Letnie transfery....

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kirek
Kontakt:

#841 Post autor: Kirek » 2 lip 2007, o 22:38

niebiescy.pl pisze:Dwóch nowych piłkarzy pojawiło się na popołudniowym treningu Ruchu. Jak już wcześniej informowaliśmy, są to rodacy trenera Duszana Radolsky-ego. Pierwszy z nich to 31-letni napastnik - Martin Fabus. Posiadający dobre warunki fizyczne (187 cm wzrostu i 85 kg wagi) Słowak w poprzednim sezonie występował w niemieckim ASK Trenkwalder Schwadorf.

Kolejny z zawodników zza naszej południowej granicy to Pavol Balaz, który reprezentował ostatnio barwy Interu Bratysława. Ten 22-latek może grać na pozycji lewego obrońcy lub pomocnika.

W nocy do Chorzowa ma przyjechać jeszcze jeden piłkarz ze Słowacji. Wszyscy zawodnicy okazję do zaprezentowania swoich umiejętności sztabowi szkoleniowemu będą mieli podczas jutrzejszego sparingu z GKS-em Jastrzębie.
Kolejny napastnik?? :szok: :szok:

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#842 Post autor: grzej » 2 lip 2007, o 22:44

To jest normalne, ze o tym czasie jest piłkarski bazar, mysle, ze nasz trener dokona właściwego wyboru.
A miał być defensywny pomocnik i stoper, jest boczny lewy obronca, na tej pozycji może grać Osa, Makuch i Nykiel, chyba, że już wiadomo, że ktoś z nich grać nie będzie (Osa?)
historiaruchu.pl

AndRe
Kontakt:

#843 Post autor: AndRe » 2 lip 2007, o 22:47

Radolsky szuka wysokiego napastnika- to chyba jedyne wytlumaczenie tych testow

Kubica - powyzej 190 cm
Ten Slowak tez wysoki.

PS. W Groclinie mieszanka czesko-slowacka sie sprawdzila
W Plocku jeden sezon tez...
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

olej
Kontakt:

#844 Post autor: olej » 2 lip 2007, o 22:47

moze aby jeden z nich okaze sie bramkostrzelny :oczami:

Awatar użytkownika
Kirek
Kontakt:

#845 Post autor: Kirek » 2 lip 2007, o 22:53

Jeśli statystyki na stronie klubu tego napastnika są aktualne to w zeszłym sezonie zdobył 6 bramek wynik nie oszałamiający ale patrząc na reszte drużyny dobry (najlepszy strzelec 8 torów). Może ktoś FCD wie co to za klub? liga? może ktoś coś słyszał o samym zawodniku ?

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#846 Post autor: HKSADIK » 2 lip 2007, o 23:10

mnie zainteresowal ten Balaz z Interu....rzecz jasna Bratyslawa :)
przelecialem okiem sklad Interu przez caly sezon i zagral bodajze w 5 meczach(1 mecz w calosci,reszta wchodzil z lawki)...w tych swoich 5 meczach udalo mu sie zdobyc jedną bramke

jak widac statystyki tego pilkarza nie powalaja na kolana :)malo gral niestety :kwasny:

a po co ten caly Kubica przyjechal to ja nie wiem? jest on juz poprostu slaby i nie nadaje sie na OE

Pavlique
Kontakt:

#847 Post autor: Pavlique » 2 lip 2007, o 23:14

Tyn Balaz w interze bratysława groł w pomocy 1 brama szczeloł 0 z wolnego z 25 metrów 3 żólte kartki w sezonie i tela;
zdo mi sie że Go chyba Radolsky zno z kadry młodziezowców ale tegoch ni ma pewiyn
I'm a man who walks alone

bogas1985

#848 Post autor: bogas1985 » 2 lip 2007, o 23:20

ASK Trenkwalder Schwadorf - tego klubu nie ma nawet w Oberlidze. Tak więc jest to w najlepszym wypadku klub z V ligi niemieckiej.

Ten Balaz - 5 meczow w slabym Interze Bratyslawa. To ma byc nasze wzmocnienie??

To są ku*** jakieś jaja. Czy u nas na prawde nie chce grac ktoś lepszy??

Pavlique
Kontakt:

#849 Post autor: Pavlique » 2 lip 2007, o 23:36

Ponoć momy skautów w klubie, ponoć pan Kapica jeździoł po róznych szpilach i łoglondoł chopów co poardzom kopać do bala... jo sie pytom kaj łoni som, kaj som jakieś chopcy z II ew. III ligi kerym warto sie prziglondnonć; jak niy bydymy szukać i sprawdzać top napewno niy znojdymy i łobudzymy sie w rynkom w nachtopie...
a do nos zjyżdżo som szrot...
nawet biydne lwowioki na testy wziyni Ciesielskigo z Janikowa..... chopa kery grać poardzi....
I'm a man who walks alone

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#850 Post autor: Simone » 3 lip 2007, o 00:50

Pan Mariusz zasluguje na wielki szacunek i zawsze tak bedzie ale naopowiadal o walce o mistrzostwo w niedalekiej przyszlosci a narazie widac ze mocno sie rozmazyl ...

Ogolnie wielki spokoj mimo wszystko panuje w naszy Klubie i mam nadzieje ze ma on podstawy w negocjacjach z jakims duzym kapitalem

Co prawda obecnym skladem powinnismy sie bez problemu utrzymac ale przeciez nie o to chodzi ...

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#851 Post autor: spyru » 3 lip 2007, o 08:16

Troche to martwi, ale ja licze że sztab zaskoczy nas pozytywnie już niedługo. Bo ci Słowacy czy Kubica, faktycznie nie powalają. Troche czasu jeszcze jest, wiec Panowie do roboty!!
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#852 Post autor: L.G » 3 lip 2007, o 08:49

Może po prostu Radolski jeszcze sie niy wypowiedzioł do końca komu dziynkujymy.A przecież kadra już momy ponad 25ciu chopa + powroty z wypozyczyń. Niy idzie na kopy kontraktować ludzi.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#853 Post autor: grzej » 3 lip 2007, o 10:29

Wg GW:

"...Będą za to Słowacy. Menedżer zza południowej granicy zaproponował m.in. Martina Fabusza (31-letni napastnik z Trencina, określany przez Słowaków "topkanonierem") i 23-letniego pomocnika Pavla Balaza. Fabusz to reprezentant Słowacji, król strzelców słowackiej ekstraklasy w 1999 i 2003 roku, dwukrotny mistrz Słowacji z drużyną z Żiliny (2003 i 2004)..."

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#854 Post autor: L.G » 3 lip 2007, o 11:01

grzej pisze:Wg GW:

"...Będą za to Słowacy. Menedżer zza południowej granicy zaproponował m.in. Martina Fabusza (31-letni napastnik z Trencina, określany przez Słowaków "topkanonierem") i 23-letniego pomocnika Pavla Balaza. Fabusz to reprezentant Słowacji, król strzelców słowackiej ekstraklasy w 1999 i 2003 roku, dwukrotny mistrz Słowacji z drużyną z Żiliny (2003 i 2004)..."
brzmi lepi niż w przipadku tego Kubicy (chroń nos p. Boże)
ps. czyzby to był tyn som ? http://www.fussballdaten.de/spieler/fabusmartin/; http://www.rsssf.com/miscellaneous/slow-recintlp.html

Jak, ja to może wartoby go wziąść w miejsce Jezierskiego
Ostatnio zmieniony 3 lip 2007, o 11:06 przez L.G, łącznie zmieniany 1 raz.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

bRayan72

#855 Post autor: bRayan72 » 3 lip 2007, o 11:04

Andrzej Kubica na treningu Ruchu
Andrzej Kubica, piłkarski obieżyświat, po raz pierwszy trenował w poniedziałek z Ruchem Chorzów. Szansę na grę w niebieskich barwach mają też Słowacy.

Pojawienie się Kubicy na zajęciach chorzowskiego klubu nie jest wielkim zaskoczeniem. Działacze przymierzają się do sprowadzenia doświadczonego napastnika przynajmniej od roku. Ostatnio twierdzili jednak, że chcą wykorzystać doświadczenie 34-letniego Kubicy poza boiskiem. Prawdopodobnie chodziło im o usługi menedżerskie. - Czuje się na siłach, żeby wciąż grać - zapewnia piłkarz, któremu właśnie wygasł kontrakt z Górnikiem Łęczna. Przez ostatnie pół roku Kubica nie grał jednak nawet w rezerwach byłego pierwszoligowca. - Trenerzy mi zabronili. Ale ja tak tej sprawy nie zostawię! Mam prawnika i będę walczył o swoje pieniądze - podkreśla.

Kubica to prawdziwy piłkarski globtroter. Wychowanek Błękitnych Sarnów grał m.in. w Austrii, Belgii, Francji, Izraelu, a nawet Japonii. Najgłośniej było o nim w 1999 roku, gdy w barwach Maccabi Tel-Awiw zdobył tytuł króla strzelców izraelskiej ekstraklasy.

- Pewnie, że nie jestem w najwyższej formie. Trening to jednak nie to samo co gra. Za dwa, trzy tygodnie powinno być lepiej. Nie od razu przecież Kraków zbudowano - przekonywał. Kubica na pewno nie jest piłkarzem, który przyjechał na Cichą na testy. Sam stwierdził, że jego przyszłość w Chorzowie stanie się jasna po rozmowie z właścicielem klubu.

Dušan Radolský, trener Ruchu, nie rozwodził się nad przyjazdem Kubicy. - Potrzebujemy dobrego napastnika. Odejściem Piotra Ćwielonga do Wisły Kraków już sobie nie zawracam głowy. To przeszłość - podkreślał.

Chorzowscy piłkarze przyzwyczają się do nowych zwyczajów, jakie nastały wraz z przyjściem do klubu trenera ze Słowacji. W tym tygodniu treningi rozpoczynają się około 9 rano i trwają do późnego popołudnia. Zawodnicy ćwiczą w tym czasie trzy razy. W przerwach jedzą obiad i odpoczywają w hotelu. Nikt nie marudzi.

Niebiescy trenują m.in. na dawnym boisku Konstalu Chorzów. Podczas zajęć jest cichutko, raz po raz słychać tylko trenera, który na całe gardło instruuje zawodników.

Z zespołem ćwiczy też Grzegorz Misiura. Piłkarz miał być wypożyczony, ale prawdopodobnie rozwiąże kontrakt. Działacze liczyli, że znajdą Misiurze nowy klub. Rozmawiali z Podbeskidziem i GKS-em Jastrzębie, sam piłkarz wspomina też o Polonii Bytom. Konkretów jednak nie ma.

Na przedłużenie umowy czeka wciąż Marcin Klaczka, ale dyrektor klubu Krzysztof Ziętek zapewnia, że to formalność. Po krótkich urlopach do zespołu dołączyli też Tomasz Sokołowski i Grzegorz Baran, którzy podczas weekendu brali śluby. Tydzień wcześniej stan cywilny zmienił również Sebastian Nowak.

Wraz z odejściem trenera Marka Wleciałowskiego zmalały szanse na pierwszego Afrykańczyka na Cichej. Nigeryjczyk Ugochukwu Michael Enyinnaya "Hugo" miał dość przeciągających się testów i zrezygnował sam (podpisał nowy kontrakt z Odrą Opole).

- Właściciel Ruchu jest na wakacjach w Hongkongu i nie mogliśmy podpisać umowy. Powiedział, że 10 lipca wróci i wtedy to zrobimy. Ja jednak nie chciałem tyle czekać - mówi nigeryjski napastnik

Działacze mówią, że w przypadku Senegalczyka Pape Samba Ba też skończy się raczej na testach, tyle że medycznych.

Będą za to Słowacy. Menedżer zza południowej granicy zaproponował m.in. Martin Fabuš (30-letni napastnik z FK AS Trenčín) i 23-letniego pomocnika Pavola Baláža. Fabuš to reprezentant Słowacji, król strzelców słowackiej ekstraklasy w 1999 i 2003 roku, dwukrotny mistrz Słowacji z MŠK Žilina (2003 i 2004).

Słowacy przyjechali w poniedziałek po południu, mają zagrać we wtorkowym sparingu z GKS-em Jastrzębie.

- Testy będą trwały do końca tygodnia. Potem jedziemy na obóz do Wisły i kadrę chcę już mieć niemal w komplecie - tłumaczy Radolský. Przed wyjazdem w Beskidy zespół czekają jeszcze badania, w tym tak przez wielu nielubiana wizyta u stomatologa.
OD KOŁYSKI AŻ PO GRÓB JEDNA WIARA JEDEN KLUB - RUCH Chorzów

Zablokowany