Czy w Chorzowie będzie sponsor strategiczny? cz. 2 :)

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mikoruch
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#286 Post autor: Mikoruch » 23 cze 2007, o 12:52

Myslicie, że po wejściu będzie 20,30 lub 50 mln ?
Znajdź sponsora to będzie kasa. Jak na razie idziemy w dobrym kierunku i nie płakać że nie ma kasy itp bo już nie da się tego czytać !

czy Klimek wchodząc na giełde w przyszłym roku chciał wykładac kasę na cos niewiadomego ?
dla przyszłych akcjonariuszy nie jest to bez znaczenia.
Na dzień dzisiejszy Ruch wzmacnia Reporter'a i odwrotnie.
A to że nam najlepszych wykupują - to zadna nowość, więc nie płakać tylko kupować karnety i od lipca doping !

Jeszcze chwilkę temu było 10 mln długów - jak zrobią z tym porzadek to bedzie kasa na inwestycje.
Cierpliwości ...

bogas1985

#287 Post autor: bogas1985 » 23 cze 2007, o 12:53

Rumcajs

Masz racje, ale zwroc uwage ze I liga to cos innego niz druga liga. W II lidze nie bylo az tak finansowej przepasci. Mielismy wowczas 6 budzet po Lechii, Polonii, Jadze, Zaglebiu i Slasku. Mimo ze w/w kluby byly teoretycznie bogatsze, ale nie mialy az tak duzych funduszow by sprowadzic pilkarzy az tak wyrozniajacych sie od nas. W takim wypadku mozna powiedziec ze budzety nie graja.

W I lidze to juz inna bajka. Umiejetnie dysponowac budzetetm mozemy, ale to i tak nam nie pomoze. Pilkarz z karta na reku majac do wyboru 8 tys placy w Ruchu i 25 tys placy w innym klubie zawsze wybierze to drugie. Bedziemy zbierac tylko "resztki", ktorzy moze okaza sie udanym transferem, moze nie. Na sprowadzania sprawdzonych graczy nas nie stac, bo tych kupuje sie za gotowke (a my jak wiadomo tego czynic nie bedziemy). Ostatnio podobna poliyke kadrowa przyjela Wisla Krakow. Jak skonczyl sie dla nich tamten sezon? Kompletna klapa.

Ktos napisal, ze najwazniejsze ze jestesmy wyplacalni. W I lidze 95% klubow jest wyplacalne (poza LKS i Polonia B). Tylko roznica ich wyplacalnosci jest taka ze pilkarze u nich zarabiaja 30 000 zloty a u nas 10 tys zloty

Jesli nie dobijemy do czolowki to co pol roku na forum bedzie placz w stylu: "Dlaczego oni sprzedaja X, on trzymie nasza obrone" lub "Dlaczego oni sprzedaja naszego najlepszego napastnika, kto bedzie teraz strzelal gole?"

Jak myslicie. Jak dlugo pociagniemy w I lidze z taka polityka?? Rok, dwa, piec lat??

Dzisiejsza pilka to biznes i nie ma w niej miejsca dla sentymentow. "Niebieskie serce" mozna miec ale pieniadze bardziej dzialaja na wyobraznie.

Moje spostrzezenia sa tylko wedlug tego artkulu z "Pulsu Biznesu". Jak zjawia sie pieniadze to wszystko ulegnie zmianie.

Pozdrawiam

P.S.
Tylko nie piszcie ze jestem pesymista, bo to realna ocena sytuacji.

Awatar użytkownika
Mikoruch
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#288 Post autor: Mikoruch » 23 cze 2007, o 12:55

Jesteś pesymistą :wink:

3nt.Er
Kontakt:

#289 Post autor: 3nt.Er » 23 cze 2007, o 12:58

Jak myslicie. Jak dlugo pociagniemy w I lidze z taka polityka?? Rok, dwa, piec lat??
następne 87 i tego się trzymmy :twisted:
Königshütte / Oberschlesien

Awatar użytkownika
ch-R

#290 Post autor: ch-R » 23 cze 2007, o 13:01

bogas1985 pisze:
chorzowskaR pisze:Pieniądze nie graja !
nie? To czemu?
we Wloszech w kolko tlko Milan Inter, Roma, Juventus
w Anglii w kolko MU, LFC, Arsenal, Chelsea
w Hiszpanii Real ,Barca
itd itp

Wymien mi choc jeden klub, ktory majac jeden z najnizszych budzetow w swojej lidze, osiagal sukcesy dluzej niz jeden sezon. Tylko jeden klub.

Jedyna nasza chyba to taka, ze zagramu dobry sezon w I lidze (czyt awansujemy do Europejskich Pucharow) i ktos sie nami zainteresuje. Chyba ze dzialacze maja jakiegos asa w rekawie.
A powiedz mi co to za sztuka miec w ch** kasy i pokupowac gwiazdy z zagranicy? Ilu Wlochow gra w Milanie czy w Juventusie? Dobra gupio godka , patrz na Polonia B. to jest mistrzostwo swiata , byles na ich stdionie ? widziales ten syf? widziales szatnie? widziales gdzie trenuja?
A przyklad jak chcesz to ci podom np. AZ Allkmar od jakiegos czasu trzymo poziom a kasy napewno nie mo tyle co Ajax
A pamietosz czasy KSC Karlsruhe w Bundeslidze jak zawojowali Europa? Powiedz mi czymu Relal albo Barca lub Chelse nie zdobyli LM przeca wedlug twojej teori powinni bo maja w pi*** kasy

...........a zaroz mi odpiszesz ze Milan go zdobył.......... :?
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

bogas1985

#291 Post autor: bogas1985 » 23 cze 2007, o 13:10

Az Alkmar to nie jest dobry przyklad. Z rynku Holenderskiego do Nas mozna porownac Sparte Rotterdam czy Den Haag. To sa biedne kluby w porownaniu do najlepszych w Holandii. AZ Alkmar to taka Polska Korona.

Pamietam czasy kiedys KSC zawojowalo Europa i widze gdzie teraz sa.

Polonia Bytom to ewenement jednego sezonu. Takie cos nie powtorzy im sie przez 20 lat.

Wole byc pesymista i potem wszystko publicznie odszczekac niz potem kurwowac dlaczego jest tak zle.

Koniec tematu. Juz nic wiecej nie pisze.

HBSiwy
Kontakt:

#292 Post autor: HBSiwy » 23 cze 2007, o 13:11

Powiem to co moj poprzednik.Kasa jest wazna ale wazniejsze jest jej wydawanie.Mieszkam w Bremie i jak niektorzy wiedza jest tu Werder ,klub nie jest bogaty ale od paru lat gra o najwyrzsze cele w Bundeslidze i nie tylko.
Mamy dobrego dyrektora sportowego i trenera ktorzy sciagaja mlodych glodnych sukcesu chlopcow za male pieniadze.
I jak narazie idzie to w dobrym kierunku.Taki Diego przyszedl w zeszlym sezonie z FC.Porto za mala kase bo siedzial tam na lawie a u nas gwiazda i jest juz 15 melonow warty.To tylko jeden prziklad a jest tez pare innych.
Bayern ma kasy w ch... i co osiagneli w tym sezonie....
Wierze w p.Klimka i jego wizje(mistrzostwo nie realne)ale od razu Krakowa nie zbudowali.Mysle ze badzie ok i za jakis czas bedzie bardzo niebiesko.
[color=blue][b]JESTESMY WSZEDZIE ALE NASZE SERCA SA ZAWSZE NA CICHEJ[/b][/color]

rumcajs_79
Kontakt:

#293 Post autor: rumcajs_79 » 23 cze 2007, o 13:22

nie no trocha mosz racji bogas1985

co do wydowania wielkiej kasy juz LEGIA I WISLA przekonaly sie ze to niejest dobre rozwiazanie!tyko zeby cos znaczyc to trzeba wydac jakokolwiek kasa na jakis grajkow bo zadarmow to czysto loteria jest raczyj!
ale nadal uwazom ze przy dobrym wydowaniu idzie z tom kasam wylondowac w pierwszej 8-ce!
[url=http://imageshack.us][img]http://img86.imageshack.us/img86/4302/tgah5.jpg[/img][/url]

[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]

Awatar użytkownika
Mikoruch
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#294 Post autor: Mikoruch » 23 cze 2007, o 16:11

wreszcie troche optymizmu 8)

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#295 Post autor: Patton » 23 cze 2007, o 16:20

Spokojnie, spokojnie :) Ja wiem, ze wobec Allianz kazdy u nas wymaga podobnego sponsora. Tylko Allianz jest jeden, moze w kazdej chwili odejsc i bedzie dramat. U nas jest Reporter - juz niedlugo spolka gieldowa o bardzo stabilnej pozycji, szybko rozwijajaca sie, przynoszaca ladny zysk. Jest Pronox - co by nie mowic, branza jak i rynek na ktorym dziala jest wiecej niz obiecujacy. Do tego Minoca, kolejny lider rynku. Mnie osobiscie bardzo cieszy wspolpraca z ta firma PR - przy dobrej wspolpracy to moze nam przyniesc bardzo duzo korzysci. Wierze, ze Klimek oraz Smagorowicz maja bogatych i dobrych znajomych. Tylko do tego potrzeba czasu, czasu i jeszcze raz czasu. Wiadomo, ze kibic Ruchu jest bardzo wymagajacy, jednak ja w 100% ufam ludziom, ktorzy przez kilkanascie lat budowali od podstaw wielkie firmy. Maja leb na karku ;)
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Tomasz
Kontakt:

#296 Post autor: Tomasz » 23 cze 2007, o 19:46

Bogas, aleś wysypał z tym Ajaxem , niech mnie licho!! Ajax ma taką szkółkę, że mógłby z roku na rok nowych 11 gówniarzy wpuszczać, którzy walczą o najwyższe cele w lidze, niestety na europę to nie wystarcza, i potrzeba by bardziej stabilnego składu, ale za jakiś czas Ajax znów będzi wielki w europie, i jak na klub, który 4 razy zdobywał puchar europy to jego budżet jest smiesznie mały, a ten ABN AMBRO daje śmieszne pieniądze. U nas sytuacja jest całkiem inna, bo my nie mamy takiej szkółki, choć talenty by może się znalazły, ale szkółki nie ma i na drugiego PEPE będziemy czekąc kolejne 10 lat!- (choć wolałbym, żeby PEPE, to nie był szczyt marzeń jeśli idzie o wychowanków) Kasa jest nam potrzebna nie da się ukryć, ale są plusy- jest stabilizacja finansowa, nikt nam nie zakręca wody w kranach, ani prądu, możemy rozgrywać mecze przy świeczkach bo nas na to stać... z 12 milionów długu zrobiło się 3,5!!! o tym że na szpile zamiast 2 tysiecy chodzi 5-czy 6 a w OE będzie pełny stadion duzo częsciej- Legia, Polonia B, Altreich, Żabole, praktycznie wszystkie mecze oprócz Groclinu, Jagi, Bełchatowa, i ewnetualnie Lubina są o prestiż!! Ja mało kiedy jestem takim optymistą jak teraz. Mamy Radolskiego, to nie jest jakaś trenerska popierdóła tylko fachowiec, sponsor przyjdzie za jakiś czas, gdy zobaczy, że na Ruchu można zrobic duży kapitał! albo Reporter rozwinie się na tyle, że będzie nam rósł budżet w tempie geometrycznym także gramy o najwyższe cele mam nadzieje!!
Ruch Ruch HKS!

malyjohn

#297 Post autor: malyjohn » 23 cze 2007, o 20:24

a jo powiem tak .wcale nie trzeba miec 20-25 mln zlotych budzetu oparte na jednym sponsorze ( KGHM, ITI, TELEFONIKA) i placic jakis lebiodzie po 200 tys euro za sezon. Wedlug mnie w zupelnosci wystarczy 8- 10 mln zl pewnych i miec grajkow co uszanuja kibicow i kasa co maja do wywalczenia na boisku. w Tamtym sezonie Odra pokazala ze z takim budzetem mozna swietnie radzic sobie w lidze.

Niybieski_wiRek
Kontakt:

#298 Post autor: Niybieski_wiRek » 26 cze 2007, o 17:00

malyjohn mosz recht Odra W. pokozała ze tyz umiom grac ino czeba trocha wiyncy zaangazowanio w to co sie robi a sukcesy same przidom !! a wiadomo jak bydom sukcesy to bydzie tyz sponsor ! do nos sukces bydzie jak bydymy kajs we 8 chociaz dali mom nadzieja na 15 majstRa !!
[size=200][color=blue]To Miasto Jest Nasze! Ruda Śląska KS Ruch[/color][/size]
zmniejsz stopke

Stary kibic

#299 Post autor: Stary kibic » 26 cze 2007, o 19:24

Ale jalowa gadka. Ludzie czy niektorym juz wogole nie przychodzi do glawy niektore realia! Jeszcze raz ,dobry sponsor to jest wielki sukses w wielu dziedzinach klubu. Zakup zawodnikow , Inwestycje , sprzet juz nie mowie o obozach treningowych.
Przyklad Bajern Monachium. Jakie transfery? Takie sobie? A co robi p. Podolski w Bajernie?
Siedzi na lawce. Po prostu kupuje sie dobrych graczy aby oslabic inne druzyny. Czy takiego Podolskiego nie kupiliby inne kluby? Niestety nie kupia bo Podolski jest w Monachium i siedzi na lawie. Czy to wielu z Was nie kapuje? Polityka kadrowa jest w kieszeni bogatych klubow. Moze inaczej , bogatych sponsorow. O! Teraz zakub [glow=blue]"Klose".[/glow]

Awatar użytkownika
arango-mokre
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#300 Post autor: arango-mokre » 26 cze 2007, o 21:54

spoko spoko Modelka:):) z monachium na kiero sie wypachalo zaglebie chetnie zaijwestuje w jakis klub na slasku i tak mysla ze chyba ino ruch i dospele beda ja interesowac i ewentulanie polonia

Zablokowany