Fakty są takie a nie inne ...

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Jr

#16 Post autor: Jr » 1 paź 2003, o 08:25

chyba Rogala to ma poukładane jak ten klub ztoczyc jeszcze bardziej może obiekty sprzedać pod super-market bo jak bedzie III lub IV liga to juz nic go niebedzie obchodzic

stan01
Kontakt:

#17 Post autor: stan01 » 2 paź 2003, o 18:40

Bart pisze:No i widzisz Dorsi tu jest właśnie ten problem. Z tego cow iem ,to prezes KS Ruch to jest funkcja społeczna, bo z tego co pamiętam to Rogala żadnej kasy nie bierzez z tego tytułu. Przynajmniej oficjalnie...
Chyba ,ze się mylę.
Chyba sie mylisz, tak jak napisal Konrad 5 tys. jest conajmniej Jego. Tez sobie ta kwote przypominam. Za frajer ta Jego dupa do stolka az tak by sie nie przykleila.
stan

Gość

#18 Post autor: Gość » 2 paź 2003, o 23:39

Dzięki za sprostowanie. To tym bardziej mam wsystko rozjaśnione teraz i wiem ,że słusznie domagamy (amy) się odejścia tego czerwonego pachołka.

wicheRUCH1920

#19 Post autor: wicheRUCH1920 » 3 paź 2003, o 14:58

Nie wiem czy to nie jest zbyt proste.
Wychodzi na to że jak odejdzie Rogala, to razem z nim odejdą wszystkie kłopoty. Ja niestety nie jestem tego taki pewien. Co gorsza myślę, że po jego odejściu mogłoby być jeszcze gorzej. Dlaczego??? Ano dlatego że nie widzę nikogo kto mógłby go zastapić (może wy kogoś znacie). Kogo weźmiemy? - jakiegoś biznesmena? dla którego będzie liczył się tylko zysk - on wtedy faktycznie spienięży wszystko co się da, a na bocznym boisku powstanie market. Ja to bym w pierwszej kolejności rozp... ten 25 osobowy zarząd - to dopiero są darmozjady. Wiem że tym tekstem się wszystkim narażę, ale nie wierzę że Rogala się nie stara, że pasuje mu ten stan w Ruchu. W wywiadzie powiedział że nie bierze żadnej kasy z klubu od 14 miesięcy (można wierzyć albo i nie), co do wypłaty w ostatnich miesiącach nawet Mario przyznał że widział faktury na wypłacenie piłkarzom pieniędzy. Przecież to młyn na wodę dla tych naszych grajków - każde niepowodzenie, brak zaangażowania, przejście obok meczu - tłumaczą brakiem pieniędzy. A może tak żeby przyciągnąć kasę do klubu to trzeba zacząć coś grać, a nie tylko narzekać. Ja wolałbym zainwestować w klub, w którym widzę że piłkarze są z nim związani, że zależy im na klubie bez względu na warunki. Olałbym piłkarzy, którzy grają tylko wtedy, gdy mają kasę - olbrzymią kasę, bo jak na ich umiejętności to zarabiają kokosy. I tutaj jest problem - wygórowane kontrakty - dać im tyle ile przeciętnemu człowiekowi - niech wyżyje za 1500 PLN, ciekawe czy wtedy będzie go stać na mieszkanie, samochód, wczasy... Spójrzmy może na to z innej perspektywy, wcale nie bronię Rogali, ale nie uważam że jest jedynym powodem takiej sytuacji w klubie
Chylę czoło przed Wyrobkiem i Fornalakiem - pracują za friko (jakoś nie narzekają)
Popieram założenie czegoś na wzór "klubu 100". Sam jestem skłonny przeznaczyć 50 PLN na mój klub. Tylko niech ktoś się tym zajmie, zorganizuje, niech wydatki będą przejrzyste i .....

Pozdrawiam wszystkich niebieskich

P.S. teraz czekam na obelgi pod moim adresem, jako wielbiciel Rogali (gwarantuję że tak nie jest)

Gość

#20 Post autor: Gość » 3 paź 2003, o 15:50

wicheRUCH1920 pisze:[...]P.S. teraz czekam na obelgi pod moim adresem[...]
Niedoczekanie twoje... sam sobie to przemyśl na spokojnie... :roll:

AndRe
Kontakt:

#21 Post autor: AndRe » 3 paź 2003, o 16:50

wicheRUCH1920 pisze:P.S. teraz czekam na obelgi pod moim adresem, jako wielbiciel Rogali (gwarantuję że tak nie jest)
Ja pi***ole ,darujcie sobie prosze takie texty :?

Ja tez nie jestem za haslem "obojetnie kto byle nie Rogala"
ale golym okiem widac ze czas Rogali juz sie skonczyl.

Oto wypowiedz Rogali dla PN z 5 pazdziernika 1999 roku :!:

PN:Sama dobra atmosfera za dlugo zyc sie nie da!

K.R. - ......... A dzis wszystkie kopalnie juz zostaly zamkniete.Huty ledwio zipia. ........ Sytuacja ekonomiczna na Slasku jest tragiczna utrzymuje sie wysokie bezrobocie.......

A teraz przeczytajcie sobie ostatnie wypowiedzi Rogali.Powtarza te same truizmy.
Skoro przemysl pada trzeba szukac sponsoringu w innych galeziach (np w uslugach).
Jednak wiekszosc ludzi w zarzadzie jest z minionej epoki i ich myslenia juz przestawic nie da.Wiem ze to latwo sie mowi ale Rogala&zarzad mial na to chyba wystarczajaca ilosc czasu.
A sprawa z kworum , spolka i stadionem to juz jest kpina.Podobnie jak nazwanie Sklepowicza czlowiekiem oddanym Ruchowi.

Musi nastapic czas zmian bo my stoimy w miejscu a jak wiadomo kto stoi w miejscu ten sie cofa.
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

hanys1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22 Post autor: hanys1920 » 3 paź 2003, o 20:46

nie jest tak ze tylko rogala musi odejsc musi wraz z nim odejsc zarzad najlepiej caly i zaczac wszytsko od nowa. nie moga ludzi pokroju rogali zastapic ludzie o podobnej mentalnosci.tu nie chodzi o osobe krystiana rogali ze sie uwzielismy na niego.po prostu on ma menstalnosc z sprzed 89 roku. jego jedyny argument to to ze na slasku jest bieda.a w lidze sa trzy slaskie druzyny i jakos sie radza.idzie sie poradzic nawet na tym biednym slasku tylko ze rogala tego nie chce widziec tylko po prostu trzeba pracowac i dzialac z glowa.pozdrawiam
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów

www.wolnyposredni.pl

Dzyn

#23 Post autor: Dzyn » 3 paź 2003, o 22:17

No i jak zwykle sciemy ludzi na stolkach

http://chorzow.naszemiasto.pl/gospodarka/304324.html

... i 400 tys. zł do montażu krzesełek na stadionie Ruchu. Taki harmonogram inwestycji sportowych chce zrealizować miasto ...

a mi sie zdaje ze juz mialbyc przebudowany caly stadion a nie montaz krzeselek:roll:

wicheRUCH1920

#24 Post autor: wicheRUCH1920 » 6 paź 2003, o 10:29

nie spodziewałem się że akurat ten tekst najbardziej was zdenerwuje. no ale cóż...
ja też uważam że potrzebne są zmiany, tylko pytanie na kogo???
przyjęlibyście z otwartymi ramionami człowieka znikąd???
potrzebny jest człowiek świeży, z nowym spojrzeniem na piłkę, który będzie chciał i potrafił zarobić na futbolu pieniądze (dla siebie i dla klubu), tylko ja pytam kto by to mógł być??? Mario??? - z całym szacunkiem...
kto się odważy przyjść do klubu, który jest w takiej kondycji i wziąść na siebie odpowiedzialność???
do wojtka:
przemyślałem sobie to co napisałem jeszcze przed napisaniem i nadal podpisuję się pod tym. uważam że Rogala nie jest jedynym winowajcą, a pozostali którzy powinni się w takim momencie uderzyć w pierś spokojnie siedzą i cieszą się że znaleźliśmy sobie jedynego winnego. Rogala stracił "papiery" na prowadzenie klubu, nadużył naszej cierpliwości i powinien odejść. niech tylko każdy przemyśli swoje postępowanie i wyciągnie wnioski. a osobna sprawa to znalezienie dla niego rozsądnego nastepcy
pozdrawiam wszystkich niebieskich

fuhr
Kontakt:

#25 Post autor: fuhr » 6 paź 2003, o 15:26

kiedys tez tak myslalem - kto za Rogale i wg mnie praktycznie KAZDY

jasne zdaje sobie sprawe ze nie bedzie to latwe znalesc odpowiednia osobe ale z drugiej strony ile razy juz slyszalem ze nikt nie wroci/przyjdzie - vide Probierz - jak przy sterach naszego Niebieskiego Okretu bedzie Rogala ilu jest ekszawodnikow pokloconych nie z Ruchem a prezesem, choc zdaje sobie sprawe ze piszac prezes moze chodzic takze o nasz kochany zarzad....

na koniec:

ZMIANY DYRASTYCZNE SA POTRZEBNE OD ZARAZ

ps: nie obrazajmy sie nawzajem - kazdy z nas ma inna wizje na poprawe sytuacji i trzeba z tego korzystac

pozdro dla wszyskich NIEBIESKICH za Wielka Woda i za ta mniejsza tez(czyli za Bryniica 8) ) oraz reszty
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

ODPOWIEDZ