Fakty są takie a nie inne ...

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
PBB

Fakty są takie a nie inne ...

#1 Post autor: PBB » 28 wrz 2003, o 16:29

1. Było i jest żle , po spadku nie zrobiono nic aby coś zmienić .
Prezes wykonał tylko zagrywkę z niby rezygnacją i niby zmianami
w zarządzaniu - i teraz czekanie na Sąd.
Nie wiem na co liczy prezes i cały zarząd - chyba na cud.

2. Prezes już dawno powinien ustąpić ,dwukrotny spadek do II ligi
oraz doprowadzenie drużyny do najwiekszego kryzysu w jego
historii czyż nie są do tego wystarczającym powodem ???

3. Przed sezonem Trybuna podała stan finansów klubów I i II LIGI
Ruch był zdecydowanym liderem na minusie - 10 MILIONÓW
długu , (Widzew chyba 6)
Czyli bankrut !!!

4. Nie mieliśmy drużyny na utrzymanie w I lidze , nie mamy
na wywalczenie powrotu , a co dopiero na ponowną grę w I lidze !!!!!
Pytam się kto miałby grać dla nas po ewentualnym powrocie ???
Czy wzorem koszykówki zbudowano by drużynę całkowicie nową przed sezonem ?? Skąd wziąć na to środki i jaki by był tego efekt ??

5. Wyjściem z sytuacji jest konsolidacja ludzi którym dobro
Ruchu leży jeszcze na sercu a ich celem powinno być po pierwsze
rozgonienie ludzi któży doprowadzili do stanu dzisiejszego oraz
tworzenie klubu na zdrowych podstawach .

Jedynym zaś sposobem na dzisiejszy Zarząd jest moim zdaniem
tylko prośba nas kibiców do władz miasta aby wreszcie wzieły
udział w ratowaniu klubu i wypowiedziały się przeciwko obecnemu
Zarządowi i wymusiły na nim ustąpienie.
Miasto daję chyba dużo klubowi ,stadion ,hala i to jest jedyna siła
która może w sposób demokratyczny wymusić zmiany.

PS
Do Klubu Kibica ma też dwa pytania :

- czy prawdą jest to co podał p.Rogala że członkowie KK w pewnym
okresie ubiegłego sezonu chronili mieszkanie Prezesa , przed kim ,
przed zrozpaczonymi kibicami ???

- dlaczego KK przed sezonem nie poparł inicjatywy jaka spontanicznie
pojawiła sie na tej stronie aby zorganizować manifestację kibiców ??
a jedynym pomysłem na polepszenie czegoś w klubie był zamknięcie
10 .

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#2 Post autor: Lutz » 28 wrz 2003, o 22:07

Calkowito racja......Prezydent ,i....kibice powinni sie wziasc do roboty.Wiym mieszkom daleko i za dlugo mie w Polsce niy ma zeba cos godac ale mimo wszystko wyraza swoja opinia.
1.kibice ......2200 ludzi to je raptym 22000 zl :cry: ,skad tyn klub mo brac sponsorow i pieniadze jak na szpil przychodzi 2000 ludzi. Kto takiemu klubowi chce udzielic swojej reklamy i dac za nia pieniadze, kto ta reklama bydzie oglondol ??
Wszyscy majom wielko gymba ale noprzod sie trza za siebie zabrac .Wiym co pisza bo jo jak jeszcze w Polsce byl to nie roz z Katowic do Batorego my piechty lazili na szpil, ale bylech na KOZDYM !!!!
A teroz ????? to niy mom czasu ,to mi sie nie chce a to niy mom smiesznych 10 zl na bilet.
Pilkarz to jest zawod , ci chopcy nic innego niy umia (wiynkszosc) jak kopac pilka i musza tym kopaniym zarobic na siebie ,rodzina i na przyszlosc. Kto by chciol robic za darmo, to oni tyz pierdolom i niy grajom.
Za sprzedane bilety moza by przynajmniej tym chopom pynsja zaplacic.
Ale jak na szpil przylazi o zgrozo 2000 ludzi ???? Tu jest caly problym, frekwencja i jeszcze roz frekwencja....i podejrzewom ze dpoki na Cicho niy bydzie przychodzic no powiedzmy 5000 , 6000 chopa to tyz sie nic niy zmieni. Juz zech to komu napisol ze jaby na np. Bayern przychodzilo 2000 chopa to tyn klub je w przeciagu 2 lat bankrut i nawet Beckenbauer by niy pomog . Kibic prznosi piynidze do klubu...upominki,picie ,jedzenie, bilety itd...to sa setki tysiecy zlotych ktorych kibice niy chca klubowi dac (ci co nie lazom). Tako jest niestety prowda i mie osobiscie serce boli ze taki klub jak Ruch niy mo juz kibicow. Jo je 1000 km od Polski ale przezywom to bardzi jak nie jedym co w Batorym mieszko.
Ech...szkoda godac oby my za rok z Rozwojem niy grali.
Pozdro do wszystkich prawdziwych NIEBIESKICH !!!!!

hanys1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#3 Post autor: hanys1920 » 28 wrz 2003, o 22:28

mi sie osobiscie nie wydaje ze problemem jest tu frekwencja. w Polsce frekwencja jest wtedy gdy jest kasa dobry sponsor i dobra gra.gdzie byla wisla gdy postanowila zainwestowac w nia telefonika ile chodzilo na nia ludzi.ci co kochaja ten klub chodza na mecze a jak innych mamy zachecic?mierna gra?fatalna sytuacja w klubie?atrakcyjnym przeciwnikiem typu tloki?jednym plakatem na caly Chorzów zachecajacym do pojscia na mecz?tu sa potrzebne zmiany na górze nowe porzadki wprowadzic trzeba zaczac powoli budowac wszytsko od poczatku a wtedy z czasem kibiców bedzie wiecej bo to ze jest zapotrzebowanie na pilke na slasku o tym jestem przekonany.mnie nie musisz zachecac zebym szedl na mecz ale jak ja mam innych zachecic szczegolnie tych którym Ruch nie lezy tak na sercu jak mi.pozdRawiam
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów

www.wolnyposredni.pl

fuhr
Kontakt:

#4 Post autor: fuhr » 28 wrz 2003, o 22:33

mamy slaba druzyne, do dupy stadion, zero infrastruktury a kto za to odpowiada - szef - nie potrafi tego zmienic od ladnych paru lat to niech sp***dala - ile razy nam juz obiecywal ze bedzie lepiej - a doczekalismy sie kolejnego spadku z ligi i 2000 krzeselek :oops:

ZEGNAM PANIE ROGALA
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5 Post autor: wojt » 28 wrz 2003, o 23:36

Kilka miesięcy temu powołaliœmy do życia Grupę 100 – niezależnš grupę osób, działajšcš przy Kole Sympatyków KS Cracovia.

Grupa 100 gromadzi sympatyków Cracovii płacšcych podwyższonš składkę w wysokoœci 100 złotych miesięcznie. Jest nas coraz wiêcej – m.in. znani kibice – Leszek Mazan, Marek Miarczyński. Deklarację złożył także Tomasz Rzšsa.

Przycišgamy œrodki finansowe dla sekcji futbolowej Cracovii. Nasze składki, wpływy z miesięcznika "PASY", wpływy z innych wydawnictw oraz imprez czy akcji w całoœci przeznaczamy na futbol w Cracovii. Idzie nam dobrze! Tak dobrze, że prezes Grupy 100 - Paweł Misior - został prezesem MKS Cracovia SSA. To dowód na to, że nasz sukces został zauważony. Przypomnijmy ważniejsze działania Grupy 100.

- zafundowaliœmy piłkarzom zimowy obóz kondycyjny w Popradzie
- zorganizowaliœmy akcję (składki, wpływy z poprzednich "Pasów" oraz z kalendarza i karnetów) - dzięki której wypłaciliœmy piłkarzom częœć zaległoœci (przed obozem)
- zakontraktowaliœmy do Cracovii Krzysztofa Hajduka.
- wydaliœmy 11 numerów dochodowego miesięcznika "Pasy" oraz kalendarz.
- członkowie Grupy 100 (wspólnie z Kołem Sympatyków) zaangażowali się w społecznš organizację meczów
- załataliœmy kilka dziur w budżecie klubu - to z naszych pieniędzy wypłacono piłkarzom zaliczki na kontrakty i premie.
- zorganizowaliœmy Turniej 96-lecia KS Cracovia
- zorganizowaliœmy aukcję prowadzona przez p. Leszka Mazana, na której zebrano 5,5 tys. zł na sekcję hokeja - organizujemy sparingi z I i II ligowymi drużynami
- wpłacamy miesięcznie na konto MKS Cracovia SSA 25 tys. złotych

Z przyjemnoœciš informujemy, że działamy już jako Stowarzyszenie "Cracovia - Grupa 100". Zarzšd: Jerzy Chylewski, Paweł Misior i Rafał Radwan. Komisja Rewizyjna: Artur Horain, Jerzy Zšbczyk oraz Rafał Aksman.

--------------------------------------------------------------------------------

Okres przygotowań do rundy wiosennej był dla Grupy 100 bardzo pracowity i... kosztowny. Zaczęliœmy od rozlania 120 butelek szampana na Treningu Noworocznym. 5 dni póŸniej zorganizowaliœmy Turniej Halowy im. dr Józefa Kality (współzałożyciela G100). Cracovia pokonała NiedŸwiedŸ, Stal Rzeszów, Proszowiankę... Okazały puchar zabrała jednak Sandecja. Impreza wypadła œwietnie. Wszyscy byli zadowoleni.

Potem zafundowaliœmy futbolistom profesjonalne badania wydolnoœciowe i obóz w Koninkach. Gdy nasi ostro ładowali akumulatory dobraliœmy im sparing-partnerów. GKS Katowice, Ruch Chorzów, Viktoria Żiżkov, Odra Wodzisław... ufff! Doborowe grono!

Na drugi obóz do Krynicy wysłaliœmy piłkarzy zaopatrzonych w miody, dżemy i soki. Okazało się bowiem, że ich organizmy spalajš dużo więcej niż nam się wydawało. Rozpoczęły się sparingi. Na pierwszy ogień poszła nowa ekipa Smudy (teraz bez tego trenera) - Piotrcovia. Potem już graliœmy cały czas w cyklu œroda - sobota i w takim cyklu... płaciliœmy za autobusy i pomeczowe obiady. Wypad do Pragi też kosztował, ale warto było. Kto nie był niech żałuje.

Zafundowaliœmy wreszcie Cracovii trzeci obóz, w Wilamowicach. Niedawno uzupełniliœmy drużynie buty, koszulki, ochraniacze, kurtki, piłki, dresy, spodenki, getry... O drobnych wydatkach nawet nie wspominamy. Wierzcie nam, II liga kosztuje! Bardzo ucieszyliœmy się czytajšc w prasie słowa Arka Barana, że "w tak profesjonalnym klubie jeszcze nie występował". Ogólnie jednak łatwo nie jest. Ledwie wišżemy koniec z końcem. Kilkunastu nowych członków bardzo by nam pomogło. Bez Was nie damy rady! Czekamy na Was. Czeka Nasza Cracovia! Zapraszamy do Grupy 100!

--------------------------------------------------------------------------------
Może to jest niezbyt oryginalny pomysł, ale w tej chwili wydaje mi sie najlepszy. Powinnismy powołać w tej dramatycznej sytuacji taka grupe i zaprosic do niej wpływowe osoby związane z Ruchem( byłych piłkarzy, trenerów, ludzi biznesu, polityków, kibiców z zagranicy). Trzeba wśród nich znaleć prezesa grupy który w przyszłości zostanie nowym prezesem klubu K.S. Ruch Chorzów.

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6 Post autor: jalboss » 29 wrz 2003, o 08:00

Warto wrócić do pomysłu manifestacji kibiców Ruchu.
Tylko nalezy wybrać gdzie: przed klubem, przed domem rogali czy przed jego sklepami na Wolności.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

marcyk
Kontakt:

#7 Post autor: marcyk » 29 wrz 2003, o 10:14

to tyn pajac mo jakes sklepy?
jak mo to mo z cego zyc po hu* jesce ciongnie kasa z RUCHU?
No chyba ze te sklepy som w taki kondycji finansowy jak RUCH.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#8 Post autor: Patton » 29 wrz 2003, o 11:29

Panowie to nie jest tak, ze w Ruch nikt nie chce zainwestowac... Wiem z pewnego zrodla, ze do klubu chcial wejsc wlasciciel firmy Delta ( chyba tak, juz mi wylecialo z glowy :) ) oraz min. prezes Kompanii Weglowej i wiele innych mniejszych firm. Na przeszkodzie stal tylko i wylacznie zarzad... Ruch to jest firma, do ktorej daloby sie przyciagnac niejednego sponsora. Ale nie z ludzmi, ktorzy zyja poprzednim systemem - przyjsc do klubu, siasc w kafejce, pograc w karty, napic sie czegos "mocniejszego" Taka jest prawda... Zamiast szukacmlodziezy, zorganizowac porzadny scouting, szukac sponsora, to ci ludzie wola grac w karty... bo po co sie trudzic? Dla tych 2500 ludzi? Pfff oni to w du*** maja!! Jest tak, ze np. jednej wplywowej osobie cos nie pasuje i juz jest koniec... Przychodzi mlody przedsiebiorczy czlowiek do klubu, wiceprezes pewnej firmy, chce pomoc, to zarzad go najnormalniej w swiecie olewa, a na wniosek paru zgredow wogole rezygnuje sie z jego pomocy. Czlowiek ten powiedzial, ze nigdy juz nie pomoze klubowi. Takie sa realia... Mozemy wieszac psy na pilkarzach, jak oni graja bez kasy juz ktorys miesiac. A prezes w przerwie meczu wlatuje do szatni przed trenerem i rzuca text w takim stylu "K... jak nie zaczniecie grac, to macie po premii!!" Panowie o jakiej my premii mowimy, jezeli oni kasy nie widza od pol roku? Poza tym, co prezes szuka w szatni, gdzie tak jest w innym klubie? On powinien siedziec na honorowej i zostawic gre trenerowi!! Chyba, ze czuje sie na silach sam trenowac... Ja powiem tylko tyle - szczerze, to wole zeby to sie rozpierdolilo na maxa, zeby miasto wreszcie cos pomoglo w tworzeniu S.S.A, zeby znalazl sie sponsor, zeby ten "hasiok" przypominal prawdziwy stadion i zeby byla mloda perspektywiczna druzyna... nawet kosztem grania jeszcze jednego sezonu w II lidze. Tylko do tego musi byc presja, nacisk kibicow, prasy lokalnej itd... To zalezy tylko i wylacznie od nas. Bo jezeli nikt nic nie robi, to tez oni nie maja powodu, zeby cos udowadniac szpoleczenstwu. Wydaje mi sie, ze nalezy zrobic cos konkretnego - list do wladz wojewodzkich, wladz miasta itd. Zbierac podpisy osob kojarzonych z klubem, waznych osobistosci. A i wy***rdolic na zbity pysk prezesa honorowego! Honorowy to moze byc Pan Cieslik, a nie ktos, kto wie gdzie jest Ruch tylko przed wyborami! Zrobmy cos, bo ten klub sie stacza... A na tym klubie wszyscy sie wychowalismy... Jezeli Ruch cos dla was znaczy, to pomozcie nam cos zorganizowac - niekoniecznie od razu demonstracje... Moze ktos napisze jakis list otwarty, apel itp. Czekam na propozycje. Pozdrawiam!
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

hanys1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#9 Post autor: hanys1920 » 29 wrz 2003, o 12:03

wszyscy sie zgadzamy ze rogala musi odejsc i musimy wywierac nacisk i presje zarowno na niego jak i na caly zarzad.z manifestacja moze rzeczywiscie nalezy poczekac tylko jak na razie bardzo naglosnic problem Ruchu wlasnie poprzez rozne apele listy otwarte do wladz miasta do wladz wojewódzkich.nie wiem moze nawet do mediów. niech rogala wie ze musi odejsc gdyz inaczej spokoju nie bedzie a protest jedynie co najwyzej bedzi przybieral ostrzejsze formy.zbierajmy takze podpisy to tez uwazam za dobry pomysl a jednoczesnie organizujmy sie jakos by widzieli ze nie dzialamy tylko przeciw rogali ale ze dzialamy na dobro klubu i ze jest jakas alternatywa dla krystiana.nie wiem moze wklejajcie tu jakiejs wzory propozycje listów które szloby gdzies zaniesc wyslac itp.pozdRawiam
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów

www.wolnyposredni.pl

Ganol
Kontakt:

#10 Post autor: Ganol » 29 wrz 2003, o 13:56

Moze by tak zbierac podpisu na meczach na Cichej z propozycją odwołania zarządu
Zawsze wieRni ŚWIĘTOCHŁOWICE

Gość

#11 Post autor: Gość » 29 wrz 2003, o 15:21

No myślę , że to byłoby na dobry początek. Jakoś tak w poprzednim sezonie bodajże dziołszki w kapeluszach chodziły i zbierały ankiety , gdyby tak jedną postawić przy każdym wejściu - oczywście gdyby chciała- albo dodać apel, pod którym każdy by się podpisał- do biletu i zanosić np do budynku klubowego lub oddawać w sklepiku bądź kasie???

Można by coś pomyśleć nad tym, ale pomóc w tym musi na pewno też góra (H), choć i tak prawdę powiedziawszy nie wierzę aby Rogalę to w ogóle ruszyło,więc to pewnie byłby początek.
Ja obawiam sie jescze jednego. Jeśli poziom meczu z polarem będzie taki jak z tłokami, to wydaje mi się ,że może dojść do nieprzyjemnych scen na trybunach i niestety boisku. No cóż kibice to tylko ludzie, i im też nerwy pusczzają - ale to też chyba naszego prezesika specjalnie nie obchodzi, bo ma nas gdzieś , zresztą tak jak piłkarzy.

Gość

#12 Post autor: Gość » 30 wrz 2003, o 01:37

No i widzisz Dorsi tu jest właśnie ten problem. Z tego cow iem ,to prezes KS Ruch to jest funkcja społeczna, bo z tego co pamiętam to Rogala żadnej kasy nie bierzez z tego tytułu. Przynajmniej oficjalnie...
Chyba ,ze się mylę.

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13 Post autor: Konrad » 30 wrz 2003, o 09:29

Z tego co pamiętam ,to jakieś 2 czy 3 lata temu w Przeglądzie Sportowym był wywiad z prezesem, w którym nasz sternik przyznał się że zarabia w Ruchu 5 tyś złotych. Nie wiem jak jest teraz, ale te 5 tyś utkwiło mi wyraźnie w pamięci....
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

Awatar użytkownika
Mikoruch
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#14 Post autor: Mikoruch » 30 wrz 2003, o 10:21

Będę grzeczny.

Panie Prezesie Rogala:

PO CO TYLE STRESÓW Z TYM RUCHEM

CZAS NA SPOKOJNĄ EMERYTURĘ

JAK SPADNIEMY DO III LIGI LUB ZOSTANIEMY NA KOLEJNY ROK W DRUGIEJ NIEKTÓRZY LUDZIE (KIBICE) MOGĄ TEGO NIE WYTRZYMAĆ.

NIE CHCIAŁBYM WIDZIEĆ KIBICÓW, KTÓRZY Z TAKĄ FURIĄ JAK NA GÓRNIK GKS CZY LEGIĘ BIEGNĄ NA MECZU W STRONĘ TRYBUNY GŁÓWNEJ.

TO BYŁBY NAJGORSZY MOŻLIWY SCENARIUSZ

PREZESIE JESZCZE JEST CZAS ...

ODEJDZ DLA NIEBIESKICH ...

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#15 Post autor: Konrad » 30 wrz 2003, o 10:24

Łysy - a co on ma niby poukładane??? Ja liczę na poukładał sobie scenariusz swojego odejścia....
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

ODPOWIEDZ