Kolejna podwyżka

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
NBS
Kontakt:

#346 Post autor: NBS » 1 sie 2007, o 09:09

jabolgo pisze: (lub zoboczcie sie wiela kosztuje karnet na KOLEJORZA!)
Już to raz tutaj wklejałem i wychodzi taniej niż u nas, bo tam karnet obejmuje PP, PE i są osobne karnety dla uczniów i studentów.

Myśle, że do tego szpilu z sosnowcem uzbieram te 135zł na karnet, ale wie ktoś jak wygląda sprawa z wchodzeniem na szpile, jak karnet jest w wyrobieniu, bo jak niektórzy z lipcowego zamówienia nie dostali jeszcze karnetu, to pewnie ja też od razu nie dostane?

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#347 Post autor: gerhat » 1 sie 2007, o 09:42

Lutz mo swiynto racjo, a wszelkie niezadowolenia i szkamrania okreslibym podobnie jak kiedys K.Kutz - śląską dupowatością.
Są karnety, tanie karnety - to czeba szkamrać że Ci co chcom na 3 mecze ino w sezonie prziść, to im sie te karnety nie opłacą, jak się już mo tyn karnet to klub mo zagwarantowac to że sie po ryju nie dostanie jak się bydzie chciało siedzieć na swoim zicu, Pytanie? od kogo dostaniecie po ryju od klubu??? nie, dostaniecie po ryju od sowjego anonimowego kolegi, kibica Ruchu, co sam szkamrze, szkamrze na te bilety a jak co do czego to walnie komus po ryju, bo tako jest tradycjo.
Ktoś chce wychowywać nowe pokolynia z bajtli, to niech wychowuje je własnych kosztem tak zeby nie dowlal sie po ryju jedyn drugiymu, a niekoniecznie na cynach bletów, kosztem Ruchu. Ktos napisoł że mo baby w du***, a jo nie mom i mojij babie zawsze kupia bilet i bajtlowi tysz, niezaleznie od ceny. Bo kochom moja baba, bajtli i Ruch, a o cudzo baba niech sie troszczy jej chop, jak chce ją wziąść na szpil to niech pokaże ze jest chopym a nie szkamrałom.

ps.
nie poliemizuja sam z tymi co napiszą uczicwie, do mnie jest za drogo, nie stać mnie, rezygnuja, jo to rozumia i życza im aby im się pwoiodło i by mogli oglądać Ruch, ale krew mi sie burzy jak wypisuja sam farmazony ci co ich stać na bilet ale twierdzą że pisza nie w swoim imieniu tylko jakichś rzekomych bajtli za płotym, przyszłych pokoleń, złomiorzy z lipin itp itd

Jak Ruch mo być klubem złomiorzy, bezrobotnych, bajtli z wykolejonych rodzin to niech bydzie ale wybijcie sie z gowy spłata jakichś długów, OE i Klimkowi najlepij tysz dejcie po ryju. Bydzi zgodnie z tradycjom.
Ostatnio zmieniony 1 sie 2007, o 09:51 przez gerhat, łącznie zmieniany 1 raz.

Niebieska
Kontakt:

#348 Post autor: Niebieska » 1 sie 2007, o 09:43

mumin1920 pisze:
bRayan72 pisze:
Cennik na Cichej
Karnety
45 zł - dzieci i młodzież do lat 14 (5 zł/mecz)
90 zł - kobiety (10 zł/mecz)
135 zł - sektory krzesełkowe (15 zł/mecz)
225 zł - trybuna dolna (25 zł/mecz)
315 zł - trybuna główna (35 zł/mecz)
Bilety
20 zł - sektory krzesełkowe
30 zł - trybuna dolna
40 zł - trybuna górna
* - ceny mogą ulec podwyższeniu w zależności od rangi meczu
Juz sie trocha poprawili. Czyli wylazi na to ze z karnetem kobiety i dzieci wlejza byle kaj. Przynajmnij tyla :| Kupowac karnety i tyla :D
Niezupełnie tak. Dzwoniłam dziś do klubu i sprawa póki co wygląda tak. Kobiety i dzieci mogą kupić karnet na sektor 1 lub 9 (już nie dzieci na 9 a kobiety na 1 - krok do przodu), no i karnet za 135 zł można też kupić na 1, więc tu jest ok.
Czekam tylko na sprostowanie tej informacji na stronie głównej.

Pozostaje kwestia naszych najmłodszych milusińskich. Rozmawiałam najpierw z Panią z sekretariatu bardzo sympatyczna osoba - rozmowa trwała dość długo, wyłożyłam jej co mnie boli ale prawda jest taka co ona może - nic.
Po kilku próbach udało się mnie połączyć z osobą odpowiedzialną za sprzedaż karnetów, od niej mam właśnie te informacje, które napisałam wyżej. Ale nie mogła mi powiedzieć czy na mój karnet wejdę z rocznym dzieckiem za darmo. Mam zadzwonić ok. godz. 11, porozmawia o tym z Dyrektorem i da odpowiedź. Jeśli będzie negatywna (a takiej się spodziewam po Panu Dyrektorze - niestety miałam z nim styczność przy okazji kupna biletów na ostatni mecz w 2 lidze i stąd moje obawy) będę dalej wiercić dziurę w brzuchu i działać dalej - myślę, że pierwszy krok to będzie mail do naszego rzecznika, a dalej nie wiem. I tu faktycznie brakuje Stowarzyszenia Kibiców no bo co ja jako ja mogę - już widzę jak Dyrektor czy Pani Prezes zgodzi się spotkać lub porozmawiać telefonicznie z Panią X mamą 15-cznej córki :dontgetit:

No nic czekam. Cóż najwyżej kupimy dla nas karnet a Kinga będzie musiała z pójściem na mecze zaczekać aż nasz Zarząd zmądrzeje i pokaże to o czym tyle mówi, że stadion Ruchu jest miejscem gdzie mogą przyjść całe rodziny z dziećmi. Mam nadzieję, że nastąpi to szybko.
bardzo proszę o głosy: http://kfotoksiazka.nazwa.pl/fotokniha1 ... e=0000.jpg, za każdy głos bardzo dziękuję głosować można raz dziennie do końca października

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#349 Post autor: L-o » 1 sie 2007, o 10:00

NBS pisze:Myśle, że do tego szpilu z sosnowcem uzbieram te 135zł na karnet, ale wie ktoś jak wygląda sprawa z wchodzeniem na szpile, jak karnet jest w wyrobieniu, bo jak niektórzy z lipcowego zamówienia nie dostali jeszcze karnetu, to pewnie ja też od razu nie dostane?
Wleziesz na lista (tych co majom zamowione) za okazaniem jakiygos dokumentu... przinajmi tak sie to powinno odbywać. Ale rynki sie niy dom ucionc.

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#350 Post autor: Slawko » 1 sie 2007, o 10:02

Wlasnie w takich sytuacjach jak teraz czy jak walczylismy o licencje widac brak Stowarzyszenia....
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Harpo

#351 Post autor: Harpo » 1 sie 2007, o 10:24

RudaSlaska7 pisze: tam zyje ponad 560 tys. ludzi a w Chorzowie marne 115 tys.
Bledne porownanie:
tam jest "tylko" Poznan i nic wiecej (nie liczac pipidowek dookola), a u nas oprocz Chorzowa sa niebieskie Siemianowiece, Swietlochlowice, czesc Bytomia, Rudy Slaskiej, Katowic.

Oczywiscie marketingu Lecha i Ruchu nie ma co porownywac: tam maja nawet ZAPACHY firmowane Lechem :szok:

Co do cen, to ogolnie mozna powiedziec, ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia (czyt. posiadanej kasy). Dziwi mnie tylko, ze niektorzy patrza tylko na siebie nie widzac problemow biedniejszych kibicow.

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#352 Post autor: Rafał19R20 » 1 sie 2007, o 10:36

lutz jak Ty pierd... za przeproszeniem nie umisz pojać tego ze nie wszyscy mają tyla kasy wiela Ty ze nie wszyscy juz robią i moga wyłozyc te 135 zl jednorazowo przeciez kibice Ruchu to nie ino staro gwardia !? ale wiekszosc stanowią młodzi!!! przez te ceny stracemy rzeszy kibicow niestety tako jest prowda wedlug mnie jedynym rozwiązaniem jest protest !!!!
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#353 Post autor: L.G » 1 sie 2007, o 10:47

Czy każdy może wypowiadać się w swoim imiyniu. Bo jak słusznie Gerhat tu zauważoł, to nojwiyksi nabijacze postów w tyn tymacie wypowiadają się "w imiyniu ludu", kerego niy za bardzo nawet potrafiom zidentyfikować.
Niystać cie to napisz: "mie niy stać" i kązdy to uszanuje, ale skończcie nikerzy sam ku*** robić z siebie jakichś bolszewickich obrońców klasy robotniczy.

Może zamiast pisanio po roz 35-ty, "bo biydnych bajtli niy stać", niych mi wtoś wytłumaczy skond te "biydne bajtle" mają komóry i kasa na popa do taki komóry.

ps. Podwyżka cyn biletów w takim momyncie to DRAŃSTWO ale DRANSTWO w wymiarze myntalnym. Bo kożdo podwyżka w tak krótkim okresie o 150% jest DRAŃSTWYM. I w takim wymiarze tyż trza z tym walczyć, a niy pi***olić w koło fleki o biydzie, nyndzy i tym podobnymi "związkowymi" cygaństwami ludziom robić woda z mózgu.

STOP NABIJACZOM FORUMOWYM !
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#354 Post autor: wolfik » 1 sie 2007, o 11:14

Jaki Lech, o czym ta godka, Lech jest lata swietlne przed nami. W Lechu plakaty sa wszedzie, bilety mozna kupic gdzies, w 20 miejscach w calej Wilkopolsce, jest specjalna infolinia, dotyczaca tylko biletow, konkursy dla fanclubow, konkursy wyjazdowe, dofinansowanie fan clubow. Tam marketingiem zajmuje sie 16 osob, a budzet na marketing wynosi okolo 1 mln zl, szkoly odwiezane conajmniej raz w tygodniu, wycieczki zapraszane na mecze.

A u nas, nie ma takiego pojecia jak budzet na marketing, osoba tym sie zajmujaca, oczywiscie jedna zmienia sie co kilka miesiecy i w sumie nikt nie wie co robi, zeby odebrac karnet trzeba dzwonic kilka razy do klubu, moze jakies 3 tygodnie po ustalonym terminie sie pojawi, o istnieniu czegos takiego jak fan cluby nasi dzialacze dowiaduja sie pewnie tylko z fan wywieszanych na meczach.

A karnet na Lecha to ja mam tanszy niz na Ruch i jeszcze chyba na niego wejde na niego na PP i PE.

Takze prosze Was nie porownujcie nas do Lecha, bo tu nie ma zadnego porownania pod kazdym wzgledem sa dleko przed nami, jedynie ceny biletow mamy podobne
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

scanerboy

#355 Post autor: scanerboy » 1 sie 2007, o 11:14

gerhat pisze:Lutz mo swiynto racjo, a wszelkie niezadowolenia i szkamrania okreslibym podobnie jak kiedys K.Kutz - śląską dupowatością.
Są karnety, tanie karnety - to czeba szkamrać że Ci co chcom na 3 mecze ino w sezonie prziść, to im sie te karnety nie opłacą, jak się już mo tyn karnet to klub mo zagwarantowac to że sie po ryju nie dostanie jak się bydzie chciało siedzieć na swoim zicu, Pytanie? od kogo dostaniecie po ryju od klubu??? nie, dostaniecie po ryju od sowjego anonimowego kolegi, kibica Ruchu, co sam szkamrze, szkamrze na te bilety a jak co do czego to walnie komus po ryju, bo tako jest tradycjo.
Ktoś chce wychowywać nowe pokolynia z bajtli, to niech wychowuje je własnych kosztem tak zeby nie dowlal sie po ryju jedyn drugiymu, a niekoniecznie na cynach bletów, kosztem Ruchu. Ktos napisoł że mo baby w du***, a jo nie mom i mojij babie zawsze kupia bilet i bajtlowi tysz, niezaleznie od ceny. Bo kochom moja baba, bajtli i Ruch, a o cudzo baba niech sie troszczy jej chop, jak chce ją wziąść na szpil to niech pokaże ze jest chopym a nie szkamrałom.

ps.
nie poliemizuja sam z tymi co napiszą uczicwie, do mnie jest za drogo, nie stać mnie, rezygnuja, jo to rozumia i życza im aby im się pwoiodło i by mogli oglądać Ruch, ale krew mi sie burzy jak wypisuja sam farmazony ci co ich stać na bilet ale twierdzą że pisza nie w swoim imieniu tylko jakichś rzekomych bajtli za płotym, przyszłych pokoleń, złomiorzy z lipin itp itd

Jak Ruch mo być klubem złomiorzy, bezrobotnych, bajtli z wykolejonych rodzin to niech bydzie ale wybijcie sie z gowy spłata jakichś długów, OE i Klimkowi najlepij tysz dejcie po ryju. Bydzi zgodnie z tradycjom.
Stary, ostro pojechałeś. Od razu wyjaśniam, że ja kolejny karnet kupię, kupię też swojej żonie, tak samo jak na wiosnę - uważam, że w ten sposób pomogę klubowi na tyle, na ile nie stać. Jednak tym razem nie podoba mi się, że zmusza się kibiców do zakupu biletów, uważam, że to nie jest dobra droga. Znacznie lepiej byłoby, gdyby ludzie byli zachęcani: reklama, bonusy, różne zachęty. W ten sposób jest niesmak.
Kolejna sprawa jest taka, że jak to się mówi: "łaska kibiców na pstrym koniu jeździ", w tej chwili klub to jest jedność: pod słowami Ruch Chorzów rozumiemy wszystkie elementy wchodzące w jego skład: drużyna, Zarząd, sponsorzy, kibice, młodsze roczniki piłkarzy, rózne znane osoby, które publicznie się przyznają do sympatii do Ruchu. Szczególnie kibice od dłuższego czasu nie zawodzą. Każdy wie że z podwyżkami biletów wiąże się kilka kwestii, pomińmy kwestie bezpośrednio finansowe. Po pierwsze, zwiększenie ceny biletu powoduje, że jakaś grupa biedniejszych kibiców rezygnuje - w tym momencie po prostu się ich pozbywamy, każdy z nas ma pewien pułap cenowy, który okaże się dla niego zbyt wysoki, dla jednych barierą jest 25 zł, dla innych barierą jest 1000 zł, ale każdy jeden taka barierę ma. Po drugie, co w zamian?: Chcemy przyciągnąć kibica z zasobnym portfelem, a jak to zrobić, odpowiedź niby jest prosta, WYSOKĄ JAKOŚCIĄ!!! 1. nie do pomyślenia staje się lekceważenie widza, brak zaangażowania, brak profesjonalizmu, brak walki, 2. widowisko - czyli oprawy, a kto niby ma je robić? 3. komfort - od miejsca parkingowego, poprzez suche siedziesko, gastronomię po kible. Taki "dziany" kibic owszem przyjdzie, ale jego podejście może być inne: płace - rządam, płacę - RZĄDAM!!! PŁACĘ - RZĄDAM !!! - mam w du*** wasze licencje i inne długi - PŁACE - RZĄDAM!!! i tak do wyżygania.
A jak nie, to idę se do kina, jadę na narty, albo idę na giekse.

Nie wiem, jak wybrnąć z tej sytuacji, ale wg mnie najlepszy byłby kompromis. Może podział stadionu na sektory (osobne wejścia) i zróżnicowanie cen, to jest wyjście? Nawet na Nou Camp, na górnych balkonach są miejsca za 3 EURO, nie jest ich dużo, ale nie ma sytuacji, że kogokolwiek się z góry przekreśla jako kibica.

RudaSlaska7
Kontakt:

#356 Post autor: RudaSlaska7 » 1 sie 2007, o 11:20

mie nie stac
mom komora,mom internet ale na wydanie 135 zl na karnet mie nie stac - nie dostaja kieszonkowego od starszych bo nie maja z czego, a nie powiem chyba mamie "mom na karnet bo zech komora sprzedol :)" bo by mie zaro tyz sprzedala :zdegustowany:
pozdRo

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#357 Post autor: L.G » 1 sie 2007, o 11:27

wolfik pisze:Jaki Lech, o czym ta godka, Lech jest lata swietlne przed nami.
Dokładnie Wolfik, dokładnie.
I tylko jedne drobne ku*** małe ale.... kajby byli jakby nie weszła Amica z grubym portfelym, całe te kibicowskie zaangazowanie (kere szczerze podziwiom i uważom, że warto sie na nim wzorować) o kant rzici byś sie mog poczaskać !
Lech zatonąłby jak Titanic.

Wiync może zlyźmy na ziymia i obracejmy sie w tych realiach, w kerych sie znajdujymy.
Czyli klub durch jeszcze mo długi i pomimo całego szacunku mojego do Klimka, takiego wkładu jak Amica czy KGHM niy jest on w stanie w klub wsadzić !!!

CHCECIE PROTESTU ! TO Protestujcie przeciwko KOPLOWI, bo to on odpowiado za KOMFORT oglądanio meczu.

ps. Lech jest lata świetlne za takim AEK Ateny (a o zachodzie nawet niy wspomna) ino co z tego ?

[ Dodano: Sro 01 Sie, 2007 ]
RudaSlaska7 pisze:mom komora,mom internet ale na wydanie 135 zl na karnet mie nie stac
szczerze ?
jakby niy to, że skuli roboty komóra niy była u mie koniecznością, to pewnie bych i niy mioł. Tak wiync, raczej zodyn mie niy przekono, że u nastolatka komóra jest niyzbydno do ezystencji.
Oczywiscie niy zamierzom polemizować z twoją matką, kero widać zmuszo cie do posiadanio komóry.
(być może teraz komóra u nastolatka jest elemyntym koniecznym do akceptowanio go przez rówiesnikow, może, niy wiym, bo z racji wieku trocha trudno mi to doświadczalnie sprawdzić)
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

bsnkamil
Kontakt:

#358 Post autor: bsnkamil » 1 sie 2007, o 11:42

RudaSlaska7 pisze:mie nie stac
mom komora,mom internet ale na wydanie 135 zl na karnet mie nie stac - nie dostaja kieszonkowego od starszych bo nie maja z czego, a nie powiem chyba mamie "mom na karnet bo zech komora sprzedol :)" bo by mie zaro tyz sprzedala :zdegustowany:
pozdRo
jak mosz jako lepsz to sprzedej kup sie 3310 (za 40zł ,bo na hu* ci te aparaty mp3 itp), i bydziesz miol i komora i karnet ;)

city
Kontakt:

#359 Post autor: city » 1 sie 2007, o 11:43

Fess drogo ten bilet ;/

RudaSlaska7
Kontakt:

#360 Post autor: RudaSlaska7 » 1 sie 2007, o 11:49

bsnkamil pisze:
RudaSlaska7 pisze:mie nie stac
pozdRo
jak mosz jako lepsz to sprzedej kup sie 3310 (za 40zł ,bo na hu* ci te aparaty mp3 itp), i bydziesz miol i komora i karnet ;)

latwo sie godo :)

ODPOWIEDZ