiała ona raczej zostać chociaż nie odrzucona przez górę. Tymczasem co jakis czas nie pamiętam teraz kto , pojawiały się wpisy, że to nie przejdzie, że H. Się na to nie zgadza, że to nie wina prezesa i góra przeciwko niemu nie będzie nic organizować- albo wszysycy ciągniemy ten wózek i chcemy usunąć grabarza albo nikt.
Mig29 ja nikogo nie obraziłem, Wojtka też nie , po prostu skierowałem do niego swoje słowa- obrażanie się na wzajem to najgorsze co możemy teraz robić.

PS. Co do zarządu to przecież ja nikomu nic nie odradzam. Każdy robi co uwarza za słuszne. Każdy kto należy do klubu może chodzić na zebrania zarządu, co i tak nic nie będzie dawać bo nie będzie quorum na głosowaniu, ja tylko wyraziłem swoje zdanie i chodziło mi głównie o to ,że najpierw grabarz musi ustąpić - albo trzeba go zmusić nawet siłą- a póżniej możemy się brać za działanie w strukturach klubu- kiedy człowieka przeciwko któremu jesteśmy już nie będzie. W przeciwnym razie zaprzeczalibyśmy sami sobie.

Awatar użytkownika
Schlesien
Kontakt:

#109 Post autor: Schlesien » 21 paź 2003, o 19:55

WojtekO pisze:Gerhat, co zrobiłeś do tej pory aby rogala odszedł
Wojtek, to jest odpowiedz ktora najczesciej mozna od ciebie uslyszec ("ci co maja wiedziec to wiedza" tez jest popularna). Tak jak juz ktos wspomnial, my som od kibicowania i co wiecej wg. ciebie mamy zrobic? Powiedz nam co ty zrobiles aby Rogala odszedl?

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#110 Post autor: radzion » 21 paź 2003, o 21:11

akurat schlesien wojtekO stara sie robic najwiecej aby rogala odszedl!nie znam drugiej takiej osoby wsrod kibicow ktora by czegos sprobowala!moze nie zawsze to wychodzi ale wojtek nietylko mowi zeby rogale wywalic ale stra sie rowneiz to robic!
widzisz,niekotrzy tutaj pisza tylko zeby rogale wywalic,ale jak ktos wyskakuje z pomyslem jakims!typu chusteczki,petycja itd to pozniej sie to krytykuje! samemu nic sie nie zrobi,do tego sie to krytykuje, no i tylko pisze na necie zeby cos zrobic!jesli ktos ma jaksi pomysl konktretny to niech napisze a nie wkolko ze rogala musi odejsc!
to sie jzu staje tak samo nudne jak" balcerowicz musi odejsc"
to wszyscywiemy,wiec niema pocotego powtarzac,a zamiast cos krytykowac ktos moglby napisac jak onsie zapatrujena to!samemu dac jaksi [pomysl! a noz bedzie dobry i bedzie mzona z niego skorzystac!
pozdrawiam

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#111 Post autor: gerhat » 21 paź 2003, o 21:37

MiG29 - moje propozycje wyslałem na priva wojtkowi. Jeżeli jest miedzy wami jedność to ci to przekaze.
Co do rozbijania tej jedności to bedę polemizował. Bo pomiedzy tym co napisał wojtek na privie a tym co Ty piszesz jest pewna zasadnicza różnica(chodzi tutaj o zaangażowanie pewnej osoby. Są jakieś szeptanki, ale dlaczego nie napisze tutaj osoba, która będzie miała autorytet u większości kibiców i poprowadzi ten protest. To świadczy że nie ma miedzy wami jedności. Poszliście na spotkanie ale zrobiliście to samo co my na tych stronach. Wykrzyczeliście im co lezy wam na wątrobie. Sadzicie że oni wcześniej o tym nie wiedzieli.
Sorry za pretorian, bo to nasuneło mi się po oficijalnym komunikacie z tego spotkania. Doczytałem wszystkie posty na forum. W tym jednym nie miałem racji.

Wydaje mi się że nalezy zadać jedno podstawowe pytanie. Czy wy jako przedstawiciele Klubu Kibica (albo ktos kto za wami jeszcze stoi) chcecie rozwalić ten zarząd łącznie z panem R. (bo dla mnie jest on bardziej winny od tych figurantów co od roku się nie pokazali na żadnym zebraniu), czy też chcecie wierzyć dalej w ich puste obietnice i tolerować to co robią. Bez odpowiedzi na to pytanie nigdy nie będzie jedności.
Dzisiaj zarówno Srutwa jak i Wyrobek wypowiedzieli się że można zapomnieć o awansie, tutaj trezba bronić sie przed spadkiem. Pytanie czy mamy zaufać poraz kolejny ekipie Rogali? Rok temu wielu mu zaufało i wiemy jak się skończyło. Spadek do III ligi oznacza koniec Ruchu i was przedstwicieli Klubu Kibica, H. i Bóg wie jeszcze kogo, bo zostaniemy wszyscy folklorem.
Jeżeli powiemy sobie że robimy wszystko co dozwolone prawem (bez burd, dresów w szatni itp) aby pozbyć się zarządu wówczas bedzie ta jedność. Nie przekonują mnie argumenty, że jak rozwalimy ten zarzad to juz na pewno spadniemy do III ligi. Z taką prowizorką jak jest teraz też się to stanie. Jestem za zorganizowanym protesetm, który doprowadzi do tego że zarówno Rogala jak i jego swita znikną na zawsze z ul. Cichej. Wówczas napewno wróciu do klubu wielu, których ta ekipa się pozbyła, a to sa nazwiska nie byle jakie - Lorens, Mikulski, Warzycha, Wira, Bąk a może i Piechniczek, o którym wielu marzy. Z tego może byc zalążek nowego Ruchu.

Awatar użytkownika
Schlesien
Kontakt:

#112 Post autor: Schlesien » 21 paź 2003, o 21:38

Radzion pisze:akurat schlesien wojtekO stara sie robic najwiecej
Tutaj akurat chodzilo mi o cos innego. Wqrwia mnie to jak co chwile czytam "a co ty zrobiles..." lub "ci co maja wiedziec to wiedza". Po prostu wg. mnie to nie sa odpowiedzi i lepiej nie pisac nic niz takie pierdoly. Rogala tez sie pyta, "a jak nie ja to kto", "ci co sa czlonkami to znaja statud klubu". Smieszne nie?

Za to, ze on cos tam robi to ma sie z nim kazdy zgadzac i nie moze miec odmiennego zdania?

Dobra, koniec tej dyskusji, bo jak zwykle nigdzie to nie prowadzi a my mamy inne problemy niz wadzic sie miedzy soba.

PozdRo

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#113 Post autor: radzion » 21 paź 2003, o 21:45

schlsien nie!nie musisz sie z nim zgadzac,ale wtedy prosze nie krytykuj tylko tego co on proponuje lub robi!nie wiem,ale wydaje mi sie ze powinno byc tak,ze skoroktos cos chce zmian,ale krytykuje to co ktos stara sie robic to niech sam da jakis pomysl,wtedy bedzie ok! ale jesli ktos chce zmian,siedzi tu ikrytykuje ale nic od siebie nie wnosi do sprawy(oprocz tego ze napisze te slawne juz rogala musi odejsc) to jest cos nie tak

zgadzam sie z toba ze akurat ten tekst o ktorym napsial( a co t....0 jestniepotzrebny,zreszta juz nie raz byl tutaj walkowany i do niczego nie doprowadzil!
tyle w temacie

hanys1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#114 Post autor: hanys1920 » 21 paź 2003, o 21:49

dobra Bart może zle cie zrozumialem.widzisz co do tego ze u nas ma jeszcze moze jakies depseracji to uzycia sily do manifestacji itp.nie ma co do tego tez zgody i aprobaty tak wiec co mamy czekac?lepiej cos robic niz czekac z zalozonymi rekami.obojetnie jakie sa to dzialania.moze skoro nie mamy takiej sily jeszcze by go usunac sila to moze lepiej cos robic by czul nasz oddech na plecach by ludzie którzy moga o czyms decydowac,urzad miasta na przyklad by wiedzieli że jest jakas alternatywa dla rogali ze zaczyna cos sie formulowac zaczyna cos dziac w dobrym kierunku skoro ty uwazasz ze lepiej nic nie robic lub czekac gdy zorganizuje sie manifestacje to spoko twoje zdanie ale tych co robia lub chca cos robic przynajmniej nie zniechecaj.druga kwestia co zrobił WojtekO?a kto zrobił plakat o chusteczkach dzieki komu to w sumie sie udało? kto zorganizowal petycje? On po prostu woli malo pisac duzo robic i za to trzeba go podziwiac.w tym czasie gdy mysmy zakladali nowe tematy i stukali w klawiature on cos organizowal.ja też głównie pisalem,nic nie robilem ale teraz mam nadzieje ze to sie zacznie zmieniac.zreszta w kwestii Wojtka dokladnie ująl to radzion.pozdrawiam.(teraz już wszytskich-zdenerwowanie minęło :D )
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów

www.wolnyposredni.pl

Gość

#115 Post autor: Gość » 22 paź 2003, o 01:04

Oj Hanys przyzjae Ci rację. Mój post - od którego isę wywiązała dyskusja miedzy nami dotyczył tego ,że petycje, chusteczki, demonmstracje są jak najbardziej ok!! I według mnie powinny mieć miejsce, i tak właśnie powinniśmy pokazywać ,że nam na klubie zależy.
Ja negowałem tylko przystępowanie do Klubu-jako członka zarządu bądź też stowarzyszenia- jesli psuedoprezesem jest grabarz.

marcyk
Kontakt:

#116 Post autor: marcyk » 22 paź 2003, o 07:43

Chopy wyluzujmy, czytajac powyzsze posty dochodze do wniosku, ze rogala nie tylko RUCH ro***erdala, ale i my przez tego ciula zaczynamy coraz bardziej na***rdalac na tym forum jeden na drugiego i co najlepsze zdaniu kazdego jest zawarta gorzka prawda o sytuacji naszego Ruchu.
ku*** jakich je***ych czasow dane nam bylo doczekac.

WOJTEKK

#117 Post autor: WOJTEKK » 22 paź 2003, o 16:13

własnie marcyk jakich nam czasów było doczekac :cry: i fakt niekłocmy sie bo jezeli faktycznie jezeli jest to czytane przez prezesika to tylko sie cieszy ze nawet miedzy nami jest zwada a nie oto chyba chodzi.WojtekO nikt z nikogo wsród i miedzy soba niechce robic idiotów,jedynie kto z nas robi idiotów to prezesik i jego swita a nasza wymiana zdan mam nadzieje ze dozy do jednego do tego aby w Ruchu nastały jak najszybciej lepsze czasy.Ja na Ruch jezdze od przeszło 22 lat i niejest mi obojetne to co sie dzieje i na dzien dzisiejszy moge napisac rogala h.. itd itd i biała chusteczka tez pomachac a jak zaproponujecie cos konktretnego moze jakas demonstracje tez przyjade i oto sie niebój i jezeli cos juz robicie to piszcie co robicie bo narazie piszecie a co za tym idzie sie kłocimy.Chciałbym aby to wszystko sie skonczyło a dlaczego moze głupi przykład dam ale dam ---na ostatnim szpilu słysze jak mały synek sie pyta taty a dlaczego wszyscy wołaja .....niech wy***rdala i co to znaczy -tato?bo synku tu nikt tego pana nie lubi -ja tez nie lubie kolegi z przedszkola wiec tez mu tak powiem......"moze smieszne ale z drugiej strony tragiczne,ze nasze dzieci z którymi jezdzi sie na mecze juz teraz musza zyc tym co my :cry:

czoRny

#118 Post autor: czoRny » 22 paź 2003, o 16:35

PANOWIE CZYTOM OSTATNIO,ŻĘ LECH PREMIUM MO PODPISAĆ UMOWY SPONSORSKIE Z 6-CIOMA KLUBAMI 1-SZYJ LIGI.MOŻE BY TAK WYSŁAĆ
DO NICH PISMO W IMIENIU WSZYSTKICH KIBICÓW RUCHU BY Zainteresowali SIE NASZYM KOCHANYM KLUBEM,MAJĄC NA UWADZE FAKT,ŻE KLUB JEST JEDNYM Z NAJBARDZIEJ UTYTUOWANYCH KLUBÓW W HISTORII POLSKIEJ PIŁKI NOŻNEJ LUB COŚ W TYM STYLU. :?:

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#119 Post autor: wojt » 22 paź 2003, o 19:11

Słabość firmy Ruch Chorzów jest w tej chwili widoczna nie tylko na polu zarzadzania przez śmiesznych ludzi, fatalnej gry piłkarzy, ale co najgorsze przez fatalna organizację nas kibiców. To co udawało się w innych miastach( Poznaniu, Krakowie, Szczecinie,Katowicach)spontaniczny ruch kibiców zjednoczonych w imie dobra klubu,u nas nie może wypalić. Zastanawiam sie dlaczego i dochodze do wniosku że brak nam prawdziwych przywodców i organizatorów którzy swoją charyzmą potrafiliby zjednoczyc wszystkich niezadowolonych kibiców. Chylę czoła przed WojtkiemO który starał się zrobic coś w tym kierunku. Z drugiej strony czytając wypowiedzi niektórych członków KK jest dla mnie czyms niezrozumialym , otaczaniem sie aurą tajemniczosci. Twierdzenia że "pogadamy z "H" czy z D" ,"dowiecie się w swoim czasie" itp., jest dla mnie smieszne, nie tylko z tego powodu że każdy doskonale wie na tym forum, łacznie z Rogalą i szefem Policji w Chorzowie kto to jest "H" i "D". Kiedy zapytałem kilka miesiecy temu z czystej ciekawości Wojtka O, o to jaki nakład ma nasza gazetka i jak dużo sie jej sprzedaje dostałem odpowiedz w stylu "co Cie to obchodzi". To dowodzi że nie ma wsród nas samych zaufania i zgody.
Zaraz po spadku jako jeden z pierwszych nawoływałem do zoorganizowania pokojowej demonstracji, no i okazało sie że klub kibica ochrania dom prezesa. W każdej rewolucji muszą być przywódcy, jesli są madrzy i potrafią za soba pociągnąc innych to przewrot ma duże szanse powodzenia ,jesli nie i czasami nie maja w tym inetresu to..... dupa zbita.

Gość

#120 Post autor: Gość » 22 paź 2003, o 21:15

wojt pisze:Kiedy zapytałem kilka miesiecy temu z czystej ciekawości Wojtka O, o to jaki nakład ma nasza gazetka i jak dużo sie jej sprzedaje dostałem odpowiedz w stylu "co Cie to obchodzi". To dowodzi że nie ma wsród nas samych zaufania i zgody
Podaj mi sumy z twojego rozliczenmia podatkowego... Co ty jesteś Urząd Skarbowy że się o to pytasz od tego jest priv a nie forum...

PS.
jacy Kibice taki klub... :roll:

ODPOWIEDZ