Letnie transfery....

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
hydroxy
Kontakt:

#331 Post autor: hydroxy » 11 cze 2007, o 22:22

Może siy mylymy co do pozycji na kero przimierzany jest Ugo. Może bieronc pod uwaga to:
forum Lechii G. pisze: Przyklad z dzisiaj: Ruch podpisal kontrakt z Hugo z Odry Opole- pamiętacie chyba, ze to on robil polowę gry, biegal, walczyl, podawal,
i
Szkoda Hugo byłem na Odrze i wydaje się świetny dla nas pokierował by pomocą
może łon jest przimierzany jako ofensywny pomocnik ?. A tych jak wiadomo, biołych, Ślonzoków, goroli, żółtych i czornych w tym kraju jak na lykarstwo ?
"sezon sie już zaczoł ?"
"Niy, bo bez Ruchu ta liga niy wystartuje"

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#332 Post autor: Simone » 11 cze 2007, o 22:27

Wedlug GW naszymi zawodnikami niemal napewno zostana : Lilo , Bebenek , Zawadzki ... mysle ze dwoch ostatnich napewno ma potencjal
Widac to bylo gdy gralismy z Kmita ...

Brakuje mi jednak zawodnika 100% na ekstraklase , mimo ze wiekowy to jednak ten Wedzynski by sie przydal na rozegranie

Pavlique
Kontakt:

#333 Post autor: Pavlique » 11 cze 2007, o 22:27

W klubie trwają kadrowe przymiarki do nowego sezonu. Tomasz Sokołowski zastanawia się, czy nie przedłużyć kontraktu z Ruchem. - Sprawa jest otwarta. Powiedziałem co prawda, że chcę wrócić bliżej domu, ale ekstraklasa kusi. Czekam cierpliwie na ruch działaczy - mówi piłkarz, który wczoraj bawił się na święcie... Biura Ochrony Rządu w Warszawie. - Mam tam dobrego kolegę - tłumaczy. Pisaliśmy już, że piłkarzem Ruchu będzie Brazylijczyk Lilo. Do Chorzowa przenosi się też Nigeryjczyk Hugo z Odry Opole.

- Dostałem dobrą ofertę z Ruchu. Wiadomo, że człowiek nie młodnieje, więc musi wykorzystywać takie szanse - mówi 26-letni napastnik z Afryki.

- Niestety, ale drużyny składającej się tylko ze Ślązaków już nie doczekam. Nie ci ludzie, nie te czasy - mówi Cieślik. - Wszyscy jadą tam, gdzie są pieniądze. Nasi chłopcy idą w świat, w ich miejsce przyjeżdżają obcokrajowcy. Nie ma w tym nic złego, ale pod jednym warunkiem. Muszą być lepsi od naszych piłkarzy. Nie wolno nikomu zabierać miejsca w składzie na siłę - podkreśla.

Po badaniach lekarskich są też już Maciej Bębenek i Dariusz Zawadzki (obaj Kmita Zabierzów). W kontekście wzmocnień padają też nazwiska Senegalczyka Pape Samba Ba z Górnika Polkowice i Marka Szyndrowskiego z Korony Kielce oraz piłkarzy Górnika Łęczna, wśród nich jest też Przemysław Kulig. - Mam kilka propozycji i jeszcze nie podjąłem decyzji, gdzie zagram. Najpierw muszę się dowiedzieć, co z moim kontraktem z Łęczną - tłumaczy piłkarz. Będą też pożegnania. Tu najczęściej wymienia się nazwiska: Grzegorza Bonka, Grzegorza Misiury, Marcina Makucha i Michała Osińskiego.
To za Koszernom...
Stary SOKÓŁ KS RUCH!!!!!
Szyndrowski najn danke szyjn!!!!, a z Polkowic możno lepij Jeziorny...
I'm a man who walks alone

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#334 Post autor: gerhat » 11 cze 2007, o 22:30

Ugo mo jedna podstawowo zaleta.
Napewno nie jest z Sosnowca :lol: i dlatego jestem za.

A tak na poważnie to nie znom sie na tyla na fuzbalu żeby oceniac gra zawodnika po kolorze skóry, doniesieniach prasowych itp itd.
Groł u nos żyd i świat się nie zawalił i nikt nie ocenioł go za napletek ino za jedno czy drugie zagranie, a co wiecej niejeden czysty aryjczyk nawet nie zajarzył że mieliśmy Rabiego 8)

Na temat Ugo zie wypowiem jak zobocza jak gro.

aju
Kontakt:

#335 Post autor: aju » 11 cze 2007, o 23:18

Krzyzowiec pisze:Szczerze to Mie sie niypodobo ze afrykaniec bydzie w naszy druzynie...
a mnie sie nie podoba że pani Jadzia z warzywnioka ma szczerbato gęba!!!
MŁODZI TRENUJCIE!!!

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#336 Post autor: spyru » 11 cze 2007, o 23:28

Co do tych ewentualnych pożegnań to wg mnie szkoda by było gdyby odeszli Makuch i przede wszystkim Osiński.

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#337 Post autor: L-o » 12 cze 2007, o 00:02

Zgadzom sie ze spyru. Akurat Osiński i Makuch zawsze zostawiali serce na boisku i grali na dobrym poziomie, no i jeszcze ta brama Osy z Podbeskidziym cudo :)

shogi22
Kontakt:

#338 Post autor: shogi22 » 12 cze 2007, o 00:12

mam pytanie co sie dzieje z Makuchem, poczatek rundy miol udany, wedlug mnie najlepszy chop z R na piersi, w tych szpilach, a potem nam znikl :?
kto kocha ten wierzy

Miguel

#339 Post autor: Miguel » 12 cze 2007, o 00:28

Do Obronca....
Na bronxie obecnie glownie mieszkaja latynosi a nie "murziny" ...
i taka tez jest historia tej dzielnicy... ze murzyny to tylko w filmach tam wystepuja, a 38% to nie swiadczy o tym ze to murzynska dzielnica! Chce ci tylko uswiadomic ze piszac takie bzdety "wezcie sobie go do domu" robisz z siebie totalnego kretyna i zamiast poslugiwac sie jakimis zasciankowymi stereotypami wzialbys sie za szpadel od łopaty bo zdaje sie tylko to ci sie zostalo... moze zarobisz na jakis mecz i na wstep w OE.

A jesli chodzi o Ose i Maki`ego szkoda ze tak sie podzialo... mysle ze z Makucha jeszcze ludzie by byli (chociaz tylko biały jest)...

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#340 Post autor: radzion » 12 cze 2007, o 09:20

Gerard Cieślik pisze:- Niestety, ale drużyny składającej się tylko ze Ślązaków już nie doczekam. Nie ci ludzie, nie te czasy - mówi Cieślik. - Wszyscy jadą tam, gdzie są pieniądze. Nasi chłopcy idą w świat, w ich miejsce przyjeżdżają obcokrajowcy. Nie ma w tym nic złego, ale pod jednym warunkiem. Muszą być lepsi od naszych piłkarzy. Nie wolno nikomu zabierać miejsca w składzie na siłę - podkreśla.
no toc pan Gerard pedziol dokladnie to samo co jo, wiec jo niy chca tych zodnych murzynow co sa akurat tu wymienianni w Ruchu, czym tyn Hugo sie pkozol w lidze, co zagrol tyn Lilo czy cos zagrol tyn Pape Samba Ba , no wiec odpowiadom, niczym sie nie wyroznili, nie byli zawodnikami ktorzy w akzdym meczu sie wyrozniali, Hugo moze pora bramek stzrelol ale kto je miol stzrelic jak na niego grali!Lilo moze sie i wyrozniol ale na tle kogo? FC Kanarki Szczecin?
a co to jest za druzyna? prezentujaca poziom klasy B? no to richti LILo moze i lepiej sie prezentowol, no niech bdzie na poziomie okregowki!

sumujac!

JAK JUZ KTOS CHCE MURZYNA NA SILA W RUCHU TO NIECH MO ALE NAJPIERW NIECH POSZUKO JAKIEGOS DOBREGO A NIE DREWNIANEGO JAK RASIAK!!!
przyklad? jak przidzie jakis murzin z umiejetnosciami chociazby : Carlosa Cotlego (nie w pelni murzin, bardzij chyba Latynos,ale to szczegol,) czy np Arboledy z Zaglebia to moze byc ale nie dla zdrewnianych zawodnikow w Ruchu, zamiast nich momy naszych mlodych utalentowanych graczy

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#341 Post autor: Slawko » 12 cze 2007, o 09:27

Moze sa tani? Ale to chyba bylby jedyny argument, innych na ich korzysc nie widze.
Cos czuje ze po pierwszych szpilach czesciej beda siedziec na glownej niz grac.

alez to bedzie ciulato wygladalo, niebieska koszulka na czarnym tle... :D
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Morris
Kontakt:

#342 Post autor: Morris » 12 cze 2007, o 09:53

nie jestem rasistą, ale podobało mi się że Ruch jako jedyny klub na centralnym szczeblu rozgrywek, nie miał czarnoskórego zawodnika w oficjalnym meczu...

tomicher
Kontakt:

#343 Post autor: tomicher » 12 cze 2007, o 10:47

stooler pisze:ludzie, którzy są przeciw komuś tylko ze względu na kolor skóry są ograniczeni umysłowo i nikt mi nie powie że jest inaczej bo nie ma ani jednego racjonalnego argumentu za tym żeby nie wypróbować kogoś takiego w Ruchu.

100% poparcia dla działań Wleciała
100% negacji rasizmu, zaściankowości i bezmyślności ludzkiej.
troche smuci mnie rasistowska postawa niektorych ludzi na forum, zawodnik powinien byc rozliczany tylko i wylacznie z gry na boisku, bez wzgledu czy ma dlugie wlosy czy krotkie, czy jest czarny czy bialy. Kiedys ktos powiedzialby ze gorol w druzynie to jest czysta profanacja i chyba zart, obecnie stan kadrowy wyglada jak wyglada... Czasy sie zmieniaja, migracje zawodnikow jak i ich ciagle poszukiwanie przez skautow dosieglo juz czarny lad czy ameryke poludniowa. To normalna kolej rzeczy. Trudno sobie obecnie wyobrazic druzyny najlepsze druzyny swiata bez ludzi z roznych czesci naszego globu.

Jak wygladaja transfery w naszym klubie wszyscy wiedza (choc w innych klubach jest pewnie tak samo), raz sie trafi czlowiek, ktory jest fenomenem i nie wyobrazamy sobie skladu bez niego a czasami przychodzi czlowiek ktory zostaje przyspawany do lawki albo co gorsze do trybun... Musimy dac szanse KAZDEMU zawodnikowi i wspierac go, aby ten gral jak najlepiej. Moze mu nie wyjsc pierwszy czy drugi mecz ale z czasem zaskoczy i bedzie przynosil nam radosc.

P.S
Wybaczcie za brak polskich znakow - jestem poza granicami kraju.
Obrazek

Murzyn

#344 Post autor: Murzyn » 12 cze 2007, o 10:54

Makucha niech nie wyrzucaja--jak moga go wyrzucic, przeciez on jest biały!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Co do Hugo to śmiesza mnie niektóre komentarze ludzi którzy pisza, ze jak w Ruchu bedzie grał murzyn to nie beda chodzic na mecze.
I bardzo dobrze bo prymitywów na meczu nie potrzeba :!: :!: :!:
Chociaz jak tak pomysle to kurde, ja tez jestem nietolerancyjny i to bardzo bo kazdego rasiste bym powiesił za jaja.

Najsmieszniejsze sa argumenty typu: bedzie blokował miejsce wychowankom, blokuje młodych itp.---ja odpowiem tak--jakby młodzi byli dobrzy i sie nadawali do gry w I składzie to by grali i nie obawiali by sie o jakies blokowanie, a tego typu argumenty sa chyba stosowane jako usprawiedliwienie dla braku umiejetnosci.

BAFista
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#345 Post autor: BAFista » 12 cze 2007, o 11:41

Murzyn pisze:Makucha niech nie wyrzucaja--jak moga go wyrzucic, przeciez on jest biały!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Co do Hugo to śmiesza mnie niektóre komentarze ludzi którzy pisza, ze jak w Ruchu bedzie grał murzyn to nie beda chodzic na mecze.
I bardzo dobrze bo prymitywów na meczu nie potrzeba :!: :!: :!:
Chociaz jak tak pomysle to kurde, ja tez jestem nietolerancyjny i to bardzo bo kazdego rasiste bym powiesił za jaja.

.
Tych prymitywów jak ich nazywosz bydzie bardzo dużo. a za jaja sam sie powieś ...na ci*** nie dosz rady sie powiesic

OSTRZEZENIE

Zablokowany