Kolejna podwyżka

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
przybyt

#331 Post autor: przybyt » 31 lip 2007, o 23:21

Przemyślałem wszystko i cofam to co pisałem wcześniej...

Pan Klimek już zimą trąbił, że chce w kolejnych sezonach naciskać na karnety... od końca maja było wiadomo, że w tej OE bedemy grać, to co za problem uszporować ?? chyba 3 miesiące to wystarczająco, aby zaoszczędzić 135zł. Z drugiej strony bez przesady, że sie podwyższa ceny aż do 25zł. To jest mój ostatni post na temat tej całej zabawy z biletami... moim zdaniem i tak będzie komplet na meczu z Zagłębiem... i tyle w temacie.... dobranoc :rotfl:

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#332 Post autor: Lutz » 31 lip 2007, o 23:23

Hmmmmmmm co mo marketing do karnetów ?? - to je ino prosty matematyczny rachunek ( ekonomiczny) - chcesz dować za szpil 25 zł to dowej jak mosz ptoka, abo kup hurtym i płać ino 15 zł. Sam niy ma wielki filozofii tak je na całym świecie tak we fussbalu jak i w życiu. 25 zł razy 10 szpili w doma = 250 zł + dojazd ze Łazisk, Nakła, Jaworzna itd........ ///// i odwroznie - 15 zł ryzy 10 szpili w doma = 150 złoty i już mocie stówa zaoszczyndzono. Kaj wy mocie problym niy rozumia? Powtarzom - oferujom Wom szpile z Legiom, Zabrzym, Pozaniym, Widzewym za ta samo cyna co szpile ze Janikowym , Zabierzowym , Łomżom itd. , a Wy dali godocie NIY .

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#333 Post autor: Bytom20 » 31 lip 2007, o 23:27

Lutz pisze:
Z poziomem powinny rosnąć bilety. Jeśli piłkarze w ciula będa lecieć a bilety będa po 25 zł to nie za wiele ludzi będzie chciało ich oglądać. Taka prawda co było 3 lata temu ? Byłeś widziałeś ? Ile wtedy ludzi chodziło na szpile Ruchu i jaki był poziom ?
Narazie rosną bilety zobaczymy co będzie z poziomem. Ludzie też chodza po to żeby zobaczyć dobrą piłke a nie żeby postać poryczeć "kur... mać Chorzów grać" albo "w Chorzowie zmiana trenera" czy inne tego typu przyśpiewki. Ludzie chodza bo chcą zobaczyć dobrą piłke dobre widowisko i niekoniecznie wygrane Ruchu.
Bytom20 - zgodnij wiela ludzi chodziło np. na taki SC Freiburg jak z ligi spadoł i groł taki maras że strach sie boć - podpowiym Ci jak byś niy wiedzioł --->> co szpil stadion boł VOLL !!!!!!!!!!!!!!

Zresztom mom takie pytanie do ogółu - czamu na Lechu ludzie kupili już 11000 karnetów a u nos 1000 ?? Czyżby łoni jż wiedzieli że o meistra bydom grać i kożdy szpil bydzie na poziomie ligi angielskiej ?? MU - Chelsea abo tym podobne ?? Sami sie na to odpowiedzcie. Jo niy poradza.
Porównywanie mocnej 1, 2 ligi niemieckiej czy angielskiej hiszpańskiej bądź włoskiej do polskiej to porównanie bezsensu. Powinien Cię do tego przekonać świeży mecz Zegłębia z Rumuńską Stiaua. Daleko Nam jeszcze pod względem poziomu do Rumunii a co dopiero Niemcy, Anglia, Włochy czy Hiszpania.

Lech sprzedał 11 000 karnetów wpływ na to miało wiele czynników:
--To jest klub który swój poziom trzymał w zeszłym sezonie 6 miejsce przy dobrej grze z małą stratą do pucharów. My dopiero co awansowaliśmy z przeciętnej 2 ligi bo jak byłeś na meczach i widziałeś gre np. Sosnowca czy niektórych drużyn z górnej części tabeli i nie tylko z Nami to poziom był momentami bardzo mizerny. Stąd ta niepewność jaką forme i dyspzycje prezentujemy.
--Lech posiada nowy stadion a każda taka inwestycja przyciąga wielu kibiców na stadion. Stadion gdzie można w komfortowych warunkach obejrzeć sobie szpil. Naszego stadionu nie będe opisywać bo Wszyscy wiedzą jaki mamy i jaki jest komfort. Taki kibic Lecha kupując karnet ma świadomość że przyjdzie i będzie mógł w ludzkich warunkach obejrzeć mecz jednym słowem wie za co płaci ten karnet. Nie pisze o krzesełkach bo zamiast tych krzesełek które ino mi zawadzają teraz pod nogami wolałbych stare wygodne krawężniki lub nowy stadion ale to już inkszy temat.
--Zarząd od razu podyktował jakie ceny będą i co sie bardziej opłaca. U Nas dalej nie wiadomo jakie ceny będą na pozostałe mecze, wypadało by się określili Na te mecze ... 20 zł a na te 25 zł lub 30 zł..... Taka polityka wprowadza dezinformacje i tak naprawde nikt nie wie do końca czy będzie mu się opłacało kupić karnet czy nie pisze tu głównie o kibicach którzy z różnych powodów nie wiedzą lub nie będą mogli być na wszystkich szpilach.
--Lech jaką oni tam mają konkurencje pod względem kibicowskim w swoim pobliżu.
--Województwo śląskie znajduje się na 7 miejscu pod względem wysokości płacy w porównaniu do innych województw. Zarobki są tu uzależnione od zajmowanego stanowiska. Co 10 pracownik szeregowy zarabia poniżej 1000 PLN, a specjaliści zarabiają o 47% mniej niż dyrektorzy. Zdecydowanie lepiej natomiast zarabiają pracownicy województwa Wielkopolskiego (o 12%). Nie każdego stać zarabiając 1000 zł miesięcznie po zrobieniu opłat i przeznaczeniu środkw na życie zapłacić jednorazowo za karnet.
To jest Polska nie elegancja Francja.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2007, o 23:41 przez Bytom20, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
amra
Kontakt:

#334 Post autor: amra » 31 lip 2007, o 23:36

lutz - skończ ku*** pi***olić wdupiołś lacie abo co ??
dupisz alajny ino jadno a to samo ch** z karnetami
bajtle majom mieć tonij i fertich.
baby to mom w rzici mogom dowac po 10 zeta ale jak wychowiesz nowe pokolynie na canal + ??
niy ino na szpilach ale jak mo łon dac 25 zeta abo komuś sciulać i kupc karnet za 45 zeta ?? to co wybiere ??
twoje realia niy pasujom do naszych przijedź nazod nach Oberschlesien pożyj sam 3 monate i za tyn geld i bydziesz wiedzioł co je trompf.
i pamyntej haslo
RUCH TO MY A NIY WY (zarzond i inksze ci***)
[b][size=167][color=blue] NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB[/color][/size][/b]

[img]http://img55.imageshack.us/img55/7136/naforum0tp.jpg[/img]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/1124/narod5zv.jpg[/img]

snuffq
Kontakt:

#335 Post autor: snuffq » 31 lip 2007, o 23:38

Cena za bilet 25 zeta to w h..j drogo, ja mam karnet ale mojej dziewczynie nie kupiłem bo na każdy szpil ona nie jeździ, no ale teraz to już wcale nie będzie jeździła.
I jaki morał: mniej kibiców na cichej....
i co by tu nie gadać to tak będzie aż zarząd pójdzie po rozum do głowy i zmniejszy ceny biletów. No ale już wtedy może być za późno a nam kibicom trudno będzie zorganizować taki doping jaki był dotychczas, czyli na bardzo wysokim poziomie.
Coś co było mozolnie budowane na Cichej może zostać zaprzepaszczone.
I to mnie wkur...

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#336 Post autor: Lutz » 31 lip 2007, o 23:38

Bytom20 - jasne że poziom je niy porównywalny , ale do tego chyba powinniśmy sie już conajmni od 50 lot przyzwyczaić , pra ? Zresztom co mo poziom jaki reprezentuje Freiburg do poziomu Ruchu ?? Tam som kibice co sie przyzwyczaili do średniego poziomu Bundesligi przez lata , wroz boła kaszana , maras dziadostwo i spadek , pomimo tego stadion boł zawsze połny, bez wzglyndu jak grali i na kerym placu byli.
Na temat tego że tam je inno jedyn klub była już godka jak żeś uważnie moje posty śledził - kaj je te 14000 tysiyncy co byli na Podbeskidziu ?? Takie biedny my zaż niy som że z tych 14000 ino 1000 było stać na karnet - powtórzyłech sie specjalnie do Cia. O komforcie tyż była już godka - zarzond niy wymogo ani grosza wiyncy za I liga jak za II, ba, teroz sie możesz żaboli za tela samo pooglondać jak wp***dol dostajom.
Kolega wyży napisoł że godka była już downo że nacisk bydzie na karnety !! I racja - a tako już natura niykerych narodów że inaczy takiego czegoś niewyegzekwujesz jak niy pierdolniesz w stół.

Amra - o bajtlach niy wspominołech ani słowym - to je inno sprawa, a o karnetach dupia bo moim zdaniym mom recht.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2007, o 23:41 przez Lutz, łącznie zmieniany 1 raz.

snuffq
Kontakt:

#337 Post autor: snuffq » 31 lip 2007, o 23:39

PAZERNOŚĆ NIE POPŁACA

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#338 Post autor: Ozor » 31 lip 2007, o 23:41

Chciałem cos napisac ale Amra opisał sprawę w 100%
Lutz ile u ciebie w miescie ludzi zbiera złom?

Awatar użytkownika
amra
Kontakt:

#339 Post autor: amra » 31 lip 2007, o 23:52

zapamiyntejcie hasło masa robi kasa.
jo tyż je za karenatmi ale niy ino 1 szpil free mom karnet i ida do fimy x i mom cosik extra choby ino 5% kery sponsor przidie i zinwestuje w klub keryu mo 3-4 tys kibiców na szpilu ??
momy jako kibice na stadionie i klub w rozmowach ze sponsorami pieronowego konkurynta - jakigo canal + a czamu ?? - bo pokoże tory zadarmo w niydziela abo już w sobota abo piątek rachunek prosty 12*45=540 w tym 18 szpilów Ruchu 18*25=45
jakie plusy siedza w doma sącza piwko 18*6 (2-3 piwa) hiy kleci mi dzyszcz nikt mi niy dupcy nad uchym jak mie wqurwiomn puszczom film a na Cichyj takigo komfortu niy mom - ale kochom tyn klub i .........
[b][size=167][color=blue] NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB[/color][/size][/b]

[img]http://img55.imageshack.us/img55/7136/naforum0tp.jpg[/img]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/1124/narod5zv.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#340 Post autor: Ozor » 31 lip 2007, o 23:57

Płaca karnet ale malolat wchodzi ze mną obojetnie jaki.

RudaSlaska7
Kontakt:

#341 Post autor: RudaSlaska7 » 1 sie 2007, o 00:10

na Lechu tyla karnetow poszlo bo klub tam działo nie to co u nos
czytołch tydzien temu w gazecie o tym jak sie pozyskuje kibicow w Poznaniu
w prawie kozdym sklepie som wielkie plakaty z pilkarzami Lecha zachecajace do przyjscia na mecze, pilkarze odwiedzaja szkoły conajmnij roz (UWAGA!) w tygodniu, a u nos ?
ani jednego plakatu w Chorzowie nie widziolch, a po szkołach to oni jezdza roz na rok.
tam sie o kibica dbo i sie im za ta kasa dowo konfort,kible,swoj zic oczywiscie pod dachym(w polowie bo budowa trwo) a u nos ? 1000 miejsc pod dachym co ni wiadomo cy sie niy zawali jak mocni powieje albo śniyg zleci. w Poznaniu maja druzyna walczaco o mistrzostwo, tam przylazom na mecze cale rodziny,tam maja wiyncy jak 3 kasy łotwarte w dniu szpilu,tam maja wiecej niz 3 bramki bez kiere sie na stadion wlazi, tam majom kasa. porównanie Śląska do Wielkopolski to jak porownanie Polski do Niemiec.
tam zyje ponad 560 tys. ludzi a w Chorzowie marne 115 tys.

to tak od siebie, oczywiscie kozdy mo swoje zdanie
pozdRo

Lofs
Kontakt:

#342 Post autor: Lofs » 1 sie 2007, o 00:36

kibol-siem-ce pisze:Dupcenie o szopenie, jo tyż mom karnet dzięki LOFS-owi :) Jakby niy łon podejrzywom że połowa meczy bych odpuścił bo poprostu mie niy stać!!! Robia, ale mom rodzina na utrzymaniu i 25 zł na szpil to jest fest dużo, mimo że jeżdża ponad 15 lot. Niech tyn zarząd sie w końcu obudzi.....

P.S. DZIĘKI LOFS :)
Dostołś jako prezent na uRodziny. A komu mom go dać jak nie Tobie?... Tak że nic dzięki mnie...
Panie, zmiłuj się nad nami...

jabolgo

#343 Post autor: jabolgo » 1 sie 2007, o 01:24

Lutz
prosza cie o jedno napisz im wiela kosztuje karnet w raichu na jakikolwiek klub
(lub zoboczcie sie wiela kosztuje karnet na KOLEJORZA!)
bo tutej wszyscy by chcieli promocji, plakatow, stadionu jak chelsa, mcdonalda na trybunach, wizyt w szkole grajków, LM pucharu UEFA i ciul wie czego
ALE jak trza wydać 135 zł na roz za karnet to już wom za wiela !
I nie dupcie mi tu o frekwencji 10 000 bo wiela z tych 10 000 było jak my grali o utrzymanie w 2 lidze!
Myśla se że połowa z tych co tu najbaży pyszczy o ceny to byli na ostatnich dwóch szpilach jak my do OE włazili!!! i to były jedne 2 szpile na kerych byli
A ludzie co łażom na Niebieskich co szpil majom karnet a ta dyskusja w życi!
P.S.
Co do wychowania modych Niebieskich oni tyż mogom sie kupic karnet za 45 zł
P.S. 2
I nie zapominejcie kto ostatnio prowadzi doping na Ruchu nie mlyn kaj niby siedzi te nasze młode pokolynie ino 10!!!!

[ Dodano: Sro 01 Sie, 2007 ]
amra pisze:jo tyż je za karenatmi ale niy ino 1 szpil free
na karnecie za 135 zł jes 3,6 :) szpilu za friko
na reszcie karnetów jes wincy

CoksRd1
Kontakt:

#344 Post autor: CoksRd1 » 1 sie 2007, o 02:14

Zarząd przejeboł z tymi cenami...Rozumia jak takie ceny są na stadionie np.wisły.kr.(to sie nazywo stadion),ale nie na naszym "nowym" stadionie!!! :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany:

scanerboy

#345 Post autor: scanerboy » 1 sie 2007, o 08:55

Ogólnie rzecz biorąc, to ja rozumiem postępowanie Zarządu:
-chcą większych dochodów,
-długo nic,
-chcą wylansować modę na karnety,
-chcą wyeliminować z trybun ludzi mało związanych z klubem.
OK

Ja powiem tylko tyle, że wolałbym być zachęcony do zakupu karnetu, a nie zmuszony. Zachęcony a zmuszony to jest "prawie" to samo.

ODPOWIEDZ