Letnie transfery....
-
- Kontakt:
Daleki jestem od zatrudniania chmarami murzynów w Ruchu. Mamy i zawsze mieliśmy sporo utalentowanej młodzieży. Problem w tym, że mało który trener tak naprawdę stawia na naszych wychowanków. Ale jak pokazuje historia świata i piłki nożnej czarnoskórzy coraz więcej znaczą w fusbalu - czy tego chcemy czy nie. W związku z tym wydaje mi sie, że należy podążać za duchem czasu i kupić jakiegoś Eto. Bo kto nie idzie naprzód ten się cofa. Podkreślam tylko, że musi to być zawodnik o wyjątkowych umiejętnościach piłkarskich, bo inny nie wytrzyma presji kibiców. A prawdziwy kibic napewno doceni dobrą grę dla Ruchu, niezaleznie od swoich przekonań czy uprzedzeń rasowcyh.
Wciąż czekam na
kolejne "GWIAZDY"
na koszulkach
kolejne "GWIAZDY"
na koszulkach
Was czytam to rzeczywiscie widze ze do Europy i cywilizacji niektórym jeszcze bardzo daleko, ale jak wolisz zeby twój klub grał ogony w OE ale za to jaki bedziesz dumny bo nie gra tam Murzyn to twoja sprawa, jak o mnie chodzi to moze grac nawet eskimos i chinczyk byle tylko umieli robic to za co bedzie im płacone.
Gdy jednak napisaliśmy o tym w "Gazecie", na forum internetowym klubu zaraz pojawiły się komentarze nieprzychylne Afrykańczykowi
A nie zauwazyłes, ze w tym zdaniu nie chodzi o Pepe Samba Ba tylko o Salah Sibouih??
Urodzony na sektorze--na twoje pytanie odpowiem-tak!, nalezy banowac kogos kto swoje rasistowskie poglady wypisuje na forum.
Jak jestes zakompleksionym rasista to zachowaj to dla siebie, chociaz w sumie ja tez mogłbym bana wyłapac bo nie jestem w pełni tolerancyjny--jedne czego nie cierpie to własnie marne człowieczki-rasisci.
Co do samego Samby to wartosciowy zawodnik który ma za soba prawie 20 wystepów w OE w Lechu, a jak wiadomo w Lechu tez byle kto nie gra, pozatym rzeczywiscie w meczu z Polkowicami był jednym z aktorów tego widowiska.
Gdy jednak napisaliśmy o tym w "Gazecie", na forum internetowym klubu zaraz pojawiły się komentarze nieprzychylne Afrykańczykowi
A nie zauwazyłes, ze w tym zdaniu nie chodzi o Pepe Samba Ba tylko o Salah Sibouih??
Urodzony na sektorze--na twoje pytanie odpowiem-tak!, nalezy banowac kogos kto swoje rasistowskie poglady wypisuje na forum.
Jak jestes zakompleksionym rasista to zachowaj to dla siebie, chociaz w sumie ja tez mogłbym bana wyłapac bo nie jestem w pełni tolerancyjny--jedne czego nie cierpie to własnie marne człowieczki-rasisci.
Co do samego Samby to wartosciowy zawodnik który ma za soba prawie 20 wystepów w OE w Lechu, a jak wiadomo w Lechu tez byle kto nie gra, pozatym rzeczywiscie w meczu z Polkowicami był jednym z aktorów tego widowiska.
-
- Kontakt:
Murzyn pisze:Urodzony na sektorze--na twoje pytanie odpowiem-tak!, nalezy banowac kogos kto swoje rasistowskie poglady wypisuje na forum.
uRodzony na sektoRze pisze:(...)ogolnie nic nie mam do czarnoskórych, są mi obojętni (zeby nikt nie myslał ze ja z KKK jestem)
[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]
- L.G
- Kontakt:
naucz sie czytać, a potym wymondrzejMurzyn pisze: Gdy jednak napisaliśmy o tym w "Gazecie", na forum internetowym klubu zaraz pojawiły się komentarze nieprzychylne Afrykańczykowi
Senegalczyk zrobił na działaczach i trenerach Ruchu bardzo dobre wrażenie podczas marcowego meczu Górnika Polkowice na Cichej. Jego grę docenili też kibice - gdy schodził z boiska, nagrodzili go brawami. Gdy jednak napisaliśmy o tym w "Gazecie" na forum internetowym klubu zaraz pojawiły się komentarze nieprzychylne Afrykańczykowi
A mie tam daleko do rasisty ale takich pseudotolerancyjnych jak Ty, tyż niy ciyrpia. Niy odpowiado mi tolerancjo kero zapomino i główny zasadzie: "Jeśli żyjesz w Rzymie to żyj na sposób rzymski".Jak jestes zakompleksionym rasista to zachowaj to dla siebie, chociaz w sumie ja tez mogłbym bana wyłapac bo nie jestem w pełni tolerancyjny--jedne czego nie cierpie to własnie marne człowieczki-rasisci.
Przez takich jak Ty "tolerancyjnych" rodzą sie takie patologie jak "płonące przedmiescia Paryża" i "kebabowo rzeczywistość w Niymcach" (próba tłumaczynio niymieckiego hymnu na turecki !!!)
"Jeśli żyjesz w Rzymie to żyj na sposób rzymski" - a jak chcesz żyć na sposób kartagiński pozostań w Kartaginie. Chytosz kontekst ?
w reprezyntacji tyż niby niy (Sibik), wiync daruj sobie, bo póki co to w Lechu z niego zrezygnowaliCo do samego Samby to wartosciowy zawodnik który ma za soba prawie 20 wystepów w OE w Lechu, a jak wiadomo w Lechu tez byle kto nie gra,
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(
- radzion
- Kontakt:
a co to lech jakas ku.. barcelona????????? dla mnie ten zawodnik jak i wszyscy pozostali wymienieni ciemnoskorzy zawodnicy sa conajwzyej bardzo bardzo bardzo przecietnymi pilkarzami! zamaist nich ktorzy beda bo beda, nie bedzie im zalezec na dobru klubu wolalbym ogladac w akcji ecika, babiarza czy innych mlodych, ktorzy sa stad a umiejetnosciami nie odbiegaja o pozostalych, to samo sie tyczy innych wymieniancy zawodnikow (bialasow)
nie potrzebujemy wiecej takich pilakrzy jak dzikija czy jemu podobni ktorzy biora duza kase a maja wszystko w pi***ie!
nie potrzebujemy wiecej takich pilakrzy jak dzikija czy jemu podobni ktorzy biora duza kase a maja wszystko w pi***ie!
-
- Kontakt:
Akurat Hugu (Ugo) moim zdaniem jest dobrym zawodnikiem i może się przydać
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
tera w drugo strona :gregor pisze:Jo tu nie twierdza ze niema unos lepszych ale cza wkońcu skończyć z tym najerzdzaniem na czarnych bo ino klub natym cierpi.Jest taki temat sponsor strategiczny czy ktoś z wos zastanowił sie kiedyś czy moze firma x nie podjeła sie sponsorowania klubu przez rasistowskie zachowanie. Nie podobajom ci sie czarni twoja sprawa .uRodzony na sektoRze pisze:Duzo osob tu ma RAŚistowskie poglądy, ja tez i co? Zbanujecie nas 8)gregor pisze:Dla jasności proponuja BANY ZA RASISTOWSKIE POGLĄDY, dla tych co tu bydom sie wpisywać na temat czarnych.
A tak na serio to jesli ktos jest przeciwko grze czarnoskórych pilkarzy w Ruchu od razu jest rasistą? Ja jestem przeciwko bo na Ślasku nie brak nam utalentowanych kopaczy, do tego taka osoba trudniej sie klimatyzuje w druzynie nie mowiąc o tym ze raczej nie zżyje sie z kibicami, nie bedzie ten więzi, a do tego przykładów "czarnoskórych niewypałów" było bardzo dużo...
Teraz może o mnie napisac Wyborcza ze z takich głahych powodów skreslam tego "murzynka" 8)
Hugo Wraca Do Polsatu!
podobajom Ci sie czarni - Twoja sprawa.
dziwne ze w Afryce jakos mało biolych gro... ciekawe czymu ? czyzby byli niechciani ?
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
:brawa:spyru pisze:Narazie sie przyglądam, ale jak ktoś przegnie, to sie z nim pożegnamy. W regulaminie jest wzmianka o rasizmie - to tak dla przypomnienia. Bo znowu sie zaczyna dobrze znana, ta sama, gadka.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
- swce
- Kontakt:
-
Czytajac te artykuly o tym, jakoby Ruch prowadzil juz jakiekolwiek rozmowy z ew. przyszlymi fussbalerami, głownie pochodzenia zagranicznego, wywodzacych sie z rejonow gdzie slonko grzeje mocniej, zastanawiom sie czy to bydzie Tyn nojbardzij ŚLONSKI ze ślonskich klubow, czy drugo Pogoń Szczecin... z całym szacunkiem do tych pilkarzy, ale wg mnie klub powinien sie obrac pewno droga w zatrudnianiu nowych pilkarzy na oe, a poszukiwania powinny odbywac sie wsrod polskich zdolnych, ktorych momy coniemiara z pewnoscia! Ino ze lepij jezdzic na Pogon na szpile i tam szukac, niz rozejrzec sie kolo noszego podworka, czy choziaby w I, II czy nowet III lidze, gdzie niejedna 'perelka' pilkarsko szuko swego miejsca!
- m-p
- Kontakt:
- SzaRlin
- Kontakt:
Widzisz roznica miedzy jednym Lilo i Sambe Ba a 11 brazylijczykami w wyjsciowym składzie? Ćwielong, Grzyb, Janoszka, Nowak, Klaczka, Bonk, Babiarz, Brzozowski. A reszta to same GOROLE!buger23 pisze:Czytajac te artykuly o tym, jakoby Ruch prowadzil juz jakiekolwiek rozmowy z ew. przyszlymi fussbalerami, głownie pochodzenia zagranicznego, wywodzacych sie z rejonow gdzie slonko grzeje mocniej, zastanawiom sie czy to bydzie Tyn nojbardzij ŚLONSKI ze ślonskich klubow, czy drugo Pogoń Szczecin... z całym szacunkiem do tych pilkarzy, ale wg mnie klub powinien sie obrac pewno droga w zatrudnianiu nowych pilkarzy na oe, a poszukiwania powinny odbywac sie wsrod polskich zdolnych, ktorych momy coniemiara z pewnoscia! Ino ze lepij jezdzic na Pogon na szpile i tam szukac, niz rozejrzec sie kolo noszego podworka, czy choziaby w I, II czy nowet III lidze, gdzie niejedna 'perelka' pilkarsko szuko swego miejsca!
PS. Nie wiem, ilu z w/w je z importu

PozdRo
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]