Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
rufus_pol
Kontakt:

taki stadion do Kielca nie do CHORZOWA!

#391 Post autor: rufus_pol » 15 cze 2007, o 08:39

dziwi mnie to ze tyle osób się projektem zachwyca, to przecież projekt stadionu dla prowincjonalnego klubu który bedzie grał dwa sezony w 1 dwa w 2 lidze?!? Ani wizualnie nie powala na kolana i na dodatek na 20 tys docelowo, chyba każdy z nas wierzy że RUCH sie odrodzi i będzie europejskim klubem a nie prowincjonalnym ktory sie obija o 1 lige! ja rozumiem że na dziś dzien 18 -20 tys styka, ale co będzie za co będzie za 5-10 lat? dlaczego nie robić czegoś z pomysłem na przyszłość? ktoś podawał przykład old trafford tam stadion jak był budowany był projekt na 100tyś (btw których do dziś nie ma) i sukcesywnie jest rozbudowywany wedle potrzeb! Nie wiem czemu na taki Lech na przyjsc 40 na Wisle 35kobla a na RUCH nie!

to jest jakaś choroba, wszyscy robią na "a już", zero pomysłu co dalej, zupełnie tak jak ze śląskim władowali 400 milionów, właduja jeszcze 200 na zadaszenie i za 5 lat sie obudzą że nikt juz nie chce grać bo jest Bałtika bo jest narodowy w Warszawie bo w Poznaniu.... a za te kase można by coś postawić, ale nie lepiej wydać 2 razy więcej kasy!!

wojtas 81

#392 Post autor: wojtas 81 » 15 cze 2007, o 08:46

to wlasnie nasza Polska czwarta rzeczpospolita!!!

3nt.Er
Kontakt:

#393 Post autor: 3nt.Er » 15 cze 2007, o 08:49

ludzie!! jakie 35 tys??!! na co?? tylko po to by było więcej ochrony trza zatrudniać?
na jakie mecze na Ruch będzie przychodziło więcej niż 20tys?? jeszcze takiego meczu nie było, żebyśmy mieli 20tys (nie licząc "dawnych lat") a Wy już piszecie: co? 18? to za mało!! potrzeba 35 :]
no całkowicie nie rozumia niekierych :/
jak będzie stadion na 18-20 tys to przynajmniej będzie szansa, że większośc meczy będzie po 15tys... no może na kilku komplet... stadionu śląskiego nikt nam stąd nie wywiezie;) i jak będzie potrzeba 35 tys to stadion się znajdzie... napewno...

ja sobie nie wyobrażam sytuacji, kiedy mamy stadion na 30-35 tys a na mecze przychodzi po 8... 10... 15 :/

to jest koncepcja... i jest to koncepcja jaką stosuje się w Krakowie, identyczna! tylko inaczej wyglądają trybuny... byliśmy na meczu z Wisłą? widzielismy jak to wygląda? komuś się nie podoba?
bo gdyby nam ten projekt zaczął się (tak zaczął się, bo nie widze nikogo kto by zaczął realizować) urzeczywistniać to byłbym szczęsliwy...
Königshütte / Oberschlesien

wojtas 81

#394 Post autor: wojtas 81 » 15 cze 2007, o 08:55

3nt.Er nie bylo 20tys bo nie mo kaj przyjsc 20tys! nowy stadion bedzie automatycznie bezpieczniejszy i przez wieksza liczbe kibicow odwiedzany!!!

Awatar użytkownika
ch-R

#395 Post autor: ch-R » 15 cze 2007, o 08:59

Ten projek to wypisz wymaluj stadion Wisły i nadodatek te narozniki ktos odpierdzielil fuszere ale co sie nie robi zeby kibiców uspokoic , ciepnac im byle ochlap jak dla psa. To moje zdanie. Ale w sumie jest to lepszy projek niz ten za czasów rogalika.
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#396 Post autor: spyru » 15 cze 2007, o 09:04

To nie jest projekt, to jest koncepcja, teraz bedziemy czekać ze 2 lata na projekt i ze 20 lat na realizacje.
Wyrysowanie koncepcji zajęło kilka miesięcy, wiec o czym my rozmawiamy :roll: Podobnie to ja sobie sam w przypływie wolnej chwili rozrysowałem kilka lat temu.
Kopel..... ty wiesz co........

Awatar użytkownika
ch-R

#397 Post autor: ch-R » 15 cze 2007, o 09:14

He i jeszcze ta renowacja murawy, jo jest ciekawy jak ona bydzie wygladala po tej renowacji. Kto byl na murawia po szpili z PB to wie ze murawa jest fatalna.
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

3nt.Er
Kontakt:

#398 Post autor: 3nt.Er » 15 cze 2007, o 09:32

3nt.Er nie bylo 20tys bo nie mo kaj przyjsc 20tys! nowy stadion bedzie automatycznie bezpieczniejszy i przez wieksza liczbe kibicow odwiedzany!!!
:?

wiadomo, że będzie wiecej.. ale o ile? o 2, 3 tys? (średnia) ale nie o 10 :/ a nie ubliżając nikomu, to jakbyś umioł liczyć to średnia u nas nie przekraczała 10tys...

to nie te czasy co się budowało stadiony po 120, 100tys. od powiedzmy kilkunastu lat stadiony buduje się 50, 40tys - w miastach które mają po kilka milionów ludzi...
my nie będziemy nigdy Barceloną, Realem czy Baternem... no może przez najbliższeo 30 lat ;)

ja nie wiem skąd w Was tyle optymizmu, przypomne tylko, że na meczu z Interem było nas 18tys. w czasach gdy Ruch zajął 3 miejsce (co prawda na początku sezonu nie sżło im za bardzo, ale mimo wszystko)

cieszył się będe gdy powstanie taki stadion (?!) i co mecz będzie u nas 20tys. A jak będzie trzeba 35 to na Stadionie Śląskim spokojnie zagramy...

zejdźmy na ziemię, jo wos prosza...
Königshütte / Oberschlesien

fuhr
Kontakt:

#399 Post autor: fuhr » 15 cze 2007, o 09:32

chorzowskaR pisze:He i jeszcze ta renowacja murawy, jo jest ciekawy jak ona bydzie wygladala po tej renowacji. Kto byl na murawia po szpili z PB to wie ze murawa jest fatalna.
:shock:

ja tam specem od murawy nei jestem ale wygladala na dobra :roll:
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Awatar użytkownika
ch-R

#400 Post autor: ch-R » 15 cze 2007, o 09:58

fuhr pisze:
chorzowskaR pisze:He i jeszcze ta renowacja murawy, jo jest ciekawy jak ona bydzie wygladala po tej renowacji. Kto byl na murawia po szpili z PB to wie ze murawa jest fatalna.

No fakt specem nie jestes :wink:
Mahatma Gandhi

tomicher
Kontakt:

#401 Post autor: tomicher » 15 cze 2007, o 10:09

rufus_pol pisze:dziwi mnie to ze tyle osób się projektem zachwyca, to przecież projekt stadionu dla prowincjonalnego klubu który bedzie grał dwa sezony w 1 dwa w 2 lidze?!? Ani wizualnie nie powala na kolana i na dodatek na 20 tys docelowo, chyba każdy z nas wierzy że Ruch sie odrodzi i będzie europejskim klubem a nie prowincjonalnym ktory sie obija o 1 lige! ja rozumiem że na dziś dzien 18 -20 tys styka, ale co będzie za co będzie za 5-10 lat?
100% racji
chorzowskaR pisze:Ten projek to wypisz wymaluj stadion Wisły i nadodatek te narozniki ktos odpierdzielil fuszere ale co sie nie robi zeby kibiców uspokoic , ciepnac im byle ochlap jak dla psa. To moje zdanie. Ale w sumie jest to lepszy projek niz ten za czasów rogalika.
Czlowieku albo nigdy nie widziales stadionu wisly albo ci sie kluby pomyslily, z tego projektu za bramkami maja miec 4 tys, na wisle jest ponad 6 tys, a co najwazniejsze ich konstrkcja jest ZELBETONOWA a co za tym idzie praktyczniejsza i duzo duzo lepsza.

co do ochlapu i byle nom zamknac japy przinajmnij na chwila to sie zgadzam calkowicie : /

Tak od siebie dodam jeszcze ze odleglosc trybun od lini to jest chyba jakis zart, tyle ze w ogole nie smieszny...

Jak robic trybuny to tylko murowane !
Obrazek

aju
Kontakt:

#402 Post autor: aju » 15 cze 2007, o 10:13

fuhr pisze:

no własnie dlatego nie mów ze jest dobra bo jest beznadziejna .Dobra to jest jest barwa.
Zaś Kopel zaczyno łatać dziury.... ja zawsze to było. Dobrym przykładem jest wyglą miasta które nic sie nie zmienia :?
MŁODZI TRENUJCIE!!!

Awatar użytkownika
ch-R

#403 Post autor: ch-R » 15 cze 2007, o 10:30

Czlowieku albo nigdy nie widziales stadionu wisly albo ci sie kluby pomyslily, z tego projektu za bramkami maja miec 4 tys, na wisle jest ponad 6 tys, a co najwazniejsze ich konstrkcja jest ZELBETONOWA a co za tym idzie praktyczniejsza i duzo duzo lepsza.
Jo nie godom o takich szczegolach jak konstr. zelbetonowa czy betonowa ino o wyglad , bez naroznikow itp.
Mahatma Gandhi

kolend

#404 Post autor: kolend » 15 cze 2007, o 11:58

Z tego co mi wiadomo, na Wiśle trybuny za bramkami mają w miae równo 5000 każda

Mik20
Kontakt:

#405 Post autor: Mik20 » 15 cze 2007, o 12:22

A dla mnie ta koncepcja Kopla to mydlenie oczow kibicom :!: :!:
Ruch obiektem treningowym na euro?? :lol:
To sie tak skromnie zapytam po jakiego chu... podpisuje smieszne umowy z wladzami Zabrza? z tej umowy wynika ze to ksg bedzie oficjalnym stadionem treningowym a druga sprawa rogala tez nam obiecywal przebudowe stadionu i nawet projekt byl teraz sytuacja wyglada podobnie zas projekt ale nie ma kasy

ODPOWIEDZ