07.08.07 spotkanie z piłkarzami i działaczami klubu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Spali1920
Kontakt:

#331 Post autor: Spali1920 » 8 sie 2007, o 23:25

Łysy88 pisze:i tak co sezon 5 zl do gory bydzie szla cena.jo wos prosza.a bilety za 2 zl...bydzie ich moze ze 100 hehe
dokladnie i za 5 lat bydymy mieli drugo Angli kaj sie placi po ok.50 funtow za szpil
UN'08

panzer

#332 Post autor: panzer » 8 sie 2007, o 23:25

Rozmawiałem z osoba pośrednicząca w rozmowach z przewoznikami, oficjalny powód to brak wolnych kierowców

Jaka jest cena biletu dla kobiet ?,
tej informacji nigdzie nie znalazłem , czyli tez 25zł?

RudaSlaska7
Kontakt:

#333 Post autor: RudaSlaska7 » 8 sie 2007, o 23:27

identyfikatory do 18 lat włącznie czy jak juz mosz 18 lot to zes je przekreslony :> ?

rsl_hks
Kontakt:

#334 Post autor: rsl_hks » 8 sie 2007, o 23:27

autobusy sa zalatwiane i zalatwia je ekipa wiec nie piszcie ciulstw ze nikt ich nie zobaczy a jak nie da rady sie ich zalatwic bo zaden przewodnik jak to mowia '' nie chcemy wozic bydla'' sie nie zgodzi to info bedzie podane a co do 1 zl z biletow to ta kasa bedzie rozdysponowana praktycznie w calosci na pokrycie i zrobienie tanszych wyjazdow !!!!
Śmierć Konfidentom

Awatar użytkownika
_Pigwa_
Kontakt:

#335 Post autor: _Pigwa_ » 8 sie 2007, o 23:28

RudaSlaska7 pisze:identyfikatory do 18 lat włącznie czy jak juz mosz 18 lot to zes je przekreslony :> ?
do wszyskich sa
dobry Jezu a nasz Panie dej 3 0 na jaranie

NBS
Kontakt:

#336 Post autor: NBS » 8 sie 2007, o 23:30

zip185 pisze:A ja mam inne pytanie, trocha mi wstyd ale nigdy nie właziłem do "siedziby klubu" więc mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak tam wejść :zawstydzony:
Włazisz drzwiami z tyłu trybuny i schodami po prawej do góry.
Chyba tam będą wyrabiane te karty.

chorzowski_rsl
Kontakt:

#337 Post autor: chorzowski_rsl » 8 sie 2007, o 23:32

rsl_hks pisze:autobusy sa zalatwiane i zalatwia je ekipa wiec nie piszcie ciulstw ze nikt ich nie zobaczy a jak nie da rady sie ich zalatwic bo zaden przewodnik jak to mowia '' nie chcemy wozic bydla'' sie nie zgodzi to info bedzie podane a co do 1 zl z biletow to ta kasa bedzie rozdysponowana praktycznie w calosci na pokrycie i zrobienie tanszych wyjazdow !!!!

i dobrze
NRŚL GANG

panzer

#338 Post autor: panzer » 8 sie 2007, o 23:34

rsl_hks pisze:autobusy sa zalatwiane i zalatwia je ekipa wiec nie piszcie ciulstw ze nikt ich nie zobaczy
Tak czyli możesz mnie zapewnic na 100% ze w piątek będą autobusy??

Awatar użytkownika
vinc84
Kontakt:

#339 Post autor: vinc84 » 8 sie 2007, o 23:34

wszystko fajnie gdyby takie cos bylo ustalane miesiac przed startem ligi a nie dzien przed szpilem. powiedzcie mi jedno Klimek wczesniej nie wiedziol ze pieniadze beda po sezonie ze utrzymanie w I lidze jest drozsze. Wg mnie to jest trocha mydlenia oczu i gra na zwloka zarzadu(nie mieli wyboru). Niech ktos poda mi takie konkretne i pewne fakty:

cena biletu normalnego na mecz z Zagleniem-
cena biletu normalnego na pozostale spotkania-
cena biletu dla kobiet -

cena karnetu dla kobiet-

co z podzialem na sektory??

niech ktos to scali w calosc :/

i kiedy bydzie oficjalne stanowisko kibicow w tyj sprawie
Ostatnio zmieniony 8 sie 2007, o 23:36 przez vinc84, łącznie zmieniany 1 raz.
GŮRNY ŚLŮNSK

niebieskifanatyk
Kontakt:

#340 Post autor: niebieskifanatyk » 8 sie 2007, o 23:34

Ch - Czyli bedzie bojkot czy nie ??!! bo niechce w piatek byc zaskoczony

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#341 Post autor: Zip » 8 sie 2007, o 23:36

NBS pisze:
zip185 pisze:A ja mam inne pytanie, trocha mi wstyd ale nigdy nie właziłem do "siedziby klubu" więc mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak tam wejść :zawstydzony:
Włazisz drzwiami z tyłu trybuny i schodami po prawej do góry.
Chyba tam będą wyrabiane te karty.
Ok dzięki ;)

No i jestem ciekaw jak będą sprzedawali bilety - czy dopiero z identyfikatorem jak będę chciał kupić za 15 zł czy normalnie a będą dopiero wpuszczali z identyfikatorami i biletami. Hmmm ;)

Johnny Walker
Kontakt:

#342 Post autor: Johnny Walker » 8 sie 2007, o 23:39

vahanara pisze:
Johnny Walker pisze:
vahanara pisze:Kochamy Ruch, Kachamy Ruch... :zawstydzony: :zawstydzony: :zawstydzony:
No właśnie Ruch, a nie takich centusiów jak Ty i ludzie z naszego zarządu, któzy przede wszystkim kochają pieniądze.
Może następnym razem jak się będziesz chciał publicznie wypowiedzieć to zaczniesz używać słów których znaczenie rozumiesz?
Ja jestem "centuś" bo nie żal mi paru złotych na Ruch??? :zdziwko:
Ruch=kibice

Nie szanujesz ludzi, którzy zwyczajnie nie mają żeby dać te "parę złotych: na Ruch. Szydzisz z kogoś kto ciężko pracuje żeby wyciągnąć 1500 i cały miesiąc utrzymać z tego rodzinę. Idź pograj w golfa, albo snookera, bo to są sporty dla takich jak Ty...
14

19sas20

#343 Post autor: 19sas20 » 8 sie 2007, o 23:49

snooker jest fajny i nie bardzo sie rozni od zwyklego "bilardu" wiec nie wiem co mo wspolnego z golfem :rotfl: .... zastanowcie sie czasem co godocie bo :wstyd: :wstyd: :wstyd:

FredyKruger
Kontakt:

#344 Post autor: FredyKruger » 8 sie 2007, o 23:58

Johnny Walker pisze:[

Ruch=kibice

Nie szanujesz ludzi, którzy zwyczajnie nie mają żeby dać te "parę złotych: na Ruch. Szydzisz z kogoś kto ciężko pracuje żeby wyciągnąć 1500 i cały miesiąc utrzymać z tego rodzinę. Idź pograj w golfa, albo snookera, bo to są sporty dla takich jak Ty...
Stać mnie na bilet za 25 zł, ale popieram wypowiedz Jasia Wedrowniczka. I zeby było jasne - w przypadku gdy Ruch bedzie zajmował dolna część tabeli, to na mecze nie bede chodził, albowiem uważam ze 25 złotych za wejsciowkę to ździerstwo. :kwasny:

Profesor
Kontakt:

#345 Post autor: Profesor » 9 sie 2007, o 00:00

8.08.2007 23:43 › Szanowni Państwo!

W dniu dzisiejszym tj. 08.08.2007 r., zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami, o godz. 19.00 odbyło się spotkanie z Kibicami Ruchu, gdzie ze strony „Ruchu” Chorzów SSA obecni byli: Mariusz Klimek, Katarzyna Sobstyl, Marcin Gieracz, Danuta Drabik i Mirosław Mosór. Oficjalne stanowisko władz SSA Ruch Chorzów, które poniżej prezentujemy jest podsumowaniem zatwierdzonych i zaakceptowanych ustaleń przez obie strony.

W związku z podwyżką cen biletów oraz zamieszaniem związanym z karnetami, pragniemy przeprosić za wszelkie niedogodności oraz poinformować o sytuacji, która poniekąd jest tego główną przyczyną.

Realizacja rozgrywek na poziomie Orange Ekstraklasy wymusza na nas spełnianie szeregu wymogów licencyjnych, standardów, które niosą za sobą wiele wydatków finansowych.
Jako organizator meczów piłkarskich na szczeblu Orange Ekstraklasy mamy obowiązek identyfikacji osób biorących udział w masowej imprezie sportowej o podwyższonym ryzyku, co wynika z Ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych z dnia 22 sierpnia 1997 roku, która w ostatnim czasie uległa dalszym obostrzeniom, jak poniżej:
1. 2a. Organizator masowej imprezy sportowej zapewnia również identyfikację osób biorących udział w masowej imprezie sportowej o podwyższonym ryzyku organizowanej na stadionie lub w hali sportowej.
2. 2b. Zakres przetwarzanych danych mających na celu identyfikację osób biorących udział w imprezach, o których mowa w ust. 2a, obejmuje imię i nazwisko oraz numer PESEL, a w przypadku osób, którym nie nadano tego numeru rodzaj i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość.
3. 2c. Dane, o których mowa w ust. 2b, przechowywane są przez okres 3 miesięcy od dnia, w którym odbyła się masowa impreza sportowa o podwyższonym ryzyku organizowana na stadionie lub w hali sportowej.

Zakres przetwarzanych danych obejmuje imię i nazwisko oraz numer PESEL, a w przypadku osób, którym nie nadano takiego numeru – rodzaj i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość. Piątkowy mecz z Zagłębiem Sosnowiec SA jest meczem o podwyższonym ryzyku. Ze względu na trudną sytuację finansową, w jakiej znajduje się „Ruch” Chorzów SSA, byliśmy zmuszeni podnieść cenę biletów o 5 złotych. Sami się Państwo przekonacie na pierwszym meczu, że osoby, które mają karnety wejdą na mecz bardzo szybko. Osoby, które zakupią bilet prosimy o wcześniejsze przybycie na stadion.
Mamy obowiązek identyfikować wszystkie osoby wchodzące na stadion- proszę zatem pamiętać o zabraniu ze sobą dokumentu tożsamości z numerem PESEL, jak w ustawie cytowanej powyżej. Jednocześnie przypominamy, że cena biletów w karnecie nie ulega zmianie.
W trosce o dzieci i młodzież oraz kobiety, cena karnetów na sektory rodzinne 1 i 9 wynoszą : dla dzieci i młodzieży do lat 14 - 45 złotych (czyli wejście na jeden mecz to zaledwie 5 złotych !!!) , natomiast dla kobiet 90 złotych (czyli 10 złotych za mecz !!!). Proponujemy także specjalny karnet dla młodzieży w wieku 14-18 lat w cenie 90 złotych, czyli koszt wejścia na jeden mecz to 10 złotych !!!.

Z myślą o dzieciach do lat 12 , które mają trudną sytuację materialną, prosimy o wytypowanie opiekuna grupy, sporządzenie listy imiennej i dostarczenie jej do klubu na 3 dni przed meczem. Grupa taka będzie mogła wejść na mecz po specjalnej cenie - 2 złote od osoby.

Z myślą o naszych seniorach i wieloletnich kibicach (powyżej 65 roku życia), wprowadzamy identyfikator seniora, którego cena będzie wynosiła jednorazowo 10 złotych (płatne w momencie składania wniosku. UWAGA!!! Wniosek musi być kompletnie wypełniony, wraz z załączonym zdjęciem.) Seniorzy będą mogli na podstawie takiego identyfikatora zakupić na każdy mecz bilet w cenie 15 złotych.
Taka sama sytuacja będzie miała miejsce w przypadku juniorów - czyli osób w wieku do 14 lat, wprowadzamy identyfikator juniora, którego cena będzie wynosiła jednorazowo 10 złotych (płatne w momencie składania wniosku. UWAGA!!! Wniosek musi być kompletnie wypełniony, wraz z załączonym zdjęciem). Juniorzy będą mogli na podstawie takiego identyfikatora zakupić bilet na każdy mecz w cenie 5 złotych.
Wprowadzamy także identyfikator młodzieżowy dla przedziału wiekowego 14-18 lat, którego cena będzie wynosiła jednorazowo 10 złotych
(płatne w momencie składania wniosku. UWAGA!!! Wniosek musi być kompletnie wypełniony, wraz z załączonym zdjęciem). Młodzież będzie mogła na podstawie takiego identyfikatora zakupić bilet na każdy mecz w cenie 15 złotych.

Jednocześnie z uwagi na to, że pierwszy mecz będzie się odbywał przy ulicy Cichej w Chorzowie w najbliższy piątek i mogą wystąpić związane z naszymi ustaleniami utrudnienia, proponujemy następujące rozwiązania:
- przy składaniu wniosku o karnet i dokonanej opłacie 10 złotych, z tyłu dostaniecie Państwo pieczątkę, która umożliwi Wam jednorazowe wejście na stadion na mecz z Zagłębiem Sosnowiec
- natomiast w przypadku składania wniosku o identyfikator, trzeba będzie wnieść opłatę w wysokości odpowiednio – junior 10 + 5 =15 złotych , młodzież 10 + 15 = 25 złotych, senior 10 + 15= 25 złotych
- z uwagi na fakt, że rozpoczyna się system identyfikacji kodów paskowych i wprowadziłoby to związane z tym zamieszanie, przygotujemy dwie bramy , które umożliwią wejście na mecz z Zagłębiem Sosnowiec po okazaniu stosownego dowodu wpłat.

Liczymy na pomoc włodarzy miast ościennych w partycypacji kosztów dojazdów na mecze sympatyków „Ruchu” Chorzów, zamieszkujących miasta ościenne. „Ruch” Chorzów SSA dofinansowuje dojazdy na mecze dopłacając do trzech autokarów (do każdego po 500 złotych ).
W komunikacie zamieszczonym na naszej stronie internetowej dnia 20 czerwca 2007 roku pojawiło się błędne sformułowanie o sposobie wpłaty na karnety. Jednocześnie pragniemy poinformować, że 10 zł opłata jest kosztem produkcji karnetu czy identyfikatora. Po raz kolejny błąd ludzki dał się nam we znaki, ale zapewniamy, że zostaną z tego wyciągnięte konsekwencje. Aby choć częściowo zrekompensować Państwu zaistniałą sytuację, na meczu z Zagłębiem Sosnowiec zostaną rozlosowane nagrody dla posiadaczy karnetów. „Ruch” Chorzów SSA przeznaczy 1 złoty z każdego sprzedanego, w normalniej cenie, biletu na oprawę meczową. Wychodząc na przeciw Państwa oczekiwaniom, klub zapewni telebim, na którym kibice będą mogli zobaczyć spotkanie Górnika Zabrze z Ruchem Chorzów. Istnieje nadal zakaz wyjazdu na mecze nałożony na kibiców Ruchu oraz kara, którą Spółka musi ponieść za mecz z Lechią Gdańsk.

Szanowni Kibice,
Długi nadal istniejącego KS Ruch Chorzów, które dobrowolnie przejęliśmy aktem notarialnym stały się naszymi zobowiązaniami. To balast finansowy ciążący na „Ruch” Chorzów SSA. Balast tak ogromny, że nie stać nas na stałe zatrudnienie wystarczającej liczby osób, które podołałby niezliczonej ilości dodatkowych aktywności, jakie winna wykonać spółka w obliczu Orange Ekstraklasy.
Czynimy wszelkie starania, aby organizacja poszczególnych meczów oraz bieżące funkcjonowanie spółki „Ruch” Chorzów było jak najlepsze – nie sposób jednak nie popełniać błędów.
Licząc na Waszą wyrozumiałość, raz jeszcze za zaistniałą sytuację serdecznie przepraszamy.

Kadra Zarządzająca „RUCH” Chorzów SSA

ODPOWIEDZ