3.06.07 Godz 17:00 Lechia Gdańsk-Ruch Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
kolend

#181 Post autor: kolend » 6 cze 2007, o 07:52

to jest tłumaczenie w stylu - podczas meczu ktoś miał rękę w polu karnym, sędzia nam tego nie zauważył, a myśmy zremisowali, a tak mielibyśmy karnego... do "brzydkich" fauli i niezauważonych czerwonych kartek się wraca, ale żeby wrócić do takiej decyzji to jeszcze nie słyszałem...

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#182 Post autor: spyru » 6 cze 2007, o 08:19

Mogą sobie pisać i tak im to nic nie da.
A ręka była ewidentna i za to zagranie Jezierski powinien dostać żółtą kartke.

fortboyard

#183 Post autor: fortboyard » 6 cze 2007, o 08:36

Wnosimy o ukaranie walkowerem Ruchu Chorzów, bowiem to zawodnik właśnie tego klubu, w niesportowy sposób, pozbawił szans gdański klub na awans do ekstraklasy. Głęboko wierzymy, że Szanowny Wydział Dyscypliny przychyli się do naszego wniosku" - z takim wnioskiem Lechia wystąpiła dziś do PZPN.

Nie musimy dodawać, że przyznanie trzech punktów biało-zielonym otworzy im powtórnie możliwość gry o awans do ekstraklasy. Poniżej prezentujemy argumentację klubu, która została przesłana do związku. Jako autor podpisany jest Błażej Jenek, dyrektor klubu.

"W imieniu OSP Lechia Gdańsk chcielibyśmy zwrócić uwagę na sytuację z drugiej połowy meczu Lechia-Ruch, która jak się następnie okazało była kluczowa dla losów meczu i przekreśliła szansę awansu Lechii Gdańsk do Orange Ekstraklasy. W 68 minucie spotkania piłkarz chorzowskiego Ruchu Grzegorz Domżalski dośrodkował piłkę w pole karne. W polu bramkowym, doszło do starcia Remigiusza Jezierskiego z Ruchu z bramkarzem Lechii Mateuszem Bąkiem, w wyniku którego piłka znalazła się w gdańskiej siatce. Bramkarz gdańskiej drużyny był ewidentnie faulowany przez zawodnika gości (przypomnę, że przepis mówi, iż bramkarz w polu bramkowym jest szczególnie chroniony). Na filmie (płyta CD w załączeniu) wyraźnie widać, jak napastnik Ruchu chwyta za rękę naszego bramkarza. Prowadzący zawody powinien w tym momencie podyktować rzut wolny dla gospodarzy. Ubolewamy, ponieważ mimo protestów gdańskiej drużyny arbiter uznał gola.

Pikanterii całej sytuacji dodaje fakt, że po meczu zawodnik Ruchu Chorzów przyznał się do tego, że złamał przepisy w starciu z bramkarzem Mateuszem Bąkiem.

"Faulowałem bramkarza Lechii. Podczas meczu do takich zdarzeń nie można się przyznać - mówił już po spotkaniu Remigiusz Jezierski" - relacja m.in. w Dzienniku Bałtyckim z 4.06.2007.

Zawodnik Ruchu Chorzów, działał wbrew zasadom fair play, zadrwił wręcz z czystej, sportowej rywalizacji, do czego się publicznie przyznał w rozmowie z dziennikarzami.

Stąd, jako klub Lechia Gdańsk, wnosimy o ukaranie walkowerem Ruchu Chorzów, bowiem to zawodnik właśnie tego klubu, w niesportowy sposób, pozbawił szans gdański klub na awans do ekstraklasy.

Głęboko wierzymy, że Szanowny Wydział Dyscypliny przychyli się do naszego wniosku.

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#184 Post autor: L.G » 6 cze 2007, o 09:10

ku***, jest sam jakiś mod, kery po za prowadzyniym prywatnych wojyn znojdzie wolno chwila i zrobi sam trocha porządku. A poru nadgorliwym "pisarzom" kerzy lubiom pisać, a niy poradzom czytać, do pora klapsów.
Wiela razy idzie wkleić tyn som artykuł, cytat,. link

Stop forumowym nabijaczom !
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#185 Post autor: kibol-siem-ce » 6 cze 2007, o 09:28

łowca goroli pisze:ku***, jest sam jakiś mod, kery po za prowadzyniym prywatnych wojyn znojdzie wolno chwila i zrobi sam trocha porządku. A poru nadgorliwym "pisarzom" kerzy lubiom pisać, a niy poradzom czytać, do pora klapsów.
Wiela razy idzie wkleić tyn som artykuł, cytat,. link

Stop forumowym nabijaczom !
Dokładnie :evil: Temat już sie wyczerpoł, mecz z Lechią jest już historią tak jak i zaroz bydzie 2 liga :)
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

scanerboy

#186 Post autor: scanerboy » 6 cze 2007, o 09:31

Dokładnie :evil: Temat już sie wyczerpoł, mecz z Lechią jest już historią tak jak i zaroz bydzie 2 liga :)[/quote]

Chyba się nie wyczerpał... nowy wątek w temacie "Ruch w prasie"

bluefil
Kontakt:

#187 Post autor: bluefil » 6 cze 2007, o 15:16

spyru pisze:Mogą sobie pisać i tak im to nic nie da.
A ręka była ewidentna i za to zagranie Jezierski powinien dostać żółtą kartke.
Spyru ogladalem to kilka razy i nie jestem pewien jak to dokladnie bylo. Wydawalo mi sie, ze to ich bramkarz wbil reka pilke do tora, no moze mu jezierski w tym troche pomogl ciagnac/podbijajac jego reke....
Ciezko jednoznacznie powiedziec...
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

Murzyn

#188 Post autor: Murzyn » 6 cze 2007, o 17:17

Odpowiedzcie mi o co chodzi z tymi dwoma przezrutami Ruch-Dospel-Ruch o których mowa w artykule na stronie niebeiscy.pl, którzy podobno wylecieli z pociagu??

Napiszcie mi pw ;-)

uRodzony na sektoRze
Kontakt:

#189 Post autor: uRodzony na sektoRze » 6 cze 2007, o 17:19

Murzyn pisze:Odpowiedzcie mi o co chodzi z tymi dwoma przezrutami Ruch-Dospel-Ruch o których mowa w artykule na stronie niebeiscy.pl, którzy podobno wylecieli z pociagu??

Napiszcie mi pw ;-)
Wylecieli

(chyba wyczerpujaca odpowiedz)
[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]

Murzyn

#190 Post autor: Murzyn » 6 cze 2007, o 20:00

To wiem :D ale nie rozumiem jednego, sprzedał ich ktos czy co??
A jaka była ich reakcja i kto to był?? jakies konkrety czy dzieci po 16 lat?

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#191 Post autor: Simone » 6 cze 2007, o 20:10

ja mam tylko pytanie po co na stronie piszecie dospel ... ?

Sorry ale takie przekrecanie nazw jest dobre dla dzieci z podstawowki

LukaseQ89_19/R\20

#192 Post autor: LukaseQ89_19/R\20 » 6 cze 2007, o 22:16

Simone pisze:ja mam tylko pytanie po co na stronie piszecie dospel ... ?

Sorry ale takie przekrecanie nazw jest dobre dla dzieci z podstawowki
ogolnie moga nie lubic pelno klubow ale mom szacunek moga napisać Lech Poznań.. Wisła Kraków.. nawet Zagłębie Sosnowiec :x ale nigdy nie napisza dospeli i krupnioków z szacunkiem! loni na to nie zasluguja..
jest takie cos jak HonoR!

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#193 Post autor: Simone » 6 cze 2007, o 22:27

jestem odmiennego zdania ...

Walsnie nie mozna sie znizac do ich poziomu - patrz pewna fana

Niechcialbym nigdy doczekac czasow zeby na " codzien " na Ruchu wisiala taka szmata na temat innego klubu

Wiadomo jakim okresleniem sie oni posluguja w stosunku do nas ale to wynika tylko z ich slabosci , to taki labedzi spiew bo co moga wobec nas przeciwstawic

My naprawde nie musimy sie dowartosciowywac i strona Ruchu powinna trzymac fason jak i jej kibice

Ich styl to nie dla Nas ...

tomasz_

#194 Post autor: tomasz_ » 6 cze 2007, o 22:34

no Simone ma racje

Nie mialem przyjemnosci jechac ale psize do tych co byli: SA JAKIES FYLMIKI ??!! taki wyjazd aa w necie nic nie ma;/ poza jakimis awanturami na stadionie. Sa jakies filmiki z dworca lub w Cugu jak wszyscy sa ( jak to wygladało)

LukaseQ89_19/R\20

#195 Post autor: LukaseQ89_19/R\20 » 7 cze 2007, o 00:31

Simone pisze:jestem odmiennego zdania ...

Walsnie nie mozna sie znizac do ich poziomu - patrz pewna fana

Niechcialbym nigdy doczekac czasow zeby na " codzien " na Ruchu wisiala taka szmata na temat innego klubu

Wiadomo jakim okresleniem sie oni posluguja w stosunku do nas ale to wynika tylko z ich slabosci , to taki labedzi spiew bo co moga wobec nas przeciwstawic

My naprawde nie musimy sie dowartosciowywac i strona Ruchu powinna trzymac fason jak i jej kibice

Ich styl to nie dla Nas ...
po czynsci mosz recht.. ale zeby miec czyjs szacunek cza na niego zapracować.. :) wszyscy wiemy jakie sa zabskie..

ODPOWIEDZ