Kolejna podwyżka

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
SODA's
Kontakt:

#166 Post autor: SODA's » 30 lip 2007, o 14:25

moim zdaniem nie chodzi tu o kibicach starszych ,pracujacych bo ich po namysle
bydzie stac, ale ceny dla bajtli i płci pieknej to skandal
zreszta jak bym mial placic za mnie i bajtla to moze ze 2 mecze na runde byl zobaczyl
RUCH Chorzów Polska

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#167 Post autor: Bytom20 » 30 lip 2007, o 14:35

gerhat pisze:
Co to mo wspólnego z Ruchem, czy na Ruch chodzi 10.000 tys. Haskich. Nie róbmy z siebie nedzarzy, zwłaszcza że wszyscy ci co sam pisza nie jeżdża z wózkiem po złomowcach, a cięgle wypowiadaja się w imieniu jakich anonimowych młodzieńców co nie maja na kołocek więc powinni miec tani, najlepiej darmowy bilet na Ruch.
Współczuja ludzim którym w życiu się nie powiodło ale mój Ruch nie jest Zakładem Opieki Społecznej tylko spółką prawa handlowego i w myśl zasad biznesu, niejakiego Haskiego na Cichej zastapi niejaki Marabut, syn grubego prywaciarza, który dostaje 300 zeta na miesiąc kieszonkowego. Frekwencja wśród młodziezy będzie zatem 1 do 1. Dosadne ale prawdziwe i na to niewiela poradzymy, taki jest świat, a problem Haskiego powinien byc poruszany na innej płaszczyźnie niż ceny biletów na Ruchu.
Wyjdź w przerwie meczu pod bramy to zobaczysz ilu takich Haskich mamy co mimo wszystko nawet nie mając na bilet staną pod bramą.
Tu nie chodzi o to że mamy im fundować bilety. Taki jeden z drugim Haski jest w stanie uszporować nawet te 20 zł nawet z tego złomu na bilet ale 25 zł to nawet Ja człowiek klasy średniej będe mieć problem uszporować 3 razy w miesiącu plus wyjazdy. Popatrz na bilety innych klubów np. Mistrza Polski tegorocznego.
Nikt nie rodzi się od razu kibicem. Za pare lat może się okazać że będziemy drugim Ruchem ale Radzionków z całym szacunkiem dla tego klubu i kibiców. Nikt nie żyje wiecznie i trzeba też myśleć o przyszłości. Bajtel zwłasza w Naszych niektórych FC dzielnicach, miastach gdzie nie ma 100 % Niebieskich Kibiców jeżeli bedzie miał do wyboru górnik, polonie za 10 zł lub za 15 zł a Ruch za 25 zł to kogo ten Haski wybierze ? Nie Wszyscy od razu rodzą się Niebiescy niektórych trzeba porpostu zarazić tym bakcylem przyciągnąć na stadion. My żyć wiecznie nie będziemy a co za 10 lat. Już teraz ankiety przeprowadzone świadczą o tym że młodych na Ruch łazi coraz to mniej. Co będzie za 10 lat ?
Mamy długi i rozumiem trzeba je z czegoś spłacać, jednak z prostego rachunku wynika 13 000 razy 20 zł =260 000 zł 8 000 razy 25 zł = 200 000 więc gdzie tu logika ?

Ile rodzin chodzi na Ruch ? Ile to rodzin ojciec z bajtlem lub dwoma będą musieli sobie odmówić ile Kobiet będzie musiało sobie odmówić plus ile bajtli z kuli tej ceny będzie musiało sobie odmówić to teraz obliczcie i bedziecie widzieć jak frekwencja będzie wyglądać na meczach z mniej atrakcyjnym rywalem i jakie będa z tego zyski.
1500 tych co wykupią karnety + ile przyjdzie tych których będzie stać wydać 3 razy w miesiącu 25 zł ?
Ostatnio zmieniony 30 lip 2007, o 14:45 przez Bytom20, łącznie zmieniany 2 razy.

KK
Kontakt:

#168 Post autor: KK » 30 lip 2007, o 14:40

Info z klubu - bilety na Sosnowiec od 25 zł. Na mecze z Dyskobolia, czy z ŁKS Łodz prawdopodobnie za 20 zł. Ale wywnioskowalem, ze dzialacze sa jeszcze w stanie cos zmienic...

RudaSlaska7
Kontakt:

#169 Post autor: RudaSlaska7 » 30 lip 2007, o 14:51

dziekujemy

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#170 Post autor: Bytom20 » 30 lip 2007, o 14:57

dziękujemy i gratulujemy frekwencji a tym samym zysków w myśl zasady piłka nożna dla kibiców.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#171 Post autor: gerhat » 30 lip 2007, o 15:02

Co do tych bajtli za płotem to 25 lot temu jak bilet kosztowoł równowartośc jedego browarka też byli za płotem i wchodzili za free na drugo połowa. Tak było zawsze i to nie jest dla mie argument, bo tych bajtli jest może 20 lub 30 i to sie mo nijak do frekwecji na stadionie czy oni kupia bilet czy nie.

Co do Zagłebia Lubin to właśnie czytom w Pulsie Biznesu że dostali z KGHM 100 mln zł na stadion i takie inne tam, w związku z czym ich aktualne ceny biletów uważom za skandal. Tam moim zdaniem powinny być bilety po 3,-zł zwłaszcza zważywszy na komfort który maja tam tragiczny i to zaden argument dla cen biletów na Ruchu.

Co do ankiet na które się powołujesz - trudno mi cokolwiek powiedzieć bo nie wiem co to za ankiety. Podej źródło, to sie wypowiem.

Co do przytoczonych rachunków to możliwy jest i taki: 13.000 x 20,-zł = 260.000,-zł
13.000 x 25,-zł = 325.000,-zł. Powiesz bzdura, możliwe wróżbitą nie jestem, ale skoro 2 miesiące temu były sam przytaczane argumenty że 13.000 ludzi jest możliwe tylko przy biletach za 15,-zł to skąd twoje obecne przekonanie że przy biletach za 20,-zł będzie komplet, a czemu nie mo byc kompletu przy biletach za 25,-zł? Tak pewnie myśli zarząd.

To tyla onośnie argumentów, szacunek za to żeś napisoł że cie nie strać na bilet za 25,-zł bo to jedyny poważny argument (bo to argument własny nie naciągany), reszta jak wyżej.

powyższe tezy nie są jedynym słusznym poglądem w temacie, sa tylko osobistym moim spojrzeniem na daną sprawę

pestka1920

#172 Post autor: pestka1920 » 30 lip 2007, o 15:08

Bzzyk pisze:Wiecie co ja to przeczytalem jeszcze raz. Wydaje mi sie ze chodzi ze bilet bedzie 20 zl kosztowac. Czemu ? Bo nie byly podane wczesniej ceny bilety na ten sezon oficjalnie. Skoro nie byly Danutka odnosila sie do poprzedniego sezonu gdzie bilety byly po 15 zl. Moge sie mylic ale mysle ze na dniach sie wyjasni... miejmy nadzieje ze chodzilo o taka podwyzke bo te 20 zl jest do przeklniecia.
moze i te 20 do sie zniesc ale jak sie teraz zgodzisz z podwyzka to za 6 miesiecy nastepno podwyzka murowano :zly: !!

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#173 Post autor: Bytom20 » 30 lip 2007, o 15:18

odp 1 Ja za tym płotem widze więcej niż 20 - 30 bajtli. Poza tym duża część nie stoi za płotem tylko nie jedzie na Ruchu bo niby skąd ma wziąść na ten Ruch za 25 zł pieniądze ?

odp2 Odpowiem pytaniem Jaki jest komfort oglądania meczy na naszym stadionie ?

odp3 Okazuje się, że Ruchowi kibicują głównie mężczyźni (88 proc.), w przedziale wieku 26-35 lat (70 proc.). - Kto jednak myśli, że 12 proc. fanek to mało, jest w błędzie. W przypadku Pogoni czy Lecha ten odsetek sięgnął ledwie 4 proc. - wyjaśnia.
źródło gazeta wyborcza
Spójrz w jakim przedziale wiekowym mamy najwięcej kibiców.

odp4 Zarząd może myśli że przy cenach 25 zł będzie komeplet i ja tego myślenia nie będe negować jeśli mają racje to ok. Ja przedstawiem swoje zdanie i wydaje mi sie że przy takich cenach komepletu nie będzie. No chyba że komplet to 8 000 lub 9 000 ? Jeśi bedzie komplet przy tych cenach i 12 000-13 000 to szacunek dla zarządu za decyzje. Czas pokarze niczego nie przesądzam.

Przyjdzie pierwszy mecz z Zagłębiem Sosnowiec inauguracja pogoda myśle w sierpniu powinna być dobra i zobaczymy ile kibiców na ten mecz zawita.
Oby ten Zarząd i Twoje wyliczenia się sprawdziły.

Awatar użytkownika
cisiu
Kontakt:

#174 Post autor: cisiu » 30 lip 2007, o 15:27

KK pisze:Info z klubu - bilety na Sosnowiec od 25 zł. Na mecze z Dyskobolia, czy z ŁKS Łodz prawdopodobnie za 20 zł. Ale wywnioskowalem, ze dzialacze sa jeszcze w stanie cos zmienic...
no to wielkie dzieki BRAWO ZARZADZIE NASZ KOCHANY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
--------------------Na Zawsze Niebieski----------------------
---------------------Na Zawsze Ruch--------------------------

divers213

Bilety

#175 Post autor: divers213 » 30 lip 2007, o 15:29

Mim zdaniem bilety sa za drogie zalozmy ze bilety bedą po 20 zl na mecz przyjdzie nie wiecej niz 5000-6000 kibicow klub zarobi okolo 120.000 a jesli bilety byly by po 15 tak jak w 2 lidze bylo w ostatniej rundzie na mecz przychodzilo 10.000 12.000*15=150.000-180.000 to ja niweiwm co sie bardziej oplaci. :kwasny:

BAFista
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#176 Post autor: BAFista » 30 lip 2007, o 15:33

przy tych cenach biletów raczej nie widza kompletu na mecz z gorolami z azji :zdegustowany:

bluefil
Kontakt:

#177 Post autor: bluefil » 30 lip 2007, o 15:36

Mam nadzieje, ze klub robi to w ramach testu i jesli sie nie sprawdzi to na nastepne mecze hitowe, Gornik, Legia, Polonia Bytom ceny wroca do tych 20zl. Ja biore karnet, bo 25zl za mecz to calkiem sporo....
Niedawno mielismy bilety po 10zl, ale jakosc tez byla inna. Jak bedziemy grali o najwyzsze cele jestem w stanie placic nawet 40zl za bilet na hitowe mecze....

Jak wygramy w Krakowie, to na Cichej bedzie nadkomplet....rozumiem, ze goscie tez placa 25zl!!!
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#178 Post autor: gerhat » 30 lip 2007, o 15:56

Bytom 20
ad 1 - to ile Twoim zdaniem jest tych bajtli za bramami i pochowanych w domach 50, 500, 5000, 50.000?
ad 2 - komfort zdaje się że momy lepszy od nich ale napewno żodyn dziadek mróz czy renifer nie podciep nom na trit 100 baniek, przez co ceny biletów dla zarządu byłyby kwestia piecio albo może dziewięciorzędną
ad 3 - ankiety jak i linia polityczna oraz światopogląd GW są dla mnie nienajlepszym przykładem, ale gdyby na trybunach miały przeważać dzieci i kobiety mielibysmy gieksę czy co?
ad 4 - jestem pewien że kwestia podyzki nie wzięła się z tego że Pani Prezes wstała wczoraj w takim a nie innym humorze ale była zapewne poprzedzona dyskusją zarządu który analizował wszelkie za i przeciw.

Jak będzie zobaczymy. Tutaj pełna zgodność.

haber84

#179 Post autor: haber84 » 30 lip 2007, o 16:00

A mie sie zdo ze z tych 12000 o kerych godocie to 6000 bolo najebanych takze pora piw myni i dali momy 12000! Bo znom nikerych co nojpiyrw wypiolo za swoje te "pora piw" a potym pod stadionym kasa na bilet zbiyrali! Ale miejmy nadzieja ze sie to skonczy i Ci co richtig kochajom Ruch odpuszczom sie te piwa i uczciwie kupiom bilet!!!

pestka1920

#180 Post autor: pestka1920 » 30 lip 2007, o 16:12

no ja uczciwie roz,dwa razy moga kupic!!ale kaj tam 9 szpilow!!mysla ze ta podwyzka za bardzo przemyslano nie byla!!najbardziyj uderzo w nos czyli dalsze FC!!no i oczywiscie tych co sie nie urodzili pod szczesliwom gwiazdom!!te 15 zl to byla cena idealno!!

ODPOWIEDZ