"Ten nasz kochany Ruch"

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

"Ten nasz kochany Ruch"

#1 Post autor: wolfik » 19 paź 2003, o 22:18

Gazeta Wyborcza
Piotr Zawadzki: Ten nasz kochany Ruch
Euforia panuje od kilku dni wśród kibiców Ruchu i pewnie nie zmąciła jej nawet sobotnia porażka piłkarzy w Opocznie z niejakim Stasiakiem. Chorzowskich fanów dumą i radością napawa oto fakt, że członkiem ich ukochanego klubu, jednym z nich po prostu, został Eugeniusz Stanek. Wypełnienie deklaracji członkowskiej przez mecenasa Stanka stało się najbardziej nagłośnionym punktem obrad ostatniego zebrania zarządu klubu. Szef Naczelnej Komisji Odwoławczej PZPN będzie odtąd co miesiąc wspierał budżet Ruchu 10-złotową składką. Zapowiedział też, że spróbuje jakoś pomóc klubowi, co druga strona, czyli prezes Krystian Rogala, przyjęła z niekłamaną satysfakcją.

Dzięki tej spontanicznej decyzji Stanka wiem już przynajmniej, że jest on chorzowianinem z urodzenia i od zawsze kibicem Ruchu. Wcześniej nie miał jakoś okazji zademonstrować swoich proniebieskich sympatii. Tkwił w ukryciu i dopiero teraz, kiedy dla Ruchu nastąpiły naprawdę ciężkie czasy, postanowił się ujawnić. Oczywiście, nie może to mieć nic wspólnego z niedalekimi wyborami w PZPN, w których mecenas podobno zgłasza duże ambicje. Chcąc nie chcąc przypomina się przypadek Górnika Zabrze, który przygarnął kiedyś wypróbowanego przyjaciela Śląska Zbigniewa Bońka. "Zibi", jako delegat Górnika, z powodzeniem startował w wyborach PZPN. Kibice z Zabrza do dziś mają we wdzięcznej pamięci zasługi Bońka dla ich klubu.

Ruch, niezależnie od swojego sportowego i finansowego poziomu, zawsze miał słabość do nazwisk z pierwszych albo przynajmniej drugich stron gazet. Pod tym względem bije na głowę wszystkie inne kluby w regionie. Nawet tak bardzo, wydawałoby się, upolitycznione Zagłębie Sosnowiec. Także Marian Dziurowicz nie przesadzał w GKS Katowice z adorowaniem władzy, ale może dlatego, że władzę to najzwyczajniej on sam stanowił.

Ruch na flirtach z władzą wychodził różnie. Przodownik pracy Wiktor Markiefka okazał się pomocny dla "niebieskich" w jednej konkretnej sytuacji, kiedy wybronił Gerarda Cieślika od gry w Legii Warszawa. Z Ruchem byli lub są związani także m.in.: wiceminister hutnictwa Ryszard Trzcionka, minister budownictwa Barbara Blida, I sekretarz Komitetu Miejskiego PZPR Witold Pietrek, wicepremier z okresu schyłkowego PRL-u Manfred Gorywoda.

A kto po Stanku? Czy do wspólnej fotografii z prezesem Rogalą nie dałoby się teraz namówić kolejnych sławnych kibiców Ruchu: kompozytora Wojciecha Kilara albo językoznawcę Jana Miodka? A może nawet słynną niemiecką aktorkę Hannę Schygullę, która urodziła się 60 lat temu w Chorzowie.

Śladem futbolistów podążyły zresztą chorzowskie piłkarki ręczne, które w tym roku spadły z ekstraklasy. Ich szefem został megagwiazdor szołbiznesu Klaudiusz Sevkovic. Kto wie, może dokooptuje do zarządu Gulczasa czy Manuelę i zrobią w Ruchu jakieś reality show.
fajny artykul jeszcze chyba nikt w prasie nie wysmial tak dzialania naszego zarzadu z przesikiem na czele :D
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#2 Post autor: wolfik » 19 paź 2003, o 22:21

fajny artykul jeszcze chyba nikt w prasie nie wysmial tak dzialania naszego zarzadu z przesikiem na czele
mialo byc prezesikiem ale sie walnalem i chyba lepiej wyszlo :P
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Doboszek

#3 Post autor: Doboszek » 19 paź 2003, o 22:27

NIO I NARESZCIE KTOS OPROCZ NAS ZAUWAZA BLEDY NASZEGO ZARZADU:)BYLE TAK DALEJ

Gość

#4 Post autor: Gość » 19 paź 2003, o 22:27

Ciekawe co sklonilo do dzialania Eugeniusza. Moze uslyszal o naszych dzialaniach???
Mam nadzieje ze procz tych 10 zlotych :shock: bedzie on pozytytna osoba w naszym klubie. Bo jak juz wiemy to duzo jest takich panow w naszym klubie ktorzy placa te 10 zl a nic nie robia dla dobra Ruchu. Potrafia tylko zapelniac swoje konta naszymi pieniedzmi.
Nie chce krytykowac ani wychwalac Stanka bo niewiele o nim wiem. MOze ktos wrzuci jakies info na neta.

Niezly tekst:"[...}Kto wie, może dokooptuje do zarządu Gulczasa czy Manuelę i zrobią w Ruchu jakieś reality show." - Reality show to juz jest
My kibice jestesmy jego uczestnikami

Gość

#5 Post autor: Gość » 19 paź 2003, o 23:00

Kapitalny tekst cała prawda i to jeszce opisana przez pryzmat humoru i szyderstwa. Niestety, tak to wszystko wygląda.

A najlepsze ,że grabarz i tak na to leje, czy piszemy takie rzeczy my czy dziennikarze. Bo wszysycy jesteśmy jak on to powiedział "mądrale".

AndRe
Kontakt:

#6 Post autor: AndRe » 19 paź 2003, o 23:22

Zarabisty text.

Piotr Zawadzki :prosze: juz jestes moim guru.

Rogala i tak tego textu nie przeczyta.On pewnie nie czyta prawicowej prasy :wink:

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7 Post autor: wojt » 20 paź 2003, o 03:02

Brawo Zawadzki!! Świetny tekst. Nareszcie media zauważają ten kabaret na Cichej. ku*** mać jeśli jest jeszcze ktoś komu żeczywiście zależy na Ruchu i wieży w obietnice Rogali to jest skonczonym idiotą. Rogala, kpią z ciebie kibice, śmieją się gazety, "czy ty to widzisz czy się nie wstydzisz". Odejdż błaźnie w wieczną niepamięć!!!

Awatar użytkownika
Schlesien
Kontakt:

#8 Post autor: Schlesien » 20 paź 2003, o 03:41

Swietnie napisany tekst, ale obawiam sie, ze odpowiednie osoby moga go nie zrozumiec.

BTW, co miesieczna skladka w wysokosci... 10zl :shock: wywarla na mnie ogromne wrazenie. Przeca wiecej skladaja sie na Ruch zwyczajni kibice ktorzy przylaza dwa razy w miesiacu na Cicha :!: :evil:

marcyk
Kontakt:

#9 Post autor: marcyk » 20 paź 2003, o 07:15

Nic dodac, nic ujac poprostu jest wspaniale. no i jak wyczytalem w Sporcie(piatkowym czy sobotnim) w telefonie stanka-figuranta jest duzo ciekawych numerow.
Czyzby telefon tego wielkiegio kibica RUCHU byl tym asem z rekawa naszego pajaca?

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#10 Post autor: Konrad » 20 paź 2003, o 08:14

Tekścik za***isty...

AndRe a od kiedy wyborcza jest prawiciwym pismem :D ??
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#11 Post autor: 19r20 » 20 paź 2003, o 08:48

po raz 1 zgadzam się w 100% w gazetą i redaktorem z wyborczej

oby tak dalej
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

WOJTEKK

#12 Post autor: WOJTEKK » 20 paź 2003, o 09:26

z jednej strony tekst bardzo dobry z drugiej smutny bo kuz wzasadzie cała Polska sie z klubu smieje-tagikomedia zaczyna sie robic i to wszystko przez tego błazna Rogale

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#13 Post autor: Patton » 20 paź 2003, o 13:20

Konrad - od poczatku istnienia :wink: Zawsze to bedzie gazeta, ktora ciagnie "w prawo" Proste - otworz na dziale kraj i zobacz ile pisze sie o lewicowych zagrywkach rzadu itd. A co do textu - kapitalny, mam nadzieje, ze poczytam takich wiecej... :lol:
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#14 Post autor: gerhat » 20 paź 2003, o 16:42

Zapomniał dodać, że w działacze Ruchu liczą jeszcze na pomoc Pana Boga, wszak niebo też jest niebieskie.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#15 Post autor: Patton » 20 paź 2003, o 16:49

Lysy, takie spiskowe teorie, to mozesz pisac, ale nie mnie :wink: Dobrze wiem, kim jest naczelny tego dziennika. Co jednak nie zmienia faktu, ze gazeta jest bardziej prawicowa. Ale mniejsza o to, najwazniejsze jest jednak to, ze jest to najbardziej rzetelny dziennik w kraju jak dla mnie. I felietony oraz artykuly maja jakis poziom. Kto nie chce, nie czyta - proste... dla szarej masy ktora goni za tania sensacja jest SE. Ja ze wzgledu na kierunek studiow potrzebuje wlasnie tego dziennika :P A co do tych zydow, to nie przesadzajmy... Jezeli sa tacy zaradni, ze maja wedlug niektorych caly swiat w garsci, to czemu nikt inny na to nie wpadl? :wink: Pozdrawiam!!
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

ODPOWIEDZ