Letnie transfery....

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#916 Post autor: Slawko » 6 lip 2007, o 14:43

3nt.Er pisze:może macie coś ciekawszego do powiedzenia? merytorycznego?
Zgadzam sie co do Fabusza.
A co merytorycznego powiesz o reszcie Slowakow, Serbow i gornikow z Lecznej?
Obcokrajowiec musi byc lepszy od zawodnikow krajowych zeby go kupowac. Watpie ze reszta testowanych taka jest.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#917 Post autor: L.G » 6 lip 2007, o 14:50

Slawko pisze:
3nt.Er pisze:może macie coś ciekawszego do powiedzenia? merytorycznego?
Obcokrajowiec musi byc lepszy od zawodnikow krajowych zeby go kupowac.
a co powiysz jak taki cudzoziymiec jest taki som jak nasz grajek ale kosztuje ze trzi razy myni ? I niy mo w gynach zesrany Polski myntalności "gwiazdy" ?
Od testowanio jeszcze nikomu sie krziwda niy stała. Zresztą kedyś "wzmocnioł" nos już eksreprezyntant Polski, co było dali wola niy pamiyntać
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

3nt.Er
Kontakt:

#918 Post autor: 3nt.Er » 6 lip 2007, o 15:11

A co merytorycznego powiesz o reszcie Slowakow, Serbow i gornikow z Lecznej?
moge się wypowiadać o tych, których znam choćby ze słyszenia

Łabędzki papiery na gre ma, tego nie trzeba nikomu tłumaczyć, a czy jest w formie przykładowo Terleckiego (który swego czasu też papiery na gre miał) - niech trener sobie odpowie

Sokolenko - jeden z nielicznych chwalonych piłkarzy Górnika - czy to nie powód by dac mu szanse sprawdzenia się?

Ninkovic - "podobno" grał ok. 50 spotkań w U21 (sam się dziwie jak to możliwe, żeby U21 rozegrała tyle spotkań :] no chyba, że grał w niej od 17 roku życia :] ). Jeśli to prawda, to dlaczego nie dac mu szansy na zaprezentowanie umiejętności?

O reszcie nie mam pojęcia.

Trzeba sobie powiedzieć jasno: piłkarz ze słabego klubu wcale nie musi być słaby (Łabędzki, Sokolenko). Pamiętacie jak Gęsior i Śrutwa byli powoływani do reprezentacji w 1996? co wtedy selekcjoner stwierdził: "mimo to że grają w 2 lidze, to nie są piłkarze drugoligowi".

Ale wypowiedz na tym forum wskazują, że głównym powodem, dla którego krytykuje się piłkarzy nie są ich umiejętności, tylko przynależność narodowa. "Bo nie są Polakami".
Trenera też mamy "Nie-Polaka" i co z tego?
a z jakim trenerem najlepiej się bęzie pracowało Słowakowi jak nie ze Słowakiem? (pomijając sytuacje, w których obydwaj za sobą nie przepadają :hyhy: )
Königshütte / Oberschlesien

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#919 Post autor: Zip » 6 lip 2007, o 15:24

Tak teraz przeglądałem sobie 90minut, i przy transferach Ruchu jest napisane: Veljko Nikitović. Może jednak warto się nim zainteresować. Wiem, że pewnie wielu ma już dosyć sprowadzania graczy z Łęcznej ale z tego co widziałem na C+ to bardzo solidny gracz, który występuje na środku pomocy, czyli na pozycji która może potrzebować u nas kilku wzmocnień. W końcu też nie bez powodu był kapitanem Górnika. Ot co to tylko takie moje gdybanie ;)

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#920 Post autor: grzej » 6 lip 2007, o 16:36

Sokolenke widzialem pare razy w C+ i jak pisalem Osa i Makuch na tej pozycji są o wiele lepsi. I wiem to z widzenia. Zgadzam się każdemu dajmy szansę, ale czy powodem podpisywania kontraktów są umiejętności czy mniejsza kasa którą niby chcą obcokrajowcy.

Radolski przedewszystkim ma umiec dogadac sie z polskimi zawodnikami, bo pracuje w klubie w Polsce, a nie w Słowacji
Ostatnio zmieniony 6 lip 2007, o 16:40 przez grzej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#921 Post autor: jajo » 6 lip 2007, o 16:39

adamo_R pisze:Widać że Męzyk sie niy cyni. Woli grać w gorszyj drużynie. Ofert mioł niy mało a nopewno z lepszych ekip. Wiadomo bydzie groł piyrwsze skrzypce w Poloni a np.w takim noszym Ruchu takich Mezyków je ze 5-ciu jak niy lepszych no i cza walczyć o miyjsce a w Poloni......jego wybór! albo jak godo 3nt.Er oferta mioł... yno ze własnego klubu?
jakby Pepe został w Ruchu to tez by znaczylo, ze sie nie ceni..? To takie dorabianie ideologii, bo on w klubie zostal, a nie zdecydowal przejsc do slabszego
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Karlus z Katowic
Kontakt:

#922 Post autor: Karlus z Katowic » 6 lip 2007, o 18:46

Polska, Polacy, Polski klub - kurcze, jestem na forum Ruchu czy Zagłębia Sosnowiec? ;)

SODA's
Kontakt:

#923 Post autor: SODA's » 6 lip 2007, o 21:14

a gdzie nasza młodziez ,wychowanki, klub zawsze był kojarzony z zawodnikami
z Chorzowa ale mentalnosc ludzi trudno zmnienic w tym klubie
RUCH Chorzów Polska

hydroxy
Kontakt:

#924 Post autor: hydroxy » 6 lip 2007, o 21:29

SODA's pisze:a gdzie nasza młodziez ,
no niystety, po za Janoszką i może Babim, są za ciyncy na OE. Taka na razie jest smutno rzeczywistość.

Jeśli chodzi o tych obcokrajowców co to nic niy osiągnyli ? A taki Mikulenas to niy jest przipadkym obcokrajowiec ?
"sezon sie już zaczoł ?"
"Niy, bo bez Ruchu ta liga niy wystartuje"

Stary kibic

#925 Post autor: Stary kibic » 6 lip 2007, o 21:34

SODA's pisze:a gdzie nasza młodziez ,wychowanki, klub zawsze był kojarzony z zawodnikami
z Chorzowa ale mentalnosc ludzi trudno zmnienic w tym klubie
Niestety ale z ta teza nie moge sie zgodzic. Przeanalizuj sklady nawet z lat 70/80.
Jest wiekszosc zawodnikow z Slaska. To tak ,jak Siemianowice Sl, Myslowice, czy tez z Bytomia.

SODA's
Kontakt:

#926 Post autor: SODA's » 6 lip 2007, o 21:40

nie jestem p.Jaworowicz zeby wszystko tłymaczyc
mamy wychowankow dobrych ale nie umiemy ich docenic
za mało odwagi moze
RUCH Chorzów Polska

bRayan72

#927 Post autor: bRayan72 » 6 lip 2007, o 22:02

Sebastian Nowak pojechał dziś wieczorem na Słowację, gdzie od kilku dni przebywa drużyna Górnika Zabrze. - Wielokrotnie rozmawiałem z prezesem i dyrektorem sportowym Górnika. Było sporo zawirowań w tej sprawie, ale wczoraj w nocy dostałem telefon, że klub wyraża zgodę na to, abym dołączył do nich na obóz. Byłem jeszcze dzisiaj na dwóch treningach Ruchu i około 20:15 wyruszyłem w drogę. Zgrupowanie potrwa do 12. lipca. Po powrocie okaże się, czy tego lata zmienię barwy - informuje bramkarz "Niebieskich".

"Seba" w ostatnim czasie odbył dwie rozmowy "w cztery oczy" z trenerem Radolskim. Zawodnik nie chce jednak zdradzać, czego one dotyczyły. - Mogę jedynie zapewnić, że nie zapadła decyzja o tym, kto będzie bronił w bramce Ruchu od początku rundy. Każdy ma czystą kartę - mówi.

Chorzowskim golkiperem zainteresowana była również Odra Wodzisław. - Miałem w tym czasie jeszcze kilka ofert i zrezygnowałem z propozycji Odry - wyjaśnia 25-letni piłkarz, który jako jedyny był w Ruchu przez całe cztery lata pobytu w drugiej lidze. - Bardzo chciałbym jeszcze zagrać w ekstraklasie z "eRką" na piersi, ale takie jest życie piłkarza. Dziś jestem tu, jutro tam.

W dzisiejszym treningu brało udział dwóch bramkarzy młodego pokolenia. Jeśli Nowak przejdzie do Górnika, jeden z nich być może podpisze kontrakt z Ruchem.
OD KOŁYSKI AŻ PO GRÓB JEDNA WIARA JEDEN KLUB - RUCH Chorzów

stan01
Kontakt:

#928 Post autor: stan01 » 6 lip 2007, o 22:24

SODA's pisze:nie jestem p.Jaworowicz zeby wszystko tłymaczyc
mamy wychowankow dobrych ale nie umiemy ich docenic
za mało odwagi moze
"mamy wychowankow dobrych ale nie umiemy ich docenic" wyjąłeś mi to po prostu z pyska delikatnie mówiąc, ale kiedyś w tym samym temacie wyśmiano mnie że chce z Niebieskich zrobić Hanysowski Klub Sportowy.

EmT
Kontakt:

#929 Post autor: EmT » 6 lip 2007, o 22:50

Porównujecie niektorzy naszych obroncow do obroncow z lecznej... ale jak to chcecie zrobic skoro nasi grajkowie grali z tak "mocnymi druzynami" jak Łomża, Podbeskidzie Kmita, Stal Janikowo, Legnica i czasem nawet tam popelniali bledy...
----------->Matka mnie nauczyła a ojciec wychował bym zawsze i wszędzie Ruchowi kibicował<-------

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#930 Post autor: spyru » 7 lip 2007, o 01:13

ble ble ble. zamieszanie było prze pół roku z Cwielongiem. Teraz robi sie to samo z Nowakiem. Jeżeli koleś poważnie myśli o zmianie barw na Wodzisław lub Zabrze to...... szerokiej drogi............... rezerwisto
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Zablokowany