Kolejna podwyżka

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Harpo

#151 Post autor: Harpo » 30 lip 2007, o 10:10

RudaSlaska7 pisze:
jesli kogos nie stac na Ruch to idzie gdzie taniej(Gornik,Gks...)

pozdRo
Nie no, nie popadajmy w skrajnosci :szok:
Raczej: jesli kogos nie stac, to NIE CHODZI na mecze. Albo sie jest kibicem Rucu, albo nie?

scanerboy

#152 Post autor: scanerboy » 30 lip 2007, o 10:23

Jest górna granica!!! Każdy jeden ma taki pułap ceny biletu, przy którym powie pas. Każda podwyżka powoduje, że conajmniej kilka osób stwierdza, że go nie stać.
Każdy z nam, nawet najbardziej wierny kibic może się znaleśc w sytuacji, że powie "na więcej mnie nie stać", nawet ci, którzy nieźle zarabiają.

suszi
Kontakt:

#153 Post autor: suszi » 30 lip 2007, o 10:35

Rozumiem marzenia p. Klimka o kulturalnym i bezpiecznym dopingu, rozumiem też że klub kładzie nacisk na karnety, ale chyba nie tędy droga. O ile brak ulgowych biletów jest bardzo kontrowersyjny, to brak oficjalnego wytłumaczenia takiej decyzji świadczy o braku szacunku dla kibiców.

Kiedyś mówiło się że ma być "biednie ale uczciwie" - to nie można uczciwie powiedzieć: "kupujcie karnety bo chce tego nowy sponsor", albo "chcemy z karnetów uzbierać na następną ratę w postępowaniu układowym a nie chcemy sprzedawać Barana". Myślę że takie postawienie sprawy spotkałoby się z o wiele większym zrozumieniem kibiców niż dziwnej treści newsy na stronie głównej. Chyba kibice dostarczyli w ostatnich dniach sporo dowodów na to jak im zależy na losach klubu...

Ruchowi jak na razie jeszcze niestety sporo brakuje do tego mercedesa, o którym była mowa kilka postów wcześniej - może na początek warto zacząć od wybudowania chociaż dwóch normalnych kibli do których bez strachu można wpuścić małe dziecko (niech nawet będą płatne), a dopiero potem zacząć żyłować ceny biletów.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#154 Post autor: gerhat » 30 lip 2007, o 10:55

Bytom20 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=NNBFz2u2jdE

"Haski ma 15 lat. Mieszka w dzielnicy Lipiny, w której panuje bieda i bezrobocie. Kiedyś mężczyźni z lipin pracowali w kopalniach. Teraz zbierają złom. Stary Haskiego też się tym zajmował – do czasu. Dopóki zamiast z wózkiem nie wrócił na wózku. Teraz jest na złomiarskiej emeryturze. Jego obowiązki przejął właśnie Haski. Szuka rozbiórek, zbiera złom i węgiel i jak wszyscy z familoków pali fajki. W ten sposób zarabia na siebie, a często i na rodzinę. Złom zbiera gdzie się da – duży napis „ZAKAZ WSTĘPU, GROZI ŚMIERCIĄ” nie przeszkadza, aby wejść do środka i wyrwać co się da. "

On ma zbierać 25 zł na bilet czy na jedzenie ?
To mało przesada wklejac takie posty.
Co to mo wspólnego z Ruchem, czy na Ruch chodzi 10.000 tys. Haskich. Nie róbmy z siebie nedzarzy, zwłaszcza że wszyscy ci co sam pisza nie jeżdża z wózkiem po złomowcach, a cięgle wypowiadaja się w imieniu jakich anonimowych młodzieńców co nie maja na kołocek więc powinni miec tani, najlepiej darmowy bilet na Ruch.
Współczuja ludzim którym w życiu się nie powiodło ale mój Ruch nie jest Zakładem Opieki Społecznej tylko spółką prawa handlowego i w myśl zasad biznesu, niejakiego Haskiego na Cichej zastapi niejaki Marabut, syn grubego prywaciarza, który dostaje 300 zeta na miesiąc kieszonkowego. Frekwencja wśród młodziezy będzie zatem 1 do 1. Dosadne ale prawdziwe i na to niewiela poradzymy, taki jest świat, a problem Haskiego powinien byc poruszany na innej płaszczyźnie niż ceny biletów na Ruchu.

uRodzony na sektoRze
Kontakt:

#155 Post autor: uRodzony na sektoRze » 30 lip 2007, o 11:04

Czekałem na Twój post :rotfl:

I napisales dokładnie to czego sie spodziewałem, "Ruch nie jest organizacją charytatywną". Tyle ze mozna to odwrócić i powiedziec ze kibice tez nią nie są a na chwile obecną biorąc pod uwage komfort oglądania spotkan cena 25zł jest po prostu z kosmosu.

[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]

KacoR
Kontakt:

#156 Post autor: KacoR » 30 lip 2007, o 11:07

jajo pisze:drozsze cene niz na Lechu i Koronie... - nie bede tego nawet komentowal..
po1 tylko ze na Lechu i Koronie jest sto razy leprzy komfort ogladania meczy
po2 druzyny z gornej polki tabeli
po3 w tych regionach wiekrzosc ma dobra prace i moze sobie pozwolic na takie wydatki

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#157 Post autor: Slawko » 30 lip 2007, o 11:08

gerhat naprawde sadzisz ze tych ktorzy dostaja 300zl kieszonkowego i tych ktorzy nie dostaja nic jest tyle samo?
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#158 Post autor: jajo » 30 lip 2007, o 11:10

KacoR - akurat te po pierwsze, to chora propaganda biedoty Śląska. Zwłaszcza w porownaniu ze swietokrzyskim.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Murzyn

#159 Post autor: Murzyn » 30 lip 2007, o 11:12

Gerhat--ty masz chyba za duzo kasy i poprostu nie dopuszczasz do siebie mysli, ze jak ja wydam 25 zł na bilet to dla mnie to bardzo duzo.

P.S.
Ludzi bedzie tyle samo z tym, ze ja ide odrazu przez płot :)

Karlus z Katowic
Kontakt:

#160 Post autor: Karlus z Katowic » 30 lip 2007, o 11:14

Rzoumiem politykę, która ma skłonić kibiców do nabywania karnetów. Uważam, że co najmniej połowa miejsc na stadionie powina być zajmowana przez ich posiadaczy. Myśląc przyszłościowo trzeba jednak zachęcać do oglądania meczy młodych.
Mam trzy córki, które zabieram od czasu do czasu na Cichą (raz idą wszystkie, innym razem dwie albo jedna). Myślałem też o zabieraniu cudzych bajtli, żeby im zaszczepić niebieskiego bakcyla. Przy obecnej polityce klubu będzie to niemożliwe. Sam kupiłem karnet, ale dla córek kupował nie będę, bo to jednak spory koszt, a nie ma szans, żeby wszystkie były na większości spotkań. 20 zł na bilet dla dziecka nie wydam. Chętnie kupiłbym karnet rodziny w cenie np. 200 zł, uprawniający do wejścia na stadion z dziećmi (własnymi - bez względu na ich ilość), ale takich nie ma. Kupiłbym nawet karnet na jedno dziecko, pod warunkiem, że byłby to karnet na okaziciela. Takich zdaje się też nie ma. Skutek łatwy do przewidzenia - będę chodził sam.

scanerboy

#161 Post autor: scanerboy » 30 lip 2007, o 11:16

Zarząd dość odważnie sobie poczyna. Można się zgodzić, że szybciej lub wolniej ceny bedą rosnąć, tylko jest jedno ale... Każdy musi wiedzieć, że wymagania rosną...

wojtas 81

#162 Post autor: wojtas 81 » 30 lip 2007, o 12:28

KacoR pisze:
jajo pisze:drozsze cene niz na Lechu i Koronie... - nie bede tego nawet komentowal..
po1 tylko ze na Lechu i Koronie jest sto razy leprzy komfort ogladania meczy
po2 druzyny z gornej polki tabeli
po3 w tych regionach wiekrzosc ma dobra prace i moze sobie pozwolic na takie wydatki
po pierwsze na lechu czy na koronie moze byc roz tyla ludzi co u nos wiec mogliby miec o polowa tansze bilety niz my i mieliby podobne przychody
po drugie jak narazie to z gornej polki jest Ruch i Lech , a Korona raczyj z tyj dolnyj
po trzecie jedz se w polske i zobocz jak jest tam z robota, a przekonosz sie ze na biednym Śląsku nojszybciyj zlapiesz robota!!!

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#163 Post autor: wolfik » 30 lip 2007, o 12:36

Juz nie ma przeciez czegos takiego jak rodzinne wyjscie na Ruch, samo wyjscie do kina jest prawie 2 razy tansze, a porownajmy jeszcze komfort kina ze stadionem, na ktorym nie ma nawet za przeproszeniem gdzie sie wysrac. Oczywiscie mozna tansze karnety kupic, a jak mama wezmie lornetke to nawet zobaczy z sektora 1 co robia jej dzieci na sektorze 9.

Gerhat mamy traktowac klub jako spolke prawa handlowego? To jak postapic w w mysl zasad biznesu po tym ile czasu i nerwów stracilem póbując zakupic karnet pól roku temu, albo po tym jak bylem oszukiwany, ze nia ma biletow dla kobiet i dzieci, a one sie cudownie pojawialy na nastepny dzien? Odpowiedz prosta rezygnuje z uslug tej firmy i ide do konkurencji po prostu. W mysl zasad biznesu to teraz jezdze sobie do Zabrza na mecze, oferowany produkt tej samej jakosci, a prawie dwa razy taniej. Ruch to nie jest jakas spolka, nigdzie nie znajdziesz tak lojalnych klientów jak kibiców i za ta lojalnosc wlasnie dostajemy po d... od zarzadu
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#164 Post autor: gerhat » 30 lip 2007, o 13:19

Murzyn pisze:Gerhat--ty masz chyba za duzo kasy i poprostu nie dopuszczasz do siebie mysli, ze jak ja wydam 25 zł na bilet to dla mnie to bardzo duzo.

P.S.
Ludzi bedzie tyle samo z tym, ze ja ide odrazu przez płot :)
Niestety nie mom za dużo kasy, wiem tez że sa ludzie dla których 25 zł to dużo, ale są i tacy którch stać na to (choć zapewne tez woleiby płacić po 15,-zł). To co jo wiem wie też zarząd.
Wiadomo że ta podwyżka dotyczy tylko meczu na który jest duże zainteresowanie, przy biletach po 20 zł prawdopodobnie byłby nadkomplet, więc zarzad liczy że mozna to wykorzystać sprzedając kilkanaście tysięcy bieltów + 5zł.
Ja będąc w zarządzie w których odpowiadałbym za spłatę długów robiłbym tak samo, jako kibic i populista oczywiście moge się przyłaczyć do wieksości i krzyczeć tu że za drogo. Moje zdanie opiera się na ocenie sytuacji i nie musi się nikt tutaj denerwowoać na mnie, bo to nie ja podnosze ceny biletów (niektórzy chyba sądząc po wpisach myslą ze to ja :), stwierdzam tylko ze dla mnie te posunięcie jest czytelne i zrozumiałe, choc za te 5 zeta bym sobie przed meczem chętnie dwa browarki wypił żeby było weselej.

Edit: poza tym w sierpniu sa tylko dwa mecze u siebie, z czego zapewne na ten drugi ceny biletów z Koroną nie będa podniesione. Zero wyjazdów z wiadomych przyczyn, wiec całe zamieszanie dotyczy dodatkowego datku na nasz ukochanmy klub w wys. 5,-zł przy znacznie obniżonych wydatkach ze względu na brak wojaży.
Kochamy Ruch ;)
Ostatnio zmieniony 30 lip 2007, o 13:29 przez gerhat, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#165 Post autor: kibol-siem-ce » 30 lip 2007, o 14:03

No Danusia specjalnie tak to przedstawiła żeby na forum była zajś jakoś fajno dyskusja :hyhy: a bilety bydą po 20 zł. Jest żech ciekaw ile kibice poloni bytom bydą płacić za bilet na naszym stadionie
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

ODPOWIEDZ