Letnie transfery....
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Gerhat w dalszym ciągu się nie rozumiemy i raczej się nie zrozumiemy.
Ty dywagujesz na tematy moralne zawodnika i z jego perspektywy dokonujesz ocen. Ja patrzę z perspektywy klubu i postawa Nowaka delikatnie mówiąc drażni mnie.
I doprawdy porównanie walki o zwycięstwo klubu, do walki ?? o zatrzymanie zawodnika średniej klasy, jest zupełnie nieprzystające.
Sorry a dlaczego niby klub nie może szukać lepszego bramkarza, o kim ta rozmowa ? O Nowaku czy o Buffonie, Van der Sarze, Reinie ?
I na koniec ! Czy zatrzymanie Nowaka na pół roku uczyni go mniejszym Judaszem niż byłby gdyby odszedł teraz ? A jak żabole z niego zrezygnują to już tym Judaszem nie będzie ? Dla mnie Judasz, to stan moralny, nie formalny. To deklarowana chęć, nie fakty dokonane. Dlatego dla klubu lepiej na Judaszu zarobić, niż oddać go za darmo
Ty dywagujesz na tematy moralne zawodnika i z jego perspektywy dokonujesz ocen. Ja patrzę z perspektywy klubu i postawa Nowaka delikatnie mówiąc drażni mnie.
I doprawdy porównanie walki o zwycięstwo klubu, do walki ?? o zatrzymanie zawodnika średniej klasy, jest zupełnie nieprzystające.
Sorry a dlaczego niby klub nie może szukać lepszego bramkarza, o kim ta rozmowa ? O Nowaku czy o Buffonie, Van der Sarze, Reinie ?
I na koniec ! Czy zatrzymanie Nowaka na pół roku uczyni go mniejszym Judaszem niż byłby gdyby odszedł teraz ? A jak żabole z niego zrezygnują to już tym Judaszem nie będzie ? Dla mnie Judasz, to stan moralny, nie formalny. To deklarowana chęć, nie fakty dokonane. Dlatego dla klubu lepiej na Judaszu zarobić, niż oddać go za darmo
- m-p
- Kontakt:
-
- Kontakt:
chyba czegoś nie rozumiesz, albo nie chcesz zrozumiećkasa dla klubu nie jest żadnym wytłumaczeniem , wówczas powinno się akceptowac układanie meczy, bo to też mogła być kasa dla dobra klubu, nieroz klub mógł miec z tego pożytek. Czy wiec lepiej sprzedac mecz niż przegrać go za darmo w uczciwej walce?
Idąc tokiem myslenia że najważniejszy jest klub, kazde skur*** można usprawiedliwić, byleby tylko była z tego jakaś kasa.
A co robił klub na rok przed końcem kontraktu Nowaka, zamiast przedłużyc kontrakt ( tak robią kluby które chcą się ustrzec syndromu "sprzedajemy nie bacząc na nic bo za pół roku odejdzie za free") sprowadzili innego bramkarza. A jak już kasa się liczy to dlaczego nie sprzedali go dwa lata temu do Norwegii? Dużo większa kasa była do wzięcia, dużo więcej dla dobra klubu. Teraz będzie parę stówek, ale nawet pare tysięcy może usprawiedliwić bycie żabolem, a może nawet 30 srebrników, gdzie jest cena bycia żabolem wg ciebie? A może nawet za darmo Nowak byłby dobrym żabolem a nie judaszem, wszak jakiś tor napewno u nich pusci, to bylby pozytw, tak tez można tłumaczyć.
Dla mnie judasz jest judaszem i basta, pod tym wzgledem nie ma zmiłuj, nie ma lepszego środka, nie ma lepszych pieniędzy, nie ma demokracji i tolerancji .
u nas bramkarzem nr 1 jest Mioduszewski, a może nawet Perdijc. Nowak jest daleko w tyle, i raczej w żadnym sezonie nie pokazał nic ciekawego... (czasem się nam tak tylko wydawało, bo na tle reszty drużyny w 2 lidze prezentował się solidnie, a to i tak krótko) szans na to by grac w Ruchu jako nr 1 NIE MA
ale co jest sednem? CZŁOWIEK a nie ideologie, kibicowskie pryzmaty i inne przysłowia
piłkarz jest przede wszystkim piłkarzem, dopiero później kibicem (gdy pozwala mu się być piłkarzem). A jeśli w Ruchu go nie potrzebuje nikt to ja nie widzę sensu, żeby go zatrzymywać tylko dlatego, że "od zawsze lubił Ruch". A jesli chce go tylko Górnik to prosze bardzo, niech ma szanse się rozwijać tam gdzie mu to umożliwią.
Piszesz takie brednie, że czytać się nie da. Piszesz o judaszach, nienawiści, etc. Nie patrząc na to, że piszesz o LUDZIACH i to przede wszystkim o ludziach.
Molek, Balul? oni też są judaszami, których Chorzów nienawidzi? nie bardzo...
Königshütte / Oberschlesien
jakos tez mam szczegolny sentyment do Nowaka, ale to chyba z tej racji, ze najdluzej w Ruchu teraz gra ze wszystkich... jednak jezeli mamy lepszych, to dla klubu i dla samego zainteresowanego korzystniej isc gdzies indziej...
Mi sie bedzie zawsze z Ruchem kojarzyl, ale to nie jedyny bramkarz co w konkurecji wyladowali - Lech czy Wierzowski tez z Ruchu kiedys odchodzili... A kto teraz Matuszka pamieta?
Mi sie bedzie zawsze z Ruchem kojarzyl, ale to nie jedyny bramkarz co w konkurecji wyladowali - Lech czy Wierzowski tez z Ruchu kiedys odchodzili... A kto teraz Matuszka pamieta?
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A ja jestem przede wszystkim kibicem Ruchu, dopiero później tolerancyjnym bywalcem stadionów, a w przypadku żaboli nietolerancyjny byłem zawsze i tak bedzie i teraz. To żadna ujma byc nietolerancyjnym dla żaboli. W twoim świecie to może brednie, ale w moim tradycja i rzeczywistość.3nt.Er pisze:piłkarz jest przede wszystkim piłkarzem, dopiero później kibicem (gdy pozwala mu się być piłkarzem). A jeśli w Ruchu go nie potrzebuje nikt to ja nie widzę sensu, żeby go zatrzymywać tylko dlatego, że "od zawsze lubił Ruch". A jesli chce go tylko Górnik to prosze bardzo, niech ma szanse się rozwijać tam gdzie mu to umożliwią.
Piszesz takie brednie, że czytać się nie da. Piszesz o judaszach, nienawiści, etc. Nie patrząc na to, że piszesz o LUDZIACH i to przede wszystkim o ludziach.
Czy są jakieś przeszkody żeby Nowak był pierwszym bramkarzem Ruchu?
Czy kontrakcie z żabolami będzie miał zapisane "pierwszy bramkarz górnika"?
Z punktu widzenia handlerskiego sprzedanie judasza to są diengi, z punktu widzenia kibica judasz jest judaszem, niezaleznie kto ile srebrników za niego weźmie, bo tu jest ważne kto za niego daje i że on tego chce.
-
- Kontakt:
Byłeś na rozmowie Nowaka z Radolskym, że wiesz co mu powiedział?Czy są jakieś przeszkody żeby Nowak był pierwszym bramkarzem Ruchu?
Czy Nowak jest piłkarzem Ruchu na testach w Górniku? czy Nowak jest piłkarzem Górnika z kontraktem i po rozmowach co do jego przydatności dla zespołu?
nie ustosunkowałes się do pytań o Balula i Molka a już zadajesz swoje?
obaj poszli do Górnika bo w Ruchu nie mieli miejsca w wyjściowej jedenastce, podobnie jest z Nowakiem. Każdy kto grał w Ruchu i zagrał w Górniku to Judasz?

Königshütte / Oberschlesien
-
Do pytania o Molka i Balula, dorzućmy jeszcze przynajmniej Bartosa no i oczywiście Judasza Śrutwę !3nt.Er pisze:Byłeś na rozmowie Nowaka z Radolskym, że wiesz co mu powiedział?Czy są jakieś przeszkody żeby Nowak był pierwszym bramkarzem Ruchu?
Czy Nowak jest piłkarzem Ruchu na testach w Górniku? czy Nowak jest piłkarzem Górnika z kontraktem i po rozmowach co do jego przydatności dla zespołu?
nie ustosunkowałes się do pytań o Balula i Molka a już zadajesz swoje?
obaj poszli do Górnika bo w Ruchu nie mieli miejsca w wyjściowej jedenastce, podobnie jest z Nowakiem. Każdy kto grał w Ruchu i zagrał w Górniku to Judasz?
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
tak troche poza tematem...

... to sie nazywa prawdziwy kapitanIstotnym czynnikiem naszej drużyny jest atmosfera, dzięki której nowi zawodnicy nie mają problemu z aklimatyzacją - zapewnia kapitan zespołu, Wojciech Grzyb. - Nie pozwolę, aby ktoś mówił, że Ruch będzie walczył tylko o utrzymanie. Tak nie będzie! Chcemy mocno namieszać w pierwszej lidze - dodaje.

"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
- kibol-siem-ce
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
kapitan z jajamiSlawko pisze:tak troche poza tematem...
... to sie nazywa prawdziwy kapitanIstotnym czynnikiem naszej drużyny jest atmosfera, dzięki której nowi zawodnicy nie mają problemu z aklimatyzacją - zapewnia kapitan zespołu, Wojciech Grzyb. - Nie pozwolę, aby ktoś mówił, że Ruch będzie walczył tylko o utrzymanie. Tak nie będzie! Chcemy mocno namieszać w pierwszej lidze - dodaje.

a tymat Nowaka już zostowcie
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- modzik
- Kontakt:
Dokladnie ... mie juz tez krew zalewo,jak czytom,ze Nowok to Judasz ... litosci ... Jak synek mo chec do gry to juz lepij niech gro w jakims slaskim klubie.Bzzyk pisze:Nowaka chcecie Judaszem nazywac a jak Mario gral w najwiekszym wrogu kazdego Slazaka czytaj Legii to nic....
A wiekszosc z wos Maria to by po golyj du*** calowala ... tak choby nie pamietala,ze poleciol za kasa do Legii ...

[img]http://img72.imageshack.us/img72/8753/3b0jz.jpg[/img]
[img]http://img526.imageshack.us/img526/4373/oberschlesiendb8.jpg[/img]
[img]http://img526.imageshack.us/img526/4373/oberschlesiendb8.jpg[/img]