Spotkanie działaczy,piłkarzy i kibiców.

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
grhoak

Spotkanie działaczy,piłkarzy i kibiców.

#1 Post autor: grhoak » 15 paź 2003, o 08:27

O której to jest organizowane ?

Awatar użytkownika
m-p
Kontakt:

#2 Post autor: m-p » 15 paź 2003, o 14:36

Czy ktoś z piszących na forum otrzymał zaproszenie na to spotkanie?
Jeśli tak to proszę podzielic sie informacją o rozmowach
z pozostałymi "forumowiczami". Myslę ze tym razem
bedzie szczerze i bez owijania a rozmowy przyniosą konkretne
efekty.

SLawa

#3 Post autor: SLawa » 15 paź 2003, o 19:59

Pierwsze infromacje ze spotkania za interia.pl :

Ruch Chorzów blisko spółki akcyjnej
15.10.2003 19:11
Do rundy wiosennej drugiej ligi chorzowski Ruch powinien przystąpić już jako sportowa spółka akcyjna. Stowarzyszenie będzie mniejszościowym udziałowcem. Zainteresowanych akcjami jest pięć śląskich firm - poinformował prezes Ruchu Krystian Rogala.

- Wszystkie formalności chcielibyśmy załatwić jeszcze w tym roku. Spotkanie potencjalnych udziałowców powinno się odbyć w ciągu najbliższych dwóch tygodni. My zastrzegliśmy tylko, że zmianie nie może ulec nazwa i logo klubu oraz że siedziba musi pozostać w Chorzowie - powiedział rogala podczas środowej konferencji prasowej.

W środę zarząd "Niebieskich" obradował w obecności przedstawicieli Klubu Kibica, trenerów i rady drużyny. Tematem była słaba gra zespołu w ostatnich meczach. - Prezesa, trenerów i piłkarzy broni zawsze wynik sportowy. Kto będzie chciał przychodzić na mecze drużyny, która tylko remisuje i przegrywa. Pewnie gdybyśmy wygrali ostatnie mecze zamiast je remisować, atmosfera w klubie byłaby inna - powiedział Rogala.

Dodał, że akcjonariusze spółki będą mieli prawo wyznaczyć nowe władze. - Powrót do ekstraklasy nadal jest możliwy. Na szczęście nasza strata do lidera w ostatnich tygodniach wzrosła tylko o jeden punkt - stwierdził prezes. Zapowiedział wzmocnienia zespołu w przerwie zimowej i rozstanie z kilkoma graczami.

W trakcie posiedzenia przyjęto w poczet członków klubu przewodniczącego najwyższej komisji odwoławczej PZPN Eugeniusza Stanka. "Urodził się on w Chorzowie i cieszymy się, że w tych trudnych dla klubu chwilach zdecydował się pomóc Ruchowi - zakończył Rogala.

(PAP)

Kolejne brednie prezesa żeby uspokoić sytuacje ???, a może w końcu coś ruszy ehhh oby...czekam na relacje obecnych na spotkaniu kibiców...

Mik20
Kontakt:

#4 Post autor: Mik20 » 15 paź 2003, o 20:23

hmm jak zwykle obiecanki mam tylko jedno pytanie jak rogala che wzmocnic skald jak nie ma 7 tys.zl. za zaplacenie transfru Nowaka???
skad on wezmie kase????? bo ja cos nie wierze ze ja wyczruje albo do zimy zlapiemy przy dzisejszej grze jakiegos sponora :roll:
ale przynajmiej mamy zastrzezone ze jak Ruch bedzie spolka to nie zostanie zmieniony herb Ruchu i nazwa i nie bedziemy sie nazywac np.,,dospel'' lub jakos inaczej

Gość

#5 Post autor: Gość » 15 paź 2003, o 20:26

Byłem na spotkaniu, chcę być z wami szczery... owszem doszło do ostrej wymiany słów, niestety nie dostaliśmy zadnych konkretnych odpowiedzi, fakt utworzenia SSA stał się niejako rzeczywisty (jakość trzeba spłacić zaległości piłkarzom), ale na ile to jest własciwe wyjście w tej chwili i ztymi ludźmi, nie wiem. Jako przedstawiciele kibiców zapowiedzieliśmy że każdego tygodnia będziemy pytać się co zostało dotychaczas zrobione. Niestety na spotkaniu znalazła się garstka członków zarządu... po raz kolejny okazało się jak wygląda "mobilizacja" w trudnych chwilach i ile dla tych ludzi znaczy RUCH. Jestem neagtywnie zaskoczony reakcją Pana Gerarda Cieślika na ostatnie poczynania kibiców, wyraził wręcz pretensje że kibice zażucają nieudolnośc zarządowi ktory "tyle robi" dla Ruchu. Jednym slowem nic konkretnego znowu same obietnice. Rozmawialiśmy też z kilkoma pilkarzami i okazało się (co chyba nie jest zaskoczeniem dla nikogo) że nie wszystkim jest podrodze z Ruchem. Musze ochłonąć po tym wszystkim bo nadal nie mogę uwierzyć że to co widziałem i słyszałem miało miejsce... Jedno jest pewne w kibicach siła i możemy coś zrobić.

PS. W klubie jest bardzo źle i nie oszukujmy się, jak narazie lepiej nie będzie.

Gość

#6 Post autor: Gość » 15 paź 2003, o 20:29

jeśli macie jakieś pytania to postaram się ja lub Mig29 na nie odpowiedzieć.

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7 Post autor: Konrad » 15 paź 2003, o 20:48

Wojtek - jak ochłoniesz daj jakieś szersze info...
Reakcja pana Cieślika też jest dla mnie zaskoczeniem, ale może nie do końca....
Przy całym szacunku dla naszej Legendy muszę powiedzieć, ze to jest starszy człowiek, któremu napewno jest wygodnie kryć obecny zarząd - choćby z tego względu, że jego syn chyba trenuje jedną z drużyn Ruchu... Zresztą sądzę, ze w obronę zarządu przez Cieślika jest bardzo zaangażowany nasz prezes, bo wie, że kibice jeśli będą czuli przed kimś z zarządu, to tylko przed panem Gerardem.

Nie możemy się dać nabrać na czcze gadanie prezesa - cały czas trzeba kontnuować jakąkolwiek politykę protestu - z ludźmi pokroju pana Rogali RUCH nic nie osiągnie :(
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

stan01
Kontakt:

#8 Post autor: stan01 » 15 paź 2003, o 21:04

W trakcie posiedzenia przyjęto w poczet członków klubu przewodniczącego najwyższej komisji odwoławczej PZPN Eugeniusza Stanka. "Urodził się on w Chorzowie i cieszymy się, że w tych trudnych dla klubu chwilach zdecydował się pomóc Ruchowi - zakończył Rogala.
Po pierwsze- o ile wiem, to aby zostac czlonkiem Klubu nalezy zlozyc odpowiednie papiery i o czlonkostwie decyduje Zarzad (po jakims czasie).
Po drugie - nie obrazajac Pana Stanka, co on moze pomoc Klubowi? To ze jest PRZEWODNICZACYM NAJWYZSZEJ KOMISJI ODWOLAWCZEJ PZPN spowodowuje moze powrot do ekstraklasy?
Wg mnie kolejne jajca Pana Prezesika i Zarzadu.
stan :(

MiG29

#9 Post autor: MiG29 » 15 paź 2003, o 21:19

Potwierdzam - byliśmy.

Nic specjalnego, Faktem jest, ze pan Cieslik nas skrzyczał, ale chyba dlatego, że do siebie odniósł zarzuty, które kierowaliśmy do innych osób. Szkoda. Mam nadzieje, że nikt negatywnie nie skomentuje tego na forum. Pan Gerard Cieślik jest oczywiscie dalej dla nas legendą i nie pisze to ironicznie

A co do reszty, to faktycznie jest smutno

Piłkarzy "poprosiliśmy", by zechcieli szanować nas i by ten szacunek wyrażali swoją grą, by wiedzieli, że grają dla kibiców.

Chcieliśmy dowiedzieć sie, co robi Zarząd, rozliczyć tych, którzy nie pojawiają się na zebraniach, którzy nic nie zrobili dla klubu.

Pytaliśmy o stadion, politykę transferową, zmiany w Zarządzie, złą sytuację w szatni, lekceważenie kibiców.

Teoretycznie prezes odpowiada, zgadza sie, ale z tego chyba nic nie wynika

Nie wiem, co mam jeszcze napisać - pytajcie o szczegóły

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#10 Post autor: vahanara » 15 paź 2003, o 21:28

Konrad pisze:Przy całym szacunku dla naszej Legendy muszę powiedzieć, ze to jest starszy człowiek, któremu napewno jest wygodnie kryć obecny zarząd - choćby z tego względu, że jego syn chyba trenuje jedną z drużyn Ruchu... (
ku*** ludzie!!! Są chyba jakieś granice... Cieślika będziesz posądzał o kumoterstwo i "odnoszenie korzyści" z krycia zarządu!?

Brak słów, wstyd...

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#11 Post autor: Wilus » 15 paź 2003, o 21:36

Czy prezes powiedzial cos wiecej na temat rozmow prowadzonych z sponsorami, czy to tylko standardowe rozmowy, ktore sa prowadzone juz od kilku lat ?

Jak pilkarze reagowali na posadzenia o nie przykladanie sie do gry. Czy tutaj w tej materii cos sie zmieni, co grajki deklarowali, mowili ?

Wilus

fuhr
Kontakt:

#12 Post autor: fuhr » 15 paź 2003, o 21:39

jest to zywa tarcza prezesa wrecz wg mnie wykorzystywana - czy Cieslik nie widzi ze ten klub marnieje z dnia na dzien ile ludzi z jego dzielnicy wybiera sie na Ruch....z 300 a ile bylo jak on byl pilkarze...kto jest wiinny??? prezes mowi ze on nie - tylko ci niedobrzy pilkarze - ale kto do qrwy nedzy ich zatrudnil :evil: wszyscy winni tylko nie ten co siedzi na czele wszyskiego....ile osob zwiazanych z Ruchem sie odwroilo on Ruchu zarzadzanego przez Rogale....ile mozna sluchac ze zmiany napewno beda - tylko qr** kiedy bo to wyglada tak ze jak Zimbabwe przyjma do Unii....

prawda jest taka ze tylko my mozemy zmieni

przecieiz gdyby nie my to by nie bylo problemu - ktos by rzucil z przekasem ze taki jest sport, ze sytuacja na slasku ze ze jakis szaman rzucil urok....
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

gregor
Kontakt:

#13 Post autor: gregor » 15 paź 2003, o 21:40

Rozmawialiśmy też z kilkoma pilkarzami i okazało się (co chyba nie jest zaskoczeniem dla nikogo) że nie wszystkim jest podrodze z Ruchem. podajcie konkretne NAZWISKA :evil: :evil:

fuhr
Kontakt:

#14 Post autor: fuhr » 15 paź 2003, o 21:40

pan Gerard jest dla mnie sybolem Ruchu....i tym bardziej to boli
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#15 Post autor: Ozor » 15 paź 2003, o 21:43

Jakie to firmy mają być udziałowcami i kto ma byc sonsorem strategicznym czylin kto będzie posiadał pakiet kontrolny?

ODPOWIEDZ